Zenginleştirilmiş Çokoyunculu Bannerlord Deneyimi

Users who are viewing this thread

Merhabalar..
Bannerlord için bir önerim var, kabaca bahsetmek istiyorum. Bannerlord'un mp oynayışına bu öneri öbeğinin çok yarar sağlayacağı fikrindeyim, paylaşmanın da faydalı olacağını düşünüyorum.


Önerim, farklı bir resmi mod veya indirilebilir ek içerik için olmasına rağmen, "battle" modu gibi bazı modlara da kısmen entegre edilebilir.

Önerim:

-Bannerlordda takımlar içerisinde daha mesleki birimler(sınıflar) oluşturmak [ör: piyade, atlı, mühendis vs]

-Bu genel sınıflardan birini seçtikten sonra, sınıf-içi ustalık alanı seçmek [ör: mühendis sınıf tercihi içeriside tercih edilmek üzere; merdiven ustası, patlayıcı ustası, bariyer ustası, kuşatma araçları ustası, tamir ustası, hareketli araçlar ustası, uçan araçlar ustası vb]

-Daha özel olan ustalık tercihinden sonra, ustalıkta hangi ustalık eşyasının açılacağını seçmek [ ör: mühendis sınıfından merdiven ustalığını seçen oyuncu; (her ustalık için 6 seçenek olacak şekilde)6 adet merdiven ustalığı eşyasından bir/birkaç ek ustalık eşyası açma imkanına sahip olmalı, bunlardan kendi tercihine beğendiği ve eşya puanı yetecek 1-2 veya 3 adedini ustalık ilerleme süreciyle birikte açabilmeli ] [Bu ustalık eşyası, normal genel sınıflandırma olan mühendis için atanmış, genel eşyalara EKSTRA olaran açılacak olan özel eşyalar olacak şekilde ayarlanmalı ]

Yani; bir takıma giren oyuncunun Sınıf > Ustalık > Ek Ustalık Eşyası seçmesi sağlanmalı.

Öte taraftan, her oyuncunun ustalık geliştirmesinin bir diğer ayağı olan Yetenek Gelişimi için avantaj sağlayan geliştirme tercihleri de sunulmalı.

Böylece, çokoyunculu oynayışta hem yetenek hem de sınıf>ustalık>ek ustalık eşyası tercih edilerek zenginleştirilmiş kişiselleştirme ve sahada çok daha sıradışı eğlence unsurlarına & koordinasyon örneklerini yakalama imkanına kavuşmalı, Bannerlord mpsi.



Yukarıda yazdıklarıma göre güncellenebilecek, konuyla ilgili dünden kalma karalamalar:

eNphY.jpg

8mPVC.jpg


Kaba bir Ek Ustalık Eşyası örneği; Büyük Kalkan.

hLfmb.png


Büyük kalkanı ile ilgili bazı açıklamalar & büyük kalkanın + ustalık eşyalarının kullanımlarının ufak bir saha örneği:

wMCTi.jpg




İki aşamalı (Yetenek & Ek Ustalık Eşyası) ustalık sisteminin, en başta yazdıklarım çerçevesinde Bannerlorda entegre edilmesi, uygun her moda değer katacaktır.
Resimlerde aktardığım ufak detaylar çok önemli ve gelişime de açık.

Bu yazıp çizdiklerimin iyileştirilip bir veya birden fazla mp oyun moduna eklenmesini çok isterim.
Sizce mümkün müdür öyle şeyler yapmak?

@




updated

1 example for engineer class & it's -ladder masters- :

-fReV.png
 
Last edited:
I made a further presentation for ladder-masters at second side of mastery system..

XPct9.png


0odnk.png


>>> Önerim; sadece -merdivenlerde ustalaşıp ekstra bir/birkaç ustalık eşyasından birini yanına alan oyuncuları- yahut, ustalaşıp -ekstra eşya olarak büyük kalkana sahip olup bunu kullanan oyuncuları- kapsamıyor. Her türlü ana birimin(şifacısından, mühendisine, okcusundan, piyade türlerine, atlısına vs kadar neler oyuna dahil edilebilirse/ne kadar çok sınıf o kadar iyi/ ), bu sınıfların alt birimlerinde ustalaşmayı ve bu zengişleşme ayağıyla elde edilen, (açılanlar arasından seçilecek şekilde) özel bir ekstra eşyayı taşımayı/kullanmayı öngörüyor.. Dolayısıyla, kırılabilir büyük tipte bir merdiven göz korkutmamalı. Ne kadar dayanıklı da olsa, karşıda deiğişik taşlar/yakıcı maddeler atanlar, yahut çok güçlü bir şekilde mancılık türevleri, büyük araçlar kullananalr vs olacak. Dolayısıyla, hafif kaotik ve bol eğlenceli olacak çok renkli bir ortamda, tatlı dengelemelerin de yardımıyla sağlanacak iç-denge; ekstra eşya yığını oluşturmayacaktır.


>>> Resimde bir sürü ustalık unsurundan sadece biri olan, merdivenlerle ilgili kurgulanan görsel; kurulan büyük merdivenden surlara ufak tipteki merdivennin vs kurulabildiğini gösteriyor. Gene, sabitlenmiş kalkan üstüne kücük merdiven atılabiliyor, merdiven üstünden başka bir sabite merdiven atılabiliyor, yahut zeminden sabite merdive atılabiliyor. Ayrıca büyük merdiven üzerine balista kurulabiliyor (bariyerler vs; merdiven yüzey alanına sığan diğer kurulabilir ekstra eşyalar da kurulabilir)...: Böyle bir kurgunun gerçekleşmesi, çok eğlenceli bir ustalık sistemi için iyi olacaktır..

Çok çeşitli olaarak tasarlanacak olası bir -ekstra ustalık eşyası- sunumu & ayrıca; casuallaştırmayan, boğmadan; karaktere bürüyen dengeleme dokunuşları(kurulum süresi-eyleme hazırlanma süresi-dayanıklılık kapasite dağılımı vs) sahayı çok renklendirecektir.

>>> Kurulabilir araçlar-nesneler; kuşatma araçlarının güzergahlarına & sabit merdivenlerin bulunduğu alanlara vs (önceden tanımlı olarak) kurulamayacak şekilde hazırlanabilir.





Resimde mühendisleri beyaz adam ile gösterdim, sadece inşa ettiklerinin yanında gözüksünler diye, onlar da aynı diğer tüm -ekstra ustalık eşyası seçecekler gibi- kendi takımında birer oyuncular. Kıyafetler değil, direk ustalık eşyalarıdır her oyuncunun farklı gözükeni.. Ve bu ekstra ustalık eşyaları, kaplamalar-farklı şekillerle satın alınıp daha da özelleştirilebilir..

Merdivenlerle ilgili değil ama tırmanma halatıyla ilgili ek bir görsel .:

NhcVs.jpg



Ek ustalık eşyası: 4. bir perk seçme slotu oluşturmak suretiyle oyuncuya "açtığı -ek ustalık eşyalarından birini- " seçtirilebilir, mevcut sınıf sistemine bu 4. slot & açılanların gözükeceği yer belki eklenebilir .
 
Last edited:
This looks very interesting, but is posted in turkish on the international board, so it would be great if you could translate it, (at least using google translate or other program, as i see you have 1 sentence in english in the second post), otherwise i would have to move it to the turkish language board.
The images which contain text in turkish i gather would be harder to translate though.
 
This looks very interesting, but is posted in turkish on the international board, so it would be great if you could translate it, (at least using google translate or other program, as i see you have 1 sentence in english in the second post), otherwise i would have to move it to the turkish language board.
The images which contain text in turkish i gather would be harder to translate though.

I open this thread hee, because i couldn't see "suggestion" section for mp @ Turkish part of forum. I would like to see this thread there if it's available. Translate is kinda hard, there're many things connected with other stuffs.
 
I know, but if it's not translated, i'll have to move it to the turkish board then. If you decide to translate at least just the text, it can stay here.
 
@AVRC ingilizcede yazmam sorun oluyor. Kişiselleştirme + eğlenceyi artıracak bir şeyler düşündüm. Yukarda ve burada paylaştıgım şekliyle.. Bu konuda ne düşünüyorsun? Gelir mi böyle sağlam bir kişiselleştirme/eğlence bağı?

ShGq8.jpg
 
Last edited:
Back
Top Bottom