Zaman gazetesinin darbe imalı reklamı (5 Ekim 2015)

Users who are viewing this thread

Cioss Julius U.X. said:
Tiyatroydu tabi. Çok büyük bir perdeydi. AKP de Tayyip de seçmeni de sadece oyuncuları oldu bu oyunun. Oyunun yazarı yönetmeni dünyayı yöneten insanlar. ABD'nin desteği Fethullahın parmağı kesinlikle var. Ama amaç başarı değildi. Bu sadece bir yemdi. Darbeye girişen askerlerin bir kısmı gerçekten başarılacağına inandıysa da bunun için iktidar karşıtlarının destek vereceğini sokağa dökülen AKP seçmeni ile darbe destekçileri arasında çatışma çıkacağını, oluşan iç savaşvari ortamda kalan TSK'nın mecburen el atmak zorunda kalacağını falan beklediler belki.

O yüzden muhaliflerin sağ duyulu yanaşıp kışkırtmalara gelmemiş olmalarına büyük lütuf diyorum.

Fethullahçılar var ve gerçek ama Tayyibin kendi ürettiği paranoyalar halkı korkutup yönetmek için birer araç. 70 bin memur açığa alındı. Böyle fetö mü temizleniyor? Kaç yıldır olan olaylar resmen akıllara hakaret. Seçimler öncesinde, Suriye karışıklıpı öncesinde dediklerimiz bir bir çıkıyor.

Amaç Suriyelileri kurtarmak değil bunları vatandaş yapıp seçmen kazanmak diyordum dalga geçiliyordu. Kardeşlerimizi savaşın ortasında mk bırakalım denildi. Suçlu biz olduk. 7 haziranda iktidar olamadılar ve dört bir yandan herkese öfke kusmaya başladılar. Halk kaosu seçti oldu. Durup dururken PKK ile yeniden savaş moduna girildi. Terör saldırılaek tavan yaptı. Hala daha şehit haberleri durmuyor. Oyuna gelmeyin amaç iktidar olup başkanlığa gitmek adım adım BOP gerçekleşecek dedik istikrar için, ekonomi için deyip oy verdiler yine iktidar oldular.

Ben %80 kesin gözüyle bakıyorum başkanlığa. Pardon Cumhurbaşkanlığı sistemine.
1. O zaman tiyatro değil.
2. RTE : " PARLAMENTER SİSTEMİ KORAYACAĞIZ! "

Göründüğü gibi olan gücünü milletten alan Tayyibin anlık şartlar için döneklik yapması şaşırtıcı mı? Zaten her yerde bunun dalgası dönüyor. Ayyaş diyenler, Atatürk büstlerine saldıranlar, cumhuriyetin değerlerinden ölesiyle nefret edenler 15 Temmuzdan sonra bir yerleri tutuşur gibi Atatürkçü takılmaya başladı.

"Parlamenter sistem yeterli değil bize yerli ve milli başkanlık lazım" diyen adam çıkıp "yok yok parlamenter sistem süpermiş lan Lozan falan harika anlaşma zaten hep derdim altına imzamı atarım diye İsmet İnönü <3 canım ya çok iyi adam zaten ATAM'ın İzindeyiz ne demiş egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" demeye başladı.

Yani o da bu darbeciğin bir yem olduğunun gayet farkında. İkinci bir girişimin gerçek vatanseverler tarafından yapılacağından korkuyordu. Hala da korkuyor ve insanları sokakta tutmasının sebebi ile girişim sonrası yapılan 90 derece dönüşün sebebi bu.

Yalnız Külliye'ye ve TBMM'ye yapılan saldırılar sembolikti, nasıl binalar da sembolikse. İnsanlar belki 15 yıl önce böyle bir şeyin imkansız olacağını düşünürken, artık bu fikir yüklemeleriyle Meclise bile saldırılmasını normal buluyorlar. Yoksa boşuna saldırmadılar boş bir külliyeye, bunu büyük resmi gören kardeşlerimize armağan ediyorum.

AKP tamamen oportünist bir yapı. Diğer cemaatler güçlenene kadar Atatürk derler. Sonra yine dinci kesilirler. Yeter ki iktidarları devam etsin

Aynı haltı yine yiyecekler zaten. AKP'lilerin bugün taptığı adamlar yarın baş düşmanları olacak. Rez alın.

Castiello said:
Enes Sancak said:
Bu gün 'reyiz' diye sahip çıktıkları yarın FETÖ'cü diye hapsedilir.
seni almadılar mı hala
Niye alsınlar ki TÜRKİYE'ye olacak darbe girişimini aylar öncesinden deşifre ettiğim için mi? Bu arada beyler her kötü şeylerin arkasında Tayyip'i görme aliskanligindan vazgeçin.  Bu gerçek bir darbe girişimiydi. Tiyatro değildi.  Sadece FETO'culer değil karışık askerlerin yaptığı bir darbe girişimiydi. Kaçan kaçtı.  Bazıları devletle anlaştı.  Anlasamayanlar ve tabisi muhalifler de tutukland ya da açığa alındı.

Zaten darbe kaybetmeye planlanmıştı. Derin devlet kamuoyu desteğini böylelikle sağladı. Yarın toz duman olacakları görürsünüz. Derin devlet başladığı işi bitirmeden durmaz.

Enes Sancak said:
Sadece FETO'culer değil karışık askerlerin yaptığı bir darbe girişimiydi. Kaçan kaçtı.  Bazıları devletle anlaştı.  Anlasamayanlar ve tabisi muhalifler de tutukland ya da açığa alındı.
Bu adamlar daha birbirlerini tanımıyor, 1 dolarları kullanıyorlar cemaatten olduklarını göstermek için. Diğer kurumlarda bu böyle olmayabilir ama orduda hücre yapılanmasına gitmişler belli ki. Bu adamların ordunun içindeki başka bir toplulukla işbirliği yapmak için kendilerini ifşa edeceklerini düşünüyor musunuz cidden? Kanıtı ne bu iddianın?

Cioss Julius U.X. said:
Yani o da bu darbeciğin bir yem olduğunun gayet farkında. İkinci bir girişimin gerçek vatanseverler tarafından yapılacağından korkuyordu. Hala da korkuyor ve insanları sokakta tutmasının sebebi ile girişim sonrası yapılan 90 derece dönüşün sebebi bu.
Böyle bir korkusu olsa ihraç edilen gerçek vatanseverleri orduya geri alır mı?

Ergenekon ve Balyozda fethullahçılarla beraber hareket ettiler hatta ve hatta bunu Tayyibin düşmanlarını elemek için Fethullahçılara göz yumması olarak da gördük. Alınan subayların yerine Fethullahçı ve kaplı subaylar getirildi. En bariz örneği Akın Öztürk. Hulusi Akar da benzer durumda. Ali Türkşen gibi ömrünü adamış adamları darbe planlıyor diye ayıklayıp yerlerine bunları yerleştirdiler.

Şimdi de farklı bir şey olacağını beklemek pollyannacılık. 70 bin memur açığa alındı. Bunların tamamı darbeci değil. 22 bini öğretmen bunların. Daha soruşturmaları başlamayan binlerce insan varken 20 bin öğretmen atanacak diye müjde veriyorlar daha ne olsun? Askeri okulların kapatılması ordunun kontrol altına alınması için. Burada gizli saklı da değil direk açık açık subay yetişmeain biz istediğimizi subay yapalım diyorlar.

Bir ülkenin ordusu herşeyidir. Kıçı kırık imamhatipliler kritik bi durumda önemli karar alıp binlerce belki milyonlarca insan hayatını koruyabilecek mi acaba?

Cioss Julius U.X. said:
Ergenekon ve Balyozda fethullahçılarla beraber hareket ettiler hatta ve hatta bunu Tayyibin düşmanlarını elemek için Fethullahçılara göz yumması olarak da gördük. Alınan subayların yerine Fethullahçı ve kaplı subaylar getirildi. En bariz örneği Akın Öztürk. Hulusi Akar da benzer durumda. Ali Türkşen gibi ömrünü adamış adamları darbe planlıyor diye ayıklayıp yerlerine bunları yerleştirdiler.
Kardeş 2-3 sene önce ben fetö'yü anlatırken "bunlara kargalar bile güler" modundaydın, bana mı anlatıyon şimdi?

Cioss Julius U.X. said:
Şimdi de farklı bir şey olacağını beklemek pollyannacılık. 70 bin memur açığa alındı. Bunların tamamı darbeci değil. 22 bini öğretmen bunların. Daha soruşturmaları başlamayan binlerce insan varken 20 bin öğretmen atanacak diye müjde veriyorlar daha ne olsun?
Çalınan sorularda, mülakatlardaki haksızlıklarda hepimizin haberi var. Asker olmayan tüm fetöcüler masum mu oluyor? Ayrıca bunların içinde maaşlarının bir kısmını düzenli olarak örgüte bağışlayanlar da var. İçlerinde masum olanlar da vardır mutlaka tabii.

Cioss Julius U.X. said:
Askeri okulların kapatılması ordunun kontrol altına alınması için. Burada gizli saklı da değil direk açık açık subay yetişmeyin biz istediğimizi subay yapalım diyorlar.
Ordu zaten kontrol altında olması gereken bir kurumdur. Bağımsız ordu mu olur?  BB'ye bağlıydı önceden, artık Cb'ye bağlı olacakmış.

Cioss Julius U.X. said:
ABD'nin desteği Fethullahın parmağı kesinlikle var.

Cioss Julius U.X. said:
Oyuna gelmeyin amaç iktidar olup başkanlığa gitmek adım adım BOP gerçekleşecek dedik istikrar için, ekonomi için deyip oy verdiler yine iktidar oldular.

Ben %80 kesin gözüyle bakıyorum başkanlığa. Pardon Cumhurbaşkanlığı sistemine.
Darbeyi yaptıran Abd ve dünyayı yönetenler diyorsun. BOP  da aynı adamların projesi. Akp'nin amacı BOP'sa bu darbe niye yapıldı? BOP'a mı hizmet ediyor yoksa? Ediyorsa nasıl ediyor?

Mesele ordunun kontrol altında olup olmaması yalnız, nereye bağlı olması gerektiği değil. Sonuçta Milli Savunma Bakanlığı da Başbakanlığa bağlı.

Başbakanı denetleyebilecek bir parlamento var ama c.başkanını denetleyecek kurum yok (AYM falan geçiniz biliyoruz ne olduğunu.). Kontrol altına alınsın diye bunun savunulabilecek bir tarafı yok. Hikaye anlatmayın.

Eichorst said:
Kardeş 2-3 sene önce ben fetö'yü anlatırken "bunlara kargalar bile güler" modundaydın, bana mı anlatıyon şimdi?
Artık kargalar bile gülmüyor. Olan bitenler kara mizahın ötesinde bir fıkra gibi. Sana anlatmıyorum sen sordun ilk.

Eichorst said:
Çalınan sorularda, mülakatlardaki haksızlıklarda hepimizin haberi var. Asker olmayan tüm fetöcüler masum mu oluyor? Ayrıca bunların içinde maaşlarının bir kısmını düzenli olarak örgüte bağışlayanlar da var. İçlerinde masum olanlar da vardır mutlaka tabii.
Türkiye'de birinin haksız yere bir yerlere gelmesinin tek sorumlusu fetö değil. Fetöden önce de oluyordu bu. Gönül ister ki adil bir yargı yoluyla bu tarz menfaatçi, kan emiciler her yerden temizlensin. 70bin açığa alınan memurun 9bini asker. 70bin kişinin hepsi suçlu değil diyorum sen de içlerinde masum olanlar da vardır mutlaka diyorsun yani aynı şeyi söylüyoruz. Maaşlarının bir kısmını örgüte bağışlama olayını açar mısın çünkü birinin kazandığı parayı nasıl harcayacağı bizi ilgilendirmemeli. Şu yardım kuruluşu, zekat, sadaka vs. adı altında para toplamaktan bahsediyorsan Kimse Yok Mu? gider İHH gelir. İHH gider, Paranızı Bize Verin gelir. Yardım işlerini din adı altında yapmak her türlü sakıncalı bence.

Eichorst said:
Ordu zaten kontrol altında olması gereken bir kurumdur. Bağımsız ordu mu olur?  BB'ye bağlıydı önceden, artık Cb'ye bağlı olacakmış.
Ordu bağımsız olsun demedim. Ordu bizim ordumuz. Türkiye Cumhuriyeti için seçilmiş, elit eğitim almış üst seviye subaylar tarafından yönetilmesi lazım. Bu insanların TC vatandaşı olup bütün ülkeye hizmet etmesi lazım. Bugün Fethullahçı subayların yaptığını yarın AKPli subaylar niye yapmasın? Bunu demeye çalışıyorum, açılan yerlere yerleştirilecek insanlar arasında işini yapan, liyakat sahibi insanlar olacak ama kendi adamını yerleştirme ve güçlendirme kısmı uzun süredir ülkenin başını ağrıtıyor. Yeni anayasa da isterim, daha düzgün bir devlet yapılanması da. Ama AKP'nin bunları tarafsızca, demokratik yollarla yapacağına zerre inanmıyorum. Cumhurbaşkanı zaten ordunun başkomutanıdır. Ordunun Genelkurmay Başkanı tarafından yönetilmesi ama Genelkurmay Başkanlığının Başbakanlığa bağlı olması gibi bir sistem zaten sorun doğuruyordu.

Eichorst said:
Darbeyi yaptıran Abd ve dünyayı yönetenler diyorsun. BOP  da aynı adamların projesi. Akp'nin amacı BOP'sa bu darbe niye yapıldı? BOP'a mı hizmet ediyor yoksa? Ediyorsa nasıl ediyor?
BOP Eşbaşkanıyım diyen ben miyim? İktidar olduğunda hızlı bir şekilde özelleştirme politikası yapıp batıdan efsane destek alan ben miyim? Üç beş yıla kadar kan kardeşi gibi kol kola geziyorlardı Fethullah Gülen ve cemaatiyle. Demek ki çıkarlar çatışabiliyormuş. ABD, batı ya da küresel güç artık ne demek istersen Tayyip ile anlaşamadıkları noktalar var bariz. Kontrol edemeyecekleri kadar güçlendiği için korkutmaya çalışılıyor. Suriye'ye çekilmek istenilmesi, darbe olayları vs. Yurtdışı özellikle de ABD merkezli kuruluşları haber kaynaklarını hepimiz takip ediyoruz bunları görüyoruz haliyle.

Her şey yokolsun yeter ki Tayyip gitsinciler de Tayyip ne derse onu uygulayıp gram sorgulamayanlarla aynı. Daha önce de dedim, şu an iktidarda güvenebileceğim sol bir hükümet olsaydı NATO'dan çıkılmasını da, ABD'nin ülkeden tamamen atılmasını da, doğu ülkeleriyle ilişkilerin geliştirilmesini de desteklerdim. Ama burada AKP kendi yararına ne varsa onu yapacak bir kitle ve fayda sağlayamayacağını anlayınca en büyük dostum dediklerini bile satar.

Nikola Tesla said:
Başbakanı denetleyebilecek bir parlamento var ama c.başkanını denetleyecek kurum yok (AYM falan geçiniz biliyoruz ne olduğunu.). Kontrol altına alınsın diye bunun savunulabilecek bir tarafı yok. Hikaye anlatmayın.
Güçler ayrılığı ilkesi ve anayasa fiili olarak delindi zaten. Denetleme kısmı artık fasafiso.

Back
Top Bottom