Eichorst said:
Kardeş 2-3 sene önce ben fetö'yü anlatırken "bunlara kargalar bile güler" modundaydın, bana mı anlatıyon şimdi?
Artık kargalar bile gülmüyor. Olan bitenler kara mizahın ötesinde bir fıkra gibi. Sana anlatmıyorum sen sordun ilk.
Eichorst said:
Çalınan sorularda, mülakatlardaki haksızlıklarda hepimizin haberi var. Asker olmayan tüm fetöcüler masum mu oluyor? Ayrıca bunların içinde maaşlarının bir kısmını düzenli olarak örgüte bağışlayanlar da var. İçlerinde masum olanlar da vardır mutlaka tabii.
Türkiye'de birinin haksız yere bir yerlere gelmesinin tek sorumlusu fetö değil. Fetöden önce de oluyordu bu. Gönül ister ki adil bir yargı yoluyla bu tarz menfaatçi, kan emiciler her yerden temizlensin. 70bin açığa alınan memurun 9bini asker. 70bin kişinin hepsi suçlu değil diyorum sen de içlerinde masum olanlar da vardır mutlaka diyorsun yani aynı şeyi söylüyoruz. Maaşlarının bir kısmını örgüte bağışlama olayını açar mısın çünkü birinin kazandığı parayı nasıl harcayacağı bizi ilgilendirmemeli. Şu yardım kuruluşu, zekat, sadaka vs. adı altında para toplamaktan bahsediyorsan Kimse Yok Mu? gider İHH gelir. İHH gider, Paranızı Bize Verin gelir. Yardım işlerini din adı altında yapmak her türlü sakıncalı bence.
Eichorst said:
Ordu zaten kontrol altında olması gereken bir kurumdur. Bağımsız ordu mu olur? BB'ye bağlıydı önceden, artık Cb'ye bağlı olacakmış.
Ordu bağımsız olsun demedim. Ordu bizim ordumuz. Türkiye Cumhuriyeti için seçilmiş, elit eğitim almış üst seviye subaylar tarafından yönetilmesi lazım. Bu insanların TC vatandaşı olup bütün ülkeye hizmet etmesi lazım. Bugün Fethullahçı subayların yaptığını yarın AKPli subaylar niye yapmasın? Bunu demeye çalışıyorum, açılan yerlere yerleştirilecek insanlar arasında işini yapan, liyakat sahibi insanlar olacak ama kendi adamını yerleştirme ve güçlendirme kısmı uzun süredir ülkenin başını ağrıtıyor. Yeni anayasa da isterim, daha düzgün bir devlet yapılanması da. Ama AKP'nin bunları tarafsızca, demokratik yollarla yapacağına zerre inanmıyorum. Cumhurbaşkanı zaten ordunun başkomutanıdır. Ordunun Genelkurmay Başkanı tarafından yönetilmesi ama Genelkurmay Başkanlığının Başbakanlığa bağlı olması gibi bir sistem zaten sorun doğuruyordu.
Eichorst said:
Darbeyi yaptıran Abd ve dünyayı yönetenler diyorsun. BOP da aynı adamların projesi. Akp'nin amacı BOP'sa bu darbe niye yapıldı? BOP'a mı hizmet ediyor yoksa? Ediyorsa nasıl ediyor?
BOP Eşbaşkanıyım diyen ben miyim? İktidar olduğunda hızlı bir şekilde özelleştirme politikası yapıp batıdan efsane destek alan ben miyim? Üç beş yıla kadar kan kardeşi gibi kol kola geziyorlardı Fethullah Gülen ve cemaatiyle. Demek ki çıkarlar çatışabiliyormuş. ABD, batı ya da küresel güç artık ne demek istersen Tayyip ile anlaşamadıkları noktalar var bariz. Kontrol edemeyecekleri kadar güçlendiği için korkutmaya çalışılıyor. Suriye'ye çekilmek istenilmesi, darbe olayları vs. Yurtdışı özellikle de ABD merkezli kuruluşları haber kaynaklarını hepimiz takip ediyoruz bunları görüyoruz haliyle.
Her şey yokolsun yeter ki Tayyip gitsinciler de Tayyip ne derse onu uygulayıp gram sorgulamayanlarla aynı. Daha önce de dedim, şu an iktidarda güvenebileceğim sol bir hükümet olsaydı NATO'dan çıkılmasını da, ABD'nin ülkeden tamamen atılmasını da, doğu ülkeleriyle ilişkilerin geliştirilmesini de desteklerdim. Ama burada AKP kendi yararına ne varsa onu yapacak bir kitle ve fayda sağlayamayacağını anlayınca en büyük dostum dediklerini bile satar.
Nikola Tesla said:
Başbakanı denetleyebilecek bir parlamento var ama c.başkanını denetleyecek kurum yok (AYM falan geçiniz biliyoruz ne olduğunu.). Kontrol altına alınsın diye bunun savunulabilecek bir tarafı yok. Hikaye anlatmayın.
Güçler ayrılığı ilkesi ve anayasa fiili olarak delindi zaten. Denetleme kısmı artık fasafiso.