Dînî Tartışma

Users who are viewing this thread

CavalryMan said:
bir yaratıcı olmasa bile ( bence var )  günde yaptığım 1 saat ibadetten hiç bir şey kaybetmem hele içim huzur buluyorsa , ha ama bir tanrı var ise inanmayanlar çok şey kaybedebilirler . Uğraşmaya da risk almaya da değmez derim ben .
Yani ya varsa diyerek ibadetlerini yapıp inanıyorsun. Tanrıyı kandırmaya mı çalışıyorsun hayırdır  :lol:
 
o halde ahura mazda da doğru olabilir. bütün düşünülen tanrıların doğru olma ihtimali var. haklısınız. dinlerle uğraşırsam hiç zararım kalmaz, vakit kaybedip hayatımı harcamam.
 
Acemaşiran said:
Adam demek istiyor ki her şeyi sizin gibi maddeye kar zarara indirsek bile yine inananlar kazançlı çıkıyor. Bu kadar basit.
Hah demek istediğim tam da buydu ama cümleleri toparlayamamıştım eyvallah hacım .

@Gorzil : dünyaları versem 2 gözünü vermezsin demekki çok zenginsin ama bunun için bir çaba göstermedik her şeyi peşin aldık o yüzden malı kullanırken borcunu da ödüyoruz bilmem anlatabildim mi ? Tevhid inancında çok basit bir şey zaten  bu bir ülkede birden çok cumhurbaşkanı yada başkan olması gibi birşey ülkeyi geçtim bisınıfta bile birden çok başkan olsa ortalık karışır ( teşbihte kusur olmaz ) .
 
zengin miyim? :lol:  tevhid de ne alaka anlamadım ama dünyevi hayatla bağdaştırman garip. bütün abd eyaletleri iki senatör ve iki vali ile yönetilir mesela, ortalığın karıştığı yok.
 
Felix said:
CavalryMan said:
@Gorzil : dünyaları versem 2 gözünü vermezsin demekki çok zenginsin
Buna konuşmayı, yazmayı falan öğretmeselermiş keşke. Daha faydalı bi birey olurmuş en azından
Sana katıldığım ilk ileti buydu.Alıntılayıp kaydediyorum bilgisayarıma. :smile:
 
CavalryMan said:
Ya hata bende  senin gibi lafı götünden anlayana laf ediyorum .

Ortada adam gibi bi laf olsa götümden anlamaya razıyım fakat yok ki.
 
Back
Top Bottom