Zaman gazetesinin darbe imalı reklamı (5 Ekim 2015)

Users who are viewing this thread

Soruma hala cevap gelmedi.Tekrar soruyorum arkadaşlar,MİT'in saat 16:00 civarı haberi olmuştu veyahut Rusya haber vermişti neyse ne.
Niçin birşey yapılmadı?

Yapıldı deniyor da yeterli bir cevap göremedim ben. Hakan Fidan'ın o saatten sonra hemen Genelkurmaya gittiği söyleniyor. Tayyip niye bana haber vermedin darbe olduğunu eniştemden öğrendim diye fırça attı ayrıca.

Başbakan Yıldırım, istihbarat zafiyetini MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a sorduğunu, ancak kendisinin bunu izah edemediğini söyledi

Başbakan Binali Yıldırım, CNN Türk'teki yayında,darbe girişiminin olduğu gün, konuyla ilgiliistihbaratın neden Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a aktarılmadığını Hakan Fidan'a sorduğunu, ancak Fidan'ın kendisine bunun cevabını veremediğini söyledi.

Nikola Tesla said:
Başbakanı denetleyebilecek bir parlamento var ama c.başkanını denetleyecek kurum yok (AYM falan geçiniz biliyoruz ne olduğunu.). Kontrol altına alınsın diye bunun savunulabilecek bir tarafı yok. Hikaye anlatmayın.
Cevap verdiğim iletiyi okumamışsın belli ki. Cioss, CB'ye bağlanarak kontrol altına alıyorlar mı demiş bi bak bakayım? Ordunun önceden de bağımsız olmadığını, zaten hükümete bağlı olduğunu söyledim ben orada. Cioss da zaten onu kastetmemiş. Ordu Cb'ye bağlansın diyen yok.
Cioss Julius U.X. said:
Eichorst said:
Kardeş 2-3 sene önce ben fetö'yü anlatırken "bunlara kargalar bile güler" modundaydın, bana mı anlatıyon şimdi?
Artık kargalar bile gülmüyor. Olan bitenler kara mizahın ötesinde bir fıkra gibi. Sana anlatmıyorum sen sordun ilk.
Yoo, Rte gerçek vatanseverlerin darbe yapmasından korkuyor dedin, ona cevap verdim ben. İhraç edilen vatanseverleri geri alıyorlar orduya, öyle bir korku yok dedim.

Cioss Julius U.X. said:
Eichorst said:
Çalınan sorularda, mülakatlardaki haksızlıklarda hepimizin haberi var. Asker olmayan tüm fetöcüler masum mu oluyor? Ayrıca bunların içinde maaşlarının bir kısmını düzenli olarak örgüte bağışlayanlar da var. İçlerinde masum olanlar da vardır mutlaka tabii.
Türkiye'de birinin haksız yere bir yerlere gelmesinin tek sorumlusu fetö değil. Fetöden önce de oluyordu bu. Gönül ister ki adil bir yargı yoluyla bu tarz menfaatçi, kan emiciler her yerden temizlensin. 70bin açığa alınan memurun 9bini asker. 70bin kişinin hepsi suçlu değil diyorum sen de içlerinde masum olanlar da vardır mutlaka diyorsun yani aynı şeyi söylüyoruz. Maaşlarının bir kısmını örgüte bağışlama olayını açar mısın çünkü birinin kazandığı parayı nasıl harcayacağı bizi ilgilendirmemeli. Şu yardım kuruluşu, zekat, sadaka vs. adı altında para toplamaktan bahsediyorsan Kimse Yok Mu? gider İHH gelir. İHH gider, Paranızı Bize Verin gelir. Yardım işlerini din adı altında yapmak her türlü sakıncalı bence.
Yav yardım yapsın, yapmasın diyen yok ki. O zamanlar illegal bir durum değildi zaten. Ama karşılıksız olarak yapılmıyor ki, cemaat seni biryerlere getiriyor, karşılığında maddi yardım yapıyorsun. Öğretmenler darbeye katıldı demiyor kimse. 

Cioss Julius U.X. said:
Eichorst said:
Ordu zaten kontrol altında olması gereken bir kurumdur. Bağımsız ordu mu olur?  BB'ye bağlıydı önceden, artık Cb'ye bağlı olacakmış.
Ordu bağımsız olsun demedim. Ordu bizim ordumuz. Türkiye Cumhuriyeti için seçilmiş, elit eğitim almış üst seviye subaylar tarafından yönetilmesi lazım. Bu insanların TC vatandaşı olup bütün ülkeye hizmet etmesi lazım. Bugün Fethullahçı subayların yaptığını yarın AKPli subaylar niye yapmasın? Bunu demeye çalışıyorum, açılan yerlere yerleştirilecek insanlar arasında işini yapan, liyakat sahibi insanlar olacak ama kendi adamını yerleştirme ve güçlendirme kısmı uzun süredir ülkenin başını ağrıtıyor. Yeni anayasa da isterim, daha düzgün bir devlet yapılanması da. Ama AKP'nin bunları tarafsızca, demokratik yollarla yapacağına zerre inanmıyorum. Cumhurbaşkanı zaten ordunun başkomutanıdır. Ordunun Genelkurmay Başkanı tarafından yönetilmesi ama Genelkurmay Başkanlığının Başbakanlığa bağlı olması gibi bir sistem zaten sorun doğuruyordu.
İyi de bunun Askeri Liselerin kapatılmasıyla ne alakası var, terfilerle alakalı bir durum. Ordu içindeki Akplilerin terfi ettirilmesine engel mi Askeri Liseler? Cemaat'in yaptığı gibi personel daireleri kontrol etmeleri gerekir. Bu arada askeri liselerin kapanmasını doğru bulmuyorum, itiraz ettiğim kısım bunun orduyu kontrol etmek için yapıldığı. Temizleyemediklerinden kapatıyorlar bence.
Cioss Julius U.X. said:
BOP Eşbaşkanıyım diyen ben miyim? İktidar olduğunda hızlı bir şekilde özelleştirme politikası yapıp batıdan efsane destek alan ben miyim? Üç beş yıla kadar kan kardeşi gibi kol kola geziyorlardı Fethullah Gülen ve cemaatiyle. Demek ki çıkarlar çatışabiliyormuş. ABD, batı ya da küresel güç artık ne demek istersen Tayyip ile anlaşamadıkları noktalar var bariz. Kontrol edemeyecekleri kadar güçlendiği için korkutmaya çalışılıyor. Suriye'ye çekilmek istenilmesi, darbe olayları vs. Yurtdışı özellikle de ABD merkezli kuruluşları haber kaynaklarını hepimiz takip ediyoruz bunları görüyoruz haliyle.
Bunları hepimiz biliyoruz da geçmişte kaldı. Kendin de demişsin işte, çıkarları uymuyor artık, düşmanlar. Hem darbeyi Abd'nin yaptığını kabul ediyorsun hem de Erdoğan BOP'u adım adım işletiyor diyorsun. BOP mu kaldı? Akp, Avrasyacılığa yöneliyor gibi görünüyor şuan.

Cioss Julius U.X. said:
Her şey yokolsun yeter ki Tayyip gitsinciler de Tayyip ne derse onu uygulayıp gram sorgulamayanlarla aynı. Daha önce de dedim, şu an iktidarda güvenebileceğim sol bir hükümet olsaydı NATO'dan çıkılmasını da, ABD'nin ülkeden tamamen atılmasını da, doğu ülkeleriyle ilişkilerin geliştirilmesini de desteklerdim. Ama burada AKP kendi yararına ne varsa onu yapacak bir kitle ve fayda sağlayamayacağını anlayınca en büyük dostum dediklerini bile satar.
Doğrudur, Avrasyacılık yapacaz derken batının siyasi baskısından kurtulup daha fazla otoriterleşme ihtimalimiz de var. NATO, AB müzakereleri, Batının tepkisinden korkulması kısmen kontrol altında tutuyordu hükümeti.

Tatar! said:
Soruma hala cevap gelmedi.Tekrar soruyorum arkadaşlar,MİT'in saat 16:00 civarı haberi olmuştu veyahut Rusya haber vermişti neyse ne.
Niçin birşey yapılmadı?
  İzlemeni tavsiye ederim.

Türkiye'nin bundan sonraki 5-6 yılı çok kanlı. Aklı olan yurtdışına kaçar. 3. Dünya Savaşının Almanyası olacağız.Bu sefer feci yıkılacağız. İdamı sadece muhalifler infaz edilsin diye değil eli silah tutan milyarlarca erkek genci orduya zorla aldırmak ve 3. Dünya Savaşı gibi bir savaşta heba etmek istiyorlar. Hitler bile milyonlarca askeri bu sayede toplamıştı. Aşırı ırkçı bir Neo Osmanlı ve tekfirci zihniyet ile Türkiye haritadan silinir.Bölünürüz.  Yurt dışına gidin imkanınız varsa en azından 3. Dünya Savaşı bitene kadar.

Dostum sakin ol. Böyle düşünerek yaşarsak gün geçmez. Komplo teorileri düşünebilirsin kafanda. Ama aşırıya kaçmamanı öneririm. Psikolojik olarak rahatsız olursun.

Castiello said:
SultanKutuz said:
@T-Bag Bagwell  lütfen söyle askeri liseyi nasıl kazandın çok çalışarak değilmi? Ama şimdi düz liseli,imam hatipli ve meslek lisesi öğrencileri asker olabilecekler bu adaletmi?
Niye olamasın saydıkların asker? Kuleliyi gördük bir işe yaramıyormuş. Gereksiz askeri liseler.

Aynen ya mehter marşı,demokrasi nöbeti... komik yani...
Bana sorarsan meydandaki insanlar daha demokrasinin tanımını bile bilmiyorlar.
Körü körüne bağlılık sadece.
Tarihiyle milletiyle alaycı kopuk bu asker olacaktı. Sonra liseler neden kapatıldı. Sadece sınava girip kazanmak değildir asker olmak. Bugün milletiyle bu şekilde alay edip yarın zaten bunlar çomar deyip korumazdı da.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Kuleli_Askeri_Lisesi_mezunlar%C4%B1 bir işe yaramayan askeri liseler...

Castiello said:
SultanKutuz said:
@T-Bag Bagwell  lütfen söyle askeri liseyi nasıl kazandın çok çalışarak değilmi? Ama şimdi düz liseli,imam hatipli ve meslek lisesi öğrencileri asker olabilecekler bu adaletmi?
Niye olamasın saydıkların asker? Kuleliyi gördük bir işe yaramıyormuş. Gereksiz askeri liseler.
C A N C E R

Enes Sancak said:
Türkiye'nin bundan sonraki 5-6 yılı çok kanlı. Aklı olan yurtdışına kaçar. 3. Dünya Savaşının Almanyası olacağız.Bu sefer feci yıkılacağız. İdamı sadece muhalifler infaz edilsin diye değil eli silah tutan milyarlarca erkek genci orduya zorla aldırmak ve 3. Dünya Savaşı gibi bir savaşta heba etmek istiyorlar. Hitler bile milyonlarca askeri bu sayede toplamıştı. Aşırı ırkçı bir Neo Osmanlı ve tekfirci zihniyet ile Türkiye haritadan silinir.Bölünürüz.  Yurt dışına gidin imkanınız varsa en azından 3. Dünya Savaşı bitene kadar.

Niye yurtdışına kaçalım? Biz surimiyiz? Ölürsek vatanımızda ölelim! Daha başlamayan savaşı hemen bitirdin, Kimse kolay kolay savaş açamaz Türkiye'ye. Çoğu ulusu boğabilecek güçteyiz, bizden güçlüler olabilir fakat bizimle baş etmeleri başlarını ağrıtacaktır. Kolay kolay bölünmeyiz rahat ol, yatıp kalkıp dua edelim de başımızda böyle lider var dikdatör değil. Adam sokağa dökülün demeseydi fetoş ilk uçakla Türkiye'ye gelecekti. Bunları düşünün. Türkiye toparlanıyor, kolay kolay kimse kimseye harp ilan etmez. İç savaş oluşturmaya çalışır. Abd'nin pkkyı üstümüze salması gibi, baktılar bölemiyor pkk bu sefer fetoşu soktular devreye yine olmadı. Zaten gücümüzü anladılar, Ülkeyi kimseye yedirmeyeceğimizi anladılar!

Bakın çok ilginç bişey buldum lütfen okuyun

İngiliz istihbaratı darbe başladıktan 30 dakika sonra türk hükümetini dinlemişler ve dinlemenin sonunda şöyle bişey demişler"Yarın tüm suçları Gülenin üstüne atacağız"

Ben bunun doğru olcağını düşünüyorum çünkü İngiliz istihbaratı sağlamdır.

SultanKutuz said:

İngiliz istihbaratı darbe başladıktan 30 dakika sonra türk hükümetini dinlemişler ve dinlemenin sonunda şöyle bişey demişler"Yarın tüm suçları Gülenin üstüne atacağız"

Kaynak belirt, istihbaratın konuşmalarını hiç bir medya deşifre edemez.

SultanKutuz said:

İngiliz istihbaratının sağlamlığının kanıtı da senin bundan haberdar olman sanırım ?

Askeri liselerin bir işe yaramadığını söylemiş bazı arkadaşlar sanırım çok takip edemedim, doğru askeri açıdan askeri liseler öyle ahım şahım bir askeri deha katmaz insana ancak askeri liseler Türkiye'de eğitim veren lise düzeyindeki en sağlam eğitim kurumlarından idi. Sanki eğitim ülkemizde çok iyiymiş gibi bir de en sağlam eğitim kurumlarını kapattık.

SultanKutuz said:
Yabancı gazetede çıkmıştı alman gazetesimi? ingiliz gazetesimi ?öyle bişey

Türk düşmanı kendini ifşalamaz, örn; abd. Ayrıca istihbarat çok sağlam bir kurumdur konuşmalarını hangi basın öğrenecek kadar kulağı uzun?

Nereye kaçacağız, neden kaçacağız ? Kolayca teslim mi edeceğiz ülkeyi ? Varsın halkın %85'i desteklesin bu hükümeti. Ben burda doğdum ve büyüdüm, dedem, ninem burda ülke toprağına kanını akıttı. Ben öyle kolayca kaçarsam nasıl hesabını vereceğim kendime? Böyle bir ihtimal varsa da burdayım. Korkmuyorum demeyeceğim, insan olan herkes korkar. Cephede düşmana atılan asker de korkar.

Türkiye stratejik konumu nedeniyle iç savaşa ne batı bloğunun ne de doğu bloğunun sıcak bakabileceği bir ülke. Bir takım karışıklıklar zaman zaman çıkabilir ama bir Suriye gibi olması batının da doğunun da işine gelmez.

Back
Top Bottom