Genleriyle oynanmış tohuma/ilaçlı tarıma hayır,

Users who are viewing this thread

olabildiğince geleneksel tarım ile değer katan üretime evet..



-Makineler kullanılsın ama ilaçlar/genleriyle oynanmış tohumlar/ithalat yasak olsun, mis gibi üretim ve çalışma alanı- dedirten güzel bir video-haber, paylaşayım dedim.
 
Üretime evette, makineler tabii ki kullanılacakta bu makineleri biz üretemiyoruz üretebilecek mental kabiliyete şuan da sahip olsak ide kaynaklarımız yok bunu yapacak vizyonumuz yok. ortak kanı yok. bu marshall yardımlarının zamanında olması gerektiği gerçeği gibi. türkiye çok merhamete bırakılmış bir ülke. tohumları ithalat yasak olsun israil'in tohumlarını kim alacak bu sefer? adamlar aç mı kalsın. haha :grin:
 
Gen ile oynamak her zaman kötü bir şey olmayabilir. Eğer bir tohumla oynayıp, onun sadece tek seferlik bir ürün verecek şekilde köreltirseniz bu kötüdür ama tersini sağlarsanız bu iyidir. Gen ile oynamak kolay bir iş değil zaten. Yerli tohumu destekliyorum. Tohumun yetiştiği yer, ürünün gerçekten lezzetini etkiliyor. Dışarıdan aldığınız tohum onu satanın insafına göre tarımınızı etkiler. Yerli tohumun etkili olması için biyolojik çalışmalarla desteklenmesi lazım bana göre. Çiftçiler de masraf ve yorgunluktan kaçınıyor artık. Haklılar da.
 
Bu tarz konularda çok büyük yanlış anlaşılmalar yaşanıyor. Doğal veya geleneksel olarak görülen yöntemler direkt olarak doğru yöntem olduğu anlamına gelmiyor, kaldı ki genetik modifikasyonu yanlış kılmıyor. Genetik modifikasyon zaten amacı gereği doğal tohumla çözümü bulunamayan sorunları gidermek üzere gerçekleştiriliyor ve evet büyük oranda az kaynakla daha fazla ürün elde etmeyi hedefliyor ama teknik olarak teknolojinin amacı bir anlamda bu, sistemleri verimli hale getirmek. Bu anlamda her genetiği değiştirilmiş ürünü kötülemek çok yanlış bir yaklaşım bence.
 
Eğer verilen mühendislik hizmeti almis tohumdan tekrar bebzer kalite ve miktarda tohumlar elde edilemezse ya da gene aynı tür tohum urunlerine karşı doyumsuzluk oluşturulursa yahut bu tohum tarzındaki urunler miktar ve kalitede öne çıkartılırken sindirimde ve hücre etkilesiminde ciddi sağlık sorunlarına yol acarsa, bu mühendisliğe karşı fikir normal olur. Kendimiz üniversiteler eşliğinde uygun ve doğal olarak belli kalitelerde bol bol üretmeyi istemeliyiz bence, mühendislik/ucuzluk/bağımlılık uzun vadede her insana zararlı bir takas. ( Makinelere karşı değilim, sadece mümkün olduğunca elektrikli makine lazım)
 
Back
Top Bottom