Sen benimle bir misin?

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Merhaba arkadaşlar,

Bu markanın her oyununa sahip bir oyuncu olarak yer yer bu markayı savundum ve yer yer yanlışlarını dile getirdim. Bugün denk geldiğim bir konuda arkadaşın çok haklı bir isyanını okudum. Benim ingilizcem var az çok ama bende yerel dilim olan ve firmanın da (benim bildiğime göre) yerli firma olması nedeniyle Türkçe açıklamalar beklemekteyim.
Velhasım konu bu değil. Burada bir "arkadaşın" firma bünyesinde yer alması ve "sizle biz bir miyiz?" diye hitap da bulunması, bu firma ve çalışmaları açısından bende gram heyecan uyandırmıyor artık. Sen ne kadar o firmanın çalışanı olsan da ben müşteriyim, ben bu firmanın destekçisiyim. Ben olmazsam sen orada o koltuk da oturamazsın paranı alamazsın. Evet, sen benim ile bir misin?
 
Sözlerimi çarpıtmışsın, bu bir. Moderatör firma çalışanı değil, para almıyor ve bu işi isteyerek yapıyor, bu da iki.
Tartışmanın yaşandığı konuyu daha dikkatli ve objektif bir gözle okuyun.

Ben firma çalışanı değilim, paramı da senden almıyorum. Konu açık, dökün içinizi.
 
Siz bu firmanın çalışanı dahi olmasanız, bu firmayı temsilen buradasınız. Kimseye sen bununla bir misin, yok şununla bir misin diye de hitap edemezsiniz. Ayrıca özel mesajıma geri dönüş yaparak konuyu tekrar açtığınız için teşekkür ederim.
Unutmayınız, müdürden çok müdürcüler, patrondan çok patroncular vardır. Bunu bir kez daha tecrübe etmiş olduk.

Ayrıca sizin de bir hayatınız var ki bunu belirtmişsiniz, buna istinaden hata yapabiliriz dediğinize göre bu söylemlerinizi de bir hata olarak kabul ediyorum.
 
Bahsi geçen konuyu okudum. Bana kalırsa moderatör yanlış anlaşılıyor. Demek istediği şey moderatörlerin görevlerini yaparken art arda ileti atmasının normal olduğu bu yüzden diğer kullanıcılarla karıştırılmaması gerektiğini ifade etmeye çalıştığını düşünüyorum. Ayrıca senin tırnağın bile olamaz gibi laflar hiç hoş değil biz müşteriyiz o bir çalışan müşteri her zaman haklıdır gözüyle insanlara bu şekilde hakaret edilmemelidir.
 
En düşük kademedeki yönetici bile her zaman oyuncudan üstündür zamanında oynadığım bazı mmorpglerde GM in direktiflerine uymalısınız onlara karşı gelmemelisiniz gibi kurallar da vardı tabi ki bu demek değil ki yönetici oyuncuya saçma sapan şeyler yaptıracak gerektiğinde bir şeyi yapma diyorsa yapmayacaksın.
Oluşturulan kurallar yöneticiler için değil oyuncular için oluşturulur yönetici zaten ne yapacağını bilir yanlış yaptığında onu uyaracak/cezalandıracak kişiler mutlaka olur.

Ayrıca "ben olmazsam sen olmazsın" düşüncesinden bence bir an önce kurtulmalısın sen olmazsan senin yerine olabilecek tonla insan var kimse sana ay lütfen sen olmaya devam et demeyecek bu tavrınla belki burada değil ama başka yerlerde ceza alıp geri dönememek üzere yollanma ihtimalin çok yüksek.

Sadece TW forumu üzerinde değil genel olarak müşteri her zaman haklıdır düşüncesi oyunlarda, internet platformlarında olmamalı.
@blua2 Tırnağın bile olamaz yazan arkadaş genel olarak biraz troll ciddiye alınacak bir şey değil.
 
Benim tam cümlem şu: MArdA'yı rapor ediyorsun ama kendisi şirketin bir çalışanı olarak oyuncuları bilgilendiriyor, yorumlarına cevap veriyor. Kendini nasıl bir görebilirsin onunla? Oradan bir cümleyi cımbızlayıp tartışma başlatıyorsunuz. Bu çok komik. Ben firmayı temsil etmiyorum burada, temsilci mi yazıyor profilimde? Ben forumdan ve forumun düzeninden sorumluyum. Kurallar, forumdaki üyeler ve oyuncular için düzenlenmiştir. Şirketi, şirket çalışanlarını bu tarz tartışmalara, tırnağın bile olamaz gibi ifadelerle çok yanlış eleştiriyorsunuz. Çok yanlış yapıyorsunuz ama diyecek çok bir şey yok. Bazı şeyleri anlatmak için ağzımızda tüy bitti.
 
Flaming
arkadaşlar konuyu yanlış yerlere çekmeyin. benim kadar hiç biriniz forumda oyunu özellikle ingilizce çeviri kısmını eleştirmediniz. bir kişi konu açtı diye gaza gelmeyin. nolu lan bende avukatlık yapıyorum :grin: neyse homoronun demek istediği orada forumun kuralları var herkes isteklerini belirtiyor ve spam olmasın diye de bir kural konmuş art arda ileti yapmayın. makavali denen adamı ben rapor ettim ve yedi cezasını böğürüyor. ancak orada bir konuya değinilmiş, firma çalışanı cevap vermiş. onu da sorularına muattap olması için birden fazla soru yöneltilmiş. o da hepinizi cevaplamak için art arda ileti yapmış bende gördüm. buna karşılık vay efendim beni muteliyon banlıyon onu niye ellemiyon. daha düne kadar sorularımıza cevap vereni bırak 1 tane okuyan yok diye ağlıyordunuz ne nankörsünüz?
 
Konuyu okudum, moderatör haklı. Spam yapılması pek umrumda değil fakat oyun hakkında bilgi sahibi olan ve yazdığı çoğu şeyleri oyunun geleceği için ipucu olarak görüğüm bir moderatör ile sıradan bir forum üyesinin yorumunu karşılaştırmam bile. Makaveli emekli albay gibi davranıyor gibi geliyor :smile:
 
Segrek1234
Bozuk Türkçe ve flaminge rağmen, demek istediğimi anlatabildin kardeşim. Kendisi şirket çalışanı olduğu için ayrıcalıkla değil. Bir görevi ve sorumluluğu var. Kendisine birden fazla soru sorulduğunda her soruyu ayrı ayrı cevaplıyor, istediğiniz bu değil miydi? Kendini onunla nasıl bir görebilsin, ifademi de açıklayayım: Forumun normal bir kullanıcısı olarak, sana ve çalıştığı yere karşı sorumluluğu olan birini aynı şekilde değerlendirmemi nasıl bekleyebilirsin? Bu tarz tartışmalarla doğru bir şey yapmıyoruz. Orada da belirttim. Verdiğim uyarıyı haklı bulmayabilirsin. O zaman benimle konuşma hakkın var, hepinizin var. Ben haksızlığa uğradığımı düşünüyorum dediğinde uyarı tekrar incelerim ve haklıysan uyarını kaldırırım. O konudan böyle bir tartışma çıkması hiç hoş olmadı.
 
Yukarıdaki ilk yazdığım yoruma istinaden o yorumu asıl konuyu bilmeden tabiri caizse trollüğüne yazmıştım. Zaten ne konuyu açan ne de bu cümleyi kuran bireyleri tanımadığımdan dolayı ciddiye alınabilecek bir yorum olarak görmüyorum bunu ki bu forumu yukarıdaki ExiLex'in yorumunda söylediği gibi eğlenme amacıyla kullanıyorum biraz da. Sırasıyla gittiğim için sabah ilk bu başlığı görüp buna yorum attığım ve sırasıyla diğerlerine göz attığım için daha sonra gördüm asıl olayın yaşandığı başlığı. Neden bilmiyorum ancak Homerøs ziyadesiyle itici biri olarak gelse de bana, bu olayda kurduğu cümlelerin çok da art niyet içermediği kanaatindeyim. Kullandığı cümlelerin yapısından ziyade manası en azından kötü ve aşağılayıcı bir anlam içermiyor.
 
Bu flamingin anlamı nedir? Bilmediğim için soruyorum. Bilmeden böyle bir hata yapmak istemem.
 
Bu flamingin anlamı nedir? Bilmediğim için soruyorum. Bilmeden böyle bir hata yapmak istemem.

Bilinçli olarak kişisel saldırılarda bulunmak, tartışmaları kavgaya sürüklemek, üyeleri taciz etmek ve sadece tepki çekmek için “troll” iletiler atmak. Tartışma içerisindeki konuya değil, kişilere odaklanmak. Bu hem özel mesaj, hem de forum iletilerinde ceza sebebidir.
 
Bilinçli olarak kişisel saldırılarda bulunmak, tartışmaları kavgaya sürüklemek, üyeleri taciz etmek ve sadece tepki çekmek için “troll” iletiler atmak. Tartışma içerisindeki konuya değil, kişilere odaklanmak. Bu hem özel mesaj, hem de forum iletilerinde ceza sebebidir.
Anladım, teşekkürler.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom