.. ile başlayan-biten kelimeler ile ilgili bir online sözlük?

Users who are viewing this thread

Allegro said:
Dağlarda deniz fosilinin ne işi var, dağ denizin altında olabilir mi sence?

Yahu nerden bileyim nasıl var. Var diyor adam işte gittim gördüm diyor :smile:

İki açıklaması olabilir.

1: Adamlar büyük uğraşlar sonucu dağlara denizden çıkardıkları kumları götürüp boşalttı.

2: Dağlar sonradan yükseldi.
 
Hangi kayıtlar ne söylüyor arkadaşım? Yılda birkaç santim büyüyerek olan birşey bir anda oluyorsa birinin asya kıtasına hindistan fırlatması falan gerekiyo. Öyle birşey olsaydı emin ol bilirdik.
 
Yazıtlar ve dini kitaplar söylüyor. Hangisi söyleyecek 10000 yıl önce olan bir şeyi zaten :smile:

Belki de, Velikovsky'nin yazdığı en önemli eser "Sarsılan Dünya"dır (4:cool:. Bu eserde Velikovsky birçok bilimsel araştırmalara dayanarak, kanıtları bir bir inceleyen bir detektif gibi dünya geçmişindeki akıl almaz felaketleri saptamaya çalışmıştı. Onun üzerinde durduğu felaketler M.Ö. 776 ve M.Ö. 687 arasında, M. Ö. 1500 civarlarında ve M.Ö. 3200 yıllarındakilerdi. Ancak M.Ö. 10.000 civarlarındaki tufan ve ondan önceki genel felaketler konusunda ilginç veriler de toplamıştır. Velikovky'e göre Kuzey Kutup ve Gronland civarında bulunan mercan kayalık kalıntıları, Güney Kutup ve Gronland'ın buzları altında bulunan sıcak iklim bitki örtüleri, o yerlerin bir zamanlar tropik bölge olduklarını gösteriyor. Aynı şekilde Afrika ve Güney Amerika kıtalarında görülen geniş buzul izleri, ancak Dünya ekseninin yer değiştirmesi ile açıklanabilir. Böyle bir olay ancak astronomik / meteorolojik bir dış etkiden kaynaklanabilir. Velikovsky'e göre hemen hemen bütün önemli sıra dağları nispeten yakın devirlerde aniden oluştu. Çoğunda acı içinde çırpınan balıkların kalıntıları ile serpilmiştir. Zaten fosilleri oluşturan nedenler ancak felaket şartlarında olabilir. Normal şartlarda canlı artıkları eriyip yok olur. Himalayalar ve Tibet bir zamanlar deniz altını oluştururken, aniden yükseldiği saptanmıştır. Aynı şekilde Amerika ve Afrika'da birçok yeni kara parçaları oluştu(37). Ayrıca Atlas Okyanus'un dibindeki sıra dağların üzerinde bulunan buzul izleri, bu dağların bir zaman deniz üstünde olduklarını işaret ediyor.

Dünyanın her tarafında bulunan toplu hayvan mezarlarına dikkat çeken Velikovsky. Bunların bir genel felakette sular tarafından sürüklenip, kayalar üzerinde parçalandıklarını, üzerlerine suların taşıdığı taşlar yığılıp, üst üstü gömüldüklerini kaydetmiştir. Binlerce parçalanmış hayvan cesetlerinin bir arada oluşunu başka türlü nasıl açıklarız? Bu tip toplu mezarlarda zaman zaman insan cesetlerinin de bulunması, bu felaketin oldukça yakın bir dönemde olduğunu gösterir. Peking yakınlarında Choukoutien'deki bir toplu hayvan mezarında yedi parçalanmış insan iskeleti bulunmuştur. Bunlar üç ayrı ırka aitti, Beyaz, Eskimo ve Melanesyalı. Bu toplu mezarlarda farkı coğrafi bölgelerin hayvanlarının bir arada oluşu, suların onları uzak bölgelerden sürüklediğini gösteriyor. Bu felakette sayısız hayvan türü yok olmuştur. Paleontolojik bulgulara göre felaketten önce hayvan nüfusu oldukça kabarıkmış ve son buzul çağın sonunda (M.Ö. 10.000 sene) 40 milyon hayvanın ani bir ölüm gördükleri ileri sürülmüştür.

Böyle bir felaket olabilir mi? Her şeyden önce bilmemiz gerekir ki bizim yeryüzünde hayatımız sanıldığı kadar güvenli değildir. Tarih boyunca doğal afetler, önemli toplu ölümlere sebep olmuştur. Bir sene içersinde dünyada hemen hemen her ay olan bu afetlerde ölenlerin sayısı akıl durdurucudur. 1883'de Sumatra ve Java arasında Krakatoa adında ıssız bir adada bir yanardağ patladı. Bu patlama 2 bin mil ötede Avustralya'da insanları uykularından uyandırdı. Şok dalgaları dünyanın etrafında 7 kez döndü. Dev dalgalar köyleri sildi, gemileri kibrit çöpü gibi karaya oturttu. Dalgaları 4.500 mil uzaklara kadar ulaştı. Havaya 13 kübik mil lav püskürtüldü. Bunlar dünyanın etrafını kuşatarak gökyüzünü kararttı, aylardır dünya iklimi soğumuştu, çünkü bu tür volkanik bulutlar güneşten gelen ısıyı keser. Felakette 62.000 kişi öldü.

526 yılında Antakya'da 250.000 kişi, 1042 yılında Tebriz, İran'da 40.000 kişi, 1556'da Çin'de 830.000 kişi, 1908'de Messina, Sicilya'da 200.000 kişi, 1923 Tokyo civarlarında 200.000 kişi ve 1976'da Çin'de 700.000 kişi şiddetli depremlerle hayatlarını kayıp ettiler. Sellere gelince Çin'de 1887'de Huang Ho nehrin taşıması en az iki milyon insanın ölümüne yol açtı. Aynı nehrin 1931'de taşıması 4 milyon insanın ölümüne yol açtı (3:cool:.

...........

Tomas şöyle yazıyor, "And sıra dağlarının nispeten yakın, insanların gemiler kullandıkları bir dönemde aniden yükselmiş olması gerekir. Eğer bunu reddedersek, Büyük Okyanus'tan 300 kilometre uzaklıkta ve 3800 metre yükseklikte Titicaca gölünde bir deniz limanın bulunmasının açıklanması olanaksız olur. Rıhtımlarda gemi halatlarının halkaları o kadar büyük ki onlar sadece deniz aşırı gemiler için kullanılabilirdi. Bu Ant dağlarındaki limanda halen deniz yosunu kalıntıları bulmak mümkündür. Bir çok yükselmiş kumsal sahil şeridi de var. Titicaca gölünün güney kısmı halen tuzludur."

bu da o limanla ilgili:

http://www.viewzone.com/edenpole.html
 
Kim bu Velikovsky? Tomas kim? Nerden buluyorsun böyle abuk subuk insanları arkadaşım bir kere de dünyada tanınan kabul gören birininden referans ver dişimi kıracam.

Gölde liman bulmuş... vay anasını büyük sürpriz. And Dağları bir anda yükselse bunu göldeki limana kadar başka şeylerden anlarsın.

 
Allegro said:
Kim bu Velikovsky? Tomas kim? Nerden buluyorsun böyle abuk subuk insanları arkadaşım bir kere de dünyada tanınan kabul gören birininden referans ver dişimi kıracam.

Gölde liman bulmuş... vay anasını büyük sürpriz. And Dağları bir anda yükselse bunu göldeki limana kadar başka şeylerden anlarsın.

http://www.varchive.org/

hala anlamadın değil mi?  Bu adamlar elbetteki rededilir. Adamların öne attığı şeyler karşıt görüşler :smile: Bu görüşler kabul edilen tarihteki boşlukları doldurmaya yönelik girişimler. Herbiri sadece kendi içinde yorumlanırsa bir yere varılmaz. Bu basit bir mantık. Hepsinin içinden tutarlı olan ve kesinlikle doğru olabilecek şeyleri alırsın. Aşırıya kaçan fikirler kendini belli eder.
 
Back
Top Bottom