İsyan özelliği gibi late-game ve sürdürülebilir eğlence için gerekli..

Users who are viewing this thread

Burada paylaşmak istediğim kaba fikirler, isyan özelliği gibi late-game ve sürdürülebilir eğlence için gerekli diye düşünüyorum.. Belki konuşulmamıştır diye yazmak istedim.


Şu an, oyunun uzun vadede monotonlaşmasına karşı, sürdürülebilirliği de artıracak;
-isyan-geri toparlanma gibi büyük düzenlemeler yapılmakta.


bunların dışında aynı hedeflerle aşağıdaki 3 madde de katkı sağlayacaktır;
-her yerleşime, "yerleşim içerisinde yapılacak toplayıcılık-avlanma-haydutları öldürme" gibi yerleşke içinde alınacak ve yerleşke içinde yapılacak özel görevler eklenebilir
-bazı önemli yerler veya başkentlerde* özel banner dizilimleri, uzun vadede çok daha hoş gözükecek türlere ulaşılabilecek şekilde sunulabilir.
-ne kadar çok kültürel başkente(vs) hakim olunursa, karma bir kültürün çıktısı olacak özel askeri sınıflara ulaşım sağlanabilir(başkentler azalırsa bu birimleri alamaz hale gelir, başkent sayısını tekrar fazlalaştırdıkça, tekrar bu özel askerleri alıp birliğimize katabiliriz)(başkent sistemi eklenir ve bu yerleşimi almak diğer tüm yerleşimlere göre çok daha zorlaştırılsa, özel askeri sınıf sistemi daha işlevsel olur)



Fakat şimdi paylaşmak istediğim esaslar ise, aynı hedefleri gözeten ve uzun vadeye kadar sıkmayacak, uzun vadede de oyunu eğlenceli kılacak bir takım düzenlemelerle ilgili, işte kabaca esaslılar:

-
Düşmanla savaşma formatında değişiklikler.. An itibariyle rakibimiz yüksek sayıda askerle gelip, kısmen taktiksel davranışlarla birliklerimize saldırıyor, kısa sürede büyük yıkımla, savaş alanında askerlerin çoğu hızlıca kaybediliyor. Savaş kovalamacalar hariç hemen sonlanıyor. Buna karşın, bence 2 şey yapılmalı savaş formatını iyileştirmek adına.. (Mümkünse) İlki düşman askerlerinin tamamının ulaşılamayan bir yerde fakat görünür olarak spawn olması, ikincisi de bu spawnlanan askerlerin belli bir sıra ve yapılanmayla savaş alanına alınması.

Bizim(oyuncunun) ne kadar askeri varsa(isterse 1000 adet olsun) direk sahaya gelmeli, oyuncu istediği gibi birliklerini düzenleyebilmeli(bu kısmen savaş öncesi birlik düzenleme özelliğinin savaş anına getirilmesi olarak görülebilir), fakat biz tüm askerlerimizle sahada olacak ve düzenlemeler yapıyor olcakken, düşman sadece görünürde tümden belli olacak, askerlerini ise değerlendirmesine göre parça parça veya tamemen yollayacak.


500 askerimiz var diyelim..
Düşmanın de 800 askeri olsun.

Askerlerimizin hepsi sahada ve taktiksel konumlandırmalara başlıyoruz..
Düşman ise görünürde ama YAPTIGI DEGERLENDİRME SONUCU tamamen sahaya girmiyor(dalgalı gönderime karar veriyor), önce ilk karar verdiği birimi(VEYA BİRİMLERİ) sahaya sürüyor: En kötü askelerini veya uygulayacağı taktiğe göre** atlılarını vs.
(** sistem sayesinde, düşman askerleri genel bir yaklaşımla ilk olarak en kötü askerlerini sahaya sürebilir, veya özel bir yaklaşımla sadece okculardan oluşan bir ordumuz olduğunu görürse(kontrol edilir hep) ilk süvarilerini de sahaya sürebilir. Bunun değerlendirmesini yapmak, yazılım sistemi içerisinde mümkündür, bizim nelerle sahaya geldiğimiz belli. Önemli olan, bu saldırı dalgalarında ne kadar zengin sıralama çeşitliliği ayarlanacak ve bunlardan hangilerini hangi şans oranlarında seçecek düşman, bunu yapmak gerek)


Dalga dalga gelen askerleri karşılıyoruz, sayıca az olsak bile taktiklerle galibiyete kavuşabiliriz. Yahut, düşmanın elit askerleri varsa ve onları en son gönderdiyse.. Son dalgada büyük bir hezimetle karşılaşabiliriz.



Fikrime göre, önemli diğer bir husus, dalga kotaları. Biz sayımız kaç olursa olsun sahada spawn olacaz askerlerimizle tamamen-her zaman, ama düşman askerleri; DALGALI SALDIRIYA KARAR VERDİYSE sadece görünürde tamamen gözükecek ve zengin dalgalı saldırı sıralama çeşitliliği içerisinden rassallığın da yardımıyla seçeceği bir sıralama ile; dalga dalga geleceği için, bu dalga kotaları önemli.

Ayrıca çoklu dalgaların oluşması vs ile ilgili şunlar düşünülebilir..:
>Bizim sahadaki tüm askerlerimizden az veya %25'i kadar daha fazla sayıda olcak düşman askerleri tek dalgada gelir(şu an mevcut saldırılar gibi sadece biraz daha uzakta "tamamen görünür" vaziyette başlar, hep beraber sahaya inerler)
>Mevcut asker sayımızdan +%25 daha fazlasına sahip olan düşman, çoklu dalgaya geçer. En az bizim askerlerimizin yarısı sayısında olacak şekilde, seçtiği saldırı dalga düzeni ile, askerlerini yollar. Bu ilk dalgası sonrasında, asker sayısı yetiyorsa (en az yarı askerimiz kadar askeri olmalı) ikinci dalgayı gerçekleştirir, yetmiyorsa kalan ne kadar askeri varsa, düşman tümden saldırır. Yani yeni bir dalga oluşturacak kadar askeri varsa, mevcut saldırıyı dalga formatında gerçekleştirir(daha az sayıda askerle), yahut diğer bir dalgaya yetecek askeri kalmadıysa tümden saldırıp, son saldırı dalgasını gerçekleştirmiş olur.


Eğer biz 400 kişilik birliğe sahipsek ve
düşman 150 kişiye sahipse.. > Normal saldırı, tüm düşmanlar saldırır.

Biz 100, düşman 700 kişilik birliğe sahipse > Dalgalar halinde bir sürü saldırı yapar düşman (en kötü askerleri, en iyi askeri, süvarisi, okçu + piyadeleri vs "şans faktörüyle*" de birlikte -saldırı dalgası format tercihine göre- askerlerini dalga dalga yollar. Her bir dalgada en az ör. 50 kişi olmak zorunda diyelim..)

*Şans faktörü; 20 farklı saldırı kombinasyonu içerisinde düşman 3-5 seçenekten birini seçecekse, son bir eleme ile hangi sıralama seçeneğinin düşmana otomatikmen atanacağını belirleyen tamamen rassal bir seçimi sağlamaya yönelik bir faktör... Değişkenliği artırmada lazım.

Ör. "tüm askerlerini sahaya sür", "elit askerlerini en sona sakla 2şer 2 şer birliklerini sahaya sür", "önce süvarileri yolla sonra okçu ve piyadeleri" gibi ön eleme sonrası(istatistiksel ön eleme) 3 seçenek kaldı diyelim. Bu 3 seçenekten hangisinin düşmana atanacağı ve düşmanın hagisini yapacağını bu şans faktörü belirlemeli.





Bu tarz şeyler lazım bence saldırı formatında..


-Düşmanı sadece görünürde tamamen spawnlama, kendi askerlerimizi ise her seferinde tam fonksiyonel spawnlama.
-Düşmanın bazı şartlar yerine geldiği sürece dalga dalga asker göndermesi (şartlar saglanmıyorsa veya şans faktörüyle birlikte TÜM askerlerin saldırması atandıysa düşmana; tek seferde görünürdeki tüm askerleri sahaya iner)
-Düşmanın dalgalı olarak sahaya yollayacağı asker sayısı, hangi askeri birimlerin hangi sırayla yollanacağı konusunda; çok sayıda düşmana atanabilecek saldırı dalga sıralamalarını oluşturmak (önce ne güçsüzler, önce okcu, önce piyade ve süvari vs bunların her biri ile başlayan sıralamalar) ve bunların hangisinin rassal olarak düşmana atanacağının ayarlanması gerek.

İnce ayarlamalarla bunlar olur bence. Güzel olur.
 
Last edited:
Yüksek sayıda düşmanla karşılaşıp çeşitli taktiklerle mücadele ederken ana karakterimiz ile düşman yapısına göre hareket ediyoruz. Bir yandan da düşmememiz lazım , düştüğümüz takdirde kazansak bile kaybımız çok yüksek oluyor.
Böyle bir savaşta kontrollü bir şekilde galibiyete ulaşmak çok zor olmakla beraber , dalgalar arasında geri çekilip ( Tab ve mause'nin orta tuşu ile)
tekrar saldırıyı tıklayıp devam etme pozisyonuna gelmeden önce , canımızın savaşın sonunu görmemize yeteceğine kanaat getireceğimiz bir seviyede olduğundan emin olmalıyız. Aşırı bir darbe almamış isek geri çekilmeler arasında kayıt alıp ilerleyebiliriz. Çok fazla hasar aldıysak bir önceki kayıttan savaşa kaldığımız yerden devam etmemiz mümkün olabilir. Bu şekilde sayıca iki üç mislimiz düşmanlara galip gelsek bile nüfuz ve şöhret puanımız son karşılaşmamıza göre değerlendiriliyor. Bizim ve yoldaşlarımızın taktik ve silah kullanma gibi yetenekleri savaşın başından sonuna kadar kaybolmadan devam ediyor ama.
Bizim katıldığımız savaşların seyrini belirlememiz mümkün iken vassallarımızın katıldıkları savaşlarda bu pek mümkün değil. Bu noktada başka bir başlıkta , vassallarımıza verdiğimiz yüksek rütbeli askerlerin , ölmeyip yaralananlarının vassalımız ile birlikte geri dönüşüne dair bir fikir ortaya atmıştım. Vassalları bilmem ama 5. ve 6. kademe askerler bazında bütün savaşlarda genel bir kaide olarak düzenlenebilirse hem bütün askerlerimizi kaybedeceğiz endişesi ile gözümüz arkada kalmaz , hem de oyunda askerlerinin tamamına yakını acemi askerlerden oluşan ordular azalmış olur.
 
Bir eklemede ben yapıyım

Savaştayken rakip takım shield wall formation(kalkan duvarı)a geçiyor ve o şekilde yavaş yavaş bizim okçularımıza doğru geliyorlar eğer bizim birliklerimize ulaşamadılarsa ulaşana kadar öyle yürüyolar.

Mesela ben okcularımı diziyorum tek sıraya başlıyorum taramaya rakibi. Bunlarda kalkan duvarına geçip ağır ağır geliyolar benimkilere doğru. Ben de o sırada onların arkasından kesiyorum tek tek mızrakla. Kaçana kadar o şekilde yürüyorlar ve ben onlar yaklaştıkca askerlerimi geri çekiyorum. Her el böyle olduğu için sıkıldım oyundan savaşlarda yapay zeka yok resmen bir el atılırsa güzel olur.
 
Bir eklemede ben yapıyım

Savaştayken rakip takım shield wall formation(kalkan duvarı)a geçiyor ve o şekilde yavaş yavaş bizim okçularımıza doğru geliyorlar eğer bizim birliklerimize ulaşamadılarsa ulaşana kadar öyle yürüyolar.

Mesela ben okcularımı diziyorum tek sıraya başlıyorum taramaya rakibi. Bunlarda kalkan duvarına geçip ağır ağır geliyolar benimkilere doğru. Ben de o sırada onların arkasından kesiyorum tek tek mızrakla. Kaçana kadar o şekilde yürüyorlar ve ben onlar yaklaştıkca askerlerimi geri çekiyorum. Her el böyle olduğu için sıkıldım oyundan savaşlarda yapay zeka yok resmen bir el atılırsa güzel olur.
Yapay zekaya ekleme de ben yapayım. Askerlerin bir yerden sonra bozulup kaçması muhteşem ve gerekli bir şey. Gayet hoş mekanik. Fakat bir yerden sonra olay okçularla tara, atlılarla gir labut gibi koşan askerleri kovala oluyor. Kaçış yollarına gidip önüme geleni doğruyorum kalanları da atla kovalayıp öldürüyorum. Son derece sıkıcı bir durum bu. Mekanik güzel ama en azından kaçarken blok atsınlar. Veya bizi boş boş sağ click atmaktan kurtaracak yöntemler bulunsun.
 
. Her el böyle olduğu için sıkıldım oyundan savaşlarda yapay zeka yok resmen bir el atılırsa güzel olur.

Yapay zeka zorluğuna göre ve savaştığımız krallığın yapısına göre atlı ve yaya birliklerin savaşları değişiyor ama sana son zamanlarda oyunda yapılan değişikliklerden esinlenerek edindiğim çift el kılıç ile yaya olarak yapılan savaşların verdiği heyecanı tatmanı tavsiye ederim.
Gerek duyulursa yukarıda yazdığım taktikleri de göz önüne alarak ,ile süvari başlanılan savaşlar da dahil olmak üzere, düşmanın süvarileri ve komutanlarına karşı gerek görülen müdahaleleri yaptıktan sonra savaş alanında konuşlandırmış olduğun yaya birliklerinin ardında attan inip yaya olarak savaşa dahil olabiliriz.
Çapulcular ile ve turnuvalar ile geliştirmeye devam ettiğimiz tek el çift el silahların seviyelerini geliştirdikçe aldığımız parti bonusları ile birliklerimizdeki askerlerin gücüne güç katmakla kalmıyor, karakterimize bir çok özellik ediniyoruz. Okları çift el ile tutulan silah ile savuşturma gibi özellikleri sırf kale kuşatmalarında değil, meydan savaşlarında da kullanmamız için ekledikleri kanaatindeyim.
 
Taktiksel ve formasyonel bazı eklemeler de lazım tabi. Konu itibariyle özellikle düşmanın bir alanda topluca durup ancak alacagı (şansa tabi) karar sonrasında, (çok değişken saldırı türlerden birini seçerek) bize saldırmasını öneriyorum. İsterse topluca gözüktüğü alanda durur; topyekün sahaya iner=saldırır, isterse gene topluca gözüktüğü bölgeden askerlerini -diğer sıralı seçeneklerden birini uygulama kararı alarak- dalga dalga sahaya yollar, dalga dalga saldırır..

Topluca duracagı bölgeyi oluşturup, aldıgı karara göre askerlerini sahaya sürmesi ; oyuna çok yakışacak esaslı bir yaklaşım da olacaktır.
 
Hocam uğraşıp yazmışsında Yapay zeka konusunda yapılacak fazla bir şey yok. Bu gerçek savaş değil ki o kadar etken ve değişken olsun, Total war bile olayı kolaya kaçarak yapmış olmasına karşın ne bir taktik nede yapay zeka da gelişme kaydede bilmiş. Hala direkt hücum en etkilisi , belli başlı kalıplaşmış taktikler hariç. Savaş Başlangıç ekranı kuşatma da ki gibi olmalı çok doğru aksi halde hayal ettiğin dizilişi kuramadan hücum ediyorlar haliyle otlaşmata başlıyor zevk. En basiti counter ı çok geliştirerek bir adamın ölmesini zorlaştırmak savaşı uzatabilir, belki oyunda bir seçenek olabilir gerçekçi yada casual bir deneyim diye ayrılarak. Bir çok fikir , çare , güzel mekanikler var yapımcıların aklında bizim aklımıza geliyorda işi oyun yapmak olanların mı gelmeyecek? ama bunlar görünüşe göre gerçekleşemeyecek olaylar ki hiç bir mekanik geleceğinin işaretini vermiyor.
 
Hocam uğraşıp yazmışsında Yapay zeka konusunda yapılacak fazla bir şey yok. Bu gerçek savaş değil ki o kadar etken ve değişken olsun, Total war bile olayı kolaya kaçarak yapmış olmasına karşın ne bir taktik nede yapay zeka da gelişme kaydede bilmiş. Hala direkt hücum en etkilisi , belli başlı kalıplaşmış taktikler hariç. Savaş Başlangıç ekranı kuşatma da ki gibi olmalı çok doğru aksi halde hayal ettiğin dizilişi kuramadan hücum ediyorlar haliyle otlaşmata başlıyor zevk. En basiti counter ı çok geliştirerek bir adamın ölmesini zorlaştırmak savaşı uzatabilir, belki oyunda bir seçenek olabilir gerçekçi yada casual bir deneyim diye ayrılarak. Bir çok fikir , çare , güzel mekanikler var yapımcıların aklında bizim aklımıza geliyorda işi oyun yapmak olanların mı gelmeyecek? ama bunlar görünüşe göre gerçekleşemeyecek olaylar ki hiç bir mekanik geleceğinin işaretini vermiyor.
En azından savaşlar konusunda oyuncu dostu bir şeyler sunabilirler. Ben oyunun bana sunduğu oynanış dinamikleriyle önlerine mızraklı birlikler dizmeme rağmen okçularımı düşman atlılarından koruyamıyorsam burada sıkıntı vardır. Bunu bildikleri için mızrak duvar özelliği ekleyecekler zaten ve formasyonlar biraz daha anlam kazanacak. Artık atlılarımıza direk saldır komutu vermemiz riskli olacak vs. Benim en merak ettiğim şey savaş öncesi ordu dizme özelliği kaldırıldı mı eklenecek mi hiçbir bilgilendirme yapılmadı. O özellik da bir şeyleri değiştirecektir eğer bu özelliği kaldırdılarsa bunun adını skandal koyarım.
 
Yapay zeka zorluğuna göre ve savaştığımız krallığın yapısına göre atlı ve yaya birliklerin savaşları değişiyor ama sana son zamanlarda oyunda yapılan değişikliklerden esinlenerek edindiğim çift el kılıç ile yaya olarak yapılan savaşların verdiği heyecanı tatmanı tavsiye ederim.
O zamanda çok şehit veriyoruz hocam askerler izdiham yapıyor mecburen atla mızrakla veya polearm türü savurmalı silahlarla oynuyorum diğer türlü yakınlarına yaklaşılmıyor hele kalkan yoksa direk kesiyorlar
 
O zamanda çok şehit veriyoruz hocam askerler izdiham yapıyor mecburen atla mızrakla veya polearm türü savurmalı silahlarla oynuyorum diğer türlü yakınlarına yaklaşılmıyor hele kalkan yoksa direk kesiyorlar
Savaşa başlamadan önce alacağın kayıt ile duruma göre strateji geliştirebilirsin. Savaşın gidişatına yön vereceğin kararların doğrultusunda sağlamayı yaptıktan sonra yaya birliklerinin arkasından dahil olabilirsin sende.
Ben de savaşa atla girip kalkan ve ciritle manevra yapıyorum ilk önce.Düşman ordusu Kuzeyitliler gibi atlı birimi çok ise sallama hasarı olan gönderli silahlarla at üzerinde daha uzun zaman geçirebiliyorum. Atlıların ve yaya birlikleri pozisyon aldırdıktan sonra duruma göre yerde savaşabileceğime kanaat getirirsem geri çekilme emri verip çift el silahımı alıyorum. Yenilenen çiritlerimi kullanıp ordu pozisyonunu ayarladıktan sonra yaya birliklerinin ardından attan inip aralarına karışabiliyorum. Gerek duyarsam saldırı dalgaları arasında yine geri çekilme emri verebiliyorum. Aşırı bir can azalması olmaz ise geri çekilmeler arasında hızlı kayıtla savaş kaydına devam ediyorum. Savaşın gidişatını çok kötü etkileyecek can azalması gibi bir durumda kayda dönüp devam edebiliyorum.
 
Savaşa başlamadan önce alacağın kayıt ile duruma göre strateji geliştirebilirsin. Savaşın gidişatına yön vereceğin kararların doğrultusunda sağlamayı yaptıktan sonra yaya birliklerinin arkasından dahil olabilirsin sende.
Ben de savaşa atla girip kalkan ve ciritle manevra yapıyorum ilk önce.Düşman ordusu Kuzeyitliler gibi atlı birimi çok ise sallama hasarı olan gönderli silahlarla at üzerinde daha uzun zaman geçirebiliyorum. Atlıların ve yaya birlikleri pozisyon aldırdıktan sonra duruma göre yerde savaşabileceğime kanaat getirirsem geri çekilme emri verip çift el silahımı alıyorum. Yenilenen çiritlerimi kullanıp ordu pozisyonunu ayarladıktan sonra yaya birliklerinin ardından attan inip aralarına karışabiliyorum. Gerek duyarsam saldırı dalgaları arasında yine geri çekilme emri verebiliyorum. Aşırı bir can azalması olmaz ise geri çekilmeler arasında hızlı kayıtla savaş kaydına devam ediyorum. Savaşın gidişatını çok kötü etkileyecek can azalması gibi bir durumda kayda dönüp devam edebiliyorum.
Peki ortalama kaç asker kaybediyorsun çift ele geçtikten sonra mesela, benim yaptığım strateji ile genelde 0 asker kaybediyorum 150 ye 150 maçlarda veya maksimum 1-2 oluyor şanssızsam. O yüzden biraz hile gibi hissediyorum yapay zekanın zayıflığına karşı
 
Peki ortalama kaç asker kaybediyorsun çift ele geçtikten sonra mesela, benim yaptığım strateji ile genelde 0 asker kaybediyorum 150 ye 150 maçlarda veya maksimum 1-2 oluyor şanssızsam. O yüzden biraz hile gibi hissediyorum yapay zekanın zayıflığına karşı
Bu yazdığım büyük savaşlarda kendi birliğimin iki katına varan düşman ordularına karşı kullandığım bir yöntemin içerisinde geçti. Daha küçük savaşlarda yine normal seyrinde gidiyor ve duruma göre asker kaybı yaşanmayabiliyor dediğin gibi ama karakterinin düşmesii durumunda ister at üstünde ister yerde olsun kayıp sayısı yükseliyor.
Savaşın gidişatı bir yana eğlence faktörü için de değişik silahlarla farklı pozisyonlarda deneyimler yaşayarak kendimize göre stratejiler geliştirebilmemiz mümkün olabilir demek için yazmıştım ilk yazında sıkıldığını belirttiğin için.
İstenirse oyunun en başından itibaren kendi karakterimiz veya yoldaş ve kardeşlerimizin gelişimi için özel bir biliğe atadıktan sonra (7 numara mesela) ellerine sırf cirit vs verip çapulcuların etrafında atlı olarak daire çizip kesmek için bile , geri çekilip cephane yenileyerek tekrar saldırmayı tercih edebiliriz. (Atletizm geliştirmek için haritada yaya gezerek yaya savaşlarında daha yüksek performans gösterebiliriz bu arada)
Maksada bağlı olarak savaş stratejilerimizi değiştiririz. Düzenli ordularda da pozisyona göre de bir şeyler kurgulayacağız işte :smile:
 
Last edited:
Bu yazdığım büyük savaşlarda kendi birliğimin iki katına varan düşman ordularına karşı kullandığım bir yöntemin içerisinde geçti. Daha küçük savaşlarda yine normal seyrinde gidiyor ve duruma göre asker kaybı yaşanmayabiliyor dediğin gibi ama karakterinin düşmesii durumunda ister at üstünde ister yerde olsun kayıp sayısı yükseliyor.
Savaşın gidişatı bir yana eğlence faktörü için de değişik silahlarla farklı pozisyonlarda deneyimler yaşayarak kendimize göre stratejiler geliştirebilmemiz mümkün olabilir demek için yazmıştım ilk yazında sıkıldığını belirttiğin için.
İstenirse oyunun en başından itibaren kendi karakterimiz veya yoldaş ve kardeşlerimizin gelişimi için ellerine sırf cirit vs vererek çapulcuları kesmek için bile geri çekilip cephane yenileyip tekrar saldırmayı tercih edebiliriz. Maksada bağlı olarak savaş stratejilerimizi değiştiririz. Düzenli ordularda da pozisyona göre de bir şeyler kurgulayacağız işte :smile:
Maksat eğlence, atmosferi yaşamak diyorsunuz yani. Haklısınız farklı şeylerde deneyeceğim ileriki updatelerde :smile:
 
Merhaba bazı önerilerim olacak inşallah tam sürüme kadar oyuna çok iyi içerikler ve özellikler eklersiniz. Şimdi gelelim önerilerime birincisi oyunda belli bir süre geçtikten sonra bir devlet çok kolay bir şekilde yok olabiliyor, bir ülke bu kadar kolay yıkılmamalı bunu düzeltmeniz gerekir denge olmalı oyunda. İkincisi oyunda yapay zeka güçlendirilmeli askerlerimiz ve düşmanlarımız daha akıllı ve sistemli hareket etmeli, savaş güçlü ordu konumlandırması yapılmalı. Üçüncüsü oyunda suikast olmalı yani kaldaryadaki tüm rapor içerde adamlarımız yeni kullanıcı lordlarına, krallarına, soylularına, önemli komutanlarına suikast yapabilmeliyiz. Dördüncüsü tüm yazın casuslarımız yapıyor hem dost hem yetiştiriyor ne kadar bütçeleri var, orduları bize kaç kişi bildirecek casuslarımız olmalı. İsyan diyecektim isyanı eklediniz çok güzel oldu. Beşincisi düşmanı zayıflatma yani biz askerlerimizle beraber açıktan değil gizlice kale veya şehirlere girip düşmanın önemli komutanlarını, lordlarını, değiştir valisini öldürüp hem düşmanı zayıflatmış olacağız de düşündüğümüz kale ve şehirler kuşatmadan önce bize avantaj sağlanmış olacak ve eleimmatlarını ele alıp teslim zorlama. Altıncısı deniz savaşları yağmacıların kendi düzenli orduları ve etrafta kalacaklar aynı sırada sıralar orduları ve kaleleri, istenilir orduları için bizim savaşmalı. Yedincisi diplomasi geliştirilmeli . Sekizincisi görev çeşitliliği çok az görev çeşitliliği artmalı.
 
Back
Top Bottom