Anime/Manga

2019 Yaz Sezonu'ndaki animelerden ilginizi çeken oldu mu?

  • Evet, bir ya da birkaçını mutlaka izlerim.

    Votes: 5 17.2%
  • Evet ama biraz sönük gibi.

    Votes: 3 10.3%
  • Bilemedim moruk / Henüz bakmadım

    Votes: 6 20.7%
  • Hayır, hepsi çöp gibi

    Votes: 6 20.7%
  • Anime izlemeyen bir plebim

    Votes: 9 31.0%

  • Total voters
    29
  • Poll closed .

Users who are viewing this thread

Yellow Flash said:
Assassination Classroom ise ilk sezonuna göre acayip sönük. Artık Koro-Sensei'nin geçmişini gösterseler iyi olacak. Bölümler filler gibi resmen. Bu arada evet, Koro-Sensei'nin geçmişini de spoiler yedim. :lol:

Ben acayip zevk alıyorum şu anki halinden. Özellikle şu birbirlerine takma isimlerle hitap ettikleri bölüm acayip iyiydi.

Yellow Flash said:
Musaigen no Phantom World kafasına göre gidiyor işte. Ne olduğu belirsiz saçma salak bir anime. 5. bölümü izlemedim ama loli ne zaman kadroya dahil olacak arkadaş? Reina ile idare etmekten gına geldi.

Son bölümde geldi loli.
 
Bir kez daha vakit bayrak asma vaktidir. :razz:

202CD2714C932C3D8A7A6A2941DBA5038321591F
 
Yellow Flash said:
Soldaki Hatsune Miku değil mi ya? JoJovari bir poz vermiş bi de. :lol:

Evet o. Oyunda çok fazla gönderme var ya.

Xubmlia said:
Anime platformunda osu! oynayan vardır herhalde, değil mi?

https://osu.ppy.sh

Geçen sene oynuyordum da, bıraktım sonra. Tek Akeboshi - Wind'i oynuyordum zaten.
 
Şarkıların 99%'ı j-**** olmasa potansiyeli var aslında osu'nun, eğlenceli. Hiçbir hard'da SS alamamanın verdiği saç baş yoldurma durumu olsa da ara sıra oynuyorum ben de.
 
Duygu Linden said:
osu! ne alaka?
Fairy Tail! :grin: Japon yapımı olduğu için genelde Anime'lerdeki müzikleri eklemişler. O yüzden demiştim.  :razz:
YrodMa.jpg

Tenzō said:
Xubmlia said:
Anime platformunda osu! oynayan vardır herhalde, değil mi?

https://osu.ppy.sh

Geçen sene oynuyordum da, bıraktım sonra. Tek Akeboshi - Wind'i oynuyordum zaten.
Bence tekrar başla. Multiplayer oynayınca daha zevkli oluyor. Turnuvalar falan.. :grin:

Bound Sentinel said:
Şarkıların 99%'ı j-**** olmasa potansiyeli var aslında osu'nun, eğlenceli. Hiçbir hard'da SS alamamanın verdiği saç baş yoldurma durumu olsa da ara sıra oynuyorum ben de.
Ben genelde video programını açıp oynuyorum. :grin:

Not: https://forums.taleworlds.com/index.php/topic,346702.0.html
 
Alhedras said:
Tenzō said:
Bir kez daha vakit bayrak asma vaktidir. :razz:

202CD2714C932C3D8A7A6A2941DBA5038321591F

bu visual novel'lerden daha önce bir liste yapmış mıydın? yapmadıysan bir top 10 çıkartabilir misin? top 5 de olur :smile:

Yapmamıştım da çıkartabilecek kadar fazla VN oynadığımı/okuduğumu sanmıyorum. Yine de şu ana kadar oynadıklarımdan bir liste çıkarayım. Fakat benim listemden öte şu öneri tablosundan yararlanman daha mantıklı olabilir.

1. Umineko - Bayağı bir uzun zaman önce okudum bunu, konu olarak zengin bir ailenin -galiba Ushiromiya idi adı ailenin- adasındaki gizemli olayları anlatıyor. İyi bir hikayeye sahip ama 07th expansion tarafından yapıldığı için kan gövdeyi bir haliyle götürüyor VN boyunca. Çok uzun bir VN bu arada 50-60 saat arası vakit alabilir tüm ciltleri bitirmek. Bu arada herhangi bir ekstra seçenek sunmuyor Umineko, diğer VN'lerin aksine.

2. Higurashi - Bu da bayağı sakin bir dağ köyünde geçen gizemli olayları konu alıyor. Buraya yeni taşınan Keichi adlı karakterin buradaki yerlilerin davranışlarını ve bu köyün gizemlerini çözme çabasını anlatıyor. Yine 07th expansion tarafından yapıldığından acayip vahşet dolu sahneler var. Animesi de bayağı iyidir, VN'i iyi bir şekilde uyarlamışlar diyebilirim, tek sıkıntı animesindeki çizimler hem orta kalite hem de eski. Bu da Umineko gibi bayağı uzun bir VN, yine 50 saatin üstünde vakit alabiliyor. Aynı firmadan çıktığından Higurashi'de de gidebilecek sadece tek bir yol var, farklı sonlar ya da hikayeyi çeşitlendirebilecek seçenekler yok. Steam'de ilk bölüm şu anki indirim ile 7 lira 70 kuruş, 2 bölüm toplam 16 lira 80 kuruş.

3. Long Live The Queen - Bu yine VN olarak geçiyor ama oyun tarafı daha fazla basıyor ve açıkçası oynarken en fazla güldüğüm VN'di bu benim. Bu oyunda şirin mi şirin, kraliçe olmaya çalışan bir prensesi oynuyoruz. Kraliçe olabilmek için de 42 hafta hayatta kalmak gerekiyor ama krallıkta yaşanan olaylar bunu o kadar da kolay kılmıyor. Bu yolculukta iç savaştan tut, büyüye hatta bir ahtapot tarafından hentai malzemesine getirilmeye kadar türlü türlü şey geliyor başımıza. Yapılan seçeneklere göre de farklı sonlara ulaşabiliyoruz. Steam'de şu anki indirimle 14 liraya alınabiliyor.

4. Fate/ stay night - Animesini zaten birçok kişi biliyordur, yine de bahsedeyim; konu olarak Holy Grail War'u (Kutsal Kase Savaşı?) işliyor. Efsaneye göre kaseyi elde eden kişinin bir dileği ne olursa olsun gerçekleşecek. Buna bağlı olarak da hem güçlü büyücüler hem de arada kaynayan bazı insanlar ister istemez bu savaşın içine çekiliyor. Her büyücü/master bir tane kahraman ruhu/servant çağırıyor ve ruhlar da tüm zamanlarda adı tarihe geçmiş kişilerden oluşuyor (Kral Arthur, İskender, Gilles de Rais...) bir de tüm ruhların kendine özgü bir sınıfı var; Rider, Caster, Berserker, Assassin, Saber, Archer gibi. Tüm bu kahraman ruhlarını çağrılınca da bu ölüm kalım savaşı başlamış oluyor. Bu VN'de 3 adet farklı yol var ve her yol karakterler, dünya ve bu kase savaşı hakkında bize daha fazla bilgi veriyor. Diğer VN'lerden biraz farklı olarak bu 3 yol, birbirini tamamlayıcı şekilde. Yani, hikayeyi tam anlamıyla anlamak için bu 3 yolu da bitirmek gerekiyor. Oynanış süresi 50 saatten fazla olduğu için bayağı uzun bir VN. 

5. Everlasting Summer - Benim resmini attığım VN. Asosyalliğin dibi olan karakterimiz bir gün eski arkadaşlarından biriyle buluşmak için otobüse biniyor, fakat bindiği otobüste uyuya kalıyor. Uyanınca kendini hiçliğin ortasında, bir izci kampının önünde buluyor. Hem bütün bu olayların neden başına geldiğini çözmeye çalışan hem de oradaki karakterlerle git gide yakınlaşan bizim adam, verdiği kararlara göre kötü ya da iyi sonlara ulaşabiliyor. Toplam 13 tane mi farklı son var ulaşılabilen. Genel haliyle komik ve sıcak bir teması var ama Lena'nın kötü sonu ile Miku'nun sonu biraz kabus materyali olabiliyor. Hatta Miku'nun sonu Higurashi'ye bağlıyor diyebilirim. Bu arada Miku'nun ve Yulya'nınki dışında tüm yollar aşağı yukarı 3 ile 4 saat arası sürüyor. Toplamda da 20 saati biraz aşabilir eğer her sonu bitirmek istiyorsan. Steam'den bedava oynanabiliyor.
 
Yellow Flash said:
Haydaaaaaa
http://www.animefantastica.com/boku-dake-ga-inai-machi-mangasi-animenin-finaliyle-bitecek
Bu demek oluyor ki animeyi daha da hızlandıracaklar. Artık bir bölümde oldu bittiye getirmeleri işten bile değil. Bu kadar güzel potansiyel bir seriyi animeye hızlıca adapte etmeye çalışıp bok etmeseler bari ki yüksek ihtimalle edecekler. Manganın sonu henüz hazır olmadığından (Martta bitiyor manga) çok karmaşık bir şey sunacaklar kesin. Mangasını okumaya başlamam gerek anlaşılan.

Haydaaaaaaaaaa.

Reddit'te paylaşmışlar, harbiden de sadece Gintama'nın altından kalkabileceği bir sahneydi bu. Herkes anlayabilir bu arada muhabbeti, izlemekten çekinmeyin o yüzden.
https://vimeo.com/38013872
 
Yellow Flash said:
Önceki sayfada muhabbeti geçiyordu, "Japonlar küfretmiyor. Terbiyeli adamlar." diye. Buyrun arkadaş, nasıl etmiyorlar. Adamlar benden sağlam küfürler biliyorlar. :lol: (Şaka tabii, benden sağlam küfür bilen adam sayısı azdır.)
https://www.facebook.com/ApocalypticEviLL/videos/10205616845918645/
(Bozuk Türkçe ile küfür içerir.)

Nedense tipleri görmesem konuşanları Mardin ve ya Van çevresinden sanırdım, konuşma biçimlerine göre.
 
Back
Top Bottom