Vaegir Krallığı Ünitleri

Users who are viewing this thread

XnJepwntW

Recruit
SP de vaegir krallığı olarak oynamak çok hoşuma gidiyor fakat svadya veya rodoklara karşı savaşınca çok fazla kayıp veriyorum ve vaegir üniteleri çok zor gelişiyor şovalye,muhafız. Vaegir krallığının ünitelerinden en iyi verimi nasıl hangi taktikle alırım teşekkürler.
 
talimci yeteneğini az geliştir rahat vaegir atlısı kasarsın. Hızlı askerler kargıları da iyi. Şovalyenin savunması düşük versiyonu gibi. Süvarilerin zaten yeterince olursa svadyaya karşı pek sıkıntı çekmezsin. Rodoklar için iyi piyadeler ve şovalyeler gerekir ( mağlum boyları kadar kalkan taşıyorla )
 
Vegair ( Böyle demeye alıştım böyle gidiyor  :smile: ) krallığı dengeli denilebilir ve Warbandı ilk oynadığımda vegairle oynamıştım. Önerim Taktiksel ve stratejik savaşmandır. Yani savaşa girince hiçbir komut olmadan direk saldırma.

Okçu birlik yetiştir. 60 kişilik bir ordun varsa 15 lik bir sağlam okçu birliği yetecektir. Önüne 20 lik bir piyade desteği ve 25 lik süvari birliği.

Savaşı olabildiğince geri tutmaya çalış. Okçular iyi iş görecektir. Karşı taraf yaklaşınca Piyadeleri saldırt ve süvarileri arkana alıp düşman orduya arkadan çıkartma yap. Böylece okçular durmadan savaştan uzak kalacak ve düşmanı oka tutacak, siz de şaşırmış düşman birliklerini kılıçtan geçireceksiniz.

Kolay gelsin  :wink:
 
Veagir ler ile çok güzel taktik oynayabilirsin.Okçuları zaten çok iyi muhafızlarıda hiç fena değil.Şövalyelerinide 20-30 tane yaparsan rahat savaş kazanırsın.Talimcilik yeteneğini arttırmaya bak yada grubuna lezaliti al ve lezalitin talimcilik yeteneğini yükselt.
 
Neredeyse hep Vaegir oynadım. Sana en basit taktik olarak şunu vereyim. Ordun 100 Kişi ise; 50 Süvari, 35 Okçu, 15 Piyade olacak. Bu oranda yani.

Okçularını yüksek bir yere çıkartacaksın. Onlar zaten baya iş görüyor. Piyadeler okçuların önünde savunma yapacak. Süvariler ise senin saldırı birimin olacak. Bu taktik ile çok rahat savaş kazana bilirsin. Bu taktik sadece Nordlarda sorun çıkartıyor. Onun sebebi ise süvarilerin atlarını fırlatılan baltalardan dolayı hemen kaybetmesi.
 
Vaegir'in tarihini yazmış olarak,Kergit,Nord bizim Vaegir'e dayanamadılar.İlk öncelikle,Vaegir krallığı her yönden çok güçlü olan bir krallık.Nord vs gibi krallıklar sadece bi ünit leriyle havalanırlar ama Vaegir hepsiyle.İlk olarak Talimci yeteneğini geliştir.Eğer bir savaşta Vaegir Atlısı ve okçusu olursa ne kadar gelirlerse gelsinler yenemezler.Oyundaki en iyi okçular Vaegirde.İlk olarak Okçuları bir yere diz.Sonra okçulara atış serbest de.Adamlar 50 kişiyse gelene kadar 35-40 arası olurlar.Ve şimdi sen daha üstün bir durumdasın.Atlılarına Tekli sıra oluştur de ve beni izlemelerini söyle.Yavaş yavaş geliceklerdir.Karşı taraf bodoslama dalıcağı için sorun yok.Onlar sana saldırdığında Hücum! emrini ver ve savaşı kazan arkadanda okçular işi tamamlayacaklardır.
 
Singleplayerde yüzlerce kez yeni kayıt açmışımdır svadya ve nordlara karşı vaegir alıyo ama kergit,rodok gibi krallıklarda talan oluyolar ben ise vaegirler ile svadyaya felan saldırınca şovalyeleri eziyor beni :cry:
birde talimci yeteneğini kendime mi kassam daha etkili olur yoksa bir yoldaşa örneğin lezait mi kasarsam daha etkili olur ?
 
Bunun için sana Vaegir okçusu gerekiyor.Svadya şövalyesi elindeki kılıcı kaldırana kadar kafasına bir Headshot Yer.
 
Back
Top Bottom