ferevon said:Hala oynayan var mı?Teknik bir hata yüzünden sinirlenip bırakmıştım belki geri dönerim ^^
Avatarımdan da belli olduğu üzere ben oynuyorum. Beraber oynamak istersen bana ulaşabilirsin.
ferevon said:Hala oynayan var mı?Teknik bir hata yüzünden sinirlenip bırakmıştım belki geri dönerim ^^
Mordekaiser değil mi o?İyi adamdır severimSinyal said:ferevon said:Hala oynayan var mı?Teknik bir hata yüzünden sinirlenip bırakmıştım belki geri dönerim ^^
Avatarımdan da belli olduğu üzere ben oynuyorum. Beraber oynamak istersen bana ulaşabilirsin.
Master Ronin said:Eski bir Dota oyuncusu olarak ben de bir deneyeyim dedim. İlk izlenimlerim:
-Dota'nın taktiksel ve zeka içeren yapısına pek fazla rastlayamadım. Örnek vermek gerekirse hero abilitylerinin açıklamalarına bakıyorum ki şu laf baktığım skillerin %95'inin açıklamasında geçiyor geçiyor; "Deals damage". Bütün skiller öyle ya da böyle bir hasar verme içeriği taşıyor. Bu bana oldukça düz mantık ve rahatsız edici geldi. Dota'da bile ezalor, pit lord gibi çoğunluğun abzürük dediği heroları seven ve onlarla rakibi taciz eden biri olarak bu bana göre oyunun en önemli eksisi.
-Grafikler çok karmaşık geldi ilk başta. Dota, warcraft 3 ile sınırlı olabilir ancak warcraft 3'ün motorunu kullanması sayesinde bir karmaşada bütün skilleri algılayabiliyoruz. Blizzard babanın çıkarttığı baba bir oyun sonuçta warcraft 3.
-League of legends'te bir sürü skilin range'i çok kısıtlı (olmayan görmedim ancak bütün herolarla oynamadım, bunlar daha ilk izlenimlerim). Bu durum büyücülerde daha da sinir bozucu olabiliyor. Dota'da ise bir skilin range'i bile inanılmaz derecede taktiksel ve önemli bir boyuta sahip. Abaddon'un iki skilinin range'i birbirleriyle değiştirildi mesela (Deat coil ve Shield) bu bile heronun oynayışını biraz farklı bir boyuta taşıdı.
-Level sistemi (bizim hesabımızdan bahsediyorum), ise çoğu oyuncuyu motive eden şey gördüğüm kadarıyla. Dota'yı oyna oyna gene hep aynı yerdeyiz diyen bir sürü kişinin hoşuna gidecek bir yenilik bu tabi ki. Ancak ben ise bunun yanıltıcı olduğunu ve sahte bir amaç yarattığını düşünüyorum. Oyun oynamak bir süre sonra sadece level atlamak amacı güdebiliyor. Oysa ben bir oyunu sadece hoş vakit geçirmek için oynama taraftarıyım. Eğlenirken de oyunu ve mekaniklerini çözmek bana keyif veriyor. Aslında tek fark burda level atlayan hesabım değil benim. Kendi bilgim genişliyor ve oyunu daha iyi oynamaya başlıyorum. Warband multiplayer da bununla benzer bir mantığa sahip zaten.
-Itemların da tıklanabilir itemlar olmaması oyunu biraz monotonlaştıyor. Tılanabilir item'dan kastım; Lothar's edge, Eul's scepter, Necronomicon, Dagon vb. / Tıklanamayanlar; Crystalis, Monkey king bar, Vladimir's offering vb.
-Tutorialıyla olsun, eşya menülerindeki tavsiyeleriyle olsun dota'dan çok daha newbie friendly olması en büyük artılarından.
-Leaverlarla ilgili daha düzgün çözümler bulması.
-Para amacı gütmemesi. Sadece skinlerin para ile alınabilmesi. Ki zaten oyunun bedava olması.
Eh şimdilik bu kadar. Açıkçası bir Dota değil gibi geldi bana. Eğer "kardeşim xx demişsin ama yy aslında bu" veya "kardeş zz yok demişsin ama aslında bu oyunda bolca zz bulunur" gibi yorumlarınız varsa söyleyin lütfen. Belki de feci şekilde yanılıyorumdur.
ferevon said:Mordekaiser değil mi o?İyi adamdır severimSinyal said:ferevon said:Hala oynayan var mı?Teknik bir hata yüzünden sinirlenip bırakmıştım belki geri dönerim ^^
Tamam güncellemeleri yapıyor,bitince girerim muhtemelen.
Seviyen kaç ve kullanıcı adın burdakiyle aynı mı?(Benimki aynı)
Yoksa resimde öldürdüğüm adam sen miydinerozbey said:hile ile oynuyorsun birde ss atıyorsun...![]()
En iyisi biz DotA'ya devam edelim Mael zaten bunların bizi salladıkları yokMaelstorm said:DotA ve özellikle HoN'dan sonra LoL bana hiç olmamış gibi geliyor. Çok daha basit bir oyun olmuş LoL. Tam anlamıyla easymode gibi.
Ölünce gold kaybetmiyorsun=ölüm sadece süre kaybı.
Deny yok=Laning fazında her türlü XP'ni alıyorsun
TP scroll yok=Oyundaki sürekli mobility'yi kaldırıyor.
Base TP'si tek tuşla ve sınırsız: TP'nin inv yer tutması, ona para harcamak vs gibi şeyler olmadan, rahatça yapabiliyorsun.
Orman çok düz=Juking yok gibi birşey
Brush=tuzak kurmak için içine girdin mi düşmanın yapacağı hiç birşey yok. Her bir brush'a ward atmadıkça ya da zaten tuzak için bekleyen adamın brush'ına girmedikçe, bunu counter etmenin bir yolu yok.Aynı sebepten dolayı da juking için çok ucuz bir yol.
Heal potlar=Savaşta kullanılabiliyor. Hepsine bakmadım gerçi belki ben tango/rune of blight gibi olanı kullanmışımdır ama öyleyse de hayvan gibi regen veriyor. Bu yöntemle LoL'un pudge'ı ile rot açıp jungle yapılabiliyor
Rune yok=Rune control olayı kalmamış. Jungle'daki mobların bonusları benzer bir sistem olmaktan çok uzak. Benzer şekilde gördüğüm kadarıyla ejderha da kongor'la karşılaştırılmayacak düzeyde. Token da düşürmüyor galiba?
Runes&Summoner spells=Tek kısıtı cooldown olan 2 tane büyü ve ekstra özellik... bana kalırsa bu LoL'u bu türden çıkartıyor. Bu türün olayı bir savaş "instance"ıdır. Yani sadece o anki belli bir savaşı oynarsınız. Bi önceki ya da sonraki oyunun önemi yoktur. Takımlar farklıdır, herolar farklıdır... Bu mantıktaki bir oyuna meta-özellikler eklemek, bu türün hakkını yemek oluyor kanımca. Summoner büyülerinin heroların açıklarını kapayabilmesi de cabası.
Barracks geliyor=bi sürü sıkı savunup avantajını geri kazanmak mümkün. Bu da gerekirse barracks'ın yokedilmesini sallamayabilmek demek.
O kadar çok mekaniği kaldırıyor ki oyundan, ki çoğu risk-ödül mekanizmaları, LoL'de tek düşündüğünüz şey düşmanlara "skill atıp" öldürmek oluyor :/