Oyun Dünyası Genel Sohbet

Users who are viewing this thread



Baya trailer düşmeye başlamış gece. Bugün içerisinde oynanış videoları çıkar.


Just Cause 4

Shadow of the Tomb Raider - Bu oyunu bekliyorum ya. Piranalar, su yılanlar, kaplan... Düşman çeşitliliğini arttırmışlar.

World War Z - L4D3 bekleyenler için ideal

Life is Strange 2 - Bu oyunda 2 kardeşin hikayesi anlatılacak.İlk oyun gibi lez gay değil.  :iamamoron:

Metro Exodus - 2019 Game of the Year sahibi oyun karşınızda.

Sekiro: Shadows Die Twice - Bu oyunu da merak ediyorum. Dark Souls bunun yanında oyuncak kalır dediler. Daha zor olacakmış. Bakalım. Samurai temalı oyunlar geliyor. Seneye veya ondan sonraki seneye bir Assassin's Creed Japan çıksın artık.
Sekiro: Shadows Die Twice Gameplay

Ace Combat 7: Skies Unknown - Bayadır güzel savaş uçağı oyunu yoktu. İyi oluyo bu.
 
Roffron said:

İlk teaser geldiğinde de konuşmuştuk ama şimdi gameplay de görünce tekrar söylemek gerekiyor. BF4 2013'te çıkmıştı. 5 yıl oldu lan. BFV'nin şöyle bir şey olması gerekiyordu gidip almazsanız almayın ulen bu oyun böyle deyip satamadıkları bir şey yaptılar.

WW3 için konuşmak gerekirse keşke oyun için biraz daha kimlik oluşturucu bir isim seçselermiş. Adı World War 2 olan WW2 oyunu kesin vardır ama kimse bilmiyor misal. Ama Call of Duty, Medal of Honor falan herkes biliyor. Fragmanda gördüğüm şeylerin bir kısmını beğendim bir kısmını beğenmedim. Henüz bitmemiş bir oyun olduğu hissiyatı var kesinlikle. Bu son yıllarda PUBG ile başlayan bitmemiş, hissiyatı tutuk oyun çıkarma olayına girmeyip düzgün yaparlarsa çok iyi olur. Hareketlere hem uğraşmışlar hem de bitirememişler biraz tutukluk var. Arcade ile gerçekçilik arasında gidip geliyor. Yemin ediyorum EA izin verse Frostbite motoruyla yapsalar şu oyunu son 10 yılın en büyük oyunu olabilir. Tabi oyunun kendi içeriği hakkında bir şey bilmiyoruz. BF4 kadar geniş, çeşitli ve uzun soluklu bir mp deneyimi sunacak mı bilmiyorum. Fragmandan konuşması biraz zor. İyi şeyler de var kötü şeyler de. Özellikle silahların ateşlemesi, öldürme hissiyatı falan Kore fpsleri gibi geliyor ama aynı zamanda Arma 3 gibi gözüküyor. Grafiklere de yoğunlaşmaları lazım gibi biraz.


Edit:
 

Harbiden güzel oyun yapıyorlar ama indie olmalarının verdiği bazı eksiklikler var gibi. Yine de BF+Arma karışımı, hardcore realistik ama çok da hardcore'a kaçmadan arcade öğelerini de içine koyan bir oyun olmuş. Ama beni de tedirgin etti oyunda killstreak olayının olması. COD gibi killstreak yapınca UAV'den bombalama, drone çağırma falan varmış. Çeşitlilik amaçladılar muhtemelen.

Bir yandan da üzüldüm şöyle bir oyunu DICE yapsaydı, haritalar, çevrenin yıkılması, hissiyat vs. harika olabilirdi.
 

Şaka maka pubg'den iyi pubg yapmışlar. DICE BFV'de çok büyük bir yenilik sunamazken hatta kendi BR modlarını yaparken COD bayağı bayağı kendine özgü pubg geliştirmiş.
 
Cioss Julius U.X. said:

Şaka maka pubg'den iyi pubg yapmışlar. DICE BFV'de çok büyük bir yenilik sunamazken hatta kendi BR modlarını yaparken COD bayağı bayağı kendine özgü pubg geliştirmiş.
Acayip başarılı ancak kafama bir soru takıldı bu oyun ayrı bir oyun olarak çıkacak öyle değil mi? Yoksa cod4'ün modu ya da dlc'si olarak mı?

Oyunla ilgili konuşmak gerekirse her şey muazzam ancak tek bir şey hariç, adama sıkıyorsun sıkıyorsun adam ölmüyor bunları düzeltirler umarım.

Edit: Neeeee helikopter sürmek??? Umarım en yakın zamanda çıkar. :lol:
 
O kadarını bilmiyorum ama oyun modu olarak tanıtıldı bunlar. COD şimdiye kadar SP ve MP'yi ayrı launcherlardan oynattırıyordu belki o şekilde bir şey yaparlar.

Tanrı said:
Oyunla ilgili konuşmak gerekirse her şey muazzam ancak tek bir şey hariç, adama sıkıyorsun sıkıyorsun adam ölmüyor bunları düzeltirler umarım.
Eee pubgden iyi pubg dedik ama COD'u COD yapan şeylerden birisi de düşmanları 50 mermiyle falan öldürmek. Sadık kalmışlar seriye. :grin:
 
Multiplayer eski anlamdaki haliyle yine var tdm vs olarak. Hatta şimdiye kadar tanıtılan kısmı oydu. Blackout yeni oynatılıyor daha.

Büyük ihtimalle SP ve MP diye ayırdıkları gibi bölecekler oyunu. Menüsü falan öyle duruyor gibi. Bir de ana hedef kitlesi konsol bu oyunun, haliyle tek oyundan bölmüyorlar da iki farklı launcher kullanıyorlar.
 
Uzun zamandır BF ve CoD serilerinden oyun satın almıyordum, bu son çıkanlardan birini almayı planlıyorum. Ancak CoD mu BF mı kararsızım. Ben aslında battle royale de sevmiyorum, ancak bu sefer iki tür de bu işe bulaşmış, kaçarımız yok gibi. BF1'in oyun motorunu sevmiyorum ben, BFV'de aynı motor kullanılmış mı bilmiyorum ama görüntüler çok benzer, o yüzden bir tık daha uzağım BF5'e.
 
BF 1 motorunun aynısı. Yamalayıp getirmişler. Yenilik falan yok. Sadece özelleştirmeyi geliştirmişler ki para kazansınlar. Bide kadın falan gelmiş işte. Protez kollar vs. Haa battle royale var. Ama COD'un battle royali daha çok sevildi. Hatta militaristik br olarak en iyisi şuan o piyasada.
 
Seni biliyorsam ikisini de sevmezsin o yüzden uzak dur derim bir şekilde deneyene kadar.

Battlefield V açık betasında oynadım bugün bitti. 5 gün sürdü. BF1 çok az oynadım her yerini bilmiyorum oyunun. Bir kere grafik olarak neredeyse aynısı, sadece efektler değişmiş ki sanki farklıymış gibi dursun. Combat sistemi biraz farklı. BF1'de mermiler random dağılarak giderken BFV'de BF4'teki sisteme geri dönmüşler. Aynı şekilde sniper mekaniklerinde de BF1'de sweetspot mekaniği vardı, her sniperın belli bir menzili arasında headshotlar tek atıyordu. Misal KIERRA90 diye bir silah var 50-90 metre arası headshotlar tek atıyor, bunun haricinde 80 hazar veriyor gibiydi. Bunda da tekrar BF4'e dönmüşler. Sniperler nereden vurursa vursun headshot tek atıyor. Ayrıca ttk(timetokill) BF1'e göre daha az yani daha hızlı ölüyor, öldürüyorsun. Fortifications diye bir muhabbet var. Oyunun haritasında belirlenmiş yerlere fortifications yapabiliyorsun. İşte bir obj almışsınız bir girişinde kum torbaları yığılabilecek yer var oraya kum torbası yığarak biraz daha güvene alıyorsun gibi gibi. Tanklar World of Tanks vb. tank oyunlarındaki gibi hareket ediyor artık, namlu hantal ve arkadan geliyor falan.

Genel olarak beta bug doluydu. Buglar, bozukluklar, eksiklikler çok fazla ama tek sorun onlar değil. Oyunun kendisi aşırı dandik. Upgrade sistemi eklemişler. Oyun oynadıkça oyun içi para kazanıyorsun ve bununla upgrade alıyorsun. Ama her silah için ayrı ayrı satın alman gerekiyor. Ayrıca silahın seviyesini de yükseltmen gerekiyor upgradeleri açabilmek için. Upgradeler silaha doğrudan fayda sağlıyor. Daha az sekme, daha hızlı giden mermiler gibi.

Özetle, BF1'in üzerine fix çekilerek devam oyunu gibi bir şey yapmışlar. Fortifications dışında çok büyük bir yenilik yok. Oyun biraz daha zor gibi geliyor. Spawn olduğunda yanında sadece 1 yedek şarjör var. Yani ya cephane noktasına gideceksin ya da takımındaki Support'lar mermi atacak. Zor gibi geliyor ama zor değil alışınca. Arcade yönünü tırtıklamışlar sadece.

Öte yandan geride de muhabbetini yaptığımız gibi COD bayağı bayağı kendi PUBG'sini yapmış. Kimlik özelliklerini kaybetmeden(50 mermiyle adam öldürmek) yeni bir oyun yapmışlar. Gayet eminim ki konsoldaki pubg oyuncuları COD çıktığında bayağı düşecek çünkü resmen daha iyi versiyonu gibi bir şey. Battlefield V EA ve DICE ellerinde bütün imkanlar, COD'u ezip geçmiş bir 2-3 yıl varken batırdılar.

SJW muhabbetine hiç girmiyorum. DICE'ın yapımcılarından bir eleman ciddi ciddi çıkıp 13 yaşındaki kızının "Baba Fortnite'da kadın karakter oynayabiliyorum da niye Battlefield'da oynayamıyorum?" demesi üzerine oyuna kadın karakter eklemeye karar verdiklerini, çünkü artık günümüzde işlerin böyle yürüdüğünü, kadın bir sürü oyuncu olduğunu ya da badass kadınlarla oynamak isteyen erkekler olduğunu söyledi. Yani kafalarına göre yeniden bir WW2 senaryosu yazıyorlar. Haliyle köpek gibi tepki aldılar.

Jetedit: Matimio Blackout videosu atmış konsoldan. Yani az çok fikir verir üsttekine bakmadıysan. PUBG'den daha iyi çalışacağı kesin çünkü bir COD oyunu ama birini öldürmek harbiden çok uzun sürüyor.
 
Call of duty çok güzel olmuş ya Matimio'nun videosunu izledikten sonra acayip canım çekti yalan yok. BF5 dediğin kadar leşse onu sallarım, 1-2 aylık origin access satın alıp battlefield 4 premium edition oynar, battlefield dozumu alırım.
 
Back
Top Bottom