[Calaquendi] Calaquendi eski konu

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Ancak baran da bir yönden haklı o kadar dönem birbirimizle oynamamışız(100 gün tahmini) antrenman yapmamışız gelip de
ENPL'de rakip yenmek biraz zor olacak gibi.Çünkü  birsürü klan bunun için uzunca bir süre hazırlandı.Moralimizin bozulmamasına
kendimizi alıştırsak iyi olacak gibi.Tabiikide şansımız var ancak 1 yenilgide pes etmemiz lazım.
 
Calaquendi_Feanor said:
addar said:
Bir aksilik çıkmazsa ayın 3'ünde sahalara geri dönüyorum. :razz:

Hoş gelişşşler olaa atların efendisiiii :grin: (The lord of the horses) Özledim seni :grin:

Vallahi bende özledim ne diyeyim. :grin: Bütünleme'ye kalmazsa kesintisiz 4 ay Warband-Warband-Warband. :grin:

Bu arada beyler unutmayın yeni steam: iarwainaddar hiç kimse eklememiş kırılyorum bak. :grin:
 
addar said:
Calaquendi_Feanor said:
addar said:
Bir aksilik çıkmazsa ayın 3'ünde sahalara geri dönüyorum. :razz:

Hoş gelişşşler olaa atların efendisiiii :grin: (The lord of the horses) Özledim seni :grin:

Vallahi bende özledim ne diyeyim. :grin: Bütünleme'ye kalmazsa kesintisiz 4 ay Warband-Warband-Warband. :grin:

Bu arada beyler unutmayın yeni steam: iarwainaddar hiç kimse eklememiş kırılyorum bak. :grin:

Umarım bende kalmam :grin:
 
İlginç ama güzel slogan :smile: .Bu arada 25 aktif sınırı aşılmayacak arkadaşlar 25 aktife ulaşıldığında yaz için loncaya giriş çok daha zorlaşacak.Bunun için dönmeyi yada girmeyi düşünen arkadaşların Pm ile en azından bu isteğinden biraz erken haberdar etmesi iyi olur beni.Ben sorarsam yanlış anlaşılır çünkü.İyi arkadaşlarımızdan kimsenin mağdur olmasını istemiyorum.
 
Fëanor

Silmarillion'da sunulan mitolojide yer alan Feanor, Noldor'lu, Finwe'nin oğlu, Silmarillerin yapımcısı, Sindarin dilini yaratıcısı, Iluvatar'ın Çocukları'nın en kudretlisi ve en yeteneklisidir. Melkor'u lanetleyip ona Morgoth ismini veren baş düşmanıdır.

Spirit of Fire diye anılır. Melkor'un Ungoliant ile beraber Valinor' a gizlice girip babası Finwe'yi katledip, Fëanor'un yaptığı ve nasıl yapıldığını Valar'ın bile anlamadığı Silmarilleri çalmasından sonra, Fëanor yeni Noldor Kralı olarak halkının başına geçer ve Morgoth'un peşinden Orta Dünyaya doğru yola çıkar, Valinor ile Ortadünya arasındaki denizi aşmak için gerekli olan gemileri yakın akrabaları olan Teleri halkından güzelce istemesine rağmen alamayınca Alqualonde denen yerde kendi akrabalarını katlederek elfler arasında binlerce yıl acı ile hatırlanacak olaya imza atmıştır.

Gemileri alıp Ortadünyaya geçtikten sonra geride bekleyen üvey kardeşi Fingolfin ve onun peşinden gelen Noldor halkına gemileri geri göndermemiş, Orta Dünyaya ayak bastıkları yer olan Losgar'da gemileri yakmıştır, bunu gören Morgoth, Beleriand topraklarının fethi için hazırladığı ordusunu Feanor ve halkının üzerine yollamış, Yıldızlar Altındaki Savaş diye bilinen Dagor Nuin Giliath gerçekleşmiştir, Elfler büyük bir zafer kazanmıştır, savaşın bitmesine yakın Feanor, hırslanıp yanında birkaç arkadaşı ile birlikte Angband'ın kapısına kadar at sürmüştür, pusuda yatmış olan balroglar bir anda ortaya çıkarak grubu çember içine almıştır, uzun süre mücadele eden Feanor en sonunda aldığı yaraların sonucunda zayıf düşmüş ve bedeni balrogların efendisi Gothmog tarafından yere çarpılmıştır, tam bu sırada yetişen oğulları babalarının yardımına gelmiş onu kurtarmışlardır. Dönüşleri sırasında Feanor öleceğini anlayıp oğullarına durmalarını söylemiştir, Feanor ölmeden oğullarına ne olursa olsun yeminlerinden dönmemelerini, her neye malolursa olsun Silmarilleri almalarını söylemiştir. Ettiği yeminin Türkçesi yaklaşık olarak şöyledir:

    dost ya da düşman olsa, aydınlık vala
    temiz ya da kokuşmuş, morgoth-soyu
    elda, maia ya da sonra-doğan
    -orta dünya'ya daha doğmamış da olsa
    ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
    dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
    koruyamayacaktır fëanor ve fëanor'un soyundan
    saklayan, sahabetine alan, ellerinde tutan,
    bulan ya da kaçıran kişiyi, bir silmaril'i.
    böylece hepimiz yemin ediyoruz ki:
    ölüm getireceğiz ona, gün bitmeden daha
    ve ızdırap, dünyanın sonunda.
    sözlerimizi duy, eru ilúvatar!
    sonsuz karanlık alın yazımız olsun
    yeminimiz kırılır ve boşa çıkarsa.
    kutsal dağda şehadetimizi duyun
    ve yeminimizi hatırlayın o vakit,
    ey manwë ile varda!

Feanor için denir ki öldüğünde bedeni alev alarak küle dönmüştür ve arkasında bir sürü ölü balrog bırakmışır. Böyle bir şey ne Arda üzerinde daha önce görülmüştür ne de günlerin sonuna dek görülecektir.


Finarfin, anlamı soylu saç demektir. Noldor soyundan gelen bir elftir. Finwe'nün 3. oğludur. Annesi Finwe'nün 2. karısı bir Vanya olan Indis'dir. 2 tane kardeşi vardır üvey abisi Feanor ve öz abisi Fingolfin'dir. Noldor sürgününden sonra Aman'da kalarak halkının kalanını Tirion da yönetti. Eârwen ile evlidir. 5 tane çocuğu vardır: Felagund Finrod, Orodreth, Aegnor, Angrod, Galadriel. Noldor prensleri arasında sadece o ve çocuklarının altın rengi saçları vardı bunu bir Vanya olan annesi Indis'den almıştı. Finwe'nin oğulları arasında yüreği en bilge ve en iyi kalpli olanıdır. Bir daha onun kadar güzeli olmamıştır.

Fingolfin, Finwe'nin ikinci oğlu, Feanor'un üvey ,Finarfin'in öz kardeşidir. Annesi bir Vanya olan Indis'tir. Valar önünde verdiği söz yüzünden Feanor'un peşinden Orta Dünya'ya gelmiştir. Teleri'den gemileri güzellikle alamayınca Feanor savaş açmıştır,savaşın ne için olduğunu anlamadan, savaşa son anda yetişip zaferin Noldor'un olmasını sağlamıştır.Bu sebeple de istemeden de olsa Akraba Kıyımına karışmış ve Mandos'un lanetine oda ortak olmuştur. Feanor'dan sonra Yüksek Noldor Kralı olmuş, Morgoth ile düello etmiştir. Morgoth ile düelloya giderken atı Rochallor üstünde o kadar öfkeliymiş ki onu gören Eldar Orome sanıp korkarak yolundan çekilmiştir. Morgoth'u 7 derin yara ile yaralamıştır. Ama yorgun düşüp tökezlemiş, Morgoth tokmağı Grond ile 3 kez kalkanına yüklenmiş, kalkanı parçalanmıştır, son bir hamleyle Morgoth'un ayağına kılıcı Ringil ile derin bir yara açmıştır ve o günden sonra Morgoth topallamıştır. Morgoth ayağıyla ezmiş, bedenini elleriyle belinden ikiye katlamış, kurtlarına atacakken kartalların efendisi Thorondor gelmiş Morgoth'un yüzünü pençeleriyle yaralayarak Fingolfin'in ölü bedenini almıştır ve Saklı Kent Gondolin'i çevreleyen dağların zirvesine bırakmıştır. Gondolin'in yıkılışına kadar bir daha hiç bir Morgoth'un hizmetkarı Fingolfin'in yattığı yeri geçmeye cesaret edememiştir.Büyük bir Elf Kralıdır.


Gil Galad

Güneşin birinci çağında Beleriandda bulunan Hithlum'da kral Fingon'un oğlu olarak doğdu. isminin anlamı "parlak yıldız"dır. 473 yılında Balar adasına kaçtı. Gondolin'in yıkılışı ve amcası Turgon'un ölümüyle Lindon kralı oldu. 3434 yılında, Aeglos ile Gil Galad, müttefik ordulara Dagorlad savaşında önderlik etti. Sauron güçleri yok edildi. Müttefik ordular yedi yıl boyunca Mordor'u kuşattı. Kuşatma sırasında Sauron ortaya çıkmaya zorlandı ve yok edildi fakat bu savaş sırasında hem Elendil hem de Gil Galad öldü.



Felagund Finrod

Orta Dünya evreninde Noldor soyundan bir elf beyi. Finwë oğlu Finarfin'in oğludur. Galadriel'in ağabeyidir. Doğum adı Finrod'dur. Nargothrond'a yerlesip mağaralar oyduğu icin cüceler tarafindan Felagund (Mağara Oyucusu) adi verildi, bilgeliğinden dolayı insanlar tarafından Nom adı verildi. Nargothrond'da krallıını kurmadan önce Sirion nehri üzerindeki bir adacıkta ilk Minas Tirith'i kurmuştu.

Fëanor ile birlikte Orta Dünya'ya geldi. Nargothrond'da kendi krallığını kurdu. Orta Dünya'da "Edain"i (Batı'ya göçen ilk insanlar) ilk gören kişidir. İnsanlar onun bilgeliğine hayran kaldılar ve ona kendi dillerinde "Nom" (bilge) adını verdiler.

İnsanlara verdiği bir yemin nedeniyle, Morgoth'un çaldığı Silmarilleri geri almaya giden Beren yardım istediğinde geri çeviremedi ve onunla birlikte Angband'a doğru yola cıktılar. Amaçları Melkor'dan Silmarillerin en az birini kesip almaktı, Beren'in bunu Thingol kızı Luthien için yapması gerekiyordu ve hiçbir insanın Melkor'dan o Silmarilleri alamayacağını biliyordu; fakat Luthien hapis tutulduğu yerden kaçtı ve Oromë'nin köpeği Huan ile birlikte Beren ve Finrod'un peşlerine düştü. Bu sırada Finrod, Beren ve diğer yoldaşlar Sauron'un eline düştü, zindana atıldılar ve Sauron kimliklerini söyleyene kadar hepsini tek tek öldürmekle tehdit etti ve öldürdü de. Sonunda sadece Finrod ve Beren kalmışken Finrod zincirlerini kırdı ve karşısına çıkan bir kurtla savaştı ve kurt tarafından öldürüldü. Elfler Finrod için ağıtlar yakıp yas tuttular ve şiirler yazdılar.


Beleg



Beleg,Doriath'ın Kralı Thingol'ün ordusuna hizmet eden bir Sindarin Elfi idi.Yay,balta,kılıç ve mızrağın ustasıdır.Doğa ile iç içedir ve büyük bir şifa yeteneği vardır.O "Hiç bir adamı izlemedi" ve "alıkoyulmadı."

Beren'in Carcharoth tarafından öldürüldüğü sırada Beren'in yanında bulunan Kral Thingol'u korumak için Mablung ile birlikte haraket etmiştir.Sayısız Gözyaşı Savaşı'na Thingol'den izin alarak katılmış ve Noldor Kralı Fingon'un kumanda ettiği birlikler altında çarpışmıştır.Beşinci muharebenin felaketinden sonra yurduna geri döner ve Thingol'ün evlat edindiği Turin ile tanışır.Turin ile her türlü tehlikeye girişirler,yabanıl korluklarda kol gezerler.Turin'in Doriath'tan kaçışından sonra onu bulmakla görevlendirilir ve bu amaç uğruna Thingol'ün kılıçlarından Anglachel'i alır.

Beleg Beleriand'ın dört köşesinde Turin'i arar çünkü;Doriath'ın ona ihtiyacı olduğu kanısındadır.Aradan bir sene geçer ve Teiglin Geçitlerinde dolanırken kulağına Turin'in haydutların arasına girdiği söylentisi gelir.Bunun üzerine haydutları aramaya başlayan Beleg nihayet onları bulur ve Turin'e Doriath'a geri dönmesini söyler fakat Turin kabul etmez.Turin'i ikna edemeyeceğini anlayan Beleg onlara katılır ve yönlerini Dimbar'a çevimelerini söyler fakat Turin bunu da kabul etmez ve bunun üzerine Beleg:"Sağlamyay'ı yanında istiyorsan hakikatten,beni Dimbar'da ara" der ve Doriath'a geri döner.Doriath'ta Melian ve Thingol'ün huzuruna çıkan Beleg olanları anlatır ve Melian şöyle der:"Şimdi,yardımın ve şerefin karşılığında,benden bir armağan alacaksın,Cúthalion,zira bunu almayı ziyadesiyle hak eden kimse yok."Ve ona,gümüş yapraklara sarılmış bir miktar lembas yani elf azığı verdi.Sonra Beleg yeniden yola çıktı.

Beleg onları bir mağarada buldu,bu mağara bir Bodur-cüce olan Mîm'den alınmıştı.Beleg yanında Hador'un Miğferi ve bol sayıda lembas getirmişti.Turin'i gördüğünde "Senin olanı sana getirdim,"dedi ve Ejder Miğferi'ni çıkarırken."Kuzey bataklıklarında bana emanet edilmişti;lakin unutulmadı,sanırım." dedi.Turin'in gözleri miğferi gördüğü anda parladı ve düşünceler içinde gözlerini uzaklara dikerek sustu.

Sonraki günlerde Beleg çetenin iyiliği için çok çalıştı,hastalananlar ve yaralananlar ile ilgilendi.O bahar,Turin Hador'un Miğferi'ni taktı ve büyük başarılar elde ettiler öyleki zaferleri Beleriand'ın dört köşesine yayıldı.Fakat hain cüce Mîm onlara ihanet etti ve saklandıkları mağarayı orklara söyledi.Orkların saldırısıyla darmadağan olan Turin'in çetesi katledildi ve Turin esir alındı.Beleg,gömmek için Turin'i aradı;ama onun cesedini bulamadı.O zaman onun Angband'a götürüldüğünü anladı ve onu bulmak için yola koyuldu.Yolda bir elf olan Gwindor ile karşılaştı.Bir gün sonra bir ork grubunun peşine takıldı.Orklar mola verdiği zaman üç nöbetçiyi sessizce öldürdü ve kampa girerek Gwindor'la birlikte Turin'i kurtararak kesti;fakat kılıç Beleg'in elinden kayarak Turin'in ayağına çarptı ve Turin'in ayağı yaralandı.Bunun üzerine Turin öfke ve korku içinde uyandı ,orkların kendine yine işkence etmeye geldiğini sanarak kılıç Anglachel'i aldı ve Beleg'i düşman sanarak öldürüdü.Böylece Beleg Sağlamyay kendisi için pek çok şeye katlandığı Turin tarafından öldürülmüş oluyordu.
 
Feanor için denir ki öldüğünde bedeni alev alarak küle dönmüştür ve arkasında bir sürü ölü balrog bırakmışır. Böyle bir şey ne Arda üzerinde daha önce görülmüştür ne de günlerin sonuna dek görülecektir.



AYIK OLUN    :twisted: :twisted:
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom