WB Ziyafet Vermek - Yararlı Bilgiler

Users who are viewing this thread

Warband da Ziyafet Vermek

    Sizinde bildiğiniz gibi Oyun içerisinde şanınızı, otoritenizi, bütün evrende söz sahibi olduğunuzu göstermek adına ziyafetler düzenleyebiliyoruz.
Bazen ziyafet düzenlemek o kadar kolay olmuyor. Maddi ve manevi gücümüzü belirlememiz, krallığın uygun zamanını beklememiz gerekiyor. Bunları kısa ve öz şekilde nasıl gözden geçiririz bir bakalım isterseniz;


  • Ziyafet için gerekli Yiyecekler
  • Ziyafeti düzenleyeceğimiz şehrin durumu ve konumu
  • Krallığımızın moral ve yorgunluk yüzdesi
  • Derebeylerimiz ile olan ilişkimiz

Ziyafet İçin Gerekli Yiyecekler

    Ziyafeti düzenlemek için ilk önce evlenmeniz gerekli. Evli olmadan bir ziyafet düzenlemeniz maalesef gerçekleşmiyor.
Güzel bir evlilik yaptınız ve sonrasında bir ziyafet ile kutlama yapmak istiyorsunuz. Eşinizle konuştuktan sonra rahatlıkla bir ziyafet düzenleyebilirsiniz. Tabi ziyafet düzenlemek o kadar kolay olmuyor. Hazırlık yapmanız şart. Ne gibi hazırlık yapacağınızı size eşiniz belirtiyor zaten. Gerekli olan yiyeceklerin miktarını, beğenilme oranı ve en önemlisi sofranıza biçilecek değeri yüksek tutmaya bakın. Genelde en yüksek "kafi" oluyordu. 
Dedikoduların sizi aşağılamasına izin vermemek için eşinizin sözünü dinleseniz iyi edersiniz.  :mrgreen:

Ziyafeti Düzenleyeceğimiz Şehrin Durumu Ve Konumu

    Kendinize ait bir şehir yada kaleye sahipsiniz. Bu mülkü yeni aldınız yada uzun zamandır sizin elinizde. İlk bakmanız gereken yer ziyafet yerinin stratejik konumu. Savaş halinde olduğunuz topraklara yakın, her an saldırıya uğrayabilecek  bir bölgedeki mülkte ziyafet vermemenizi öneririm.

Krallığımızın Moral ve Yorgunluk Yüzesi

    Uzunca süren savaşlar, yüksek kayıplar verdiğiniz bir dönemdesiniz. Derebeylerinizin asker durumu zayıf, kendilerine ait bölgeleri savunmaya yeten bir güçleri var. Bu durumda o derebeyleri sizin verdiğiniz ziyafete gelmeyi düşünmeyeceklerdir. Öncelikli olarak kendi statüsünü korumaya yönelecektir.

Derebeylerimiz İle Olan İlişkimiz

    Sizin tarafınızda olan derebeyleri ile yüksek ilişki içerisindesiniz. Bir çok derebeyi ile samimi, candan ve iyi niyetlisiniz. Bu durum yaptığınız ziyafete o kişilerin gelmesi şartını koşmuyor. Yukarıdaki ve bilinmeyen birçok nedenden dolayı verdiğiniz şölene gelmeyi kabul etmeyebilirler.
Lordların sizin verdiğiniz şölene uzak bir yerde olması gelmelerini engelleyebilir.

- Bazı lordlar vardır. Her daim kendi bölgesini savunmaya almayı düşünür. Ve eğer bir sıkıntı sezerse o sıkıntıyı bitirmeden savaşa bile katılmaz.

- Bazen başka Krallıklardan yeni derebeyleri sizin tarafınıza geçer. Ve bir bakmışsınız, hiç tanımadığınız o kişi size ait olan bir yerde konaklama yapıyor. Sebebi şu olabilir diye tahmin yürütüyorum. Önceden ona yada eski krallığına ait bir bölgeyi elinizde tuttuğunuzdan, o lordun asıl amacı sizin krallığınıza geçerek o kale, ya da şehri kendisine almak istiyordur. (Hadi lan)

Özetle ziyafet verirken sabır herşeyden önce geliyor. Eminim ki oyundaki küçük buglar(hata) yüzünden ziyafetiniz boşa gitmeyecektir.

Görkemli ziyafetler dilerim.
İyi Oyunlar.


 
unknown57 said:
Rehberler bölümüne taşıt bunu  :grin:

Yok ben rica edicem kleiye, alsın bunu Mog Gelşitirmeye sabitlesin  :roll:

@Tim, senden beklenen bir rehber. Oyuncular genelde bu konuda fikir almak için forma üye oluyorlar.
 
Timonna said:
- Bazı lordlar vardır. Her daim kendi bölgesini savunmaya almayı düşünür. Ve eğer bir sıkıntı sezerse o sıkıntıyı bitirmeden savaşa bile katılmaz.

Svadya Krallığı'nın derebeyi Stamar bunu çok yapıyor; ziyafet veriyorum barış zamanında, adamın umru değil. :lol:
 
Köy sahibi lordlar küçük lord olduğundan ziyafetlere katılmazlar. bunu da ekleyiniz.
Kale ve şehir sahibi lordlar ziyafete katılacaklardır. İşleri yoksa tabii.
 
Benim çok saldırı aldığım kalemde ziyafet verdim. Ondan hiçbir lord gelmemiş :grin:  Neyse, şu Sarranidleri sileyim ondan sonra bir ziyafet veririm artık :grin: Adamlar 5 dakika geçmeden tekrar saldırıyorlar yav. Bir Ahmerrad Şehri birde onun yakınındaki 2 kale kaldı. :smile: Bu arada rehber çok güzel olmuş. Bilgilendirici :smile:
 
Selamlar;

oyun içinde herşey normal. ziyafet vermek için benim hanımla konuşuyoruz. ziyafet için gerekli malzemelerin hepsini tam olarak koyuyorum . ziyafet başlıyor lordlarin çoğu geliyor. gezgin ozanlara ziyafet verilen yer diye sorduğumda benim ziyafeti anlatıyorlar ama görev çubuğunda ziyafet ver görevi açık ve gün sayısı bitince görevi tamamlayamamış görünüyorum. nerede eksik var bi türlü bulamadım  :sad:
 
Tatura said:
Köy sahibi lordlar küçük lord olduğundan ziyafetlere katılmazlar. bunu da ekleyiniz.
Kale ve şehir sahibi lordlar ziyafete katılacaklardır. İşleri yoksa tabii.

Bak işte oyunun saçmalığına bana köy verip (sadece köyün lorduyum) ziyafete nasıl çağırıyorlar.
 
Hakan_Han said:
Ziyafeti nasil sonlandiriyoruz :?:

Belirli bir süre sonra tabi gelenlerede bağlı olarak kendiliğinden bitiyor.Bazen baya kısa bazen baya uzun sürebiliyor.Sen kalede yada şehirdeyken burada biraz bekle de bıraz zaman sonra gorev tamamlandı dıye ıletı gelıyor.
 
ziyafet hakkında sormak istediğim şey

çömlek yağ şarap üzüm lahana sığır eti  kurutulmuş et elma
tarzı şeyler haricinde neler almamız gerekiyo ?
kiler kısmını sadece karımızdan mı görebiliyoruz.

svadya krallığı derebeyiyim
ilk önce drihim şehrini almıştım sonrada halmar şehrini
bizim hatun johanna halmar şehrine gitti gelmiyo :grin:
ben ziyafeti drihim şehrinde verebilmem için ne yapmam gerekiyo
son olarak ta ele geçirdiğim şehirlerde sandıklar var ne işe yarıyor. :smile:
 
o sandıklara envanterinden birşeyler koyabilirsin Yanlış hatırlamıyorsam
 
Back
Top Bottom