Hearts of Iron IV

Users who are viewing this thread

Harlek said:
Başlamayı düşünüyorum, Paradox oyunlarıyla içli dışlı değilim.
Tavsiye eder misiniz ?

Edit: İki dlc ile satılan versiyonunu aldım, oynayanlar ekleyebilir. Bu hafta hafiften başlamayı düşünüyorum.

https://forum.strategyturk.com/forum-hearts-of-iron-iv
 
Japonya ile multide kamikazeleri kullanarak Amerikan Donanması'nı erittim. Müttefikler kamikaze yasak diyerek beni banladılar abi. Yemin ediyorum çıldırıcam 10 yaşındaki çocuklar gibiler, ne kadar kanser bir community. Çin'i 39'dan önce yenemezsin diye saçma bir kuralları daha vardı. WW1 oldu oyun nehir arkasında beklemekten. Bir daha multi oynamam ne kadar oyun oynamayı beceremeyen ve sadece WW2 temalı bir oyun olduğu için HOI4 oynayan varsa toplanmış oyun kuralı koyuyor.
 
Kurallı MP oynarken kuralları okumayıp üstüne kurallara uymayarak toxic taraf sen olmuşsun aslında. Pasifik denizi harici (ve Japonya harici) kamikaze kullanılmaz diye bir kural var. Genel olarak hiç kullanılmaz kuralı görmedim ben hiç. Nehri geçip Capitulate etmeden exp kasabilirdin İtalyanın Etiyopyada yaptığı gibi.
 
Kamikazeyi Pasifik'te yaptığım halde banlandım. Çin'i zaten 39'a kadar bıraktım nehirde exp kastım. Fakat bu bana değerli zamanı kaybettiriyor. Amerika endüstrisini geliştirsin diye yapıyorlar bunu. Fakat eninde sonunda USA beni geçecek, neden ben bile bile beni geçmesini bekleyeyim. Neden herşey tarihsel olmak zorunda. Neden nasıl savaşacağıma ve nasıl bir endüstri kuracağıma bile karışılıyor. Bırakayım USA Japonya'yı bombardımanla dümdüz etsin çünkü tarihte öyle oldu. Bırakayım Sovyetler hiç direnişle karşılaşmadan Mançurya'yı alsın. Bence bu kadar karışılması saçma. Focuslar, taraflar ve birkaç küçük şey tarihi olsa yeter. Gerisi oyunu nasıl oynadığıma karışmak oluyor. Ben de Almanya'ya tank yasak dersem olur mu hiç? Fakat Japonya'ya kamikaze yasak olunca sorun yok. USA'ya strat bomber yasak olsun o zaman, bariz op birşey bence.
 
önce bitirirsen wt ile uk-usa ağaçlarının açılması olayı bile var. great depression varken kasamaz o kadar. kuralsız oyunlar da var onlara gir o zaman. strat bombing yasak zaten çoğu oyunda. tactical anca izin var.
 
Back
Top Bottom