Siyasi İdeoloji ve Gündem Tartışma

Cumhurbaşkanı Adayım

  • Recep Tayyip Erdoğan

    Votes: 0 0.0%
  • Muharrem İnce

    Votes: 1 7.1%
  • Kemal Kılıçdaroğlu

    Votes: 9 64.3%
  • Sinan Oğan

    Votes: 4 28.6%

  • Total voters
    14
  • Poll closed .

Users who are viewing this thread

Öyle olsa en azından Akşener'e de biraz süre verirlerdi.

Edit:

DenynRQXUAAodFQ.jpg:large
 
AKP'nin ordu mitingi. :grin: Yine gümbür gümbür geliyorlar.

https://www.facebook.com/ordudahaber/videos/438057596621282/
 
Elric said:
Bayağı bi iletini okudum değiştirilen anayasa maddelerini okumadığını çıkardım. Okusan zaten akl-ı selim bir karar verirdin. Okuduysan durum daha vahim. Hayatta başarılar dilerim

Ayın 25'inde, ülkeyi kurtaran 1.25 milyonluk seçmen kitlesinin forumdaki temsilcisi olarak, "Referandumda evet verenlere teşekkür eventi" konusu açacağım, ilk teşekkür mesajını senden bekliyorum  :mrgreen:
 
Varrak said:
Elric said:
Bayağı bi iletini okudum değiştirilen anayasa maddelerini okumadığını çıkardım. Okusan zaten akl-ı selim bir karar verirdin. Okuduysan durum daha vahim. Hayatta başarılar dilerim

Ayın 25'inde, ülkeyi kurtaran 1.25 milyonluk seçmen kitlesinin forumdaki temsilcisi olarak, "Referandumda evet verenlere teşekkür eventi" konusu açacağım, ilk teşekkür mesajını senden bekliyorum  :mrgreen:
Peki ya istediğin kişi seçilmezse, o zaman "Kendim ettim kendim buldum" konusu açacak mısın? :smile:
 
Roffron said:
Peki ya istediğin kişi seçilmezse, o zaman "Kendim ettim kendim buldum" konusu açacak mısın? :smile:

Her türlü 3 güçten 2'sini kaybediyor, ki bu en kötü senaryo. Eğer ben ve diğer 1.25 milyon kişi referandumda hayır demiş olsaydık, Erdoğan şuan Bahçeli ile ikili balkon konuşmasının metnini yazmakla meşguldü  :iamamoron: Hadi yine bizdensin Türkiyee  :grin:
 
İttifak olayının Tayyip'in kendi fişini çekmesine sebep olduğu doğru da bu kadar ilerisini görmüş olamazsın. Özellikle referandum öncesinde bile İYİ Parti veya diğer partilerin böylesine kenetleneceği çok uzak bir ihtimaldi. Kaldı ki bahsettiğin olay Başkanlığın konum olarak ne denli dengesiz bir pozisyon olduğunu yok etmiyor.
 
Elbette değil Hobeto. Bir yerde %35-40'ın yettiği bir ortam varken bunu %50+1'e atmak yeter zaten ülkeyi şunlardan kurtarmaya. Eski sistemi şimdiki sisteme karşı savunan adam geceleri komidisindeki rte fotosuna bakıp gülümsüyordur safasdffg
 
Alakasız. Anlamak istemediğin şey, değişen anayasanın bir daha değiştirilmezse gelecek nesiller için de zararlı olacağı, eline o kadar gücü alanın güç zehirlenmesi yaşayıp devletin ve milletin geleceğini karartacağı. Kesin tayyip gidecek ondan kurtulacaz kafasındasın da, diyelim gitmedi, kaldı başımıza? Veya başka bir seçimde geldi seçildi? Diyelim şimdiki seçimde hem meclis çoğunluğunu sağladık, hem cumhurbaşkanı muhalif adaylardan biri seçildi. Bir sonraki seçimde tayyip'in seçilmeyeceği ne malum? Veya şimdi seçilecek bir cb adayının bu güçler eline geçince verdiği vaatleri boşverip, ülkeyi dikta yönetimi altına almayacağı ne malum? İleriyi gördüğünü düşünüyor olabilirsin, sana katılanlar da olabilir ancak ileriyi görmemişsin, yakın geleceği görmüşsün sadece; onu da yarım yamalak. Seçim günü istediğim cb adayı kazanırsa ve meclis çoğunluğunu istediğim ittifak sağlarsa bu yüzden kimsenin sana teşekküre geleceğini düşünme yani.
 
Elric said:
Alakasız. Anlamak istemediğin şey, değişen anayasanın bir daha değiştirilmezse gelecek nesiller için de zararlı olacağı, eline o kadar gücü alanın güç zehirlenmesi yaşayıp devletin ve milletin geleceğini karartacağı.

Yahu ben şimdiki sistemde yürütmenin başının korkunç yetkilere sahip olduğunun farkındayım, fakat geçmişteki sistemde daha korkunç yetkilerin olduğunu bilmiyorsun. Bir cumhurbaşkanı adayının geçmişteki gücüne ulaşabilmesinin tek yolu her iki seçimi de kazanmak. Fakat geçmişte tek seçimde %35-40 alsa o yetkilere ulaşabiliyordun.

> Yasama
> Yürütme
> Yargı

Bu üç gücü eline alan adam tanrıdır, tanrı. Şaka yapmıyorum. Bak sebebini açıklayacağım.

Yargı denen kurum, kafasına göre karar veremez. Yani "muhalif" çizgide bir hakim ve savcı olsa bile, gider anayasa ve kanunlara bakar neyin suç olup olmadığını anlamak için. Yasama gücü elindeyse sen Yargı'nın takip edeceği yasa/kanunları değiştirme gücünü alıyorsun. Yargı cepte, Yasama da cepte.

Yasama, sana "kuralları istediğin zaman, istediğin şekilde, istediğin ölçekte değiştirme" gücü veriyor. Düşünebiliyor musun? :grin: Oyun başlamış olsun veya başlamamış olsun,  istediğin kuralı değiştirme gücüne kavuşuyorsun. Hatta hukuk devletlerinde varolan bir diğer olay, yasa ve kanunların fizik kurallarıyla uyuşmuş olması da mühim değil. Sen "dünya düzdür, buna karşı çıkan 5 yıl hapis yer" diye bir kanun çıkart, "yoo düz değildir ahanda ay üzerine düşen dünya gölgesi" vb. deyip de özgürce dolaşamaz kimse, yargı kanuna bakar, o adam hapsi boylar  :iamamoron:

Yürütme, yani yüzlerce milyar dolarlık hükümet bütçesi, bakanlıklar, law-enforcement birimleri de hepsi senin elinde.

İstediğin kuralı istediğin gibi değiştirmek, kendi koyduğun kuralları kendi istediğin şekilde enforce etmek, yargının takip ettiği kuralları kaldırmak/eklemek/değiştirmek seni tanrı yapar, istediğin gibi at koşturursun.

"Ömö şömdö hükümeti cömhörböşkönö bölörlöyör" yahu eskiden bu adam 35-40 ile sadece hükümeti değil, meclisi de belirliyordu  :mrgreen:

Şuanki sistem ideal sistem mi? Hayır, oldukça kötü. Fakat güçleri ele geçirmek açısından kat be kat daha zor. Bir insan eski sistemi şimdiki sisteme tercih ediyorsa sabah uyandığında rte şarkısı söylüyordur  :iamamoron:
 
Bak cok ilginc bir durum. Var olan cogu ankette Erdogan cumhurbaskani olacakken parlamento cogunlugunu ele geciremiyor. Parlamenter sistemi olsaydi adam iktidari direkt kaybedecekti. Ama Varrak'in kafasinda asla ampul yanmiyor, Allah Allah acaba ben bir yerde hesap hatasi mi yaptim diye.

2 adayli secimde %50 almak 20 adayli secimde %40 oy olmaktan daha zor degil. Ki hatirlatirim, %41 oy yetmedi Haziran secimlerinde AKP'nin hukumeti kurmasi icin. %45-46'ya ihtiyac duyuyorlardi en azindan. 20 adayli parlamento seciminde %45-46 oy mu, yoksa iki adayli secimde %50 oy mu? Hele Turkiye gibi muhalefetin bolunmus oldugu bir ulkede.

Ki mesele hangi sistemde secilmek daha kolaydan ibaret degil. Muhalefetin denge kontrol saglamasi parlamenter sistemde daha kolaydi. Meclis sorusturmalari, soru onergeleri ve hatta iktidari yuce divana goturmek baskanlik sistemine gore cok daha kolaydi. Baskanlik sisteminde hukumetin muhalefete karsi sorumlulugu azaldi.

Ama Varrak bir kere yanlis bir laf deyince, 'pardon yanlis demisim' diyemeyen bir insan oldugu icin, onumuzdeki 3 ay boyunca ayni seyleri soylemeye devam edecek.
 
Sen hala bir şeyler anlatmaya mı çalışıyorsun? :grin: Şarkı çalıyor bak hadi hep birlikte reeeeğceeeeeğpp tayyiiibbb erduuuvaaan dınnını nıdn ınını nının.



Bilmeyenler için: https://eksisozluk.com/2-ordu-komutaninin-rteyi-alkislamasi--5673559?a=nice
 
https://twitter.com/cemalokanyuksel/status/1002861124365246464

sajdksajdsakdsajkdasjkdasjkdsadsadsadsa
 
https://twitter.com/vekilince/status/1002870821826674688

Erdoğan'ın, İnce'yi eleştirdiği konuşmayı alkışlayan 2. ordu komutanını 30 Ağustos'ta emekli edeceğini belirtmiş İnce. Olması gereken bu, fakat o ikinci ordu komutanı aynı zamanda şuan Kuzey Irak'ta sürmeye devam eden operasyonu yöneten, ve Afrin'deki operasyonu yönetmiş komutan. Bence Erdoğan bir tuzağa çekti adamı.

Şimdi çıkıp recep "eyyy halkım, bak bu operasyonları yapan komutanı görevden alacağım diyooor, terörü destekleyeceek" goygoyu yapması kuvvetle muhtemel.

Elrohir Oronrá said:
Yürütmenin partisiz olduğu bir başkanlık sistemi olabilir aslında.

Kesinlikle, bu ülkenin ihtiyacı olan şey partisiz demokrasi. 3 güç birbirinden ayrı oldu mu insanlar birbirine emredemeyecek, birbirini ikna etmek zorunda kalacak, ikna etmek için de kanıtlanabilir mantıklı eylemleri önerebilecekler.

edit: Ben malımı tanırım
http://www.haberturk.com/son-dakika-erdogan-dan-ince-ye-ismail-temel-metin-tepkisi-1997761
Sanki planlamışlar bütün olayı en baştan sona :grin:
 
Metin Temel basiretsiz bir komutandır. Afrin vs tamamen oradaki subayların maharetidir. Kendisinin de bazı cemaatlerle olan ilişkisi olduğundan söz edilmekte zaten. Ayrıca ilginç bir anekdot. Kendisi Atatürk'ten sonra en hızlı rütbe atlayan generaldir :lol: :lol: :lol:
 
Zaten Afrin en az 1 yıl gecikmiş bi harekat. Zamanlamasını tutturamadılar bence şu sıralar yapmaları lazımdı. Erken seçimi onlar da tahmin edemediler galiba, seneye için bir tane daha operasyon bırakmışlardır büyük ihtimalle.
 
Back
Top Bottom