Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

Users who are viewing this thread

Bazıları demiş niyer okuyorsun , o konuda haklısınız adamın niyetini bilemem yanlış yaptım tabii ama yani kendi yaptıklarını gösterip sonra fırsat buldukça Tw'ye giydirmesi , bunu da yabancıların yanında yapmasını hoş bulmuyorum. Dediğim gibi yüzlerce belki binlerce modcu var ,kimse ben bunlardan iyi yapıyorum deyip twye geçire geçire mod paylaşmıyor. Evet tw süreci batırdı , bu saatten sonra vanilla oyundan benim de beklentim yok hatta son yazdığım yorumların birinde şu haliyle tam sürüm yapsınlar da modcular da rahat etsin diye birşey yazmıştım. Ama sonuçta ortada kötü bile olsa bir emek var, üzerine yaptığı modları hep bu oyun üzerinden yapıp sonra millete kötü anlatması saçma ve egoist geliyor gözüme. Ne bileyim skyrime mod yap o zaman , veya ck serisine falan yapılabiliyorsa ona yap veya. Tw böyle bu saatten sonra değişmeyecek , ya yeni oyun hazırlıyorlar ya da Dlc falan bu belli. Bannerlord Tw için oyun motoru projesiydi bunu da tamamladılar. Baksanıza adamlar mod yapmak için resmi tool falan bile yayınlamış , biz çekirdeği yapıp saldık diyorlar. İki senedir gelen güncellemeler de hep bizim göremediğimiz arkaplanda olan kodların fixlerinden ibaret.

Kısaca tw oyundan alacağı karı elde etti başka projeye bakıyor bence. Bannerlord bu , bitti yani. Bu saatten sonra sağda solda eleştirmek sadece itibar sarsıyor. Azıcık milli de düşünmek lazım Twden başka bu çapta oyun yapabilecek kaç şirketi var ülkenin ? Yok maalesef. Elimizde bir tane varken bunu da kendi içimizde gömsek bile gidip elin yabancısının yanında kötülemek hiç hoş değil.

Neredeyse 10 yıldır bir oyunu biteremediler daha sen yeni oyunlara bakalım diyorsun. Keza senin gibi oyunlar üzerinden bile milleyetçilik yapanlar yüzünden zengin oldu bu şirket. Yapmayın arkadaş daha neyini destekliyorsunuz bu şirketin. Şu saatten sonra hiç kimsenin umurunda falan olmaz taleworldsun yeni geliştireceği bir oyun. Zaten öyle bir vizyon yok adamlarda. Bethasda'nın Türkiye şubesi gibi bir şirket. Her şeyi mod yapımcılarından bekliyorlar.
 
Callum'un zırh/hasar konusunda verdiği cevap tam bir hayal kırıklığı tam bir fiyasko.
Yalnız, Bannerlord'un pc son çıkışında öyle çok sayıda satılmayacak ama bence konsol versiyonu çıktığında oradan yine bayağı bir para kaldırırlar.
 
Uzun zamandır foruma bir şey yazmadım. Şöyle bir neler yazılmış bakayım dedim genel olarak yine aynı şeyler konuşulmuş. Tek tuhafıma giden yıllardır formunda olan biri daha oyunu bile almamış :smile:

Aylardır oyuna bile girmedim. Gelen patch'lerde de bir şey olmadığı aşikar. Tek hoşuma giden şey bloc'un yaptığı modlar. Adam resmen şirketle dalga geçiyor. topluluğun isteği şeyler tokat atar gibi gösteriyor, helal olsun gerçekten. Umarım kendisi bu modları tek bir paket halinde yapar ayıla bayıla oynarız. İsterse üstüne para istesin, şu şirketin bir dlc'sine para vereceğime bloc'un modlarına para veririm daha iyi.
 
Bu bir sır değildi ki. EA'nın başından beri "almadan önce ne olduğu bir belli olsun" demiştim ve diğer üyelere de acele etmemelerini söylemiştim, belli de oldu; iyi ki almamışım. Günün birinde beleş verirlerse veya %80 küsürlü indirim olursa belki...
 
Günümüz oyun fiyatlarına bakılacak olursa oyunun sırf multiplayer modunda bile ortalama 190 saat geçirmiş ve çok daha fazla oynanabileceğini düşündüğümden dolayı fiyatının çok da pahalı olmadığını düşünüyorum, 150tl günümüzde pek değerli bir miktar değil
 
Günümüz oyun fiyatlarına bakılacak olursa oyunun sırf multiplayer modunda bile ortalama 190 saat geçirmiş ve çok daha fazla oynanabileceğini düşündüğümden dolayı fiyatının çok da pahalı olmadığını düşünüyorum, 150tl günümüzde pek değerli bir miktar değil
Kaptan modu cidden sarıyor. Multiplayer bence gayet keyifli bir oyun süresi sunuyor oyun için.Günde yarım saat kafa dağıtmak için girilebilir seviyede. Dolayısıyla bana da 150 lira pahalı gelmedi açıkçası.
 
Kaptan modu cidden sarıyor. Multiplayer bence gayet keyifli bir oyun süresi sunuyor oyun için.Günde yarım saat kafa dağıtmak için girilebilir seviyede. Dolayısıyla bana da 150 lira pahalı gelmedi açıkçası.
Ben sp'ciyim. Geçen bu konuyu kendi kendime de düşündüm. 530 küsur saat oynamışım oyunu (en son 8 ay önce oynadım), 150 lira için çok güzel bir süre gibi geldi ilk başta. Ama sonra bana göre mevzunun süre değil tatmin olduğu sonucuna vardım. :smile: Sayısız defa yazıldı ama kusura bakmayın, milyon tane başlangıç seçeneği, rp vs. fikri ile başlıyorum oyuna, oyun ortalarına gelmeden o milyon seçenek tek yerde birleşip monotonlaşıyor ve sıkıyor. Bir kere de save'i doyum noktasına gelip, tamam artık hedeflerime ulaştım deyip bıraksam 150 değil 450 de olsa hakkıdır diyeceğim ama bilemiyorum. 167 lira verdiğim fifa 22'yi 142 saat oynamışım, verdiğim parayı sonuna kadar hakkettiğini düşünüyorum mesela çünkü beni yeterince doyurdu. yine 90 saatlik ck3'e artık bakasım gelmese de gıkım bile çıkmıyor. bilemiyorum ya, bazen çok abarttığımızı düşünüyorum ama hep seriyi sevdiğimizden.. :smile:
 
Ben sp'ciyim.
Sp hakkında haklı olabilirsin pek deneyimim yok, sadece oyun için 5 10 yıl kadar oynamıştım onda da ful ticaret yaparak geçirmiştim sonra neden hatırlamıyorum bıraktım.
Mp için konuşacak olursak oyunun fiziklerinin cidden güzel olduğunu düşünüyorum ve vuruş hissi vesayre bence çok güzel ve tatmin edici.
Biraz daha değişik tarzda oyun modları gelirse falan, kısacası içerik eklenirse çok daha iyi bir yere varabilir gibime geliyor.
 
Ben sp'ciyim. Geçen bu konuyu kendi kendime de düşündüm. 530 küsur saat oynamışım oyunu (en son 8 ay önce oynadım), 150 lira için çok güzel bir süre gibi geldi ilk başta. Ama sonra bana göre mevzunun süre değil tatmin olduğu sonucuna vardım. :smile: Sayısız defa yazıldı ama kusura bakmayın, milyon tane başlangıç seçeneği, rp vs. fikri ile başlıyorum oyuna, oyun ortalarına gelmeden o milyon seçenek tek yerde birleşip monotonlaşıyor ve sıkıyor.
SP konusunda çok haklısın. Kendi kendine RP yaparak oynamazsan sol tık simülasyonuna dönüşüyor(ki o da bir yere kadar), ve evet o konuda TW'den umudu ben de kesmiş bulunmaktayım. TW'yi kendine sadece bu klasmanda benzer bir oyun çıkar da, rekabet gelirse o getirir diye düşünüyorum.
 
Korsan İçerik Kullanımı
Sizin anlamadığınız nokta herkes online ile ilgilenmiyor. Özellikle hem SP hem de MP modlarını bulunduran oyunlarda ben sadece tek kişilik hikaye moduna bakarım. Online oyun oynayacak olsam bir sürü free to play oyun var. Keza Bannerlord gibi bir oyununda asla ana odağı MP olmamalı. Erken erişimde 2 yıl geçirmesine rağmen ise hala parasını hak edecek bir oyun değil. Yani erken erişimdende hiçbir zaman çıkmayacağı düşünülürse 150 lira vermek mantıklı değil. 50-60 lira olduğunda belki alınır ama ben hiçbir zaman almayı düşünmüyorum zaten. Malum yollar ile deneyimledim ve aşırı sıkıcı buldum. Warband'ı ve With fire sword gibi oyunlarını severek oynamış biri olmama rağmen Bannerlord büyük hayal kırıklığı. Cyberpunk 2077 bile kendini düzeltti ve sevdirdi bana kendini ama bu oyunun önünde hala uzun yıllar var.
 
Last edited:
Sizin anlamadığınız nokta herkes online ile ilgilenmiyor.
Buradaki herkes kendi kişisel yorumunu yapıyor ve ben de multiplayer oynayan birisi olarak parasına değdiğini düşündüğümü söyledim.
Ayrıca eski mesajlarıma bakarsan oyunu zamanında en çok eleştirenler arasında olduğumu da rahatlıkla görebilirsin ki çoğu kişi de tanıyordur beni.
Sp kısmını da oynadım oyun içi 10 yıl kadar, belki bu uzun bir süre olmayabilir fakat çok oynamasam da nasıl olduğunu biliyorum. Verilen emeğe ve geçirilen oynama sürelerine göre ben 150tl edeceğini düşünüyorum.
 
Belki bilmeyenler vardır; Ovsk Limanı haritasında dinamik hava durumu değişimi var, bazen hava kapalı oluyor gölgeler falan pek belli olmuyor ve bir süre sonra güneş açıyor, ortam aydınlanıyor ve gölgeler ortaya çıkıyor. Fotoğrafta pek belli olmuyor fakat çok büyük bir değişiklik olmasa da bir anda ortamın aydınlanması veya kapalı olması bence güzel hissettiriyor. Diğer haritalar için de daha farklı hava değişimleri yaşanırsa oyun içinde oyun zevkini arttıracağını düşünüyorum.

 
Oyun erken erişimin kaçıncı senesinde artık takip bile etmiyorum. Ne olur tam sürüme salsınlar da güzel güzel stabil modlarla oynayalım şunu. Şunu geliştiren tayfanın hiç mi hayal gücü yoktu da dümdüz oyun yaptılar anlamıyorum. Oyunun potansiyelini 100 olarak kabul edersek çıkacak olan şey 30 falan. Şu an 20 seviyesinde. Neyi fixleyecekseniz bir zahmet yapın da bitsin şu eziyet bari. Bu kadar umursamaz bir geliştirici süreci olabilir mi aklım almıyor. Adamlar beta sürümlerin arasına aylar koydular. Yeni gelen sürümde de hiçbir yenilik yok neredeyse.


Aslında bugünleri öngördük. Şaşırtsalardı keşke.
 


@MArdA TaleWorlds aga bu sizin dupe hesabiniz mi adam bütün warbandi bannerlordu exportlayip oyun yapmis 81 bin review falan var bu oyun nasil playstoreda duruyor ahahhaha






Neyse buraya birakmak icin geldigim seyi birakayim. blocla yine oyunun icinden gectik 2 günde haftasonu karsinizda Age of empires 5, yok özür dilerim Age of Bannerlords.

 
Back
Top Bottom