Siyasi İdeoloji ve Gündem Tartışma

Cumhurbaşkanı Adayım

  • Recep Tayyip Erdoğan

    Votes: 0 0.0%
  • Muharrem İnce

    Votes: 1 7.1%
  • Kemal Kılıçdaroğlu

    Votes: 9 64.3%
  • Sinan Oğan

    Votes: 4 28.6%

  • Total voters
    14
  • Poll closed .

Users who are viewing this thread

Ben Hakan Balamir değilim, ortak bir görüş savunmuyoruz, sadece aynı konuda arka arkaya iletiler yazıyoruz, onun dedikleriyle benim dediklerim aynı tarafa düşüyor olması benim sorumluluğumda değil.

Kara Bey said:
Şimdi Hakan Balamir'in "bütün amerika bizi şeytani görüyor." demesinin üstüne "ya bütün amerika şeytani görüyor diye girmeyelim mi bu nasıl bir eziklik psikolojisidir?" ana fikrini oluşturan iletilerime, "Aç kalana kadar milliyetçilik kasmak kolay, vay efendim 83 kuzey kore, 84 pekin, vay efendim yancısın belli oluyor." diye kendin yükseldin.
Kara bey akp yandaşlığı gibi belli bir düşünceye karşı olan herkesi aynı yere topluyor, haliyle Hakan Balamir'in dedikleriyle benimkileri birleştirmiş. Kimse bir yere yükselmedi. Plaka sıralamaları da diğer salak dediklerim de üzerine farklı yönden eleştirdiklerim de ortaya hitap ettiklerim. Bunları üzerine alanlar için ben sorumlu değilim. Benim seninle kurduğum iletişim senin bunları "eziklik psikoloji" diyerek klasik Türk sağcısı cahilinin ithamını kullanıyor olman, ki ne olduğunu da anlattık zaten.

Kara Bey said:
Operasyonu neden bu kadar sahipleniyorsun diyerek de tüy diktin. Olay bundan ibaret. Sen operasyona gerekli diyerek olaya müdahil olsaydın senin şu yazdıklarına bunca tepki vermeyecektik herhalde. Çünkü yazdıklarında "destek" belirtisi göremedik. Ha illaki destekleyeceksin diye bir şey yok. Hakan Bakamir direkt desteklemediğini ilan etmiş ama deseklemeyişini saçma bir sebebe dayandırmış buna karşı yazdım ben. Yoksa burada operasyonu desteklemeyen vatan hainidir damgasını vurmadık tabiki de. Sadece dayanaklar saçma ve eleştirilmeye müsait geldi bana.
Asker misin? MSB'de komuta kademesinde ya da hükümetin görevlendirdiği biri misin? Değilsen operasyonu sahiplenmenin bir anlamı yok. Vatandaş olarak ne düşündüğün ne hissettiğinin hiçbir önemi yok, kimseye de etkisi yok. Operasyona karşı olup olmamamın buna göre tepki verilmesiyle de ilgisi yok. Sen emri veren Cumhurbaşkanı bile olsan benim fikirlerime neden karışasın? Eh işte bunlar tipik Türk sağcısı eylemleri, ben durduk yere yancılık yapıyorsun demiyorum. Açık açık herkes operasyonu desteklemelidir yoksa haindir demeye de gerek yok gördüğümüz kadarıyla. :neutral:

Bana IQ kaybettiren ise şurada yaşanan olay Eichorst'un öncesinde Kara beye yazdıklarıma cevap vermesi ki verebilir tabi ama şu öncesinde dediğim gibi bunun dile getirilmesine gerek yoktu. Dahası operasyona karşı çıksan ne olacak desteklesen ne olacak?
Kara Bey said:
Esas yancı kendileri Eichorst ama farkında değiller. Biraz fanatik muhaliflik var ikisinde de. Doğru olan bir iş, sırf geçmişte yanlışın sonucu olduğu için doğru orantılı düşünüp yanlış olmuş oluyor bu kafaya göre. Bu durum biraz komik olduğu için de alaya almak en iyisi. :smile:

Ha bu arada 82 düzce 83 çorum 84 bağdat.
Bunun üzerine böyle bir şey diyorsan belli ki bunun 2 taraflı fanatik bir kapışma şeklinde görüyorsun. Kendin tek, Hakan Balamir ve ben ise bir takımız karşılıklı atışıyoruz olarak algılamışsın. Haliyle hemen gruplandırma yapmışsın, bana da karşı çıkan birisi olunca hemen mutlu olup buna dahil etmişsin. Bu noktada tartışma kısmı tamamen bitmiş sen artık fanatik rekabete çevirmişsin işi ya da baştan itibaren böyle görüyordun bilemiyorum. Hemen entitled bir havaya girip hüküm vermiş olman da ayrı itici ama buna bir şey demiyorum her insanın kişiliği uyumlu olacak diye bir şey yok. Tartışmanın ucunda böyle şeyler okuyunca beynim acıyor ama.

Bütün bunların tamamı gereksiz şeylerdi. Kimseye de bir faydası olmadı. Muhalif diye etiketleyen birisinin AKP-MHP yandaşı olmamasının imkanı yok. Bu şekilde 2 cepheli fanatik kavga olarak görmeseler keşke sağcılar her şeyi.
 
Kendin bir senaryo yazmışsın, ona inanmışsın ve onu anlatıyorsun. Vallaha şu yazdıklarından güzel senaryolu film olur tebrik ederim. Senin bu deyimine göre "dik dur eğilme" diyen Yılmaz Özdil de koyu akpli veya mhpli. Demagoglukta çığır açmışsın ama katıldığım tek cümlen tartışmanın kimseye faydası olmadığı.

https://twitter.com/Dogu_Perincek/status/1181267744026759169

Şunu da şuraya bırakayım komiğime gitti. Çift ileti yapmayayım.

Bu arada operasyonu sahiplenen TGB de Cioss'a göre ordu komutanlığına bağlı bir ekip örnek olması açısından paylaşıyorum. Senaryo çok hoşuma gittiği için hey ya Rabbim;

https://twitter.com/genclikbirligi
 
Eichorst said:
Hakan Balamir said:
Aynen sınırımızda her hareketliliğe ve hoşumuza gitmeyen olaya sınır dışı operasyon yapalım. Sen gel Suriyenin bütünlüğünü en başından sars sonra çok açık olan bir Kürt devletinin kurulacağını öngörme. Amerika Kürtlere böyle bir sözde bulununca hede hödö, sınırımızda devlet kurulursa en büyük sorumlusu biziz. Bu kafayla dış politikanın içine ettiniz. Arada Amerika bizi 3-5 terör grubuna değiştirmeyi düşünüyor ne hale getirdiler. Bütün sınır komşularımızla aramız kötü neo-osmanlıcı gözüyle bakıyorlar. Adama dış politika diyorum eziksin diyor. :lol:
Geçmişte yapılan hatalar sonucunda bu noktaya geldiğimiz doğru da sen ne istediğini ifade etmiyorsun. "Banane geçmişte hata yaptılar " diyorsun sadece. Çözüm olarak operasyon yerine bir önerin mi var?
Amerika ile bu konuda çoktan uzlaşabilirdik yapmadık hatta daha ileriye gidip amerikaya rest çektiğimizi sanarak s400 aldık yani hep birilerine rest çekerken kendimize zarar veriyoruz. F35 projesini de kendi elimizle itiyoruz. Kara bey denen şahısa da cevap vermek istemiyorum sürekli kişiselleştiriyor çok seviyesiz.
 
    Amerikayla bu konuda anlaşabileceğimize inanmıyorum ben. Binlerce tır destek vermişken ve bu kadar büyük bir sempati oluşturulmuşken vazgeçmeleri beklenemezdi. Neyse ki Trump iktidarda.  :razz: Ayrıca Abd ile anlaşmak yetmiyorki bir şekilde 70.000+ militanı etkisiz hale getirmen lazım. Bunu belki Esad'a destek vererek yaptırabilirdik, yaptığımız hatalar olmasaydı.
  Operasyon sonucunda altından kalkılamayacak kadar büyük zarar göreceğimizi düşünmüyorum. Ypg sorunu ortadan kalktıktan sonra  da ilişkiler normalleşme sürecine girecektir.

 
 
Türkiye uzun süredir güvenli bölge, uçuşa yasak bölge tasarısını Avrupa Birliği ve ABD’ye diplomatik yollarla kabul ettirmeye çalışıyordu. “Uzlaşabilirdik yapmadık” söyleminin içi boş. Konuya yazmamak için direndim ama yalan yanlış bilgilerle algı yaratıyorsunuz.
 
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-49984539

Edit: https://www.reddit.com/r/syriancivilwar/ Hehehe ağlayanlar kuduranlar komik. Muhtemelen dünya kamuoyunda iyice öcü olduk umarım çok uzamadan bitirip atarız. Bunun arkasına Suriye ile temas kurulursa düzen sağlanır çok kolayca ve kimsenin de söyleyecek bir şey olmaz.
 
Harlek said:
Türkiye uzun süredir güvenli bölge, uçuşa yasak bölge tasarısını Avrupa Birliği ve ABD’ye diplomatik yollarla kabul ettirmeye çalışıyordu. “Uzlaşabilirdik yapmadık” söyleminin içi boş. Konuya yazmamak için direndim ama yalan yanlış bilgilerle algı yaratıyorsunuz.
e ilerliyordu zaten gorusmeler de. 30 km'ye kadar olan tahkikatlari yıktırıyorduk, ABD de YPG'ye adim adim taviz verdiren bir tutum izliyordu cekiliyorlardi gittikce. Simdiki operasyon da 30km'ye kadar olacakmis oyle 70bin militan oldurme gibi bir durum yok yine. Ben 30 km operasyonun 30 km guvenli bolgeye ustunlugunu anlamadim acikcasi.
 
Nereye ne kadar gireceğimizin kesin bilgisi var mı? Çünkü Trump çıkıp operasyonla ilgili her şeyi biliyorum bütün bölgeyi kapsamıyor 3'te birini kapsıyor ve sadece 50 asker çektiğimiz küçük bir bölgeyi içeriyor falan demişti. Gerçi bundan önce de Türkiyeyi şöyle böyle yaparım diyordu bilemiyorum.

Amerikan senatosunun Anti-Türkiye cephesi oluşturması çok kötü bir şey yalnız.
 
Çavuşoğlu 30 km’den ileri geçmeyecek dedi ama 30 km’nin de tamamını kapsar mı göreceğiz. Hükümete göre de 30 km’den ileriye bir operasyon kötü demek ki. ama muhalefet buna dair sebepleri sunacak olsa mandacı olur
https://www.reuters.com/article/us-syria-security-turkey-minister/turkish-offensive-will-not-go-beyond-30-km-into-syria-foreign-minister-idUSKBN1WP2K0
 
30 km için bile böyle yaygara çıkıyorsa ve en kötüsünü bile göze alıp talimat verdilerse tabi ki 30 km'den daha derine girmelerini bekleyemeyiz. Şu an uluslararası kamuoyunda temel 2 eleştiri var ilki SDG sevicilerin "Türkler Kürtleri öldürüyor" argümanı -ki yıllardır bunun zemini hazırdı-, diğeri de Türkiye Suriye topraklarını işgal ediyor şeklinde. İkincisinin cevabını yapılan eylemlerle verirsin, yani derine girmeden, kendi askerini sokarak güvenli bölge oluşturursun ki NATO bize bu konuda hak veriyor zaten. İlk için yapacak bir şey yok çoğusu propaganda zaten ve Türkiye sevilmiyordu son yıllarda yaşanan gelişmelerden ve dış politikamızın süper yönetilmesinden ötürü. Bunların içinde de ne olursa olsun, kim yönetirse yönetsin Türkiye'yi sevmeyenler de var ama sırf geçmişteki IŞİD bağlantıları, islamcı söylemler ve AKP'nin utanmadan kullandığı neo-osmanlıcı politik dilden ötürü de sevilmiyoruz. İkincisini bir şekilde çözersin ya da insanlar alışır unutur ama kimse ilkini unutmaz bence.

Şu an derine girme, YPG'nin kökünü kazıma gibi bir amacımız yoksa da anladığım kadarıyla asker olabildiğince yıpratmaya çalışıyor bunları. Daha geride dediğim gibi burada destekleyip karşı çıkmanın hiçbir etkisi yok asker yapacağı işi biliyor, bizimki sadece bunun siyaset felsefesi içerisinde etkilerini ve aktörlerini tartışmak.
 
Güvenli bölgenin kimin kontrolünde olacağı konusunda anlaşılamadı. Türkiye tamamen TSK'nın kontrolünde olmasını istiyordu. Ayrıca Eylül ayı içinde tamamlanması için süre belirlenmişti, bu süre içerisinde tatmin edici adımlar atılmadı. Mümbiç v2 olmaya doğru gidiyordu.

Aslında Türkiye 30km'yi de yeterli görmüyordu. M4 karayolunu kapsıyor ama Haseke ve Rakka 30km'nin ötesinde. Erdoğan da zaten bunu bir adım olarak gördüğünü söylemişti. Ypg'yi Esadla anlaşmaya ve kontrol ettiği toprakları merkezi hükümete bırakmaya zorlamak mümkün aksi halde DB'nin açıklamasına rağmen 30km'nin ötesine geçilmeme ihtimali yok. Türkiye sorumlu denilen Işidli mahkumlar da 30km'nin aşağısında bu arada.
 
the anachronist guild'da yine vatan kurtarıyorum  :lol: :lol: :lol:

Çok güzel argümanlarla hepsini susturdum şu an götlerine baka baka topic'ten çıkıyorlar sadece 2 ziyaretçi vardı en son.

Arkadaşlar sosyal medyada durumumuzu yabancılara anlatmayı küçümsemeyin bir kişiye doğru anlatsanız o kişi başkalarına konu açıldığında bizim bakış açımızı anlatacak daha çok kişi duyacak belki de.
 
Amerikalıların %99'unun umurunda bile değil ki doğrunun ne olup ne olmadığı. Bunların büyük bir kısmı ABD Irak'ı işgal ettikten sonra çekilen filmlerden, yazılan makalelerden okuduklarıyla hayatlarında görmedikleri bir coğrafyayı ve kültürlerini biliyor sanıyorlar. Hepsi Orta Doğu uzmanı. Kürtleri katleden vahşi Türkler diye bakıyorlar hiçbirinin PKK nedir, YPG ile bağlantısı nedir, koskoca Türkiye niye bu kadar takmış bu adamlara sorası gelmiyor. Ya dümdüz gerizekalılar ya da bilerek o topa girmiyorlar ve American Exceptionalism'in arkasına sığınarak bizimkiler, onlarınkiler anlayışından gerilim yaratmak istiyorlar.

Amerikalı olmayan batılı için ise Kürtlere bakış açısına göre değişiyor durumları. Kürtlerin varlığından haberdar olmayan ya da olsa da umursamayanlar hmm Suriye iç savaşı falan deyip geçiyor, bilenler eğer sempati besliyorlar ve Türkiye'de bir etnik temizlik olduğuna inanıyorlarsa direkt sorgusuz Türkiye kınamasına girişiyorlar. Hiç vakit kaybetmeye değmez. Bunun yerine bunlara anladıkları dilden konuşup ağızlarını kapatmak daha iyi. Erkut sağolsun reddit'te çokça gördüm aşırı salaklar cumhuriyetçisi de demokratı da.
 
Hay yunanlının teki gelmiş diyor ki Amerika kürtleri IŞİD'i temizlemek için kullandı şimdi onlarla bir işi kalmadı.

Dedim ulan salağın oğlu, Amerika'nın niye umrunda olsun IŞİD'i temizlemek ? Adam dünyanın öbür ucunda yaşıyor.
Zaten IŞİD'İ yaratan Amerika.

Işid'in ve bilimum cihatçı terör örgütünün amacı sözde kürt koridorundaki ülkeleri destabilize etmekti hatta bizim ordumuzdaki emekliler gaziler falan anlattılar cihatçıların nasıl Suriye hükümetine ait şehirleri ele geçirip sonra YPG'ye kurşun sıkmadan bıraktıklarını.

Neden Amerika onların deyimiyle ''kürtlere ihanet edip onları terk etti ?''
çünkü Türkiye Afrin harekatıyla olası bir Kürdistanın doğu akdeniz bağlantısını kesti bu kadar basit !

Artık Kürdistan kurulsaydı bile oradaki petrolü Amerika'ya taşımak doğu akdeniz bağlantısı olmadığı için imkansız olacaktı.

Kürdistanın ortaya atılma amacı İran eğer ki körfezi işgal etmeye kalkarsa ve petrol gelişini böylece keserse Amerika'nın bundan etkilenmesine engel olmaktı.

Bakın bu kürt etnisitesi haritası:
https://images.app.goo.gl/QCc3rVJQW66kJhqS9

bütün o yukarıda mor ve aşağıda pembe ve altında kalan kısmı saymayın çünkü Zazalar(mor) ve Goraniler(pembe) etnik olarak asıl kütleyi oluşturan Kurmançi ve Soraniden aşırı uzak birbirlerini anlamıyorlar bile derdim ama hadi onları da katın. Yoksa Zazalar kendilerine Kürt denilince kızıyorlar bile.

Bu da sözde kürdistan:
contemporarykurdistanmap2005.jpg

Yav o akdenize bağlayan yerde bu adamlar yok ki ? Ya da o körfeze bağlanan yere Goranileri saysan bile fersah fersah uzaklar arada Irak'ın daha yarısı duruyor.

Doğu Akdenize bağlı olmanın önemini söyledim, körfeze bağlanırlarsa da ABD oraya askeri üs kurar ve İranı baskı altına alabilir işte bütün mesele bu kadar basit.
 
Yani bunlar da hakikaten çok bilgisizmiş ha. Bizimkilerin çırpınışlarını hayranlıkla seyrediyorum. Bu hödüklere evvela bölgenin siyasi tarihi anlatılmalı. Onlar bölgenin geçmişten günümüze evrildiği şablonu kavrayana kadar Suriye'de iç savaş bitmiş olur zaten. :smile:
 
Yabancılar o kadar bilgisiz ki bunlara Irak savaşından önce Saddam'ın ülkedeki homojen yapıyı bozup Kürtleri kuzeyde topladığını, bugün o Kürtlerin IKBY'yi kurduğunu, benzer şekilde Suriye'deki dağınık Kürtlerin kuzeyde toplanıp, IŞİD'le savaşıyoruz diye IŞİD'in aldığı topraklara çöreklendiğini anlatamıyorsun. Kafa basmıyor, siz Türksünüz katilsiniz o yüzden böyle yapıyorsunuz diyorlar.
 
Lindsey Graham diye cumhuriyetçi partiden bir senatör var. Trump'ın yancısı ve Türkiye ile ilişkilerde arabuluculuk gibi bir görev üstenmişti yakın geçmişte. Bu adam şu son olaylardan sonra pat diye Türkiye'ye yaptırım uygunlanmalı demeye başladı kampanya takibi yapıyor. 2 tane Rus da şakalamışlar adamı aramışlar Hulusi Akar gibi konuşmuşlar adam da gerçek sanmış baya bilgi akmış. Adamın yaptırım isteme politikasının aksine Kürt probleminde haklısınız falan demesi olay olmuş.

Yalnız bu site taraflı biraz
“Your YPG Kurdish problem is a big problem,” Graham told the pranksters. He was referring to the Kurdish People’s Protection Units, a group that began fighting ISIS as part of the Syrian Democratic Forces in 2015—with support from the U.S.—but is considered a terrorist group by Turkey because of its push to establish an autonomous state for the Kurds on the Turkish-Syrian border.
Demişler. PKK ya da bölgedeki unsurların Türkiye'ye yarattığı tehditle alakası yok sırf devlet kuruyolar diye kıskanıyoruz gibi gösterilmiş.
 
Back
Top Bottom