Town of Salem

Users who are viewing this thread

Morgoth

Konusu vardı ama hem ilgi çekmesi açısından hem de oyunu bilmeyenler için böyle bir konu hazırladım. Uzun zamandır TW'de bu tür etkinlikler yapılmıyor bu yüzden ben de hem oynanması kolay olan hem de zevk veren TOS oyununun etkinliğini yapayım dedim. Bilmeyenler için aşağıda oyunu özetledim.


12081980.png

Oyun 15 kişiden oluşuyor ve toplam 15 sınıftan oluşan roller var. Bu roller iki ana gruba ayrılıyor. Yeşil grup kasaba üyelerini, kırmızı grup ise mafya üyelerini temsil ediyor. Bir de gri grup var, onlara daha sonra değineceğim. Oyundaki amacımız karşı grubu yok etmek, bunu yapmak için öldüren bir role sahipseniz öldürmek veya verilen bilgilere göre linç etmek bir seçenek.
E6cXbLs2xQGMokRRq3lAvHAYjcSCSpc-kn2aZYxiMNiWUMYTn77zaLuGwdmbDVrOpiHESbXfJA=s640-h400-e365

Oyuna girdiğiniz zaman roller dağıtıldıktan sonra böyle bir ekranla karşılaşıyorsunuz. Her gün insanlar meydanda toplanıyor ve bir kişiyi oylayıp linç ediyor ama bu her gün birisini linç etmek zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor zira insanları rastgele linç etmek kötü rollere yarar.
x6YE0aqGR6yaqvn3OpCCtQ.png

Bu kısımda gördüğünüz şey ise oyunda bulunan insanların isimleri. İnsanlara verilen numaraları kullanarak onlarla fısıldayabilirsiniz.
Fısıldamak için /w (numarası) yazacağınız mesaj.
20150802183640

Gelelim oyunda kasaba üyeleri için çok önemli bir yeri olan Last Will mevzusuna. Last will, kasaba üyelerinin başkaları hakkında öğrendikleri şeyi yazdıkları bölümdür ve ancak yazan öldüğü zaman kasaba üyelerine gözükebilir. Mafya üyeleri de ortaya alındığı zaman townu yanıltmak için sahte bir last will tutabilir.
latest

Bu arkadaş ise Death Note, sadece öldürücü özelliği olan kötü rollerde vardır ve çok büyük bir öneme sahip değildir. Ancak kötü roller eğer immune bir rolü bulursa, death noteye yazıp onun asılmasını sağlayabilir.
Şimdi gelelim rollere.

KASABA ÜYELERİ

latest
JAILOR

Gündüz özellik kullanan tek karakterdir. Gündüz üstte bulunan güneş simgesine tıklayarak birini hapishaneye atarsınız. Gece olduğunda hapishaneye aldığınız oyuncu saldırıya uğrayamaz ve siz onunla özel olarak konuşabilirsiniz (Nickiniz Jailor olarak gözükür). Oyuncu ile konuşurken rolünü sorun ve ikna olmazsanız öldürme hakkına sahipsiniz. 3 idam hakkınız var fakat öldürdüğünüz kişi kasaba halkından biri ise başka idam hakkınız kalmaz. Ayrıca seri katili hapishaneye atarsanız ölürsünüz.
latest
MAYOR

Kasabanın başkanı olduğundan verdiği oy 3 oy sayılır. Kendisini istediği zamana kadar açık etmeyebilir. Açık etmek istediği zaman yukarıda bulunan Güneş simgesine basması yeterlidir. Kendisini açık ederse hiçbir oyuncu whisper atamaz, Doctor koruyamaz.
latest
SHERIFF

Şerif gece olduğunda sağ alt liseden istediği oyuncunun yanındaki kutucuğa tıklayarak kişinin rolünü araştırabilir. Sonuçlar sohbet geçmişinde kırmızı olarak görüntülenir. Önemli bir uyarı; araştırdığı kişi Godfather ise sıradan bir kasabalı olarak gözükecektir.
latest
INVESTIGATOR
İnsanları gece araştırır ve bu araştırma sonucunda karşısına 3 rol çıkar. Oyunun gidişatına göre bu rollerden ikisini eler ve oyuncunun gerçek rolüne ulaşabilir.
latest
SPY
Gece mafyanın birbirleriyle olan konuşmasını ve oyuncuların birbirlerine attıkları fısıltıları görebilir.
latest
LOOKOUT
Gece bir kişinin evini izler ve kimin girip çıktığını görebilir
medium_skin_by_nightspirit174-d9lwcsa.png
MEDIUM
Medyum geceleri ölülerle konuşarak bilgi toplayabilir. Konuşma esnasında nicki Medium olarak görüntülenir.
latest
TRANSPORTER
Gece seçtiği 2 kişinin yerlerini değiştirir. Örneğin A oyuncusu ile B oyuncusunun yerini değiştirdiniz ve A oyuncusuna saldırı yapıldı, yerleri değiştiği için B oyuncusu ölecektir.
latest
VETERAN
Savaş görmüş yaşlı eski bir askerdir. 3 tane alarm hakkı vardır. Alarm durumunda iken evini kim ziyaret ederse öldürür.
town_of_salem_vampire_hunter_skin_by_nightspirit174-d9lwcsn.png
VIGILANTE
Kanunu ellerine alan bir adam. Bir silahı ve 3 kurşunu vardır. Gece istediği kişiyi öldürür. Fakat öldürdüğü kişi kasabalı ise bir sonraki gün vicdan azabından kendisini vurur.
latest
BODYGUARD
Her gece 1 kişiyi koruyabilir. 1 kereye mahsus kendini de koruyabilir. Koruduğunuz oyuncuya gece saldırı gerçekleştirilirse saldıran oyuncuyu öldürürsünüz fakat kendinizde ölürsünüz.​
latest
DOCTOR
Her gece sağ altta bulunan oyuncu listesinden bir oyuncuyu seçerek iyileştirir. Yani seçeceğiniz kişi gece saldırıya uğrarsa onu iyileştirirsiniz ve ölmez. Ayrıca 1 defalığına kendini iyileştirme hakkına da sahiptir.

MAFYA ÜYELERİ

latest
GODFATHER

Mafyaların lideridir. Gece saldırıya uğrasa dahi ölmez, geceleri dokunulmazdır. Geceleri mafya üyeleri ile birlikte gizlice konuşur. Mafya birini öldürmeye karar verdiğinde kim öldürülecekse sağ alttan oyuncu listesinden oyuncuyu seçerek Mafioso'ya öldürme emri verir. Eğer Mafioso rolündeki oyuncu ölmüş ise kendisi gidip öldürür.
latest
MAFIOSO
Mafyanın ayak işlerini yapan adamdır. Godfather'ın emirlerini uygular ve öldürme emri verdiklerini öldürür. Eğer Godfather'ın öldürme emri vermediği birine saldırırsa o kişiyi öldüremez. Godfather öldürme emri vermemiş ise istediği kişiyi öldürebilir. Ayrıca Godfather öldürülürse Mafioso olan kişi Godfather olur.
latest
FORGER
Seçtiği hedef ölürse belgelerde sahtecilik yapar ve ölenin vasiyetini değiştirir. Üç defa sahtecilik yapma hakkı vardır. Mafyada öldüren adamlar ölürse onların yerine geçer mafioso olabilir.

Yoruldum, diğer roller için buradan devam edebilirsiniz

http://www.oyunboku.com/p/town-of-salem-rolleri.html
KURALLAR
1- Herhangi bir oyuncuya ability sormak veya yazmak kesinlikle yasaktır.
2- Last will kopyalayıp yapıştırmak kesinlikle yasaktır.
3- Mafyanın diğer mafya üyelerini ifşalaması yasak.
4- Chatta spam yapmak, trollemeye çalışmak yasak.
5- Küfür aşırıya kaçılmadığı sürece serbest.
6- Scroll almak yasak.
7- Oyun içinde yaşarken veya öldükten sonra oyundan çıkmak yasak
8- Oyunda Roleplay esas, herkes rolünü benimseyip ona göre oynayacak.
9- Oyun içerisinde afk olmak yasak. Özel sebebi olanlar chatta belirtmelidir ancak bu afk olma süresi sadece bir günle sınırlı kalmalıdır.
10- Herkes forum nickiyle katılmak zorundadır.
11- İlk gece de ölebilirsiniz son gece de. Ona göre "bana focus atıldı :sad:" gibi ithamlarda bulunacaksanız oynamayın.
12- Ben şununla iyi geçiniyorum, şunu sevmiyorum o yüzden ona focus atayım anlayışında olacaksanız da gelmeyin.

15 kişiyi bulursak oynayabiliriz ancak. Bu sebeple katılmak isteyenler yazsın. Tabi şöyle bir şey de var RP oyunlarında adı kötüye çıkmış olanları kesinlikle almayacağım. Oynayacaksak kaliteli adamlarla oynayalım ya da hiç oynamayalım. Bu sebepten ötürü böyle bir karar aldım. Ayrıca güvendiğiniz sağlam arkadaşlarınız varsa onlar da katılabilirler.

1- Patlıcanlı Courage
2- Klai
3- 15 Temmuz Gazisi Phyanaphos ¤
4- Karstark
5- Hobeto
6- mountblade4ever™
7- Pentagram
8- Kaosmatik
9- Electus
10- Ayro
11- Azer Bülbül
12- Karatasak
13- Gameshero
14- Kararsiz_Atom
15- Cavalryman


 
Oyunu hiç oynamadım ama üstesinden gelirim herhalde. Bu arada internetteki ücretsiz oyun üzerinden oynuyoruz değil mi? Oyunu almamıza gerek yok?
 
Oyunu kendi nicklerimizle oynamamızın sıkıntı olacağını düşünüyorum ben. Herkes kafasına göre bir şey alsın.
 
Patlıcanlı Courage said:
Oyunu hiç oynamadım ama üstesinden gelirim herhalde. Bu arada internetteki ücretsiz oyun üzerinden oynuyoruz değil mi? Oyunu almamıza gerek yok?
İnternetteki ücretsiz oyun da steamdaki oyun da aynı oyun. Yani dileyen satın alabilir dileyen de internet üzerinden oynayabilir.

Klai said:
Oyunu kendi nicklerimizle oynamamızın sıkıntı olacağını düşünüyorum ben. Herkes kafasına göre bir şey alsın.
Haklısın aslında. Bana focus atıldı muhabbeti hiç olmaz o zaman. Tamamdır dileyen dilediği nicki alabilir o kuralı esnetelim.

İkinizi de yazıyorum o halde?
 
Electus said:
Edit: İlk kez oynayacaklar için bir kaç pratik yapmasında fayda var.
Türk communitysi çöp olduğundan yabancı bölümde pratik yapın yapacaksanız.

Ayro said:
Sesli sohbet kanalı üzerinden oynarsak daha zevkli olacağını düşünüyorum ayrıca.
Kişi sayısı tamamlanınca her şeyi ayarlarız ya sıkıntı değil onlar.

ErkutErdem said:
Bağlaçlar büyük harfle başlamaz. Town of Salem*
:cry:
 
Back
Top Bottom