ZeitGeist

Users who are viewing this thread

chrisss

Knight
Dün gece Ülke Tv'de , Sıradışı programında izledim. 11 eylül hakkında acayip iddialar taşıyan , bunu kolaj çalışması gibi önümüze seren sağlam bi belgeseldi..3 bölümden oluşuyor., 1. bölüm din kurumunun güvenini zedelemek için bilgi üretmek, hristiyanlığın bazı diğer dini figürlerle olan benzerliklerini gösteriyor. 2. bölüm 11 eylül olayları hakkında bizlere anlatılan problemleri ve yazarların gerçekten 11 eylül olaylarından kimlerin sorumlu olduğunu gösteren kanıtlarını içeriyor. 3.bölüm bankaların tek dünya bankası oluşturma teorilerini kapsıyor.Kimi kurgu der , kimi inanır bilemem.Bence iyi noktalara temas etmiş.Ben inandım , kanımın donduğu yerler de var tabii..Etkileyici mi?Kesinlikle..

www.zeitgeistmovie.com

sırf hristiyanlık değil genel olarak dinlerin birbirlerinden türediğini anlatıyor, islam hariç bütün ortadoğu dinlerine değiniyor. islam da hristiyanlık ve museivlikten türediğine göre onlar yenilince islam da yenik sayılıyor sdf

Zaten islam da İsa'nın ilah olduğunu kabul eden bir din. Onun devamı da dünya ekonomisinde nasıl haksız kazançcın yaratıldığını anlatıyor. Aslen dünya ekonomisinin haksız kazanç üzerine kurulu olduğunu.

Bir de yeni versiyonu var. Burada Amerikan merkez bankasının nasıl çalıştığı ve kaynak bazlı ekonominin ne olduğu anlatılmış. venus project denilen yarı ütopik bir toplum düzeni de ikinci bölümde açıklanmaya çalışılmış.

İlki gibi güzel bir çalışma Zeitgeist Addendum.

http://www.zeitgeistmovie.com/add_turkish.htm

Back
Top Bottom