Küçük Krallık Modelinde Oynamak.

Users who are viewing this thread

*Hakanlı*

Recruit
Klanlar, küçük krallıklar ve Kalradyaya hükmetmek için fikirler isimli başlığımda yer alan, küçük krallık teorisine ilişkin (başlığımda bahsini geçirmiş olsam da) oyundaki gelişmeler ve daha fazlası için bu başlığı açma ihtiyacı hissettim.
Yaptığımız yorumların zamanla oyun içerisinde kısmen de olsa işlevsellik kazanmasına şahit olabiliyoruz. Zira oyuna gelen güncellemeler ile bu küçük krallık uygulamasına benzeyen stilde oynayıp youtube de paylaşımda bulunan arkadaşlar da mevcut.
Oyuna gelen, yoldaşların lord yapılması yenliği ile birlikte, kendi krallığını kuran, aldığı yerleşkeleri lord yaptığı yoldaşlarına dağıtarak bir hayli ilerleme kaydedilebiliniyor.
Oyundaki bu gelişmenin üzerine gelişen oyun tarzında daha fazla ne olabilir? Klan level seviyelerine göre, ön alacak veya yol açacak gelişmeler olabilir. Mesela; yerleşke sahibi olmanın sınırının klan seviyesine göre şekillenmesi.
Başlığımda Dük Rolayus arkadaşımız yazımın ilgili kısmından alıntı yaparak "Klan level farkları çoktan gelmeliydi ama öyle bir adım yok olmayacakta." seklinde yorum yapmıştı, (bu yorumununun kaynağını görmek için tıklayınız.) ama gelişmeler ışığında kısmen de olsa klan seviye farkları daha etkin şekilde kullanılabilir, yeni seviyeler eklenebilmesi vs mümkün olabilir.
Klan seviyesine göre sınırlandırılacak yerleşke sahibi olma miktarının, yerleşke dağıtımında yapılacak oylama için açılan penceredeki isimlerde, öncelikle kralın yer alması önemli. Şöyle ki;
1: Kralın klanının seviyesine göre, maksimum alabileceği yerleşke miktarına kadar, kralın ismi bu oylamada geçmeli.
2: Krallıktaki klanların maksimum alabileceği yerleşke sayısına ulaştıklarında, alınan yerleşkelerde artık sadece krala tahsis edilmeli. Ki; lord yapılacak vassallara verilecek yerleşkelerin seçimi için istediği gibi manevra yapabilsin.

Normal senaryo üzerinde veya senaryo dışında ilerlerken, oyun ayarlarında seçenek olarak vs gerçekleşebilecek senaryolar.

Foruma veda etmiştim ama, yorumlarımda bir boşluk olarak kalmaması için ilave etme ihtiyacı hissettim. Veda ettiğim başlığıma bu başlığın linkini iliştirip güncellerim.
Son olarak,
Bir misal olarak, yazmış olduğum klan seviyene dair alıntıyı örnek olarak yapıştırayım. Değişik şekillerde düzenlenebilir, klan seviyesi çok daha fazla da olabilir.
1. Seviye klanı; klan ve karakter gelişimi için , çapulcular ile savaşıp turnuvalara katılarak , ticaret ve demircilik yaparak ilerlemesi mümkün olabilir. Bir yerleşkeye sahip olamaz.

2. Seviye klanı; bir adet kale sahibi olabilir. (krallıklarda 2. seviye klanlara rastlanması, oyuncular için geçerli değil)

3. Seviye klan ; bir adet birlik yapmak. Yerleşke sahibi değil ise, paralı askerlik yapabilir. Bir şehir ve bir adet kale sahibi olabilir.

4. Seviye klanı; iki adet birlik yapmak. Bir krallığa vassal olarak katılabilir . İki Şehir , iki kale veya Bir şehir dört kale sahibi olabilir.

5. Seviye klanı; üç adet birlik yapabilir. İki paralı asker klan kiralayabilir . Üç şehir üç kale sahibi olabilir.

6. Seviye klanı; dört adet birlik yaparak. Klanına dört şehir dört kale olabilir.

7. Seviye klanı; 5 şehir 5 kale sahibi olabilir.

 
Arkadaşlar bu oyun tam sürüm olarak çıktığı gün fiilen bitmiştir. Zaten ölü doğmuştur. Daha fazla bir şey beklemeyin. Oyunda ne adam gibi diplomasi yapabildiler ne de o orta çağ dinamiklerini yapabildiler. En son tam sürüm oynadığımda handaki npc diyalogları her yerde standart aynıydı, diyaloglar da ilkokul bebesine yazdırılmış sanki. Rpg etiketi vardı bir de bu oyunda.

Yav orta çağ atmosferinde geçen oyunda evlilikle ittifak yapma bile yok.
 
Olay çok basit aslında;

Yapmaya çalıştıkları şey oldukça zor yani bunun doğru düzgün türkiye gibi bir yerde yapabilmek zor. çok fazla sistem ve seneryo tasarlamaları gerekli ama bi şekilde üstünde çalışıp elle tutulur bu oyunu, takipçilerini tatmin edicek, bişey doğurmayı başardılar. Stratejik olarak ölmesin diyede modlanabilirliği yüksek seviyede tuttular.

FAKAT, abicim, oyunun devamlılığını sağlarken zorlanıyorsunuz bunu anladıkta, abi, toplulukla iletişime geçin? İlk gün nasıl yaptınız bunu o zaman? BU ÇOK MU ZOR arada sırada free time iletişimciler foruma uğrayıp "olcak yapcaz etcez bakıyoruz görüyoruz duyuyoruz" kalıpları dışında gelecek hakkında somut açıklamalar yapmadan/yapamadan uğrayıp gidiyolar tek yaptıları debuggerlara hizmet etmek oyunu komple modculara bırakıyolar koskoca fikri böyle batırmak nasıl bir anlayış? aklım almıyor. Ödemeler yattı gerek kalmadı sanırım artık.

Ama şu olacak eğer planlarında bir süredir varsa 2 yıl sonra BL 3 duyurusu falan yapıp gene aynı kafaya girecekler biz gene umutlanıp oyunu almak isteyeceğiz fakat bu sefer ciddi ses getirecek batışı. Neyse, hata ayıklamaya devam, ayıp olmasın ürünümüzü seviyoruz. devamke
 
Ha tabi tek suç onlarda değil bizim muhteşem türk oyuncu topluluğumuz. Gelir konusunda dar Türkeyinin çeşitli zor sunucularında hayata başlıyanlara bişey demiyorum onların aktif olması zor (mesela ben) oyunun kültürünü taşıması yeni özellikler hakkında Dev lerle iletişim kurmaya çalışması vs. Fakat evlerini komple LED diyotuna çevirmiş parası ve durumu iyi olan arkadaşlar ilk gün heryerde oyun ne zaman abi diye bağırıp çağırıp oyun çıktıktan birkaç gün sonra hata hata hata dye gezip sonra bi şekilde yamalarla telafi edildikten sonra sessiz sessiz takılan bir daha foruma uğraman bu arkadaşlar devam edin dostlar sonra zırlayın bizim türk oyunları neden çok çeşitli büyük bütçeli değil diye
 
Arkadaşlar bu oyun tam sürüm olarak çıktığı gün fiilen bitmiştir. Zaten ölü doğmuştur. Daha fazla bir şey beklemeyin. Oyunda ne adam gibi diplomasi yapabildiler ne de o orta çağ dinamiklerini yapabildiler. En son tam sürüm oynadığımda handaki npc diyalogları her yerde standart aynıydı, diyaloglar da ilkokul bebesine yazdırılmış sanki. Rpg etiketi vardı bir de bu oyunda.

Yav orta çağ atmosferinde geçen oyunda evlilikle ittifak yapma bile yok.
yapılabilirdi hatta yapacaklarının sözünü verdiler ama scamleyip para üstüne yattılar bu adamların yapmaya üşenip vazgeçtikleri şeyleri 1-2 modcu 2 haftada mod olarak ekleyebiliyorsa bu oyuna koskoca stüdyo bunu hayli hayli yapabilir ama yapmıyorlar yurtiçi-yurtdışı çok sükse yaptı ve sattı oyun para da kazandılar kazanmasalar oyun başarılı olmasa eyvallah da bunların yaptığı şey scamlemek sadece geçiştirici mesajlar yazıyorlar icraat 0 community tales sallıyorlar sadece
 
Back
Top Bottom