BATTAL GAZİ [Ateş ve Kılıç] 2.2

Users who are viewing this thread

Kılıç tipi değişmez. Filmlerdeki kılıç bu.

Tekrarlamaktan zarar gelmez. Filmlerdeki Battal Gazi kimse ben de onu baz alıyorum. Şu yeşil gözlü asıl adı Cüneyt olan. :smile:
Gerçekten de uzaklaşmamaya çalışarak.
 
Yıl 1650'lere denk geliyor sanırım ve sen Battal gaziyi neredeyse 850 sene hortlatıyorsun, niyeyse bu aklıma geldi.

Başarılar ağabey.
 
Folcred said:
Yıl 1650'lere denk geliyor sanırım ve sen Battal gaziyi neredeyse 850 sene hortlatıyorsun, niyeyse bu aklıma geldi.

Başarılar ağabey.

Teşekkürler. O soru arada sorulan bir soru. Battal Gazi'nin torununun torunusunuz. Hikayeniz başlayana kadar nasıl bir hayat sürdüğünüz oyunun başında tercihler olarak(Warband'taki gibi) size sunuluyor.
 
Ha, o zaman menülerden Türk seçersek; Babamız Türk Anamız Battal Gazi'nin torunu oluyor öyle mi? Abi, ben bu etnik işlere fazla bulaşmadan bir şey daha diyeceğim.

Balkanlar, İstanbul falan var mı? Karadeniz'de WFAS'tan gözüküyoru ama Sinop'u ekleseniz? Deniz savaşları falan?
 
Oyun 2'ye ayrılıyor. Battal Gazi senaryosu ve klasik mod yani normal WFaS. Battal Gazi senaryosunda milliyet seçimi yok. Klasik modda var. Ama Battal Gazi senaryosunda seçimler daha ayrıntılı diyebilirim. Modu oynayınca farkı görürsünüz. Etnik işlere bence de kafayı takmayın. Şimdinin anlayışıyla 1200 sene öncesini veya 600 sene öncesini yorumlayamayız.

İstanbul var. Görev için. Alınabilir bir yer değil. Osmanlı'yı oynanabilir ülke yapmadan bazı yerleri ekleyemem. Sinop yine bir ticaret şehri gibi eklenebilir. Ama o zamanın ticaret şehri hangisiyse onu seçmek daha mantıklı. Deniz yolculuğu var. Korsanlar var. Yani deniz savaşı kodlarından biri eklendi diyelim.
 
Yaşasın. Bu arada, Sinop'u tavsiye etmemin sebebi, Tam Karadeniz'in burnunda olması ve biliyorsunuz Ruslar burada donanma yakmıştı, önemli bir bölge yani.
 
Karadeniz korsanlarının birini öldürdük mesela, yoldaşlarımızdan birinin bizi oraya yönlendirip ödül alma gibi bir olay olabilir. Onun dışında, Sinop; Osmanlı'ya bağlı ticaret şehri de olabilir.
 
İlk sürüm yalnız çok oyunculuydu.

Daha fazla yaklaştırmam için haritayı bozmam lazım. Bu kadarı da oraya ulaşmanız için yeterli. Biraz zor görünüyor bu arada.

QvL6PZ.jpg
 
Nasıl az kişi ile dolaşılabilir onu düşünmeseydim bunu hemen eklerdim. Hımmm o zaman biz de az ama sağlam adam alabiliriz. Kahraman(hero) alınabilir. 1 kişi olur ama npc'ler gibi sağlam olur.
 
Bu arada giriş bölümünü bitirdim. Biraz ilginç oldu. :smile: E sıradan bir giriş olamazdı.

Fazla ağır olan kapıkulu askerlerine yeni daha hafif bir sınıf ekledim.

Yeni presentation'ları eskileriyle uyumlu hale getirdim denebilir.

Senaryoyu sürekli oynayarak(aynı şey sürekli yapmak bayıyor ama) toparlamaya devam ediyorum.

Yeni bir özellik ekledim. Eğer canınız azsa tek bir hareketle çevrenizdeki düşmanları yere düşürüp zarar verebiliyorsunuz. Verdiğiniz zarar güçlü vuruş(power strike) değerinizle orantılı.

Daha pek çok iyileştirme ve ekleme oldu. Yer yer eklenen şeylerden çıkarmalar da oldu.

@Çepni
Olay sonucu yoldaşla tanışma fikri gayet güzel. Halledilir. Yalnız daha önemli işler var. Onlar bitmeden uğraşmam zor. Ama araya sıkıştırırım muhtemelen, sona bırakmam.
 
Açık konuşayım foruma sadece buraya bakmak için giriyor ve çıkıyorum.Şuanda en fazla bunu bekliyorum.Bannerlorddan çıksa bu modda olsa önce bu modu oynarım herhalde.Güzel bir şey bekliyorum zaman önemli değil.
 
Conchobhar said:
Açık konuşayım foruma sadece buraya bakmak için giriyor ve çıkıyorum.Şuanda en fazla bunu bekliyorum.Bannerlorddan çıksa bu modda olsa önce bu modu oynarım herhalde.Güzel bir şey bekliyorum zaman önemli değil.

+1 Zevkle,merakla takip ediyoruz Tüfekçi :smile:
 
Sağolun arkadaşlar. Umarım beklentileri karşılayabilirim. 2d, 3d, kod ne varsa tek başına uğraşıyorum. Denemeleri tek başıma yapıyorum. Her senaryoyu parça parça en az 200-300 defa denemişimdir. Yine de deniyorum. Hataları, eksikleri görüyorum; yer yer geliştiriyorum.
Yeni troop'lar ekliyorum. Haliyle bunlara yeni eşyalar gerekiyor. Eşyanın kaplaması var. 3d modeli var. Ayrı ayrı ekleyeceğiniz kodu var. Arayüzleri düzenliyorum. Pek çok şeyle uğraşıyorum.

Banner Lord çıkar gibi yaptı bir süre önce. O arada ben dahil pek çok modcu gaza bastı. Yalnız ben gazdan ayağımı pek çekmedim. Hızla devam. Umarım yakında çıkış tarihini açıklayabilecek seviyeye gelirim.

Ek:

Biraz görüntü ekleyelim.

Köprülü Paşa'nın son hali.
Bvb7VV.jpg

İstanbul'da sipahiler ayaklaniyor.
R1plbo.jpg

Başka bir savaş sahnesi.
1VZly1.jpg
 
Back
Top Bottom