Film, Dizi ve Kitap İstekleri, Önerileri.

Users who are viewing this thread

SniperTR said:
Ortaçağ tarihi kitap önerisi istiyorum. Ne sadece bilgi amaçlı bir kitap nede kuru bir macera kitabı. Genel olarak havası macera romanı olarak geçecek fakat arada tarihte öğretecek. Bununla ilgili Beyazıt Akman'ın Dünya'nın İlk Günü ve Son Seferad adlı kitaplarını okumuştum çok hoşuma gitmişti. Bu tarz kitaplar arıyorum. Varmıdır önerisi olan ?
GgKvN.jpg
 
evet. suikastçılara karşı perspektifini değiştirecek bir kitap. şöyle başlar:
hristiyanların zaman ölçüsü ile 1092 yılının ilk baharında hatırı sayılır büyüklükte bir kervan, semerkant'tan başlayarak buhara üzerinden horasan'ın kuzeyindeki elbruz platosuna dek uzanan, bir zamanlar muzaffer orduların kullandığı eski yolun üzerinde ağır ağır ilerliyordu.
burdan havasının nasıl olduğunu tahmin edebiliyorsundur. hasan sabbah'ın sözleri kaçırılmayacak derecede çarpıcı bir de. her yaştan üyeye tavsiye ederim.
 
evet gorzilin dediği kitap çok güzel. beyazıt akmanınkiler gibi kitap arıyorsan sırların kavşağını oku. yazarını unuttum ama tam dediğin tarzda bir roman. en az 4 kere okumuşumdur  :mrgreen:
 
İkiside güzel kitaplara benziyor fakat Fedailer'in Alamut kalesi daha çok kurgusal bir siyasi kitap gibi geldi. Benim için içerisinde aksiyon ve tarihi bilgiler olması önemli. Dediklerimi karşılıyorsa okuyacağım.
 
ikisini de oku. ama senin dediklerin benim dediğim kitapta daha çok var. haçlı seferleri zamanındaki siyaset-aksiyon-tarih hepsi var. bence ikisini de oku birbirini tamamlayan şeyler var
 
Wesley Sneijder said:
batılı tarih yazarları mı istiyosun yani anlamadım tam yoksa herhangibir tür batılı yazar mı

Batılı tarihi yazarlar. Kemal Tahir edebiyatımızda saygın bir yazardır ama günümüze göre biraz anlatış stili geri kalıyor bence.
 
Devlet Ana'yı sevmemiştim ben nedense. Tarihe göre biraz da efsane veya destan tarzına kaçıyor, tarih istiyorsan bakma ona.
 
Taras Bulba mesela güzel kitaptır. Biraz destansı bir dili var ama çok güzel yani. Onun dışında oyunu çıkarılmış Henryk Sienkiewicz'in Ateş ve Kılıcı da çok güzeldi. Hatta Ateş ve Kılıcı oku devam kitaplarının filmini seyret(devam kitaplarının Türkçesi yok)
 
Back
Top Bottom