Irk

Users who are viewing this thread

Oyunda içerik olmayınca çok fazla yorum çok fazla tavsiye/öneri/şikayet oluşuyor hepimizin de yaptığı/gördüğü gibi. Warband zamanından da bir eksiklik olarak gördüğüm aslında ırk sistemi var. Her şehirde/köyde oyun başında ilk başladığı ırk hangisi ise oyun sonuna kadar o ırktan asker çıkıyor. Medieval 2 Total War'a Kingdoms ile eklenen bir özellik vardı. Örneğin Britanya kampanyası oynarken Edinburg şehrini örnek alalım. Şehrin %75 i iskoç, %15 ingiliz %8 viking %2 diğerleri. İngilizler ile bu şehri ele geçirdiğimiz zaman %15 ingiliz ise sadece iskoç paralı askerlerini çıkartabiliyoruz, %25 olduğunda az miktarda ingiliz askeri çıkarılabiliyordu, %40 da ise iskoç ve ingiliz karışık çıkartılıyordu.

Aynısı da Bannerlord da Amprella şehri için düşünelim. Oyun mekaniklerine çok güzel politika sistemi konulmuş. Bunlara bağlı olarak Kuzaitler Amprella'yı ele geçirdiğinde bölgedeki kale ve köylerde atıyorum 5 yılda (yılda %30-40 artış oyunu çok saçma sapan bir hale sokar) Kuzait nüfusu %10 artması, bazı köylere kuzaitleri sokmamaları, buna bağlı görevler hatta bazı noktalarda kuzait göçebelerinin köy kurması mümkün ise köy kurulması, köyde atıyorum 5 tane karakter var, 4 tanesi imparatorluk askeri verebilir, imparatorluk ile alakalı etkinlikler düzenlenebilir, bir tane de kuzait karakter olabilir.

Bir de ortaçağın vazgeçilmezi kölelik sistemi (orduda, sarayda, tarımda, madencilikte, ekonomide ve de sosyal yaşamda) acaba oyuna getirilecek mi?
Savaşta aldığımız esirleri tarla, maden ve atölye gibi yerlerde çalıştırabilecek miyiz yoksa handa 50 askeri 300 paraya satmaya devam edilecek mi?
 
Back
Top Bottom