Age of empires 2...

Users who are viewing this thread

kusura bakma dün gece oyundaydım, arkadaşlar şu kuralları oturtalım ve konuyu açalım yav :grin: zaman geçiyor
 
ComradeDimitri said:
Bana bfme2 taktiği öğretin lan turnuva var.

Biri bfme 2'mi dedi sözün hala geçerliyse çok güzel taktikler verebilirirm 8 yıldır bfme 1-2 oyuncusuyum.
 
Antifiriz said:
Benimki hikayeye girer galiba...
Neyse, ben ilk strateji oyunumu 8 yaşında oynamıştım. AoE 2 Conquerors demosu. Adını bile bilmiyordum, inndir.com'dan rastgele oyun indiriyordum, onu indirdim bir gün.
Azteklerin ilk turuydu. Haritada sağa sola tıklıyordum. Neyse bir ara baktım haritanın ortasında bir kule belirdi, tıkladım, köylülerden birini seçmişim meğer, gitti oraya kuleyi yaptı (aşırı mutlu olmuştum). Sonra biraz anladım bina yapmayı falan, hemen rastgele birşeye bastım, wood yok dedi. Wood ne lan gibisinden düşündüm, sonra tepedeki stockpile gösteren şeyler gözüme ilişti, imleci götürdüm, tree falan yazdı. Sonra mantığımı kullandım. Köylüme tıkladım, ağaca tıkladım birşey olmadı. Yine yine yine yaptım olmadı. Mausun bütün tuşlarına bastım aha oldu gibisinden anladım. Böyle böyle malzeme toplamayı öğrendim.
Asker yapmayı falan öğrendim, farkettim ki düşman askerlerine köylülerimi saldıttırıyormuşum -.-
Birkaç gün sonra adam kapasitem dolmuştu. Ne yaptıysam olmadı.
1-2 ay geçti bu sırada oyuna dokunmadım bile. O günlerde house kelimesinin anlamını öğrendim! Ve sonra oyuna girdim, evler falan yaptım, zafer kazanmış bir kumandan edasıyla...
Koçbaşıların ne işe yaradığını bilmiyordum bile, düşman kılıçlılarına gönderirdim, gözüme kodummu alacak gibi görünmüştü çıkartınca. Sonra baktım bir boka yaramıyor, yaralı askerleri üsse taşımak için kullandım. Çoğu zaman da süs olsun diye.
Outpostların ne işe yaradığını bilmiyordum (hala da bi boka yaramıyor.) öylesine süs olarak yapıyordum.
Bütün taşlarla kulelerden duvar örmeye çalışmıştım. Üssün güney kısmı anca kapanmıştı.
Kaplanları evcilleştirmeye çalışıyordum, ama olmadı.
Objectives falan hiçbirini bilmiyordum. Bir gün mor düşmanları keşfettim! :grin:
Sonra Monk yaptım! Benim için korkunç sesler çıkaran adamlardı, o kadar. Birkaç ay içinde onları da öğrendim.
9 yaşımda tam bir age of empires oyuncusu olmuştum :grin:

Şimdi bakıyorum da, demosunda daha çok eğlenirmişim lan.
göz oyan koçbaşı :grin:
 
Alhedras said:
şimdi birkaç hikaye döndü, bende bir strateji hikayemi yazayım. aoe değil ama. command&conquer red alert. (birincisi)

sene 96-97... daha internet denen şey 14.400 kbps modemler ile oluyor. O zamanki oyunlar ise paralel port kablosu ile 2 bilgisayar arasında multiplayer desteği veriyor. Arkadaş ile red alert oynuyoruz. Hırs yapmışım, amerikalıları alıyorum. O da her seferinde rusya... Benim medium ve light tanklarım rusların mammoth tankları karşısında sürüm sürüm sürünüyor.

İşte o zaman, daha aoe filan yokken ilk rush taktiğini buluyorum.

Oyuna 15 ünite ile başlıyoruz. Bendeki ünitelerin arasında 2 APC (zırhlı personel taşıyıcı) ve 2 de cip var. Oyun başlar başlamaz hemen barracks kurup engineer basmaya başlıyorum. Bu sırada ciplerin bir tanesi ile haritayı dolaşıp rakibin üssünü buluyorum. 10 engineer hazır olunca APC'lere doldurup kalan cip ile birlikte doğru düşman üssünün merkezine gönderiyorum. Cip ile taciz ateşine başlayıp düşmanı oyalıyorum.

Bu sırada APC'leri Command center'in dibine sokup engineer'ları çıkartıyorum ve hemen command center'i ele geçirip satıyorum. Arada ölenler olsa da 3 engineer yeterli oluyor.

Bu saldırı tabiki oyunu kapatmıyor. Ancak rakip yeni bina kuramadığı için gelişemiyor, bir süre sonra da teknolojik açıdan yeniyorsunuz.

5-0'ın ardından rakip uyanıyor ve daha oyunun başında köpek kulübesi basıp binaların etrafını köpeciklerle dolduruyor.  :mrgreen: :mrgreen:

ehehe Red Alert efsane bir oyun gerçekten sıkılmadan hala oynuyorm.

Age of'a gelince benim taktiğim vill. lara dayalı ekonomi ve küçük oyalayıcı rushlardan ibaret birde rakibi bölge dışında tutmak için ek bölgelere yerleşip oradan üretim yapıyorum. Şu ana kadar birsürü rakiple karşılaştım ve hiçbirine yenilmedim. :smile:

Birde100 et isteyen atlılara büyük önem veriyorumtarım ekonomisini oldukça geliştiriyorum o atlılarda rakibe nefes aldırmıyorlar
 
dnspc said:
Birde100 et isteyen atlılara büyük önem veriyorumtarım ekonomisini oldukça geliştiriyorum o atlılarda rakibe nefes aldırmıyorlar

Hussar'lara dayalı ordu kurmak pek doğru hareket değil. Hussar birimleri ya ilk başta ufak ve oyalayıcı birim olarak çıkaracaksın, ya da altın rezervini yitirdiğin zaman. Öteki türlü halberd birimleri için tam bir keklik oluyorlar :smile:
 
Ben her zaman Türk olmayı tercih ediyorum ve size de tek bir ülkede uzmanlaşmanızı öneriyorum. Ben türklerde askeri birim olarak sadece 2-3 tabur hand cannoner çıkartıyorum fakat arkadaki tonla workshop otomatik olarak yenilerini getiriyor. Fakat 3-4 saat sonra ekonomim çökerse önce eti altınla takas ediyorum, sonra bu çare de tükenince tamamen atlı birliğe yükleniyorum. Bu benim son durum çarem.
 
İspanyol Conquistadorları vur-kaç için süper bir de türklerde yeniçerileri topçularla birlikte yolluyorum sonra(sonra derken duvar kule kale vs yıktıktan sonra) içersini dağıtıyorum.hele köylü katliamı :grin: Bir keresinde sırf zaman geçsin diye bir renkteki adamların hepsini öldürmüştüm :grin:
 
Benim oyunda tüfekli asker fobim var lan. Oldum olası sevmem tüfekli askerleri. O yüzden Türkleri ve İspanyolları seçmem hiç.
ccc mongol ccc
 
Arkadaşlarınızla 3-3, 30 - 60 dk. gelişmeli multiplayer AoE2 oynayın, tüm stratejileriniz değişecektir. WTF'nin AoE2 kolu olsa çok iş yapardım aslında. :grin:
 
HAHA hatırlarımda Türkçesi vardı ve çok komikti Ordaki işçiye basardım

-Çöpçü
-İşçi
-Asker

Derlerdi hala kulağımda cınlarlar hey gidi günler hey.
Babam oynar ben izlerdim xD
 
Turnuva yapalım mı?
Ancak vizigöt ve ostragötler ben olurum. Takım arkadaşım ben *** olduğum için sur çeker bana...
(goth yerine *** kullanıyorum ben. Konuşma dilim böyle. Umuyorum ki bir sakıncası yoktur.)
 
Arkadaşlar ben de dün Age of Empires Collector's Edition aldım.İçinde Age of Empires 2 The Age of Kings-Age of Empires 1-Age of Empires 2 The Conquerors ve Age of Empires 1 The Rise of Rome var.Şimdi ben The Rise of Rome'u yükleyemiyorum hata veriyor acaba neden kaynaklanıyor bu
 
Sansür said:
Arkadaşlar ben de dün Age of Empires Collector's Edition aldım.İçinde Age of Empires 2 The Age of Kings-Age of Empires 1-Age of Empires 2 The Conquerors ve Age of Empires 2 The Rise of Rome var.Şimdi ben The Rise of Rome'u yükleyemiyorum hata veriyor acaba neden kaynaklanıyor bu
Bilgisayar bu kadar Age of Empires oyundan bunalmış olabilir :grin:
 
GökTürkHakaniKemal said:
Sansür said:
Arkadaşlar ben de dün Age of Empires Collector's Edition aldım.İçinde Age of Empires 2 The Age of Kings-Age of Empires 1-Age of Empires 2 The Conquerors ve Age of Empires 2 The Rise of Rome var.Şimdi ben The Rise of Rome'u yükleyemiyorum hata veriyor acaba neden kaynaklanıyor bu
Bilgisayar bu kadar Age of Empires oyundan bunalmış olabilir :grin:
Olabilir :smile: Ama benim gerçek bi çözüme ihtiyacım var
 
windows 7 ise uyumluluk sorunu olmuş olabilir.Öyleyse özelliklerden xpye göre çalıştırırsın bende öyle oluyor düzeliyor uyumluluk ayarıyla ama problem yüklerkense artık diyebileceğim bir şey yok
 
Back
Top Bottom