Tarih mi fantastik mi bilim kurgu mu?

Tarih mi fantastik mi bilim kurgu mu?

  • Tarih

    Votes: 18 52.9%
  • Fantastik

    Votes: 7 20.6%
  • Bilim kurgu

    Votes: 9 26.5%

  • Total voters
    34

Users who are viewing this thread

Oyun, kitap, müzik olsun içerik olarak hoşlandığınız tema nedir? ben şahsen tarihi, hatta tarihe olabildiğince sadık kalarak ortaya çıkarılmış şeyleri tercih ediyorum. belli bir tarih de değil, insanın ilk ortaya çıkışından yakın tarihe kadar her dönemi ilginç buluyorum.
 
Aslında seçim yapmak bir hayli zor. Fantastik bir evrende tamamen gerçeklikten kopukluk olunca çok skimsonik şeyler ortaya çıkıyor. Boynuzlu karna burunlu eşek kulaklı at vücutlu insan gövdeli yaratıklar felan.

Ama bizim tarihimizden örnek alıp, buna fantastik ögeleri serpiştirince de güzel şeyler çıkıyor ortaya. Misal yüzüklerin efendisinde adamlar zırh yerine böyle yarı dekolteli elbiseler giyip 3-4 metrelik kılıçlar baltalar kullansalardı ne fıçım birşey çıkardı.

Diyorum. Ama başkalarının fikrini de görmek istiyorum. Sonra oy vericem yani.
 
Tarih ve mitoloji. Diğer seçeneklerden de sevdiğim işler vardır mutlaka mesela Metro 2033 serisini de çok severim ama Tarih kadar değil.
 
Aslında hepsinden de sevdiğim yapımlar var ama bilim kurgu ve fantastik daha ağır basıyor. İkisi arasında seçim yaparsam fantastik diyorum. Ama fantastik olunca da çok saçmalamaması gerekiyor. Tarih ile genelde sadece kitaplar ve birkaç strateji oyunu olarak ilgiliyim.
 
Mosin Nagant said:
Aslında hepsinden de sevdiğim yapımlar var ama bilim kurgu ve fantastik daha ağır basıyor. İkisi arasında seçim yaparsam fantastik diyorum. Ama fantastik olunca da çok saçmalamaması gerekiyor.
 
3'ünü de birbirinden ayırt etmem. Ayırt etmem çok zor :smile: Cevabım : Hepsi
 
Back
Top Bottom