...

Users who are viewing this thread

Böyle bir ülkenin eğitim sistemine cumhur başkınına ve daha nice bu olayla ilgisi olan şerefsizlere lafım çok büyük ulan karaktersizler şuncacık çocuğu bu duruma getirecek ne yaptılar? Anca boş işlerle uğraşırlar abi senelerdir aynı bu eğitim sistemi ezberci zihniyet öğrencileri bunların eline emanet etmekle çok iyi bir iş yapılmıyor yahu orta okula başlayan bir çocuk bilmediğim küfürleri benim bile daha girmediğim porno sitelerine çatır çutur giriyorsa sene sonunda ise teog sınavı yüzünden intahar edebiliyorsa bu ülkenin sorunudur arkadaş. Senelerce izlettiğiniz pislik erotik dizileri yayınlayacağına ortalama küçük yaşta bir kız çocuğu veyahut erkek çocuğuna yaracak şeylerin projesini üretselerdi bu çocuklar intahar edecek potansiyalde olmazdı. Saçma gelebilir size şu yazdıklarım hepsini sinire dayalı yazdım yazarken elim ayağım titredi şu çocuk senin veyahut benim çocuğumda olabilirdi onu öyle o anda asılıda görebilirdik o yüzden çocuğun nasıl gelişeceğine hangi sistemde gelişeceğine karar vermek senin ve benim sorunumdur arkadaş!
 
Allah rahmet eylesin.

Bu sadece aile baskısına bağlanmamalı, sonuçta üniversite mezunlarını bile işsiz gezdiği bir ülkede yaşıyoruz, gelecek kaygısı ağır basmıştır belki. Böyle bir durumda aileye bok atmak onların vicdan azabını arttırır, onlar da kızlarının gelecekte iyi mevkilere gelmesini ve rahat  yaşamasını istiyordu.

Kızın cehennemlik-cennetlik olduğunu tartışan salaklar var resmen, ne desen boş.
 
Sorumlusu elbette devlet ama ailesinde de bir bokluk var gibi.Çocuklarını fazla disiplin ve beklenti içerisine soktularsa çocuk ailesinden çekinip, utanıp intihar etmiş de olabilir.Tabi bu intihar ise...
 
Bunun muadil örneklerini Hindistan'da duyduğumu hatırlıyorum. Olmayacak iş değil yani.
 
Liseye gidiyorum bir arkadaşım var eve gittiğinde full ders ders yoğunlaşıyor . Çocuğun tüm notları nerdeyse 100 ve 1 hafta önce açıklanan fizik sınavı sonrası çocuk 100 alamadı diye değişik birşeyler olmaya başladı delirdi çocuk resmen kimse farketmedi ama ben görüyorum kafasını sıraya felan vuruyor çaktırmadan kendi dizini yumrukluyor ağlıyor felan dedim ulan ne dersmiş zaten eğitim sistemi yarış atı gibi yarıştırıyor resmen milleti fakat kimse bunun farkında değil bunun değiştirilmesi lazım bu yüzdende çatıdaki kişilerin değiştirilmesi lazım . Halkımız bunu anlamassa daha böyle çok üzücü ölümler görecektir.
 
Back
Top Bottom