Siyasi İdeoloji ve Gündem Tartışma

Cumhurbaşkanı Adayım

  • Recep Tayyip Erdoğan

    Votes: 0 0.0%
  • Muharrem İnce

    Votes: 1 7.1%
  • Kemal Kılıçdaroğlu

    Votes: 9 64.3%
  • Sinan Oğan

    Votes: 4 28.6%

  • Total voters
    14
  • Poll closed .

Users who are viewing this thread

Yok ben öylesine kendimce düşüncelerimi yazdım, üstelik makaleyi yazan ya da sitenin sahibi değilsen önemli değil. :grin:

Sonra PKK da geçiyor üstü kapalı biraz ama bilmeyen birisi YPG ile PKK ayrı sanır. Hoş gerçi bilmiyorum sitenin hiti ne kadar ve çok da umurumda değil eğitimsiz insanların yanlış bilgi alması.
 
https://youtu.be/4U7m2jHA0OU?t=2302

Youtube linki atayım Foxtan. Türkçe olayı anlamak isteyenler için. [38:22]

Bu arada bu olay gerçek. Konuşulanlar da gerçek. Onaylandı yani :smile:
Ülkeler arası pazarlıklar nasıl yapılıyor fikir sahibi olursunuz. Bir şekilde dinleyin bence..
 
Nadir Shah said:
Son durum nedir arkadaşlar bilgisi olan bizi aydınlatabilir mi?
https://syria.liveuamap.com/  Bu siteden takip edebilirsin son durumu. Amerikan askerlerinin vurulduğunu iddia etti YPG, Amerika yalanladı. Başka da anormal bir durum yok.
 
Nedende site bende açılmadı :?: :!:

Ayrıca Norveç, Finlandiya ve Hollanda Türkiye'ye silah satışını durdurmuş. Trump yaptırımları içeren kağıdı imzalamış lakin daha yürürlüğe girmemiş.
 
Bir alternatif de şu var https://syriancivilwarmap.com/ ama aynı kaynakları mı kullanıyor yoksa ayrı bir servis mi bilmiyorum.

Yalan haberden ziyade bilgi eklenmesi kolayca manipüle edilebiliyor. YPG'li olduğu belli olan kaynaklar operasyon başladığından beri Türkler şu sivili vurdu, şu çocuğun bacağı koptu diye fotoğraflı içerik ekliyorlar. Bunların ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu bilemiyoruz. Türkiye medyası asla olası bir sivil kaybını söylemez, kabul dahi edilmez. Savaşta illa ki siviller ölüyordur ama bunun ne kadarı propaganda ne kadarı savaşın gerçek yönü bilemiyoruz. En kötüsü de bu oluyor.

Neyse ki internet çağındayız da çoğu şey saklı kalmıyor. 50-60 sene önce olsa Deyrezzor'a kadar girsek ancak uluslararası kamuoyunda infiale sebep olurdu Türkiye annex mi yapıyor diye.
 
İki siteyi de uzun süredir takip ediyorum, bilgi eklemek çok zor olmadığı için bolca yalan haber de bulunuyor. En azından operasyonun genel gidişatını izlemek için takip edilebilir ama çok ciddiye almamak lazım.
 
Eichorst said:
Nadir Shah said:
Son durum nedir arkadaşlar bilgisi olan bizi aydınlatabilir mi?
https://syria.liveuamap.com/  Bu siteden takip edebilirsin son durumu. Amerikan askerlerinin vurulduğunu iddia etti YPG, Amerika yalanladı. Başka da anormal bir durum yok.

Olay yerinden bildiriyorum diyen her sosyal medya hesabına teyide ihtiyaç duymadan inanan ve bu bilgileri doğruymuş gibi insanlara yayan bir site. Çok da şey etmeyin.
 
@Roffron
@Xerabat
Sitenin özelliği o zaten. Sahadan bildirdiğini söyleyen herkesi kaynak kabul ediyor, Işid'i bile. Haberde sağ üstte source yazar, oraya tıklayarak kaynağa gidebilirsiniz. Haberin doğruluğuna da kaynağa ve içeriğe bakarak kendiniz karar verebilirsiniz.
  Ya da sadece haritada nere mavi olmuş ona bakabilirsiniz.  :fruity:

 
Resulayn kritikti bu süreçte. Bu kadar çabuk düşmesi bölgede Kürt nüfusunun az olmasından kaynaklanıyor ama şimdi ordu önünü çok net görmeye başladı diyebiliriz. Bundan sonrası Tel Abyad.
 
Eğer Türkiye erken davranıp, IŞİD ilk kez Türkiye'ye saldırdığında, IŞİD'e karşı mücadelede etkin rol oynasaydı şuan batılı ülkelerin iki yüzlülüğüyle uğraşmak zorunda kalmazdık.

YPG'liler, "Türkiye saldırırsa, elimizdeki IŞİD'lileri serbest bırakırız" diye tehdit ettiler.

IŞİD konusunda herkes suçlu, herkes haksız malasef. Keşke bizim dürüst siyasetçilerimiz olsa da, bunları yüzlerine vurabilsek.
 
Resulayn ele geçirildi.
Tel Abyad çevrelendi.
Güvenli bölgenin doğusu ile batısını birleştiren M4 karayolu kesildi.
Kamışlı ve Kobani ağır bombardıman altında.
Resmi rakamlara göre ölü ele geçirilen terörist sayısı 415.
 
Rejim Ordusu Menbiç ve Kobane'ye gireceğini duyurmuş. Gerçekten böyle bir hamle olursa Suriye ve Rusya ile karşı karşıya gelinebilir.
 
Nadir Shah said:
Esad'ın Türkiyeyi karşısına alacağını pek sanmıyorum. Eğer bir şey olursa bile Rusya bence Türkiyeyi karşısına almaz.

Bence de gerçekleşmesi zor ihtimal ama Rejim'in elindeki ordunun yetersizliğinden dolayı. Yoksa Esad da, Rusya da Türkiye'yi bölgede istemiyor. Türkiye bu operasyonda yalnız malasef.
 
Olaya ABD tarafından bakalım. ABD rejimin bölgeye girmesini istemez. Ypg'ye böyle bir anlaşma için müsaade etmez. Eğer girerse sürpriz olur benim için.
 
Back
Top Bottom