SA-INT muisteloita! (Oli Retkeily/telttailu Suomessa)

Users who are viewing this thread

reklem said:
Joo, no ei millään pahalla mutta ehkä et ihan ymmärtänyt että tarkoitin että nämä "kovat" lätkäpelaajat leijuvat että treenit oli niin ja niin rankkoja ja kunto on näin ja näin hyvä, mutta sitten kun heidän pitää juosta kuntotesti (mikä on oikeastaan aika helppo jopa minulle) niin on yhtäkkiä joka paikka kipeä ja astmakohtaus&siitepölyallergia+neljätoista polvileikkausta eilen ettei heidän tarvitse juosta. Minulla on tapana liioitella.

Liioittelua havaittavissa :grin:
 
TJ 20

Itsehän viimeistelen palvelustani Porin Prikaatin PstK:ssa,  prikaatin kovimmassa komppaniassa.

Pisin jalkamarssi taisi meillä olla sellaiset 40km, ekat 10km telamiina repussa. Kyllä juosta on pitänyt, ei jalkaväki muuten mitään olisi. Putken kanssa vähän hankalampaa. Mutta pst-mies ei lannistu vähästä ja pelkää ei sitten mitään. NLAW on sitten hieno vehje, harmittaa kun vain kuusi jääkäriä sen pääsi ampumaan (minä en lukeutunut heihin).

Ja 2/10:lle tiedoksi: Ette koskaan tule olemaan yhtä kovia kuin extra-kylmän talven karaisemat 1/10:n mortit!
 
Radalan said:
Saatana said:
Pisin jalkamarssi taisi meillä olla sellaiset 40km, ekat 10km telamiina repussa. Kyllä juosta on pitänyt, ei jalkaväki muuten mitään olisi.

Tämäkö on se "kovuuden" määrittäjä?

No ei, kerron vain kokemuksiani.
 
No sitten on aika kevyt meininki jalkaväessä, meinaan tykistörykmentissä juostiin ja marssittiin enemmän.

Ja eikö meidän tykkimiesten pitäisi kuitenkin olla jotenkin fyysisesti paskempia kuin jalkaväen supersotilaiden?
 
Adviser said:
Olen kävellyt pelkkä t-paita, veryttelyhousut, kengät, pipo ja kevyet hanskat yhdistelmä päälläni yli 30 kilometriä, yli 25 asteisessa pakkasessa, mutta se ei taida olla mikään suuri suoritus/niin ovat tainneet tehdä kaikki muutkin.
Kävelin kerran vitun känässä +20km kämpille, joka voidaan approksimoida 30km:ksi kun kuitenkin varmasti ~siniaaltoa muistutti liikerata.

Cheers said:
Tulevaisuudessa vain harvat joutuu kokemaan tuon kun tämä Euroshopper sukupolvi pääsee armeija ikään. Kaikista tehdään B-miehiä yleisen vässyköimisen takia ja ne harvat valitut, jotka ovat joskus liikuttaneet itseään muullakin akselilla kuin TV - Tietokone - Jääkaappi välimatkalla.
Ei ole pullomössöt joutuneet oikeaa ryssää ampumaan reiluun 60 vuoteen, saati sitten pelkäämään henkensä edestä. Aivan vässyköinniksi mennyt homma.

Von Metwurst said:
Sivariin matka käy, näin huhupuheiden perusteella sivarissa täytyy palvella kaksinkertainen aika jäljellä olevaan asepalvelukseen verrattuna.
Sivariin ei pääse jos ei ole eettistä vakaumusta, joka estää asepalveluksen. Käytännössähän tuo vakaumus on vain rasti ruudussa, mutta kuitenkin. Ketään ei voi siis pakottaa sivariin. Huomautettakoon myös että sivarin ja armeijassa palveluaika tuskin voi ylittää sivarin maksimipituutta ~13kk.

reklem said:
En harrasta mitään urheilua, tuskin edes saan tarpeeksi liikuntaa, mutta kuitenkin olin vähintään top viidessä kun oli jumppatunnilla kuntotestit, koska kaikki urheilevat lätkäpelaajat joilla pitäisi olla hyvä kunto verrattuna minuun hyytyivät kahden metrin jälkeen valittamaan että "Voivoivoi vittu emmä viitti juosta ku saatana emmä jaks ku tää o turhaa (puuh lääh) eilen treenit 900km lenkki (huh huh puuskutusta) whiney-whiney"
En näe mitään syytä minkä takia jonkun pitäisi pilata palautuminen jonkun niinkin turhan asian kuin koululiikunnan takia.
 
largeAnimePaperwallpapers_Pani-Poni.jpg
: I kickass and chew bubblegum. And I'm all out of gum.
 
"I have come here to chew bubblegum and kick ass...and I'm all out of bubblegum." -Roddy Piper
"It's time to kick ass and chew bubblegum and I'm all out of gum" - Duke Nukem

EDIT: En tiedä mitä variaatiota tarkoitatte, mutta pointtini olikin se, että siitä ei ole vain yhtä versiota.
Pikaisena edit-ontopicina: Valmiiksi hyväkuntoisen ei kannata odottaa mitään mainittavaa kunnon kasvua intissä. Iso osa ajasta menee kuitenkin punkalla odotellessa ja Puolustusvoimien jonotuskulttuuri on niin vahvaa, että sodan syttyessä kaikki eivät ehdi edes rintamalla, ennen kuin sota on ohi.
 
reklem said:
En harrasta mitään urheilua, tuskin edes saan tarpeeksi liikuntaa, mutta kuitenkin olin vähintään top viidessä kun oli jumppatunnilla kuntotestit, koska kaikki urheilevat lätkäpelaajat joilla pitäisi olla hyvä kunto verrattuna minuun hyytyivät kahden metrin jälkeen valittamaan että "Voivoivoi vittu emmä viitti juosta ku saatana emmä jaks ku tää o turhaa (puuh lääh) eilen treenit 900km lenkki (huh huh puuskutusta) whiney-whiney"
Pitänee pyytää anteeksi tämän tekstin tarkoituksen epäselvyydestä. Minulla on semmoisia tendenssejä että joskus rupean puhumaan semmoista soopaa etten itsekään enää ymmärrä sitä.
Tässä tarkoitin sitä, että lätkäpelaajat kertovat että juoksevat aina treeneissä niin ja niin monta kilometriä, ja sitten kun on kuntotestit niin heidän kunto riittää about 400 metriin.
Se mitä Ilex sanoi palautumisesta on myöskin ihan hyvä pointti, ja voipi olla että se on syy mikseivät juokse. Mutta pointtini oli ja on edelleen että monelta puuttuu sisua.
 
Voi juku. 1/07 Panssariprikaati oli melkoista aikaa, elämän surkeinta ja parasta yhtäaikaa.
 
Jos toisaalta aatteenpaloa ei löydy tarpeeksi niin vapautuksen saa nykypäivänä kohtuullisen helposti, riippuen tietenkin lääkäristä.
 
En ymmärrä lainkaan miksei sivari kelpaa. Jos ei tahdo aseiden kanssa tekemisiin niin sivariin vain. Peräti yhden A4sen joutuu täyttämään kutsunnoissa ja se on siinä. Sen jälkeen joutuu tietysti etsimään sen sivaripaikan itselleen mutta ainahan Voima tai Vihreä Lanka yhden sivariavustajan palkkaa lisää.

Kun Keinonen ilmeisesti olet totaali niin valistatko asiasta noin yleisellä/periaate-tasolla?
 
Itse palvelin II/09 erässä 270 päivästä 253, jonka jälkeen kieltäydyin asevelvollisuudesta, suorittaen sen siten loppuun Saramäen suljetussa vankilassa 11 päivässä. Aloin harkita kieltäytymistä vasta vanhana, 180 päivän jälkeen ja pitkän pohdinnan ja tutkinnan jälkeen kallistuin kieltäytymisen kannalle.

Sivariin en halunnut mennä vuoden nakin johdosta, joten armeijaan vaan 6 kuukaden nakkia hakemaan siinä kuitenkaan onnistumatta. Oma motivaatio, kuten myös suurimmalla osalla varusmiehistä ainakin omassa komppaniassa, perustui lähinnä sille, että pääsisi mahdollisiman pikaisesti pois, joten kasarmilla suoritettu palvelus oli jo  luonnostaan lusimista. Ei intti paljoa eronnutkaan suljetusta vankilasta; kyllä sielläkin laskettiin aamuja, tosin useimmat hieman pidempään, ja sitä paitsi suljetussa sai katsoa telkkaria, pelata pleikkaria ja lueskella rauhassa kenenkään sitä häiritsemättä tai estämättä.

En ole mikään pasifisti tai aseistakieltäytyjä, mutta uskon, että ihminen kyllä osaa itse päättää mitä elämällään haluaa tehdä. Suorittamalla armeijan loppuun olisin antanut vain oman hiljaisen tukeni asevelvollisuudelle, joten omalta osaltani koin loogisemmaksi kieltäytyä palveluksesta vielä kun oli päiviä jäljellä. Johdonmukainen, joskin varsin myöhäinen teko.

Kehotan samalla muita väkinäisesti inttiin tai sivariin meneviä tutkiskelemaan omia motiivejaan. Jos menee armeijaan
1)sosiaalisen paineen takia
2)koska useimmat kaverit sen käyvät ja suku sitä vaatii
3)koska sivarit ovat kaikkien mielestä "homoja"
4)koska se on nopein tapa päästä siitä eroon ja jättää se taakseen
5)koska luulee ettei saa töitä ellei käy armeijaa

...kävelee heikoilla jäillä, eikä silloin todennäköisesti suorita velvollisuutta, vaan lusii väkinäistä tuomiota asepalveluksen nimissä ja tukee järjestelmää, jota ei sisimmässään hyväksy.

Huom: Itse jouduin suljetulle, koska oli niin vähän aamuja jäljellä. Normaalistihan tavallinen totaali, joka kieltäytyy heti palveluksesta pääsee 181 päivän kakkuaan suorittamaan avovankilassa.


EDIT: En nyt oikein ymmärrä miksi poistat(Jhessail) linkkejäni noin yksipuolisesti? Rikonko foorumin sääntöjä jotenkin vai olenko vain väärää mieltä?

Ja koska asevelvollisuus on PAKKOLLISTA, eikö nimenomaan silloin tarvita valistusta siitä, mikä ihmisiä odottaa, jos he kokevat ettei armeija tai siviilipalvelus yksinkertaisesti ole heidän juttunsa? Sietäisivät kertoa tasapuolisesti näistä asioista kutsunnoissakin parin tunnin propagandasyötön sijaan.
 
Voi terve millainen selkärangaton pelle!

Sivariin en halunnut mennä vuoden nakin johdosta, joten armeijaan vaan 6 kuukaden nakkia hakemaan siinä kuitenkaan onnistumatta.

Olin valmis antamaan pisteitä vahvan eettisen vakaumuksen puolesta (mieluummin vankilaan kuin tukemaan militaristista järjestelmää) mutta totuus onkin se ettei ollut sisua suorittaa lyhyttä palvelusta yhteiskunnalle loppuun. Samanlainen itkupelle kuin ne urheilijatkin jotka eivät mene Lahteen Urheilukouluun koska siellä joutuu olemaan 12 kuukautta, vaikka palvelus räätälöidään valmentajan kanssa sopivaksi. E-hei, sen sijaan mennään koettamaan 6 kuukauden nakkia normaalissa varuskunnassa ja sitten itketään ja vingutaan kun napsataa 9 tai 12 kuukautta.

mutta uskon, että ihminen kyllä osaa itse päättää mitä elämällään haluaa tehdä.

Jätitkö peruskoulunkin väliin? Sekin on karmea pakkovelvollisuus, istua pulpetissa yhdeksän vuotta, ajatella! Mites verot? Onhan se kamalaa että valtio vie leivänkin suusta.

Suomalaisen keski-ikä heiluu tuolla 80 vuoden paikkella, siinä ei paljoa "menetä" vaikka olisikin intissä 12 kuukautta. Ja turha yrittää selittää menetetyistä ansioista tai hidastuneesta valmistumisesta; naiset eivät todellakaan ole kummassakaan edellä miehiä vaikka eivät joudukaan "lusimaan" intissä.

Jos haluat muutosta järjestelmään niin eduskunta on se oikea reitti, ei valheellisen propagandan tuputtaminen täällä.
 
Back
Top Bottom