SuperPower 2

Users who are viewing this thread

Ben bu oyunu baya oynadım normalde modlu serverda kurabiliyordum fakat modem değiştirdiğim için yaptığım ayarlar uçtu ama tekrar başarabilirsem modlu şekilde beraber oynayabiliriz
Steam Nick:grin:ARK●KNİGHT
 
Konusu varmış göremedim yav.
C34F38641CCB47F239F596AFFB0C9BD64C343548

B18CADCCBD89E72FDD18CFB5B456D26EF231E728

93730805B553E308A7B0C452E6DCD2EEA0C3FD73

Ben kendi oynadığıma göre bir değerlendirme yapacak olursam. Üç tane devlet makamı var bunlar oyunun tamamen döndüğü yer diyebiliriz. Önem sırasına göre ; Ekonomik, Askeri, Siyasal.
Ekonomiye değinecek olursak üç tane alt sekmemiz var. Bunları da sıralarsak ; Ekonomik Sağlık, bütçe ve kaynaklar. Ekonomik sağlık bölmesinde "Kişisel Gelir Vergisi" dediğimiz en iyi gelir kaynağımız var. Bunu 70-75. Eğer bütçe yeteri kadar iyiyse (Halkın size bakış açısı açısından) 80 bile olabilir. Enflasyon bölümü de hemen altında. Enflasyon fazla olması iyi. Ekonomik sağlığı düşürmemek için de faizi yeterince az tutun. Zaten 10'un üstüne asla çıkmaz enflasyon.

Bütçe ekranında "Ulaşımdan tutun propaganda ve dışa yardım" gibi bir çok bütçe var. Hepsinin ne işe yaradığı F1 tuşuna basılı tutup bütçe adının üstüne getirdiğinizde gözüküyor.

Kaynaklar. Kaynakları fazla gelir kaynağı olarak görmemeliyiz. Asıl gelir kaynağımız kişisel gelir vergisi. Vergiler ne kadar artarsa üretim o kadar yavaşlar, üretim düşmeye başladığında ise eşdeğer olarak (GDP ile Resource Production'un istatistiklerine bakarsanız hepsi aynı şekilde artar ve düşer.) GDP yani refahınız da düşmeye başlar. Oyundaki anlaşmalar sayesinde "Görünüm" ekranından "Ekonomik Gücü" seçerseniz en sağlam ekonomileri görürsünüz. Bunların sağ üstünde en iyilerinden en kötülerine 1...193'e kadar gider.

Bu devletlerle "Cultural Exchange" dediğimiz Kültürel Değişim anlaşması ile ilişkilerinizi yükseltebilirsiniz. Kabul etmedikleri vakit "Human Development" dediğimiz İnsanı Gelişmeye saracağız. Bunla hep HDL'yi arttırıp hem aramızı biraz yakınlaştıracağız bu devletle. Bir çok anlaşma var. Size önerim bir kaç devleti ekonomik olarak sömürün, Afrika ülkeleri ile "Araştırma Ortaklığı" anlaşmaları yapın. Güçlü ekonomi ve devleti, askeriyesi olan devletlerle ittifak olun.

Siyasal bölüme geldiğimizde oy oranları vesaire görürsünüz. Bir çok şeyi serbest tuttuğunuzda oy oranınız artar, özellikle kendinize resmi din / baskın din ayarlarsanız (Baskın din için bir din hariç tüm dinleri yasaklayın.) ve baskın bir dil yaparsanız (Aynı yöntem.) istikrarınız yavaş yavaş artar. İlk başta belki düşer ama sonrasında devletiniz güçlenmeye başlar. Yönetim biçimlerine bakarsak GDP'ye çok etkililer. Yani refahınız için Multi Party Democracy, askeriye gücünüz ve otorite için anarşi götüren bir devleti (Suriye'nin büyük bir ordusu var, ekonomisi de berbat diyebiliriz. Askeri Diktatörlük tam bu ülke içindir.) Askeri Diktatörlükle yönetebiliriz. GDP'ye etkilerini teker teker sayıyorum "MPD>SPD>Theocracy>Monarchy>Communism>Military Dictatorship"
Gelişmemiş bir devlet için "Askeri Diktatörlük". Küçük bir devlet için "Devlet Ekonomisine Çevirdiğiniz Devleti" Monarşi veya Teokrasi'ye çevirin. SPD'yi gücünüz yavaş yavaş giderken kullanın. Askeri Diktatörlüğe tekrar değinmek isterim. Başka devletlere savaş açtığınız vakit, askerleri oynattığınız vakitki "Ekonomik,Siyasal, Askeri" tüm dezavantajlar (Ekonomi için askeri bakım masraflarının artması, askeriye için yavaş toparlanma süreleri, Siyasal için başka devletlerle ilişki seviyelerinizin fazla düşmesi ve istikrar, oy oranları vs.) bayağı bir azalır.
Yani küçük bir devletken devlet ekonomisi ile "Teokrasi-Monarşi" ile yönetiyoruz. Biraz gelişirken veya savaşlar dönemine girerken Askeri Diktatörlüğü, sakin bir devletken MPD'yi, yıkılırken biraz daha direnebilmek için SPD'yi öneririz. Devletizinin her teranesine girilmiş ve askerleriniz lağvedilmişse size önerim kalan toprağınızı en kenar köşedeki devletle takas edin. Mesela Türkiye'de bir İzmir bir de Ankara kaldı.  Parasal değer olarak Ankara daha değerlidir. Başkenti satamayacağınıza göre İzmir'i başkent yapın(Bunları yaparken oyun durdurulu olsun.) ve en kenardaki mesela Sudan, Arnavutluk, Angola. Alacağınız toprakların şehri olup olmadığına bakın. Bu şehirleri Ankara ile değiştirin . Orada küçük bir direniş oluşturursunuz. Neyse. Yeterince açıklama yapıldı. Konu hayırlı olsun.

Toprakların üretim açısından hangisinin daha kaliteli olduğunu nasıl anlarız? Ticarette bazılarını satıp daha kaliteli topraklar almak istiyorum mesela. Parasal değer açısından değil de ekonomiye yararları.

O değil de bana bir yardım edin. İsrail'le Mısır'ın deniz kıyısı bölgelerini (İskenderiye ve Sina Yarımadasına kadar bir bölge koalisyon devletlerinin elinde ve bu devletler ilişki ve ittifak açısından kuvvetli devletler.) aldım. Ama olay şu. Mısır'ın demin bahsettiğim yerleri, Irak'ın çoğu kısmı, biraz da Suudi Arabistan'ın kuzeyinde koalisyon devletleri var ama bu bölgeleri almak istiyorum. Sonra savemi sileceğim çok sıktı bu monotonluk. Teşekkürler şimdiden desteğiniz için.
 
KursatPasha said:
01AlperenA01 said:
:evil:  LAN BİTANE SERVER OLMAZMI SERVER KURAKDA OYNAYAK YA
Steam Super Power 2 Türkiye grubunda her gün sw açıp Role Play oynuyoruz gelebilirsiniz
2000li yıllarda yapılmış Bu oyunu 2018de hala oynayanlar olması beni mutlu etti.

keşke yapımcı firma bunun farkına varsa da guild 3 gibi başarısız bir yapımdansa superpower 3ü geliştirse.
 
Merhaba superpower 2 yi bir kaç ay önce oynamaya başladım baya ekonomi konusunda büyük bir sıkıntım var oyuna her seferinde turan kurucam diye türkmenistan gibi küçük bir ülkeyle başladım tek istediğim savalmadan yada toprak genişletmeden tüm dünyyayı almadan durduğum yerden dünyayı hükmetmekti faka oyundaki denge sorunu hep engel oldu tüm geliri üretim kısmına yani kaynaklara yatırdım bir ara denge ve gelir çoştu fakat 20 25 yıl sonra denge feci şekilde düştü ticaret geliri 0 yaklaştı bu neden böyle oluyor düzeltnek için ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun tek hedefim dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmaktı ama denge denilen mekanik yüzünden bunu yapamıyorum
 
Back
Top Bottom