Panzehir, Dağ, Dağ 2 filmlerinin ve BÖRÜ dizisinin yapımcısı ve yönetmeni Alper Çağlar'ın yapmayı planladığı Göktürkleri ele alacak tarihi aksiyon ve savaş filmi üçlemesi. BÖRÜ dizisinin konusunu kirletmemek adına bu konuyu açıyorum tahmin ve görüşlerinizi BÖRÜ konusuna yazmamanız ricamdır. Konuyu bu kadar erken açma sebebim çok iyi bir yapım olacağına inanmam. Yapımcı bir kaç sene önce söylemişti at üstünde bir film yapacağını, şimdi resmi olarak duyurmuş hatta şuanda Amerika da özellikle at üstündeki sahneler için mekan aramakta. Şimdilik paylaşılan resmi tanıtım aşağıdadır;
İlerleyen dönemlerde konuyu LOTR konusu gibi detaylandıracağım filmler ve filmlerle ilgili bigiler çıktıkça. Şuan oyuncu kadrosu vs belli değil, benim şahsen bildiğim BÖRÜ de Barbaros rolündeki Ahmet Pınar'ın bu film de de yer alacağı. Başka kimler olur zamanla göreceğiz.
Yapımcının şahsi hesabından paylaştığı ufak açıklama;
Filmlerin sırasıyla isimleri;
İLK GÖKTÜRK (?)
KIRK GÖKTÜRK (?)
SON GÖKTÜRK (?)
İLK GÖKTÜRK FİLMİ İÇİN TANITIM FİLMİ YAYINLANMIŞ BEN KAÇIRMIŞIM
İlerleyen dönemlerde konuyu LOTR konusu gibi detaylandıracağım filmler ve filmlerle ilgili bigiler çıktıkça. Şuan oyuncu kadrosu vs belli değil, benim şahsen bildiğim BÖRÜ de Barbaros rolündeki Ahmet Pınar'ın bu film de de yer alacağı. Başka kimler olur zamanla göreceğiz.
Yapımcının şahsi hesabından paylaştığı ufak açıklama;
Her şey bir soruyla başladı. Yeni filmime gereken bozkırları nerede bulacaktım? Öyle yeşil ekran önünde yapmam ben, orada olmalı ekip, orada çileyi çekmeli, atlara orada havuç yedirmeli. Rusya deseniz, altyapı dökülüyor, Kazakistan deseniz, Kazak film sektörü Rusça konuşuyor, anlamadığınız dilde ekip yönetmek çok zor. Türkiye'de Anadolu bozkırı harika ama at sorunu var, teşkilatlanmamış bir film sanayisi hep kelle koltukta 20 atla büyük sahneleri yapmaya çalışır. O an kafamda bir LED ışık yandı. Amerika bozkır dolu, altyapısı harika, gariban pek bilinmeyen eyaletler film projelerine vergi muafiyeti sunuyor, ve her yer at çiftliği dolu. Amerika macerası böyle başladı. Nebraska başta olmak üzere kimsenin uğramak istemediği yerler benim için bir sorunun çözümü haline geldi. Türk ekibi, oyuncuları, macera aşkıyla yanımda yürümüş ahbapları alıp, filmin epik at sahnelerini Kuzey Amerika kıtası bozkırlarında çekmeye karar verdim. Keşiflerimi sizlerle paylaşacağım, macera devam ediyor.
Filmlerin sırasıyla isimleri;
İLK GÖKTÜRK (?)
KIRK GÖKTÜRK (?)
SON GÖKTÜRK (?)
İLK GÖKTÜRK FİLMİ İÇİN TANITIM FİLMİ YAYINLANMIŞ BEN KAÇIRMIŞIM