Yükseköğretim Kurumları Sınavı

Users who are viewing this thread

Sabah'tan Hasan Hastaoğlu Secretcv diye bir yerden mezunları en kolay iş bulan üniversiteler araştırması yaptıklarını söylemiş. Selçuk Üniversitesi de 6. sıradaymış. :razz: Kaynak. Neye göre yazmışlar belli değil ama. Yani yıllar boyunca mezun olan kişileri takip etmek, iş bulmuşlar mı bulamamışlar mı sorup soruşturmak lazım. 20 tane üniversite var. Bu secretcv harbiden bunu yaptıysa iyi çalışmışlar emeğin hakkını vermek lazım.

Gerçi Selçuk Üniversitesi iyi bir üniversite sayılabilir. Türkiyenin en büyük kampüslerinden birinde, en kalabalık öğrenci profillerinden birine sahip bir üniversite. https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye%27deki_%C3%BCniversiteler_listesi Bakın bu liste güncel olmasa öğrenci sayılarındaki sütunda bulunan oklara basarsanız sıralamayı görmenize yarar. Daha da eski, 2010-2011 yılının kataloğundan da şu bilgileri almışlar: http://www.egitimtercihi.com/yazar/oktay-aydin/217-hangi-universitede-kac-ogrenci-okuyor.html

Eh bu kadar öğrencisi olan bir üniversiteden mezun olan her 4-5 kişiden birisi iş buluyorsa genele bakınca bayağı mezunları iş bulan bir üniversite oluyor doğal olarak. :lol: Listelerde 1. sırada gözükmesinde bir yanlışlık var gibi. Güncel olmamasına bağlıyorum ben.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Sel%C3%A7uk_%C3%9Cniversitesi
 
E-devlet şifresi alıyorsun pttden kimliğinle. Ücretini tam bilmiyorum 1 lira olabilir. Bu şifreyle e-devlet (turkiye.gov.tr olması lazım) girip kayıt yaptırıyorsun gerekli belgeleri onlar veriyorlar. Yerleştiğin üniversitenin internet sitesine bak kılavuz koymuşlardır illa ki. Benimkinde diploma, 12 adet fotoğraf vs vs listelemişler misal.
 
Ubsilon Xeforian Cioss said:
https://eksisozluk.com/konyada-universite-kazananlara-gecmis-olsun--4866058

:lol:
Sayfadan:
git mevlana, etliekmek ye. alaaddin tepesinde çekirdek çitle. mevlana türbesine git. hem japon falan görürsün, muhabbet edersin. meram'da çay iç. bosna'da gez toz. bulur, denk getirir de pompa mı yaparsın sap tayfanla habire içer misin karışmam.

ha bir de şenlikler var. şebnem ferah geliyor bak kaçırma. ashsjsa

konya olum konya. ne bekliyordun? amsterdam mı?
:iamamoron:  :iamamoron:  :iamamoron:

Sayfadan:
arabanız varsa geçmiş olsunluk bir durum söz konusu değil. 7 8 bin liraya bir araba al bak bakalım sıkılıyor musun? uzak ama araban varsa hiç sıkıntı değil. ankaralıyım. türkiye de çok fazla il gezdim. en güzel en düzenli en yaşanabilir şehir ulan konya. yobaz falan da değiller varsa da 100 de 1. yozgat'tan gelip konyayı beğenmeyen insanlar var. rabbim akıl ver.
 
Ubsilon Xeforian Cioss said:
Neyse ki bağışıklılığım var. :eek:
Babam doğuda bir üniversite de olduğu için, (üniv. hoca maaşları doğuya gittikçe artıyor) yaz tatilinde geldiğim Konya bile çok güzel geliyor yanlız, doğuya gidince anladım  :party:
 
Ya bak orası öyle. Şehircilik açısında bir çok şehire fark atar. Ama haritada meridyen olarak Konya'nın batısında kalan hele de gelişmiş-büyük bir şehirden geliyorsa çok sıkıntı çeker kişi. Ankara da buna dahil bir nebze. Ama Ankara-İstanbul gibi yerlere Türkiye'nin her yerinden insanlar aktığı için oranın insanı ile Konya'yı kıyaslamak doğru olmaz.

Başlığı okurken dinlemelik arkaplan: https://www.youtube.com/watch?v=bUFWXpYJKaI  :lol:

Edit: made my day
 
Eve çıkmayı düşünen çıkacağı insanları önceden iyice değerlendirsin, çıkayım da nasıl çıkarsam çıkayım diye düşünmeyin yoksa benim gibi 1 seneniz eziyet olur  :party:
 
BringerOfPain said:
Eve çıkmayı düşünen çıkacağı insanları önceden iyice değerlendirsin, çıkayım da nasıl çıkarsam çıkayım diye düşünmeyin yoksa benim gibi 1 seneniz eziyet olur  :party:
Öneriler için teşekkürler fıstık
 
Üniversitenin ".... 2015 girişliler" gibi bir facebook sayfası vardır, oradan bütün soruları ve cevaplarını bulursun bence. Ben öyle ön kayıt yaptım.  :smile: Kimse sormamışsa da sorarsın, cevaplıyorlar zaten...
 
Back
Top Bottom