Mount&Blade II: Bannerlord | Developer Blog 10!

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Dedeleri olur dedeleri :grin:

Bu devletler zaten imparatorluk yıkıldıktan sonra kurulmuldu ve bu Harlaus vs. karakterlerin zaten devletlerin başına sonradan geçtiklerini onlardan önce başka yöneticiler olduğunu biliyoruz olması imkansız yani.

İmparatorda yok, öldü.
 
Aslında bence Ragnar olabilir. Malum gerçek tarihle çakışan bir karakter. Vikinglerin İngiltere'ye onun sayesinde gittiği biliniyor. Burda da Nordlar onun sayesinde Kalradya'ya gelir.
 
Oyunun efsane içeriği ve konunun derinliği arttırılmalı (senaryo olayı olursa tabi ) çünkü mesela skyrimda oyun seni içine çekmesi senaryonun derinliğinden kaynaklanıyo.
 
Her şey olabilü. :smile:
Bu arada oyunun önceki zamanda geçmesi güzel bir şey bence.Tarih ne kadar çok ilerlerse oyunun geleceği o kadar azalabilir.Geriye gidildi mi,ilerisi için daha çok malzeme çıkar.Her türlü yorumlanabilir.Hayırlısı be gülüm. :smile:
 
~Mikail said:
Her şey olabilü. :smile:
Bu arada oyunun önceki zamanda geçmesi güzel bir şey bence.Tarih ne kadar çok ilerlerse oyunun geleceği o kadar azalabilir.Geriye gidildi mi,ilerisi için daha çok malzeme çıkar.Her türlü yorumlanabilir.Hayırlısı be gülüm. :smile:
Aynen öyle.Arada bir geri gitmek oyunların senaryosunu uzatıyor.Öbür türlü ekleyebilecekleri bişey kalmıyor.Hele ortaçağ temalı bir oyunsa.
Keşke CoD'da gitse...Nedenini anlarsınız herhalde :smile:
 
argon45 said:
Oyunun konusuna göre geçmiş bir zaman diliminde oynayacağız bildiğiniz gibi. Çok fazla zaman farkı olmasa da kısaca WB'deki krallıkların oluşum aşamasına felan döneceğiz (muhtemelen) ve İmparatorluk'ta oyunda yer alacak. Şimdi Harlaus'tu, Graveth'di, diğerleriydi; bunları yeni oyunda bir lord veya soylu olarak göreceğimizi varsaysak, taht taliplerinin bahsettiği önceki kralları bu oyunda görebilir miyiz acaba? Şunlardı hani:

Svadya: King Esterich (Isolla'nın babası, Harlaus'un kuzeni)

Vaegir: King Burelek (Yaroglek'in babası, Valdym'un amcası)

Sarranid: Sultan Ayzar (Arwa'nın kocası)

Nord: Ragnar veya Lethwin (Lethwin anlattığına göre kralmış ama çok seyahat ettiğinden; Ragnar fırsattan istifade krallığı ele geçirmiş)

Rodok: Graveth (Kastor-Graveth oylama olayı vardı Rodok'larda tam kestiremiyorum ne olabileceğini)

Kergit: Janakir Han (Sancar ve Dustum'un babası)

Muhtemelen bu arkadaşları görebiliriz. (Daha önce kurucuları onlar değil ki gibi bir yorum gelmişti; kurucuları olduğunu söyleyen yok, bir önceki hükümdar bunlar). Harlaus'tu,Ragnar'dı ve diğerleriydi; onları da küçük bir ihtimal genç hallerini görebiliriz arkadaşın dediği gibi.
 
Tabii İmparatorluk Yıkıldıktan Sonra Bu Svadyaydı Şuydu Buydu Oluşuyor Diye Anladım Ben? O Zaman Svadya mı Vardı? Vaegir Mi Vardı? Kergit Varsa Anlarım Onlar Bozkırların İmparatoru Büyük İhtimal Vardı. Neyse...
 
Oyun bence başlı başına bir efsane ama gerçektende efsaneler olsa iyi olur. Ayrıca oyun başında yine bir geçmiş seçersek seçtiğimiz hikayeye göre küçük sinematik videolar olabilir.Birde harita ekranındaki grafiğin üzerinde oldukça oynanması gerek bence. Oyunun harita ekranı hariç heryerini seviyorum. Birde atlarımızla talimler yapsak çok iyi olur.Örneğin atımız düşmana çifte falan atsa çok iyi olur.Bunun yanında daha işe yarar komut ekranı gelse iyi olur.Örneğin bir komutta askerler kalkanlarıyla duvar oluşturabilir veya grup küçük bile olsa kalkanlarını birbirine değdirecek şekilde hertaraflarını kapatıp okçulardan kendilerini koruyabilirler.
 
O zaman oyun yavaş yavaş senaryolaşıyor diyelim.Ama özgürlüğü bozmadan.
Bence yapabilecekleri arasından en iyi şeyi yaptılar bu senaryo/olaylar konusunda.Geçmişe dönmek ve Kalradya'nın tarihini,geçmişte olanları öğrenmek biz oyunculara güzel bir Armağan. Hehe :smile:
 
O Zaman MB III: AztecLord Oyununu Sunuma Çıkarıyorum İmparatorluktan Önceki Zamanı Ele Alıyor Azteklere Gidioz Panpa Azteklere! Şaka Bir Yana Cidden Kalradya Tarihini Hep Merak Etmişimdir.
 
Mısıra gidelim.Piramitleri kim yaptı hesabına...
Lan tamda "Spam Hunter"'ın iletisinin altında spam yapıyorum ya...Yakıştıramadım kendime.Cık cık
 
tlgklz said:
Tabii İmparatorluk Yıkıldıktan Sonra Bu Svadyaydı Şuydu Buydu Oluşuyor Diye Anladım Ben? O Zaman Svadya mı Vardı? Vaegir Mi Vardı? Kergit Varsa Anlarım Onlar Bozkırların İmparatoru Büyük İhtimal Vardı. Neyse...

Irklar vardı zaten; devlet olarak oluşum aşamalarını görme ihtimalimiz var. Yapılan açıklama da İmparatorluğun yıkılma aşamasında olduğunu, bağlı krallıkların-devletlerin bağımsızlıklarını ilan ettiği vs. yazıyor; uzun uzun tekrar etmeye gerek yok. Bağlı krallıklar da başkaları olmasa gerek. Kaldı ki Rodok zaten Svadya'dan koparak oluşuyordu diye biliniyor. Svadya-Vaegir-Sarranid felandır onlar. Kergitler zaten bozkırda; Nordlar kuzeyden geliyor, oldu bitti işte. Belki eklenmiş yeni bir taraf olabilir İmparatorluk harici. Tabi net birşey bilmiyoruz henüz.
 
Eğer Öyleyse Svadya Can Dostumdan Çıkarak Can Düşmanım Olacaktır (İmparatorluk Varsa) Bekleme Beni Kalradya Seni Birleştirmeye Geliyorum!.(ve Warband'ın Sonu Gelir  :twisted:)

Spam olmasın, Ben Bu Hint: Use Eyes olayını Hala Anlamadım Nerede Geçiyor Bu!
 
Kral Esterich'i görmemiz çok zor. İsolla Svadya'nın başına pek çok savaşçı kraliçe geçmiştir diyor. Svadya İmparatorluk yıkıldıktan sonra oluştuğu için bu biraz zor. Diğer krallarda aynı zamanda oldukları için göremeyeceğiz galiba.
 
İmparatorluk yıkıldıktan sonra tam manasıyla oluştular demek daha doğru. Şimdi bende kesin konuşmuyorum tabi; konuşamam da zaten fakat oyunda bize denilen kabaca "İmparatorluğu birleştirecek misin yoksa son darbeyi sen mi indireceksin?" Yani İmparatorluk-Diğer Devletler çatışması var.
Bağımsızlıklarını ilan eden devletleri vs. yazdım. WB'deki krallara gelene kadar geçen süreyi tam bilmiyoruz henüz; o yüzden görebiliriz de bu kralları; belli mi olur? Devletin başında olmasa bile bir derebeyi-soylu olarak belki.
 
Bence Warband ile Bannerlord'u çok fazla birleştirmemeliyiz.Bakın "fazla birleştirmemeliyiz" diyorum dikkat edin.Aradan fırlamanın biri çıkar da...
Neyse,yazılarda 2 seçeneğimizin olduğu yazıyor.Son darbeyi vur,imparatorluğu dağıt.Ya da birleştir.Bu seçeneklerin olması demek,Warband'ın sonu demek değil.Ama geri dönelim,başlangıcı da değil.Yani başlangıcı ama,darbe vurma seçeneğinin başlangıcı.Öbür türlü yapar,yani birleştirirsek,Warband'la bir alakası olmayacak.Ha,WB'da geçen eski lordlar,krallar olabilir,olmalı da.Yoksa WB'daki yoldaşlar boşuna konuşmuyordur herhalde.Neyse,o yıllarla ilgili tam bilgim yok ama,şu gizli yerler,değerli sayılacak eşyalar,efsaneler o dönemde yaygın olduğu için,onlarla ilgili görevler,olaylar,özellikle entrikalar olabilir.Bence olmalı.Biraz daha karakterimize bağlanmalıyız yani.

Olay derinleşmeli yani.Anlatabildim mi? Bide bizim gibi karakterler olmalı diyecektim ki,daha önce birçok kez söylenmiş.

Tabi bu en yukarıda söylediklerim sadece benim fikirlerim.Oyunda ne olacağını bilemeyiz.O yüzden Warband ile Bannerlord'un "Senaryo" kısmını fazla bağlamamaya çalışalım.Yanlışım varsa düzeltin.
 
Niye Bannerlord'un Warband dan kısa bir süre önce başlayacağını tahmin ediyorsunuz ? buna işaret eden bir bilgi mi var ki ?

Warband da neredeyse imparatorluğa dair hiçbir iz yok, tamamen feodal, ortaçağımsı bir ortam var, bu yüzden bence imparatorluk yıkılalı çok olmuş.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom