Oyun çok kolay

Users who are viewing this thread

feagle81

Sergeant Knight
Oyun bariz bir şekilde save'n üzerinde 300-400 gün oynadıktan sonra çok basitleşiyor. Bunun en büyük nedeni lordların ordularının çok güçsüz olması,ne zaman bir lord ile savaşsam,lordun ordusunun yarısı acemi askerlerden oluşuyor,bu da oyunun ileri zamanlarında sen full seviye askerlerle 150-200 kişi gezerken oyunu sıkıcı bir hale getiriyor e diyiceksiniz oyunun zorluğunu gerçekçiye al,tüm zorluk ayarlarım gerçekçi ayarlarda ancak daha dün 180 vs 800 attım gerçekçi modda,heralde bu sefer yenilicem dedim 5 ölü verdim,şaka gibi bunun nedeni ise karşı tarafın yarısı acemi asker ya kalkanı yok ya da kalkanı olanda aceminin bir tık üstü vesaire olduğu için okçularım onları yaklaştırmıyor bile ki yaklaşsalar bile benim 1 adamıma yakın dövüşte 6-7 kişi düşse dahi karşı tarafın acemileri hiçbir şekilde zarar veremiyor benim askerlerime,herkül gibi kalıyor benim askerlerim acemilerin yanında,bu sorunun acilen çözülmesi gerekiyor,bir zaman sonra çok sıkıcı oluyor böyle basitlikler yüzünden.
 
Evet malesef buna sonuna kadar katılıyorum. 150 kişilik orduyla kayıp bile vermeden kazanabiliyosun oyunda.Kayıp versen bile askerlerin genelde ölmüyor, yaralanıyor ki her şeyi en zora almama rağmen bu böyle ve malesef oyun zevkini çok fazla baltalıyor bu durum.Çok çabuk sıkılıyor insan.

Edit : Bunu etkileyen bir mod veya herhangi bir şey varsa lütfen yazabilir misiniz? çok büyük bir sorun bence
 
Ben de aynı sorundan muzdaribim. Her şey gerçekçide, ama kimse karşımda duramıyor. Yok mu bunun bir modu? Savaşa girerken 10 kere düşünelim tartalım biçelim. Warbandda hile yapmadan oynayamazken, bannerlord'da kendimi hile yapmış gibi hissediyorum :grin:
 
%100 hak veriyorum.

Karşındaki adam 200 kişi sen 100 kişisin ben daha kalabalığım diye saldırıyor ama askerleri çiftçi resmen.

İkincisi, savaşta taktik yapamıyorlar ve çok erken dağılıyorlar. Şimdiye kadar gördüğüm tek taktik bekleyip bizi üstlerine çekmeye çalışmaları, ki genelde işe yaramıyor. Aynı bizim gibi savaş esnasında taktik kullanıp bizi şaşırtabilirler.

Üç numara, simülasyonlar çok op. Can Sungur izleyen bilir, meydan savaşlarında kaybetme şansınız çok az (çok büyük bir fark yoksa)

Oyunda zorluk olayı göreceli olmalı. Ama ne yaparsan yap oynadıkça gelişiyosun sadece, MMORPG gibi. Ama biz gelişirken yapay zeka gelişemiyor. Bi oyun oynarken kazanınca aldığın zevk katlanır evet ama çok kolay kazanınca da aksine yarıya iner, hile yapmak gibi bir şey.

Warband'de haydutlara yakalanmamak için şekilden şekle girerdim, burda haydutlar çok güçsüz.

Yapay zeka kale/şehir savunmaları dışında üstünlük gösteremiyor, oyunun başından sonuna kadar. Umarım düzelir.

Oyunun tek zor olduğu kısım konuşmalar... İkna etmek, evlenmek, ticaret yapmak çok zor geliyor bana. Ah o iki boncuk götüren kritik hatalar... Belki de sırf bunun üzerine bi karakter açmalıyım :grin:
 
Hardcore oynamak istiyorum bu oyunu. Son damlasına kadar emmek istiyorum, hayvan gibi ordularla savaşıp gerekirse kaybetmek istiyorum. Çok mu şey istiyorum arkadaşlar :grin:
 
Beni en çok şaşırtan çok kolay para kazanmak oldu. Warbandda kıçımı yırtıyordum lan para kazanmak için. Burda sadece görevler+hayrdut keserek dükkan zinciri kurdum.
 
An itibariyle yapacak bir şey kalmadı. Herkesi sildim haritadan.
Finalde aserai'ler kendi aralarında ikiye bölündü. 149 asker ile 500 kişiyi rahat alıyorum. Para kazanmak kolay.
Sildim bütün kayıt dosyalarını. Yeni kayıt açıp sakin sakin mi oynasam yoksa güncellemeleri mi takip etsem bilemedim. Savaşa doydum.
 
bu konuya bende bir katkı yapayım
Kısacık bir sürede milyon para yapabiliyorsunuz -tabi yaptığınız para bir işe yaramıyor çünkü harcayacak bir şey yooook :grin: -
 
para harcayacak bir şey yok bunun çeşitlendirilmesi lazım. tiarette 220 de açılan skilli açınca şehir alabiliyorsunuz 1 dinarla bug var. keşke oldukça pahalı olsaydı ve iyi ilişki ikna kabiliyeti gerekseydi şehir almak için de bir şeyleri zorlayabilirdik. bir de adamın vermesi için bir nedeni olmalı paraya ihtiyaç duymalı ki gerçekçi olsun yoksa neden toprağını versin değil mi?
 
Teşekkürler,hemen deniyorum :smile:
Her gün acaba bugün ne modlar çıkardılar diye bakıyorum. Çok zevkli. Tek problem, çok mod kurunca sorun çıkma oranının artması. Mesela bu mod, haydutların sayısını arttıran modla çakışıyormuş.
 
Şehirlerden alınan askerlerin en üst seviyede olması ve çıkış aralıklarının azaltılması lazım. Ya da lordların kendi şehir, kale garnizonlarından yetiştirilmiş asker alması da olabilir. Lordların 300 kişilik ordu ile köyden acemi asker toplaması saçma geliyor.
 
Back
Top Bottom