Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Single takılacaklar full sürüme kadar bütün gün haritada haydut kovalayıp adam keser artık.
Okuduğum kadarıyla gerçekten eksik olmayan tek özellik bu gibi. Muhtemelen oyunun sp kısmını az bir süre inceledikten sonra mp'de cirit atmaya devam edeceğim. Umarım her şey güzel gider de eksik özellikleri çok geçmeden EA aşamasında da görürüz.
 
Zaten oyunda krallık kurmanın artık o kadar kolay olacağını zannetmiyorum, o yüzden oyunda krallık kurabilmek için uzun bir süre gelişmek zorunda kalıcaksınızdır (hile kullanmıyorsanız).

Bu yüzden bunu bu kadar dert etmeye gerek yok, zaten oyunun single playerı tamamen değiştiği için alışma süreciniz de olacaktır. Merak etmeyin bence krallık kurma özelliği oyuna eklenene kadar oyunda hiç bir eksiklik hissetmeyeceksiniz.
 
2PvJDO.png


Sonunda beklenen oldu 31 Mart Erken erişim çıkış tarihi , oyunun fiyatı ise 49.99$.
 
ekşi sözlükten;

(bkz: #101732705) şu entry'imde oyunun erken erişiminde nelerin olmayacağını söylemiştim.

hepinizden özür diliyorum. eksik yazmışım...

çıkış tarihi 31 mart 2020 olarak ilan edildi. bununla beraber steam sayfalarını güncelleyip sağolsunlar bilgilendirme yaptılar.

erken erişimde olmayanlar;

-klan yönetimi yok

-klan yönetimi olmadığı için doğal olarak aile/çocuk/miras/yaşlanma özellikleri yok

-evlilik yok

-zanaatkarlık yok

-kuşatma ve ordu kontrollerinde eksikler

-kendi krallığını kurmak yok

-şehir/köy yönetiminde eksikler

-isyan yok

-crafting yok

-şehir, kale ve köyler birbirinin aynı olabilirmiş. çok fazla yerleşke varmış. 8 yılda yapamadık bekleyin demişler.

peki erken erişimde neler varmış;

• oyuncular, oyunun karakter geliştirme sistemini kullanarak kendi karakterlerini oluşturabilecek (warband'da vardı. geç, yeni bir şey değil)
• kalradya kıtasını keşfedebilecek (warband'da vardı. geç, yeni bir şey değil)
• kendi savaş birliklerini toplayabilecek (warband'da vardı. geç, yeni bir şey değil)
• oyunun kapsamlı komuta sistemini ve sezgisel beceri tabanlı yönlü dövüş sistemini kullanarak komuta edebilecek ve birliklerinin yanında savaşabilecek (warband'da vardı. geç, yeni bir şey değil)
• yerleşim yerlerini istila edebilecek (warband'da vardı. geç, yeni bir şey değil)
• düşman şehirlerini ve kalelerini kuşatıp ele geçirebilecek (warband'da vardı. geç, yeni bir şey değil)
• oyunun geniş ekonomi sistemini kullanarak mal ve eşya ticareti yapabilecek (warband'da vardı. geç, yeni bir şey değil)
• siyaset ve diplomaside rol alabilecek (warband'da vardı. geç, yeni bir şey değil)
• kendi kabilesini yönetebilecek
• yerleşim yerlerini iyileştirebilecek ve yönetebilecek
• orduları toplayabilecek ve savaş başlatabilecek (warband'da vardı. geç, yeni bir şey değil)

kendi kabilesini yönetebilecek haricinde zaten tüm ekleyeceğiniz içerikler warband'dada vardı. ha kendi kabilesini yönetebilecek derken onda da bi dünya eksik varmış artık nasıl yöneteceksek...

erken erişimin 1 yıl sürmesi planlanmaktaymış. eğer istersek almazmışız öyle söylüyorlar.

warband'ın cilalanmış hali diyemiyorum çünkü warband'da daha çok özellik vardı. tabi erken erişim sürümüne göre yanlış anlamayın. warband'ın daha grafiklisi diyelim.

başka bir entry'imde bu oyun efsaneleşecek demiştim. bunu söylerken "para ve bir şirketin sürdürülebilirliğini" düşünmeden söyledim. malumunuz oyun çıktıktan sonra devlete döviz kazandıracaklar. zaten hali hazırda mb'nin diğer oyunlarından devlet teşvikleri alıyorken bannerlord'la yükselişe geçecekler. +1 yıl daha... 1 yıl sonra tam sürüm çıkacak ve teşvikler daha da çok artacak. hem oyunculardan hem de sistemin kendisinden para kazanarak şirketlerinin ömrünü uzatacaklar. bir taşla iki kuş. samimiyet, dürüstlük ve ahlak gibi konulardan bahsetmeye gerek yok. sadece iş bu. sadece bir iş. burada biz oyunculara düşen görev satın almamaktır. çok açık ve net söylüyorum, siz satın alırsanız tam sürüm 2 yıl belki 3 yıl sonra çıkacak.

ben henüz karar vermedim alıp almayacağımı. başlangıçta alanların gameplay videolarını izlerim. fanboy olmadıklarından emin olduğum mutlu bir azınlık ile karşılaşırsam alırım. onun dışında bekleyeceğim gibi görünüyor.

şunu söyleyelim. ortada bir suç yok. ortada para kazanma ve şirketin devamlılığını bir şekilde sağlama var.

edit: erken erişimde türkçe yok. ayrıca oyuna gelecek güncellemeler savegame'i etkileyecekmiş. yani pek çok güncellemede oyunun sıfırlanma ihtimali varmış. ea'da almaktan vazgeçtim. bi dünya oyun geliyor zaten 2020'de.
 
150 ve üstü can yakacaktır, üstüne biraz daha koyar cyberpunk beklenir dedirtebilir? oyun güncellenirken save dosyalarının bozulması ve bu kadar eksiklik fazla tedirgin edici?
 
Hayırlı olsun, tam oyuna yakın çıkacak oyun warband moduna döndü. Erken erişimin 1 yıl süreceğini düşünürsek boşuna oyunu tüketmeyelim bari. Türkiyede verilen tepkilere kızıyoruz ama yurtdışında da dalga konusu olmaya devam edelim. Neyse...
 
Ben single bekliyordum multi okadar ilgimi çekmiyor ben fiyatı 100 geçerse almıyacam tam sürümde alırım sizde almazsınız beklersiniz benim gibi indirimli bile alabiliriz
 
Martta çıkartacağız sözü verdiler, muhtemelen biraz daha erteleyeceklerdi fakat oyuncuların tepkisinden korktukları için erteleyemediler. Bundan dolayı mart ayını son gününe kadar kullanmak istiyorlar gibi geldi. Forum yenilendiğinde bile forumun açılacağı günü belirtip 3-4 kez ertelemişlerdi. Haddime değil fakat çok farklı bir çalışma anlayışları var.
 
Martta çıkartacağız sözü verdiler, muhtemelen biraz daha erteleyeceklerdi fakat oyuncuların tepkisinden korktukları için erteleyemediler. Bundan dolayı mart ayını son gününe kadar kullanmak istiyorlar gibi geldi. Forum yenilendiğinde bile forumun açılacağı günü belirtip 3-4 kez ertelemişlerdi. Haddime değil fakat çok farklı bir çalışma anlayışları var.

Neden haddinize olmasın ki? Bir ürünü ya da fikri ortaya koyan her kimse eleştiriyi baştan kabullenmiştir (Bunun geleceğini bilse de bilmesede).

Çalışma anlayışları çok farklı. Evet bu çok doğru...
 
biraz daha erteleselerdi ki bu bile çok fazla ciddi bir sorun olurdu şuan bile oyun güzel olsada 2020 çıkacak oyunlarla arasında büyük farklılıklar var ge force now hazır olur umarım burdan çok fazla insan çekebilirler fiyatı ben biraz pahalı buldum 50 euro , gta v sanırsam 60 euro ile çıktı açıkçası 39.99 euro/dolar bekliyordum
 
Red Dead Redemption 2'nin 59.99€ olduğu, KCD'nin tüm DLCler ile 39.90€ olduğu, Metro Exodus'un 39€ olduğu, Hunt Showdown'ın 39€ falan olduğu yerde 50€'ya ne erken erişimi satmayı planlıyorlar acaba merak ettim. İlginç bir fiyatlandırma yapılmış
 
Steam kur sabitliyor. Ben TL cinsinde fiyatından asla korkmuyorum. 100 TL altı olacak. Zaten erken erişim bir oyun.
 
Yıllardır bekleyen herkesin gözü aydın olsun :smile: Gerçi ben singleplayer oyuncusuyum ama benim de gözüm aydın olsun hadi :grin:

Son Gamsecom'da gösterdikleri singleplayer içeriklerinden çok daha fazlasını sunmazlarsa oyunu hemen almayı düşünmüyorum ama yine de bi mutlu oldum çıkış tarihi, resmi fiyat duyurusu falan görünce.
 
Red Dead Redemption 2'nin 59.99€ olduğu, KCD'nin tüm DLCler ile 39.90€ olduğu, Metro Exodus'un 39€ olduğu, Hunt Showdown'ın 39€ falan olduğu yerde 50€'ya ne erken erişimi satmayı planlıyorlar acaba merak ettim. İlginç bir fiyatlandırma yapılmış
Buna ben de katılıyorum. Fiyatları ilk gördüğümde amaçlarını merak ettim. Dışarıda oyuncun topluluğu bunu nasıl karşılar bilemiyorum, büyük ihtimalle sorun olmacaktır. Ancak ben Türkiye için de yüksek bir fiyat çıkaracaklarını düşünüyorum. Karşılaştırma yaptım ve tahminim 110-150 civarı. Tahminim bir kaç Taleworlds durumunu ele alarak ortaya çıktı.
 
Valve bile 60$'a sattığı Half Life Alyx'i ön sipariş ile 82 TL'den(normal fiyatı 92 TL) satıyor. Bir Türk firması olan ve Türkiye'ye özel fiyat yapacağız diyen TaleWorlds,oyunun fiyatını maksimum 85-90 TL yapmalı.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom