(Öneri) Şehirlerin Çeşitlendirilmesi

Users who are viewing this thread

İlk olarak tarihçi olduğumu belirterek konuya girmek istiyorum çünkü salt orta çağ temalı warband'ın betasından beri benim için ne kadar önemli olduğunun anlaşılmasını istiyorum. Mod çevirileri kendimce modlamalar yaparak açlığımı gidermeye çalışsam da native halinde modculara bırakılamayacak major özelliklerin olduğu kanısındayım.

Öneriye gelecek olursak Bannerlord'da artık şehirler her şey haline gelmiş konumda. Orta çağ zaten temelinde kırsal üretimin merkezlerde toplanıp işlenip kontrol altında tutulmasıyla şekillendi. Önemli şehirleri ellerinde tutan kişiler zamanla merkezi krallıklara ve imparatorluklara dönüştü. Bannerlord'da ise görsel açıdan birbirinin kopyası şehirler bilindiği üzere beta sürecinde böyle olacak sonrasında her biri özgün modellemeye kavuşacak lakin benim önerim içerikle ilgili.

-Kültürlere başkent eklenmesi ve bir Calradia başkenti olması. Örneğin Kralların başkentlerinin diğerlerinden ayrı yönleri olmalı.

-Şehirlere birden fazla kapı eklenmesi gerek. (Unutmuşum araya ekledim )

-Vlandiyayı ele alacak olursak diğer Vlandiya şehirlerine oranla daha büyük bir pazar kapasitesi olmalı diğer şehirlerde 50 birim pamuk odun vs. bulunurken başkent 100 birim ürüne sahip olmalı.

-Eşsiz zanaat ürünlerinin merkezleri olmalılar. Vlandiya kültürüne ait bir zırh mı arıyorsunuz o zaman ilk adresiniz Vlandiya başkenti olmalı. Bir bozkır yayı arıyorsanız da Kuzait en iyisini başkentinde size sunmaya hazır. Uzun yay için Batanya başkentine gitmek şart (ama dikkat edin pusu yiyip köle tüccarına satılabilirsiniz tabi ölmezseniz)

-Sipariş üzerine item yaptırmak mı ? Fire and Sword'dan beri beklenen ama bir türlü TAM kavuşamadığımız özellik. Kültür başkentlerinin bir diğer ayırıcı yönü olmalı doğal olarak yine kendi kültürüne has ürünler yapacak. Eşsiz ürünler için eşsiz malzemeler gerekebilir hatta tüccarımızın işine odaklanmasını engelleyen sorunların ortadan kaldırılması gerekebilir. Oynanış süresi uzatacak görev çeşitliliğini artıracak ve finalinde daha iyi itemlar elde etmemize sağlayacak bir dizi olay yine oyuncuyu başkente getirecek özelliklerden.

-Başkent dediysek ona göre de ordusu olmalı. Devriyeler ve daha kalabalık daha kaliteli bir garnizon. Duvarların sağlamlığı ve yüksekliğine, savunanların işini kolaylaştıracak aletlere girmiyorum bile bunlar küçük detaylar. Kıyıda köşede kalmış bir şehirle aynı olmamalı kolay kolay düşmemeli.

-Şehirler sanılanın aksine herkesin elini kolunu sallayarak girilebilen yerler değil. İzin belgeleri belki tek seferlik bir rüşvet ve belki kalıcı giriş sağlayacak sahte pahalı bir belge.Henüz nam yok para yok koşuyoruz en yakın şehre ve kapılar bize açılıyor. Kesinlikle orta çağ oyununda böyle bir şey söz konusu olamaz.Şehirdeki çeteler boş yere yok onlar bir açık kapı bulabilir ama vereceği işi çözerseniz. Belki daha yasal bir yol tercih edersiniz lord veya kral ile yolunuz kesiştiğinde izin isteyin.

-Turnuvalar ve ödülleri: şuana kadar yapılan tüm turnuvaları unutun. Yeteneklerinizi sınayacak kazanması zor ve ödülü bir o kadar iyi sadece sonbaharda 1 kere yapılan krallar'ın turnuvası ! Sadece başkentlerde olacak. Bu bir Calradia geleneği tüm başkentlerde aynı anda olacak tüm krallıklar ateşkes ilan edecek. (Böylece hem kartopu etkisi azaltılmış olacak ve krallıklar kendini toplama fırsatı bulacak hem de Bannerlord'un yaşayan canlı dokusu ve geleneklerinin olduğunu oyunculara hissettirilecek, yolda dönerken haydutları da temizler halka nefes aldırırlar.) Bu event oyuncuya geldiği gibi haydutlara da geliyor. Haliyle şehirlere ve sığınaklara çekilen haydutlar ve onların şehirdeki bağlantılarının da bir takım talepleri olabilir.

-Başkentlerin başkenti Roma ve İstanbul. imparatorluklar gelip geçici olabilir ama bu şehirlerin önemini azaltmak için cidden yüzyıllar harcamak zorundasınız. Calradia imparatorluğunun bölünmesiyle 3 parça olmuş yeni devletçiklerin başkentleri yukarıdaki özelliklerin üstüne 1 fazlası konularak ele alınmalı. İmparatorluk dağılmış olabilir ama insanlar ve şehirler hala nefes alıyor. "Budalalık görev serisine" bağlı imparatorluğun yıkılması ve yeniden inşasından sonra eski imparatorluğun başkentinde hayatı canlandırmak için bir dizi görev serisi ve oyuncuyu ödüllendirecek nitelikler eklenmeli.

-Thamakane çeliği adından anladığım kadarıyla damascus yani şam çeliğine dair küçük bir bağlantı var. Bu çeliği talan olmuş bir Calradia diyarında üretecek ondan silah duruma göre zırh yapacak zanaatkar neden olmasın ? Eee tabi bu özel ustamız ile tanışacağız sorunlarını çözeceğiz ve belki de "Budalalık Görevinin" bir noktasında yollarımız kesişecek.

Şehirlere odaklanarak içeriği zenginleştirmek çok kolay duruyor.Evet bazı önerilerimin eklenmesi çok kolay bazıların ise yeni denge sorunlarına yol açabileceğinin farkındayım. Tek istediğim bannerlord'un "çok iyi" bir oyun olup köşede durması yerine witcher 3 gibi bir efsane olması ve işin hakkını vererek ubisoft gibi marka halini alabilmesi.(CD Red senin de yerin ayrı tabi ama şimdi konumuz sen değilsin )

Geliştiriciler ve özellikle bu projeyi aşkla yapan Yavuz Ailesi size bu güzel oyun için teşekkür eder ve sıkıştığınız noktada topluluğun arkanız da olduğunu bilmenizi isterim.
 
Last edited:
Güzel Öneriler Şehirlere ve diğer yerleşimlere uğramak için bir sebebimizin olması lazım. Köylerden asker alıp geçerek kaleleri sadece kuşatmak için ziyaret edince özgün tasarımlarını göremiyoruz. Çünkü yerleşimlere uğramak genelde bize bir şey kazandırmıyor.
 
Back
Top Bottom