Amerikan İç Savaşı - Mayıs 1860 - (Katılım her zaman için mevcuttur!)

Fethedilen bölgelerin ne gibi faydası olmalı?

  • Hazine Geliri: 500 Dolar

    Votes: 5 55.6%
  • Yetiştirilen Birimler: Her 2 Turda 1 Piyade Birimi / 1 Süvari Birimi [Ücretsiz]

    Votes: 0 0.0%
  • Bölge İçin Savaşmış Birimlere: +2 Avantaj

    Votes: 4 44.4%

  • Total voters
    9

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Double-Post için özür dileyerek;

Araştırmaları tak diye yazmaktansa biraz rol yapmaya özen gösterirseniz daha hoş olacaktır. Neticede Total War değil forum oyunu oynuyoruz. Bir iki kelime yazsanız dahi rol dönecektir diğer oyuncularla da.
 
8qYtR4
"Sevgili halkımız,

Hükümetimizin büyük bir bütçe oluşturarak eğitim araştırmasına girişmesi, gerçekten büyük bir fedakarlık örneğidir. Tahsilli ve iyi yetişmiş bir nesil görmek, milletimiz için şüphesiz büyük bir övünç kaynağı olacaktır. En kısa sürede yapılması ve yaygınlaştırılması dileğiyle..." - Eğitim Dairesi Başkanı David Larry

Ocak 1860, basın açıklaması​

Araştırılan Teknoloji: Yüksekokullar
 
FmvXhH
J. P. Wuuthrad'ın bizzat oluşturarak yönlendirdiği, Başkanlığını, daha önce kendini kanıtlamış olan iktidar partisinin önde gelenlerinden Alexandro Grossi ve Thampson Paige'in üstlendiği ve birkaç subayın da eşlik ettiği iki ayrı heyet, Washington ve Kaliforniya'ya doğru yola çıktı. İki liderle Ticaret Antlaşması imzalama görüşmeleri için gönderilen bu heyetlerin ülkeye kabul edilmesi halinde imzalar atılacaktır.
 
Hakany said:
Double-Post için özür dileyerek;

Araştırmaları tak diye yazmaktansa biraz rol yapmaya özen gösterirseniz daha hoş olacaktır. Neticede Total War değil forum oyunu oynuyoruz. Bir iki kelime yazsanız dahi rol dönecektir diğer oyuncularla da.

Usta kafama taş geldi, yazıyorum zaten de biraz namüsait olduğumdan araştırma ismini yazıp geçtim. Hoş görün.
 
"Florida Harp ve Diplomasi Nazırlığından yola çıkan iki heyet Kuzey Karolina ve Teksas'a doğru yola çıkmıştır. İlgili devletlerle Saldırmazlık ve Ticaret Antlaşmaları yapmak için görüşmeler yapılacaktır. Olumlu sonuç alınması hâlinde antlaşmalar imzalanacaktır."

|Florida Harp ve Diplomasi Nazırı Gazi-i Namdar İsmail Enver Paşa

(Wuuthrad ve Ainulindalë hükümetlerinin cevabı beklenmektedir.)
 
Arizona 3. tur;

Yapılan araştırma: Akademiler
Yapılan araştırma: Bilimsel Yöntemler

+

Kolorado ve Arizona arasında yapılan ticaret antlaşması görüşmeleri olumlu olarak sonuçlanmıştır.
 
"Kuzey Karolina'dan gelen heyeti en iyi şekilde misafir etmeliyiz. Onlarla yapacağımız ticaret antlaşması Doğu ve Batı kıyılarının gelişmesine olanak tanıyacaktır."
-Başkan Afrandez; diplomatik heyetin yolda olduğunu öğrendiğinde yanındakilere söylediği sözler

Ticaret Antlaşması kabul edilmiştir.

Daha önce soramadım ama askeri birlik üretme imkanımız var mı? Bu konuda araştırmalar şart mı?
 
Askeri birlik harcamasını karşılayacak sermayeniz varsa üretebilirsiniz. Mesela geliriniz 100 Dolarsa süvari ve topçu üretemezsiniz çünkü 100 dolardan daha fazla harcama gerekiyor.
 
Florida'dan Bir Heyet Ülkemize Geldi

Florida'dan yola çıkarak ülkemize Ticaret ve Saldırmazlık Paktı için gelen heyet, askeri törenle karşılandı. Ardından Diplomasi Dairesi Başkanlığı'nda toplantıya oturuldu. Karolina tarafından, Diplomasi Dairesi Başkanı Henry Careon ve Relaigh Garnizon Komutanı Albay Arthur Brown ile birkaç subay ve diplomat toplantıya katıldı.

Görüşmelerin bitişinden sonraki yemekte bir araya gelen iki heyetin yanı sıra Diplomasi Dairesi Başkanı Henry Careon nihai sonuç hakkında açıklamalarda bulundu: "İki ülke arasındaki dostluk bağlarının sıkılaşmasından memnunuz, umarım imzaladığımız Ticaret ve Saldırmazlık Paktı anlaşması uzun yıllar boyu sürer."

Karolina Gündem Gazetesi
 
«Florida'nın garnizon harici askerî birliklerine "Türkî Dikta ... Muhafızları" eki getirilmesine yapılan kurultayda karar verilmiştir. Birinci Piyade Taburu'nun ismi, Birinci Piyade Taburu "Türkî Dikta Yaya Muhafızları"; Birinci Süvari Alayı'nın ismi, Birinci Süvari Alayı "Türkî Dikta Atlı Muhafızları" olarak değiştirilmiştir. Florida ve Amerika kamuoyuna saygı ile duyurulur»

|Harp ve Diplomasi Nazırı Enver Beg
 
Geçit Töreninde Tehlikeli Gönderme
5116ddbaa9d5a58e6919bcf9d1b327ae.jpg

Önderimiz J. P. Wuuthrad'ın Doğum Günüydü
Daire başkanları, bürokrat ve diplomatlar, ordu... Herkes 14 Ocak kutlamaları için hazırdı. Başkanlık Sarayı'nda büyük bir ziyafet verilmişti. Ardından sıra askeri geçit törenine geldi. Bütün birlik ve taburlar aylar boyu bunun için çalışmıştı. Önderimiz ve hükümet yetkilileri balkon gibi yüksek bir yerden töreni izliyordu. Halk törene büyük ilgi gösterdi, orada bulunan izleyici sayısı onbinleri geçiyordu. Askerler önlerinden geçerken, Wuuthrad ayağa kalkarak geçiş bitinceye kadar asker selamı verdi. Yeri göğü inleten şanlı bir yürüyüş yapan askerler, aynı düzende, tekrar balkonun önüne geldi.

En önde piyade taburları, ortada süvari alayları ve en arkada topçu birliği vardı. Bütün subaylar öne çıkarak balkona doğru selam verdi. Ordu Genel Komutanı Alfred Anderson subayların tam ortasında yerini aldı. "Varlığınız, bütün devletimiz ve halkımız için bir lütuftur, önderimiz. Böyle günlerde tüm milletimizin bir olması kendini çok daha belli ediyor. Bir olmalıyız. Kuzey ve Güney diye ayrılmak, şüphesiz büyük bir hatadır. Fakat her ne olursa olsun, sizin sayenizde güzel günler yaşıyoruz, daim olmanızı dilerim."

Karolina'nın Kuzey ve Güney diye ayrılmasını ordu saçma buluyor. J. P. Wuuthrad ise bu göndermeye sadece gülümsedi. Bu küçük konuşma, Kuzey Karolina'nın yeni militarist adımlar atacağını gösteren bir işaret olabilir mi? Sonuç olarak, Wuuthrad'da eski bir yüzbaşı idi. Gelecek günler ne getirecek göreceğiz. Acaba bir savaş kapımızda mı? Elbette bu da ileriki günlerde cevaplanacaktır.​

Fransız mı Alman mı Polemiği

Aynı Gün Başka Bir Tartışma Daha Vardı
1. Topçu Birliği Komutanı Binbaşı McRoy, ordu sisteminin modernize edilmesi önerisinde bulundu. Bildiğiniz üzere, Kuzey Karolina ordusu, Fransız tipi ordu düzenini kullanmakta. Bu, üniformadan silahlara kadar geçerli bir durum. McRoy ise bunu yanlış buluyor, aynı gün askeri durum değerlendirmesinde -Wuuthrad ve Anderson'da oradaydı- şu sözleri söyledi: "Fransız tipi ordu sistemi artık geri kalmış bir durumda. Avrupa'da hem askeri hem de diplomatik olarak atağa geçen ülke Almanya. Bence Fransız sistemini bir kenara bırakarak, Alman ordu sistemine geçmeliyiz."

Bu sözlerinin karşılığında ise kendisinden Alman ordu sistemi ve Fransız sisteminin hataları halkında detaylı bir rapor hazırlanması istendi. Eğer rapor başarılı olursa, Karolina ordusunda reform yolu gözükebilir.​


Yeni Kalorina Gazetesi​
 
EPja7A.jpg

Yeni Ordu Yapılanması​

Parlamento'da alınan karar ile yeni bir ordu yapılanmasına gidilerek ordunun baştan sona donatılacağı duyuruldu. Yaşanan göçlerin çevre devletlerde karışıklığa yol açabileceği ve bu yüzden sınır güvenliklerinin arttırılması gerektiğine değinildi. Harp akademilerine ayrı bir fon oluşturularak öncelikle garnizonun kuvvetlendirilmesine karar kılındı.

Kolorado'nun ünlü Hollandalı terzisi Hermann van der Griff, Kolorado Ordusu için yeni üniforma tasarımlarını parlamentoya sundu. Parlamento'da kabul görmesi halinde Kolorado Ordusu, turuncu işlemeleri bulunan gri üniformaları kullanacak. Üniformadaki gri; güney devletlerini temsil ederken turuncu işleme ise Kolorado'nun devlet rengini temsil edecek.
 
Eyaletimizin başkenti olan Augusta'daki eski bir devlet dairesini düzenlenmek suretiyle bir yüksekokula çevirme kararı almış bulunuyoruz. Eğitim konusunda eyaletimizi, Amerika kıtasının öncüsü haline getirmeyi amaç edinmeliyiz. Önümüzdeki süreçte bu tip gelişmelere devam edeceğimizi tüm yurttaşlarımıza bildirmek isterim.
Kurnaz
Ocak 1860
Augusta, Maine

Araştırılan teknoloji: Yüksekokullar
 
Araştırılan Teknolojiler;

Bölge Mahkemeleri
Bağış Toplayıcıları
Gönüllü Askerler

Günlerdir almaya fırsat bulamadığınız gazeteyi elinize alıyorsunuz ve yazılar size büyük bir umursamazlıkla bakarken siz de okumayı yeni sökmüş bir çocuk edasıyla yeni alfabeye bakıyorsunuz.. Oysa ki alfabe yeni değil; biraz daha kurcaladığınızda karşınızdaki şeyin bir dil reformundan öte bir gazetenin eki olduğunu fark ediyorsunuz... Ve günlük hayatınıza geri dönüyorsunuz; veya dönmeye çalışıyorsunuz. Oysa ki Doğu Eyaletlerinden gelen yatırımcılarla hala anlaşamıyor; mükemmel İspanyolcanızın yine yetersiz kaldığına şahit oluyorsunuz.. Elinizdekiyle yetinme kavramını kendi çapınızda geliştirdiğinizden; bunları tabii ki problem etmiyorsunuz; ta ki gazetenin ekini tekrar elinize alıncaya dek..
                                                                                                                                                                                         
                                                                                                                                                  - Houson Üniversitesi Profesörü Honald Brump, İngilizce'nin önemi, ve Teksas'ın geleceğindeki yeri 3. Gün.
 
«Yapılan kurultay ile ülkemizin isminin "Florida Türkî Diktatörlüğü" olmasına, yeni bir toprak ele geçirilmesi hâlinde ülke isminin "Türkî Diktatörlük" olacağına dair karar verilmiştir. Ülkemizin ismi an itibariyle "Florida Türkî Diktatörlüğü"dür. Bunun yanı sıra ülkemiz için bayrak ve yazılı töre çalışmaları sürmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.»

|Florida Türkî Diktatörlüğü Diktatörü, Hakanı ve Kurultay Başı Türk Han

"Geçenlerde Karolina ve Teksas'a yolladığımız heyetlerden biri olumlu sonuçla yurda dönmüştür. Ancak Teksas'a giden heyetimizden henüz haber alınamamıştır. İlgili anlaşma teklifi 4. haftanın (turun) sonuna dek geçerli olmakla birlikte Teksas hükümetinin en kısa zamanda -önerdiğimiz- Ticaret ve Saldırmazlık antlaşmalarına cevap vermelerini Florida Türkî Diktatörlüğü olarak heyecanla bekliyoruz."

|Florida Türkî Diktatörlüğü Harp ve Diplomasi Nazırı Gazi-i Namdar İsmail Enver Paşa
 
Yahu. Allah aşkına. Türk ne arar 1860'da Amerika'da. Yani ne diyeceğimi şaşırdım haydi öyle olsun diyeceğim iyice konseptin dışına taşacağız. Neyse hadi prototip oyun zaten oynayan pek kalmadı forumda. Yarın sabah gazete ve 3.tur güncellemelerini yapacağım.
 
Hakany said:
Yahu. Allah aşkına. Türk ne arar 1860'da Amerika'da. Yani ne diyeceğimi şaşırdım haydi öyle olsun diyeceğim iyice konseptin dışına taşacağız. Neyse hadi prototip oyun zaten oynayan pek kalmadı forumda. Yarın sabah gazete ve 3.tur güncellemelerini yapacağım.

kızılderililer türkmüş diyeceğim de çok kötü bir klişe olacak
 
Hakany said:
Yahu. Allah aşkına. Türk ne arar 1860'da Amerika'da. Yani ne diyeceğimi şaşırdım haydi öyle olsun diyeceğim iyice konseptin dışına taşacağız. Neyse hadi prototip oyun zaten oynayan pek kalmadı forumda. Yarın sabah gazete ve 3.tur güncellemelerini yapacağım.

Usta zaten ütopya değil mi? Muallim Naci'yi, Ziya Paşa'yı bakan yaptım, Türk Edebiyatını buraya taşıdım şaşıracaksan buna şaşır :grin:

Amaç gerçeği yansıtmaksa Kızılderili şefi de oluruz ama yani benim bildiğim böyle oyunlar daha çok ütopik olur. Bende kendimce ütopya kuruyorum işte.
 
Yahu hayatım ütopikten ziyade alternatif tarih. Tamam bir yere kadar yaparsın diktatörlük olur ne bileyim sosyalizmi sen bulursun falan ama türk hanlığı kurmak sence de biraz ayıp değil mi yav ne bileyim diyecek bir şey bulamadım yani  :iamamoron:
 
Hakany said:
Yahu hayatım ütopikten ziyade alternatif tarih. Tamam bir yere kadar yaparsın diktatörlük olur ne bileyim sosyalizmi sen bulursun falan ama türk hanlığı kurmak sence de biraz ayıp değil mi yav ne bileyim diyecek bir şey bulamadım yani  :iamamoron:

Biri Doğu Avrupa'da geçen oyunda Rusya'yı Sultan sıfatıyla yönetiyordu ya onu hatırladım. :lol:

Neyse ya, bana sorarsan fazla abartılmadığı sürece sorun olmaz.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom