Kızıl:K
1. Tabur Komutanı:1
Alay komutanı:A
Takviye komutanları:T1,T2
K:Evet beyler,hazır mısınız?
Hepsi:Hazırız komutanım.
K:Beyler bu gece Balion'dan herhangi biri gelmeyecek.
A:O zaman bu haber neden geldi?
K:Nedeni şu, Kalradya bir avuç çapulcu devrim yapmaya çalışıyor. Onlar bugün sizin erzak depolarınıza saldıracaktı. Genelkurmay bu yüzden böyle bir yalan ve sokağa çıkma yasaklarına gitti.
1

eki diğer şehirler?
K:Aynı fok orada da var.
T2

evrimle ne alakamız var?
K:O elemanlar sizin erzak depolarına saldıracaktı. Bilgilerimize göre şuanda limanın orada bir mahzende bir birlik var, başlarında İskele Gözcüsü isimli biri var. Yine şehir meydanı ve belediyenin orada belirli yerler var bu heriflerin kimisi orada. Sarranid'de onları destekleyen bazı aşiretler de var ancak onlar bu eylemde aktif değil.
A:Biz ne yapacağız?
K:Size adresleri tek tek vereceğim, hepsini alacaksınız.
1:Alacaksınız.
K:Emir sorgulama lan,kıdemli olanlarının kolunda sarı bir bant varmış. Çatışmaya girerseniz onları vurmayın yeter. Zaten çatışma birtek limanın orda vardır ama siz ihtiyatlı olun. Sarı bantlıları iyi kelepçeleyin intihar edebilirler. Dosdoğru şehir meydanına getirin. İşiniz bitince de depoya bakın,anlaşıldı mı?
T1

aşam,bu bilgileri nereden alıyorsunuz?
K:Emir sorgulama demedim mi lan!
T1

ediniz.
K:O ZAMAN KES SESİNİ! Gideceğiniz adresler kağıtta yazıyor. Sayıca ve nitelik olarak üstünsünüz,vurmaktan çekinmeyin. Gökler yardımcınız olsun.
(yapılan baskınlarda çokça gerilla öldürüldü,gereken kişiler göz altına alındı)
Çöl Tilkisi: ÇT
Liman Gözcüsü: LG
T1: Getirdik kumandan.
K:Getirdiniz mi la? Şunları bizim dükkana toplayalım bakalım.
-
K:Sen kimsin la?
ÇT:Sen hiç alakadar etmez.
(elinin tersiyle tokat atar)
K:Ne demek alakadar etmez lan,ne demek etmez! Salak!
ÇT:Beni konuşturamazsın.
(tek eliyle testistlerini sıkar)
K:Başını konuşturamam. Senin don rengini bile biliyorum hıyar.
ÇT:aggggghhk! Her şey Kalradya için ahhhgk...
K:Kesin öyledir la. Değil mi çöl tilkisi?
ÇT: Sen nereden öğrendim bunu?
K: Kes lan! Evet Çöl Tilkisi, baban bedevi aşiretlerinden birinin reisiymiş. Sonra Geroya'yla savaş çıkınca devlet sizden genç delikanlıları gönderin demiş. Göndermemişsiniz. Siz mi kurtaracaksınız lan bu ülkeyi. He! Konuşsana aptal! Hatta hatta sizin o sülale askere alım memurlarını da öldürmüş cesetleri de gömmüşsünüz Shariz'in biraz dışına. Bunu da biliyorum. Senin tek amacının dötünü beygir gibi yaya yaya karı kızla oynaşmak üzüm yemek olduğunu da biliyorum. Biliyorum lan! (bir kez daha vurur)
ÇT:...
K: Bana bak la, eğer konuşmazsan benim arkadaşları çağırırım kolunu bacağını tutarız aklına gelmeyecek şeyler yaparız. Konuş lan!
ÇT:Hayır.
K:Yasin,Mahmude,Alhie! Girin lan!
(odaya üç 190 adam girer)
ÇT:Komutanım vallaha konuşucam yapmayın komutanım nolur komutanım.
K:Az bekleyin la.Anlat.
ÇT:Semavi Prens diye bir adam var. Rodokta. Küçük grupları birleştirip Kalradya Ulusal Direnişi diye bir şey yaptı. Amacı hükümeti devirmek. Para ve silahı sorduğumuzda siz onları dert etmeyin diyor. Şifreli telgraflar gönderiyor,biz de ona gönderiyoruz. En son Shariz harekatı iptal dedi, eve girdik baskın yedik komutanım.
K: Heee,heeee siz irtica yapın irtica yapın biz de fok yiyelim! (tokat)
ÇT:Komutanım pişmanım ya.
K:Bu günlük bu kadar Çöl Tilkisi yeter. Canım sıkılınca çağırırım seni. Alın şunu!
-
LG:Konuşmama hakkımı kullanıyor ve avukat istiyorum.
K

dosyayı kafasına vurur) Kes lan! Şimdi... O kadar erkek aynı evde napıyodunuz la?
LG:Muhabbet ediyorduk.
K:Tüfeklerle,tabancalarla mı muhabbet ediyonuz lan?
LG:Tüfekler tabancalar hakkında muhabbet ediyorduk.
K

bir an bekler) Senin ağzını yüzünü ........ lan!(yumruk) Adam ol pekekent! (sağ-sol kroşe aparkat kombinasyon)
LG:HAHAHAHAHAHAH
K

testisleri sıkar) HOŞUNA GİTTİ Mİ LAN! HE?!
LG:AAAAAH AMİRİM YAPMA!
K:NE AMİRİ LAN, NE AMİRİ!KOMUTANIM!
LG:KOMTANIM YAPMAAA
K:Konuşursan söz veriyorum bırakacam la, ama konuşmazsan arkadaşları çağırırım.
LG:KONUŞURUM KOMUTANIM!
K:Anlat la!
LG:Uhhh.... Komutanım Semavi Prens diye bir eleman var Rodok dağlarında malikanesi mi ne varmış. Davet etti de biz gitmedik.
K:Eee?
LG:Bu bize mektup yazdı, Sarranid Sultanlığı'nı yeniden doğurabiliriz dedi. Tarihsel düşman dedik inanmadık sonra herif sahici çıktı. Silah cephane lazım dedik ertesi hafta 5 kutu tüfek,2 kutu tabanca,10 kutu da mermi geldi.
K:Sonra noldu la?
LG:Bizden emir bekleyin dedi,bekledik. Geçen gün emir gönderdi dedi ki Komutanlığın deposunu yakın, zarar verin.
K:Eee?
LG:Biz de yaptık komutanım.
K:Aferin la. Seni bizim dükkanda tutalım ama biraz.
LG:Yapmayın komutanım!
K:Kes!
LG:He bu arada , bana iskele babası da derler.
K: Banane lan!
-
K:La bana bir manga adam bulun. Tüfeklerini doldursunlar.
T1:Napcanız komutanım?
K:Emir uygula lan! Şu Çöl Kurdu mudur tilki midir bir de liman gözcüsünü getir.
T1:Hemen.
K:Eveeet beyler. Hıyanet-i vataniyeden sizi eşek cennetine gönderme vakti geldi.
Teröristler: Yapma paşam nolursun!
K:Mermi süüüüüür! Nişan aaaaaaaal......ATEŞ!
(piçuv piçuv sesleri)
İki adam elleri kelepçeli komutanlık binası duvarının önünde kan revan içinde yatıyorlardı.