Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

Users who are viewing this thread

I'm guessing that you are scouting Turkish forum because you think it's more active but it's actually not. It's just @MArdA TaleWorlds effect :smile:
Anyhow, MArda, I think we are talking about the same map with Terco, it's plains_0X something. But overall this should be reviewed in all old maps and new upcoming maps. In the current state of the game, performance isn't something we can sacrifice for some outer trees especially while the same visual effect can be achieved easily with billboard trees.

I know most of you guys are using quite a beefy hardware to do your job - which is all fine - and that's why you guys are probably not noticing the FPS drop but just having a simple FPS counter at the top right could easily give you an idea about the consistency of the maps in terms of performance. Obviously, sometimes broken navmesh is also causing weird AI CPU Throttling as well - but it's way harder to detect.
Çok az bilgi hareketi olduğunu biliyorum ama zaman zaman buralara bir göz atmayı seviyorum :shifty:.

Haritaya gelince, sahneleri inceliyordum ve bahsettiğim şey şu:

SZdYx.jpg

Bir arada çok fazla ağaç var, o kadar yoğun ki performansı çok olumsuz bir şekilde etkiliyorlar.

---
Önceki sayfalardaki konsept sanatıyla ilgili olarak, yazarının artık Taleworlds'ün bir parçası olmadığı konusunda bilgilendirildim.

Thanks. Also thank you, for your kindness...
Rica ederim :wink:
 
Arkadaşlar konudan bağımsız birşey sorucam da..Ana görevde zaman sınırlaması geri mi geldi yoksa hep var mıydı?Sanki bir ara kaldırılmıştı
 
@Terco_Viejo , are you studying Turkish? I don't think Google Translate would translate English statements to Turkish this good.
Anyway, seeing you on this side of forum makes me happy. Keep it up please :grin:
Sihri kırmalıyım, tercümanı kullandım :lol: . Belki de algoritma doğrudan İspanyolcadan çevirmek için daha doğrudur. Normallikle devam edin, sizi gölgelerden görmek için çalılıklara gidiyorum.
giphy.gif


Burada ne demek istedin? Biraz acarmisin panp?
Bir işte uğraşan adam işten ayrılmış. Demek bence.
☝️Kesinlikle.
 
Peki, yanıt için sağolun.

Nexus modda çift elli silahlar ve fırlatma silahları ve tekme için özel bir mod çıkarmayı düşünür müsün @Bloc ?

Eğer hayal ettiğime benzer bir şeyler yapabilirsen, freelancer gibi oldukça rabet görecek bı mod olur bence. Denemeye değer en azından bence ama senin ne dusundugun önemli tabi.

Fikrim şu:




A-Cift elli silahlar;

1
3
5
7
botu birden bicebilsin (yani savurdugumuz çift elli sadece 1AIye değmesin, son seviyeye kadar gelistirdiyse, tek seferde 7ai ye birden menzilde vurabilsin).

Ve

Gene geliştirme seviyesine göre,

Yarım metre
1m
3m
Botu savurabilsin.


B-Firlatilabilir ekipmanlarla da;

Ekipman türü ve geliştirmeye bağlı olarak değişik savurmalar ve tek atimda birden fazla düşmani toplama mümkünse olsun(sadece bazılarında):

Ör tek bir düşmanı
1-3-5 metre savurma

Veya

Tek atimda 2dusmani birden 3 metre ileriye savurma.


Böyle bir şey mümkün mü? Bannerlord gerçekciligini pekistirmek için değil, eğlenceli bir mod ozellestirmesi bulabilmek adına soruyorum.


C- Eklemeden edemeyecegim: Spartacus tekmesi ayarında; 3metre savrulmali, kulak çınlamalı ve arkasinda bulunan 3-4 aiyi birden de yere sürukleyen tipte bı tekme de bu bahsettikleri min yanında çok iyi gider (tekmeyi yiyen direk ölür, arkasındakiler ise yere serildikten sonra tekrar kalkar)
 
Last edited:
Bloc modlarınla oyuna gerçekten derinlik kattın tebrik ederim keşke tw bunların daha gelişmış halini oyuna eklese.
Daha gelişmemiş temel halini bile ekleyeceklerini sanmıyorum açıkçası. Bu yönde hiçbir hareketleri veya açıklamaları yok. Sadece benim modlarımdan bahsetmiyorum genel olarak modları temel aldıkları bir veyahut iki örnek vardır en fazla. Onlarda da modun yaptığını basitleştirerek oyuna eklediler.
Bazı noktalarda doğrudan öneri kabul ediyorlar ama. Emre'nin öneri aldığını ve toplantılarda sorduğunu birkaç konuda gördüm. Yüzde doksanı falan reddedildi gerçi onların da.
 
Daha gelişmemiş temel halini bile ekleyeceklerini sanmıyorum açıkçası. Bu yönde hiçbir hareketleri veya açıklamaları yok. Sadece benim modlarımdan bahsetmiyorum genel olarak modları temel aldıkları bir veyahut iki örnek vardır en fazla. Onlarda da modun yaptığını basitleştirerek oyuna eklediler.
Bazı noktalarda doğrudan öneri kabul ediyorlar ama. Emre'nin öneri aldığını ve toplantılarda sorduğunu birkaç konuda gördüm. Yüzde doksanı falan reddedildi gerçi onların da.
hocam yeri değil ama freelancer moduna ilerde etrafta dolaşan haydutları gruba dahil edebilme gelecek mi? çünkü haydutken saldır dediğimizde oyun çöküyor :smile: ama olabilirse güzel olur
 
Prison Break sisteminin oyuna eklenmesi iyi olmuş, olmuş olmasına da yine dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz; neden 11 yıl önceki oyunda tıkır tıkır çalışan sistem şimdiki haline indirgendi?
Warband'de ya lorddan ya da leydiden görev alarak veya tamamen kendi isteğinizle kurtarabiliyordunuz esir lordları, birden fazla lord varsa aynı anda hepsini kurtarabiliyordunuz, gardiyana rüşvet verip içeri girebiliyor veya direkt öldürüp anahtarları alarak girebiliyordunuz, lordlara arkamda kal diyerek saldırmamalarını emredebiliyor ve zindandan çıktığınızda nöbet tutan askerlerle çatışmak zorunda kalıyordunuz, kurtardığınızda da ilişki+onur ve görev olarak aldıysanız altın da kazanıyordunuz. (Birden fazla lord için ayrı ayrı ilişki + onur kazanıyordunuz)

Bannerlord'da ise zindana "sivil ekipman" ile girebiliyorsunuz, sadece rüşvet vererek girebiliyorsunuz, sadece 1 lordu kurtarabiliyor, emir veremiyorsunuz, zindandan çıktığınız an görev bitmiş oluyor.İlişki kazancı var fakat onur kazanıp kazanmadığınızı anlamıyorsunuz (oyunda onur var ama bunun bildirimi yok gördüğüm kadarıyla) aynı şekilde charm ve roguery yetenekleri de ilerliyor.
Bu sistemin değişmesi lazım; herşeyden önce Warband'deki gibi istersek gardiyanı öldürüp içeri girebilmemiz ve hatta içerdeki muhafızları temizleyerek ilerlememize izin vermeli oyun, aynı anda birden fazla lord kaçırmamıza da hatta bunu tercih ettiğimizde kale/şehirdeki muhafızlarla çatışmayı da göze almak gerekmeli, tabi bunun için de sivil ekipmanla değil askeri ekipmanla girebilmemiz lazım. Rüşvet verirsek de şuanki sistem gibi önce lordları çıkarıp sonra muhafızları temizleyerek, gizlice çıkmamıza izin verebilir, sivil ekipmanla girilmesi de işin zorluğu olur.

Sivil ekipmandan bahsetmişken, yabancı forumda önerenler olmuş muydu hatırlamıyorum ama Türkçe forumda önerenlerden biri bendim bu sistemi, yalnız Bannerlord'daki mevcut durumu gibi değildi bu öneri. Lordların (kale/şehirlerdeki) huzuruna çıktığımızda otomatik olarak kuşanılmasını, bir lordla veya leydi ile tanışırken belki kıyafetin özelliklerine göre + ilişki bonusu vermesi veya ziyafetlerde yine oyuncuya ufak bir ilişki bonusu sağlaması açısından önerilmişti, şimdiki sistemde hiçbir işlevi olmadığı gibi oyuncuyu zorlaması açısından can sıkıyor bence. Aynı şey kale ve şehirlere atlarla girilmemesi ama şehrin içindeki atlara binilip rahatça dolaşılabilmesi için de geçerli.
Oyunun şimdiki halini görünce boyutu 1gb bile etmeyen Warband'in içerik anlamında bir sürü minik/güzel detaylarla dolu olduğunu daha iyi anlıyoruz ne yazık ki.
 
Back
Top Bottom