Gün İçinde Başınızdan Geçen Olaylar V2

Users who are viewing this thread

kim bilir ki? belki de iyilik dedigin seyi yaparsan kotuluk etmis olursun. belki onu ayaga kaldirman, onun kendisinin ayaga kalkmayip disa bagimliligina iyice alismasina neden olacak. ya da karsidan karsiya gecirdigin amca belki de artik hep ayni noktada birinin kollarina girmesini bekleyecek. peki ya onlari alistirdiktan sonra, bir gun siz ve sizin gibileri tukenirse, aldiklari destekler sonucu artik kendi ayaklari uzerinde duramayan bu amcalar ne yapacak?
 
konuk said:
Bugün hastanede elinde bastonla oturduğu yerden kalkmaya çalışan yaşlı bir amcaya yardım etmekle etmemek arasında kaldım. Kararım görmemiş gibi yaparak yanından geçip gitmek oldu. Hata yapma konusunda aşırı hassasımdır. Mesela düşürürüm korkusuyla elime bebek almayı kabul etmem. Karşıdan karşıya geçmek isteyene yardımcı olamam. Yanımızda birileri varsa onlar yardım edene kadar dururum. Kimse yoksa uzaklaşırım, önce onun geçmesini beklerim. Çünkü başaramayıp elime yüzüme bulaştırmaktan korkarım. Mesela yolun ortasına gelince karşı şeritteki araçların durmayacağını düşünürüm. Arkamızdan önümüzden arabalar geçip giderken yerimde sayacağımı, onun da bana lanet okuyacağını. Böyle düşününce yanlış davranmamış olduğumu düşünüyorum. Yerinden kalkamayan amcaya gelince, o bir şeyler okumak için kendisini yere düşürmemi beklemedi sanırım. Ne diyebilirim, onu en kötüsünden koruduğumu bilmiyor. Varsın gizli kalsın iyiliğim. Zaten makbul olan da bu değil mi?
O zaman iyilik yapmış olmazsın ki. Belki de yardım edeceğin sırada gerçekten de bir hata yapmayacaktın, yardım etmeyerek iyilik değil de kötülük yapmış oluyorsun.
 
Biliyorum. Zaten bu durumuma ironik bir biçimde yaklaşıyorum. Yardım etmemekle iyilik yapmış da olabileceğimi düşünüyorum. Olay anında ciddi ciddi böyle düşünüyorum ama bu kendini avutmak sadece. O anki kaygıyla zihnimin rasyonelleştirme çabası ama malesef her zaman bu çaba galip geliyor. @Collin, ama o an yardım etmemin gerçekten de icap edeceği bir andı işte, bahanesi olmayan bir durumdu.
 
Gittim ve karnemi aldım. Sabah gitmeden önce aklımda yine o vardı. Okulun son günü onu göreyim tekrardan dedim. Önce arkadaşlarımla buluştum daha sonra play station oynadık ve sonra da okula gittik. Boş boş dolandım ve bazen de onu izleyerek geçti vaktim. Karnemi aldıktan sonra bir kez daha baktım ona mutlu ve büyük ihtimal benden haberi yok. Pek de önemi yok zaten. Her karne günü sonrası ruhen bir garip olurum. Bugün de öyleyim.
 
Hep diyoruz ki bu sistemde tanıdıkla, rüşvetle onla bunla iş yapılmasın, sistem herkese eşit davransın. Ama sistem ruh hastalarına engel olmuyor. Şimdi bi kansız köpek bizi tehdit ediyor, tehdidini gerçekleştirmesine ne engel olur? Karakola ifade verdin, çok olsa yapacakları maksimum birkaç gün içeride tutmak ki o bile düşük bir ihtimal. Elin kolun bağlı hissediyorsun. Böyle bir durumda gözle görülür tek çıkar yol güç sahibi bir tanıdığın devreye girmesi. Sistem mi yetersiz, yoksa toplum mu kontrol altına alınamayacak kadar medeniyetsiz bilmiyorum.
 
Şiddet kullanmakla tehdit ediyorsa ve devlet bir şey yapamıyorsa bazı önlemler almakta fayda var. Silah ruhsatı alabiliyorsanız alın direk.
 
Dudağımda çıkan uçuk için eczaneden krem aldım. 17.5 TL ödedim. Eve gelip baktığımda kremin 2 (iki) gr. olduğunu fark ettim. İyi para valla. Eczacılık okumak lazımmış.
 
Şu Türk Telekom ne kadar da cringe ya. Bulunduğum semtte internet elektrik direklerine bağlanılan kutular yardımıyla dağıtılıyor. O kutu bozulmuş maalesef internete giremiyorum HEM DE YAZ tatilinde ne oyun indirebiliyorum ne de doğru düzgün foruma girebiliyorum.
 
Sıcak içecekleri çok şekerli içerim.Az önce kendime nescafe yaptım ve kasade az şeker kalmış.Kaseyi nescafeye döktüm.Şeker sandığım şey tuz çıktı.Yüzümde yarım saat bir ekşime ve bir kaç küfürden sonra ölmedim. (75 kuruş zarara girdim ona üzülüyorum  :dead:)
 
Dracheon said:
Şeker sandığım şey tuz çıktı.

F

f2e.jpg_large
 
Back
Top Bottom