Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Bence fiyatlandırma güzel, bende 100-120 arası bekliyordum ama 150 olarak çıktı. Yıllardır hepimizin beklediği bir oyun ben fiyattan çok oyunun sonunda çıktığına şaşırdım :grin:. Bannerlord betayı oynadım ve kısıtlı olmasına rağmen çok güzel vakit geçirdim. Warband steam'da 1,5k zaman harcamışım ve Bannerlord'da daha fazla zaman geçireceğime istinaden 150 düşünmeden veririm. Oyunun fiyatının yüksek olduğunu düşünüyorsanız bunu da göz ardı etmeyin.
 
Bu forumdaki yabancılar doğal olarak seslerini çıkartmıyor. Ama steam ve twitter'da ağızlarına geleni söylüyorlar.
multiplayer ın videosunu izledim pahalı olduğunu eksik çıktığını ama alacaklarını felan söylediler yabancı platformlar oyun habercileri yayıncıları felan ne düşünüyor acaba
 
Keşke erken erişim için fiyat politikasını düşük bantta tutup tam sürümde ideal fiyata getirselerdi. Bir yandan da oyunun yurtdışında 50 dolar olacağını duyunca acaba oyuna bu kadar güvenmelerinin altında ne var diye düşünüyorum. Çok hypelı oyunlar bu fiyata çıkar. Demek ki firma oyuna bu kadar güveniyor. Bilemiyorum.
Belki tam sürümde oyunun hak ettiği değer budur ama birçok eksikle çıkacak oyuna bu parayı gönül rahatlığıyla vermek...

Planlanan birkaç tek oyunculu mod özelliği, tamamlanmamış ya da tamamen eksik olabilir. Bunlarla sınırlı olmamakla birlikte bazı eksiklikler şu şekildedir: tüm oyun kontrol desteği, bazı beceri ve olanaklar, zanaatkarlık, kuşatmaların, klan, ordu ve krallık yönetiminin bazı yönleri.

Bu konulara önümüzdeki gün/haftalarda açıklık getirmeleri gerekir diye düşünüyorum. Bazı beceri ve olanaklardan kasıt nedir? Klan, ordu ve krallık yönetimleri hiç olmayacak demiyorlar, kısmen bazı yönleri olmayacak diyorlar. Ne kadarı mesela? 10 özellikten 8'i mi kısıtlanacak? Bunu anlamıyorum gerçekten. Oyunu almak isteyenlerin bunları bilmekte hakkı var.

Türkçe olmaması konusu da biraz hayal kırıklığı olabilir çoğu bünyede.

"Bu haftaki yazımızın çeviri sürecinde olduğunu ve gecikmeden dolayı üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Türkçe metin en kısa sürede yayınlanacaktır. İlgi ve anlayışınız için çok teşekkür ederiz!
"

Şu bile samimiyetsiz ve iş bilmezlik gibi geliyor. Her hafta steam'de aynı yazıyı görüyorum. Bir şeyi ihmal ettiysen özür dilersin ve ilerleyen süreçte aynı ihmali yapmamaya çalışırsın. Her hafta bu yazıyı copy/paste ile bloglara koyup çeviriyi diğer blog gelene kadar yapmıyor adamlar.

Ha Türkçe yayınlamak zorunda mısın? Bence hayır. Ama kitlenin büyük bir çoğunluğu Türklerden oluşuyor. Başlardan beri böyle bir türkçe blog geleneğin var. Neden şunu bile düzgün yönetemiyorsun?

Bazen şüpheye düşüyorum oyunun yapımında da böyle ihmal ve gecikmelerin yeri nedir acaba?

Zamanında bunu yazmıştım. Şüphelerimde haklı çıkmak istemezdim. Oyunu destekleyen Türk oyuncu sayısı hiç de az değil. Ülkemizde bu oyunu oynamayanlar, tarzı olmayanlar bile muhabbetini yapmışlardır. Ekonomik sebeplerden dolayı yurtdışındaki oyuncular kadar şirkete ekonomik katkıda bulunamıyor olabiliriz. adamların türk parasıyla 300 liraya alacağı oyunu yarı fiyatına alabiliyoruz, bazılarına bu bile çok geliyor. Şartlar belli. Ama en azından devlet desteği alıyorlar diye biliyorum. Ülkedeki oyunculara şu jesti yapmaları çok zor değildi. İki tane çalışana bakar şu olay.
Firmanın community ile iletişimde ve gönülleri hoş tutmak konusunda sınıfta kaldığı bir gerçek. Gelen tepkilerden de belli bu. Umarım oyun tam tersi bir etkiyle efsane bir çıkış yapar.
 
Oyununa daha rahat erişim için "mbII supporter dlc"si gelebilir, kostüm/tema/nişan sunan bir dlc. Ana oyun daha ucuza satılır ayrıca desteklemek isteyenler de bu dlc paketini alabilirler.

Bu alternatif haricinde, şuanki 150TL fiyatlandırması tek fiyatsa, ilerde ilave masraf olmayacaksa bence gene iyi. Yabancıya 50 dolara satıp, bizde 50 tlye verseler, yabancılar aradaki farkı görüp olumsuz tavır alacaklardır. (Ben şuanki fiyatı desteklesem de alternatiften yanayım bu arada. 75TL base game, 75TL supporter dlcsi örneğin)
 
Normalde oyunlar kapalı betadan sonra açık betaya sunulur.
Açık beta sürecinde şirket tarafından alınan geri bildirimler haftalık ve ya aylık güncelleme takvime dökülüp oyuna işlenir.
Sürekli patch atarsın açık beta da.
Açık beta yok direk satış var :grin:
2-3 Sayfa yorum okudum beğenmiyosanız almayın diyolar genelde adamlar.
ve Adamlar haklı.
Çıkışı bekleyin,
Beğenirseniz alırsınız. :smile:.

 
Oyununa daha rahat erişim için "mbII supporter dlc"si gelebilir, kostüm/tema/nişan sunan bir dlc. Ana oyun daha ucuza satılır ayrıca desteklemek isteyenler de bu dlc paketini alabilirler.

Bu alternatif haricinde, şuanki 150TL fiyatlandırması tek fiyatsa, ilerde ilave masraf olmayacaksa bence gene iyi. Yabancıya 50 dolara satıp, bizde 50 tlye verseler, yabancılar aradaki farkı görüp olumsuz tavır alacaklardır. (Ben şuanki fiyatı desteklesem de alternatiften yanayım bu arada. 75TL base game, 75TL supporter dlcsi örneğin)
Evet olsa iyi olur mantıklı...

Niye satmasın, sadece Türkiyede satışa sunulmayacak ki. Dünyanın her tarafında Bannerlordu bekleyen adamlar var.
Doğru alırlar illaki ama 120 den yukarı olmamasını beklerdim...
 
Last edited by a moderator:
AAA oyunların standart 60 dolarken ea için bile eksik olarak görünen AA oyun için 50 dolara satılması hoş değil. Ve şirketin başarısızlıklarından dolayı uzayan dev süreci ve bundan dolayı harcanan yüksek miktarda parayı oyuncuların üstünden çıkarmayı normal görmekte bir o kadar saçmalıktan ibaret.

Gerçekten maddi sıkıntılar mı yaşıyorsun? Küçük geliştiriciler gibi şirketi desteklemek isteyenler için destek içerik satarsın müzik,concept art vs gibi biz de elimizden geldiği kadar desteğimizi yaparız.

Not: Muhtemelen yıllardır bekleyenlerin %90 nın oyunu alacağını bildiğinden dolayı şirketin çokta endişelendiğini düşünmüyorum.
 
Last edited:
Oyun zaten erken erişim Türkçe dil brakın hatalar, eksikler olsada gönlümüzü alın bari Türk yapımı oyun Türkçe çıkmayacaksa hangi oyun çıkıcak bilemiyorum Türk oyuncular göz ardı edilmezse Türkiyede oyunun çok satacagını düşünüyorum herkes destek olmak için bekliyor
 
Ben piyasada tekrar oynanabilirliği bu kadar yüksek bir oyun olduğunu zannetmiyorum. Türkiye için daha düşük fiyat bekliyordum ama fiyatının hakkını vereceğinden eminim.
 
+1000 saat zaman geçirdiğim bi oyun için ( mp oynamadığım halde betada 200e yakın saatim var) 150 lira gayet normal . Asgari ücretle çalışan birisinin 2 günlük maaşına denk geliyor neredeyse .gayet normal bi rakam olduğunu düşünüyorum.
 
Last edited:
Yapılan eleştirileri haksız bulmuyor değilim, hatta bu tepkileri geri bildirim olarak alıp buna göre planlama yapmaları yerinde olacaktır. Herkes gibi ben de telaş ediyor ve merak ediyorum, kaç kişi bu düşüncelerle ve bu fiyata almayı düşünecek bannerlodu diye. Ki almaya çok niyetli olan birisi olarak, ilk bir kaç gün oynayanlardan izledikten sonra karar vereceğim değip değmeyeceğine. Ancak iyimser bir şekilde yaklaşıp, şirket kendine ve oyununa güveniyor olacakki 50dolar 150lira fiyat veriyor, gene kendine ilerde tam sürüm için o kadar güveniyor olacakki gelen tepkilere rağmen kararlarına sadık kalabiliyorlar diye düşünmek istiyorum. Eğer oyun beklenileni veremezse bir çok kişi zaten tekrar foruma gelip süreç yönetimini ve oyunun olumsuz yanlarını dolu dolu eleştirecektir. Bu yüzden oyunu daha oynamadan aşırı övmeyi doğru bulmadığım gibi yerin dibine sokmayı da faydasız ve gereksiz görüyorum. En makul eleştiri olarak, oyunun reklamını ve satışını bu tepkiler altında nasıl başarabileceksiniz sorgusunu kabul etsem de, bırakın şirket dertlensin düşünsün bu konuyu demek istiyor ben dahil diğer arkadaşlar. Oyun çıkınca alıp almama kararını da biz oyuncular verelim. Ama oyun hakkında eksiklik olacağını bilsek de warband remaster bu diyip şimdiden olumsuzluğa kapılmak anlamsız. Bu yüzden fazla tedirgin olan arkadaşlara ea almayın tam sürümü bekleyin deniliyor. Oyunu beğenmezsek taş üstünde taş bırakmadan eleştiririz, biraz daha sabır bekleyelim ve görelim:xf-wink:
 
Oyunun 3 tane gameplay videosuna bakarak fiyatı hakkında verilmiş tepkiler oyunun marka değerini düşürmez arkadaşlar. Oyunu alfa sürecinden beri oynayıp deneyimleyen biri olarak söylemeliyim ki günümüz oyun piyasasında Bannerlord bu rakamı rahatlıkla hakediyor, siz de oynayınca anlayacaksınız ne demek istediğimi.

Şimdi ne söylesem çoğunun bir kulağından girip diğerinden çıkacak fakat birkaç kişi için bile olsa yazmam gereken şeyler bunlar. Burada yazılan herşeyi ben de okuyorum kelime kelime, çoğu ileti anlık fikirlerden ve bu nasıl fiyat serzenişlerinden öteye geçmiyor. Fikir sunmak için önce bir temellendirme yapmak, sonra onu kendi kafanızda tartmak, daha sonra doğru ve sakin cümlelerle foruma aktarıp diğer kullanıcılara sunmak gerekir. Dozunda oldukça, elbette herkesin "yapıcı" eleştirilerde bulunma hakkı vardır fakat çoğunuz "yıkıcı eleştiri" yapıyor. Özellikle de lütfen eleştiri dozunu abartıp şahıslara, kişilere laf edecek boyuta taşımayın, aba altından sopa göstereceğinizi sanıp kendinizi küçük düşürmeyin.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom