Mount & Blade II: Bannerlord - Tartışma Konusu

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
8-9 Yıllık bir geliştirme sürecinin ardından zar zor betaya girmiş ve EA olarak çıkış yapacak bir oyundan bahsediyoruz. İnsanların tepki göstermeleri normal. Alan yine alsın ama şahsi görüşüm EA sürecinin bitmesini beklesinler almak için.
 
Erken erişim nedir bir araştırın arkadaşlar. Oyunu uzun zamandır beklemekten ötürü beklentilerle girecekseniz oyunu oynamaya... YAPMAYIN. Destek olmak için alın tabi ama oynamayın eğer beklentilerle girecekseniz. Çünkü DAHA ALFA SÜRECİNDE OLAN BİR OYUN. BETA BİLE DEĞİL.

Teşekkürler.

2:55 deki soru ve ona gelen cevap erken erişimden beklenti sebebim :smile:






Gamescomdan beri Armağan beyin yüzünü görmüyordum, görünce bi mutlu oldum ??
 
Sen yine de çok beklentiye girme. Herhangi bir TW yetkilisinin verdiği tarihte tutarlı olduğunu, sözünü ettiği özellikleri eksiksiz tamamlayıp sunduğunu görmedim. Armağan bey burada şahsi görüşlerini belirtmiş. Crafting ile alakalı 5 sene evveline dayanan tek bir blog var sanırım. Sonra ses seda yok. Ayrıca bu nasıl bir şey ki senelerce çalışıp hala bütün köyler kentler betada aynı olacak deniliyor. Biri çıksın bu bilgi gerçek değil falan desin aşlajgs.

"Büyük oranda full oyun gibi hissettirecek"

E inşallah.

Bu arada full sürümün çıkması 1 sene sürecek diyorlar. Tw'nin yarattığı algı oyun betada full sürüme çok yakın olacak, gelen bildirimlere göre kısa bir zaman içinde full sürüm çıkacaktı.

1 seneyi geçtim 6 ayı geçmemesi lazım. 8 sene sonra erken erişime çıkan oyun 1 sene de full sürüm mü bekletecek?

8-9 Yıllık bir geliştirme sürecinin ardından zar zor betaya girmiş ve EA olarak çıkış yapacak bir oyundan bahsediyoruz. İnsanların tepki göstermeleri normal. Alan yine alsın ama şahsi görüşüm EA sürecinin bitmesini beklesinler almak için.

Haliyle bunu katılmamak mümkün değil.
 
Şöyle bir problem var, kaynaklarını göremedim ama krallık kurulamayacağı, bütün şehir ve köylerin betada aynı olacağı, isyan özelliğinin eklenmeyeceği, mevsimsel etkilerin olmayacağı gibi şeyler okudum. Bunları doğrulayan net bir blog ya da mesaj yok, varsa da ben görmedim, bunu derken de şuna değinmek istiyorum. Bir çok insan tam sürüme yakın bir erken erişim oynayacağını varsayıp bu oyunu aldığında bu tarz temel şeylerin eksik olduğunu görürse aldatılmış hissedip oyuna olumsuz oy verebilirler. Umarım Taleworlds oyunu çıkarmadan önce bu tarz soru işaretlerini ortadan kaldırır, ben bile kesin bir şey bilmiyorum. Oyunun çıkmasına da bir ay kaldı...
 
Kaynak:
"The early access version will be reusing scenes for different towns, may lack some supporting features, may have a limited number of quests, voice-overs, etc. and may lack localizations for some languages.

Throughout the course of the early access period we intend to introduce the missing supporting features, such as, rebellions, kingdom creation and weapon crafting, while expanding and enhancing many of the existing features that are outlined below"

Kısaca ilk paragrafta şehirler aynı sahneleri kullanacak (tahminen köy ve kaleler de), bazı özellikler oyunda olmayacak, görevler ve seslendirmeler sınırlı olacak diyor. İkinci paragrafta da EA boyunca eksik kısımlar oyuna eklenecek deyip örneklerini veriyor; İsyanlar, Krallık kurmak ve crafting.
 
Teşekkürler kaynak paylaştığın için. Ben her halükarda oyunu satışa çıktığında alacağım ancak oynamadan önce bir süre bekleyebilir ya da çok oyunculu takılabilirim bu durumda. En azından krallık kurma eklenene kadar.

Ayrıca erken erişimde devamlı güncelleme geleceğini varsayarsak umarım save dosyalarının zarar görmesini engellerler ya da en azından sürüm seçebilme desteği eklerler. Hayatta kalma oyunları gibi kısa soluklu oyun oynamayacağız sonuçta.
 
Bu aldıkları karar bir pazarlama tekniği olabilir mi çünkü bahsettiğiniz şeylerin tamamlanmamış olması çok zor. Her update te bir özelliği sunarak uzun süre gündemde kalma gibi birşey olabilir mi acaba
 
i7, 2.6GHz, 64 bit, 16GB RAM, GTX 1060
500 V 500 de 10fps alıyorum oradan hesap edin ?
Oynadığın modu baz alma FPS için.
Taleworlds'ün kendi yapacağı son sürüm, dikkate değer bir şekilde daha optimize olacaktır. FPS konusunda karşılaştırma yapmak istiyorsan Kaptan Modunu baz al. Onda bile FPS drop yaşıyorsan o zaman beklentini düşürebilirsin
 
Bunu daha önce de sormuştum da; oyuna neden Warband'da bulunan saç-sakal şekilleri eklenmemiş hala? Warband'dakilerin bazıları çok iyi görünüyordu ama Bannerlord'da göremedim çoğunu, umarım eklenir bunlar çıkışa yakın.
 
Türkçe olacak mı olmayacak mı resmi bir bilgi var mı, bilgisi olan?

Erken erişimde Türkçe yok. Erken erişim ne zaman biterse o zaman Türkçe koyacaklarmış. Türkçe için 1 sene ya da belki daha fazla beklemek zorundayız. Bunun başka bir konusu daha var forumda. Ama müsterih olun modcular onu da halledecektir. Allah hepsinden razı olsun diyorum.

Erken erişimde;

-Türkçe yok.

-Kaleler, köyler, şehirler birbirinin aynı (8 sene de kale köy şehir tasarımları tamamlanamamış :smile: )

-Crafting yok

-İsyan yok

-Krallık kurma yok

-Pek çok şey eminim yok

Erken erişim :smile:

Hani 8 senedir üzerinde çalıştıkları oyun bu. Oyunun pek çok ana unsurunu çıkart, sonra oyuncuları tekrar belirsiz bir zaman dilimine sok ve oyunu çıkarttık de :smile:
 
Last edited:
Yalnız ben anlamadım siz bu bilgileri tam olarak nerden aldınızda ea da oyunun bu özelliklerinin olmadığını varsayarak bu yorumları yapıyorsunuz armağan yavuz oyun full sürüme yakın çıkacak dedi kaynak gösteren kaynağın kime ait olduğunu güvenilir bir kaynak mı onuda güzelce gösterirse sevinirim.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom