Zaman Doğan'a Posta Koydu

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
29 Nisan 2009
Zaman gazetesi uzun süredir TV'lerde dönen bir reklamdan rahatsızdı. Ekrem Dumanlı'nın isteğiyle bakın nasıl bir karar alındı.

Sanayi Bakanlığı bünyesinde yer alan Reklam Kurulu, Posta Gazetesinin "Türkiye'nin en çok satan gazetesi" ibaresiyle yaptığı reklamların gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle durdurulmasına karar verdi.

Posta Gazetesi uzun zamandır reklamlarında "Türkiye'nin En Çok Satan Gazetesi" ibaresini kullanarak hem okuru, hem de reklam vereni yanıltıyordu. Oysa gerçekte çok uzun zamandan beri Zaman Gazetesi Posta'dan fazla satıyordu.

14 Nisan 2009 tarihinde toplanan Reklam Kurulu Posta gazetesinin bu reklamları durdurma cezası verdi.
89928.jpg

kaynak internethaber.com

şahsi yorumum
bedava medava doğru bir karar gerisi traş
zira abonelik usülüne b.k atanlar önce japonyaya ardından amerikaya ve avrupaya baksınlar ve trajları görsünler
125milyon nüfuslu bir ülkede 10milyon trajlı gazetemi olurmuş olur abone sistemi olduktan sonra
tabi burada okuma kültürüde en büyük faktor
wiki said:
2004 yılı verileri ve sabah baskılarına göre Japonya'nın en büyük ilk 5 gazetesi ve tirajları şöyle sıralanıyor: Yomiuri Shimbun, 10.077.410; Asahi Shimbun 8.284.513; Mainichi Shimbun, 3.957.410; Nihon Keizai Shimbun, 3.009.253; Sankei Shimbun, 2.086.391

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tiraj
habere bak yorumuma bak a.q. e nede olsa Türküz

edit:yanlış konu yanlış mekan

kömür gibi mi?

edit: 2 taraflı medya da beni basından soğuttu. heleki posta gibi seviyesi yerlerde bir gazetesine karşı butür şeyleri başarı olarak görüyorsanız vat halinize.

Evet yok. zaman piyasanın altına üstüne getirdi yok posta koydu falan? anlaşılan rte ve db arasındaki atışmalar küçük yaştaki çocuklara kötü örnek teşkil etmekte.

zaman gazetesinin çok ilginç bi abonelik anlayışı var ama..mesela ben izmirde körfez dersanesine gidiyorum ve dersanede çalışan bi hocamın anlattığına göre kendisi 20 abonelik alıyormuş ve rastgele adreslere dağıtılıyormuş bu gazeteler..güvender'e bağlı bütün dersanelerin hocaları bu şekilde yapıyorlarmış..bu şekilde tirajları yüksek oluyormuş ama rastgele dağıttıkları adreslere de okuma alışkanlığı kazandırıyorlarmış..okuma alışkanlığı kazandırmak güzel geliyor kulağa ama bence biraz kendini tatmin etme gibi bu sistem..

XeRo said:
zaman gazetesinin çok ilginç bi abonelik anlayışı var ama..mesela ben izmirde körfez dersanesine gidiyorum ve dersanede çalışan bi hocamın anlattığına göre kendisi 20 abonelik alıyormuş ve rastgele adreslere dağıtılıyormuş bu gazeteler..güvender'e bağlı bütün dersanelerin hocaları bu şekilde yapıyorlarmış..bu şekilde tirajları yüksek oluyormuş ama rastgele dağıttıkları adreslere de okuma alışkanlığı kazandırıyorlarmış..okuma alışkanlığı kazandırmak güzel geliyor kulağa ama bence biraz kendini tatmin etme gibi bu sistem..

Neticede tirajlar yüksek gözüküyor, üstelik hedef kitlesine daha rahat ulaşabiliyorlar. Dediğim gibi, çok çalışıyorlar vesselam. Hem okuma alışkanlığı da kazandırıyorlar. Ellerinden öpülesi adamlar. Metallica konserine giden ateist arkadaşlarıma da bu gazetedeki Ali Bulaç'ın tarihi yazısını okutup onları dine döndürdüm. Şu an hepsi Zaman gazetesine duacı. Yoksa satanizmin kölesi olmuş, şeytana satılmış, hak yolundan sapmış imansızlara karışacaklardı.

Ali Bulaç said:
İstanbul’un göbeğinde, Ali Sami Yen’de Metallica adlı müzik grubu bir konser verdi. Türkiye’nin her tarafından 40 bin kişi toplanmıştı. Programın başlamasından 15 dakika önce, konserin verildiği yerden birkaç km ötede, yani Güngören’de cesetler parçalandı; kol bacak havaya uçuştu. Bu laik, ateist, agnostik, aczmendi müsveddelerinin de umurunda olmadı. Transa geçmiş vaziyette kafalarını sallamaya devam ettiler; tepindiler; kendilerine özgü ritüelleriyle satanizmden ödünç tapınmalar yaptılar. İçtiler, bağırdılar, gürültüyü bastıran gürültü cinsinden müzikleriyle İstanbul semalarından arşa yükselen çığlıkları, bedenleri parçalanan masum insanların feryatlarını bastırmaya çalıştılar.

Ayrıca Vakit gazetesinden Hüseyin Üzmez'in sıkı bir takipcisiyim. Kız kardeşim olsa ilk onla tanıştırırdım. Çalışmalarını destekliyorum

:lol:  çok güldüm

özellikle ali bulaçın "yaftalamadan düşün"me işinden haberinin olmadığını fark ettim :mrgreen:

Konserin organizatörlerinden Cengizhan Yeldan'dan bir alıntı...

“Konserden sonra yaşadığım bir enstantaneyi sizinle paylaşmak isterim. Sahne önünde izleyicimizi yavaş yavaş dışarı alırken üzerinde Metallica t-shirt giymiş iki arkadaş bana sarılıp İngilizce olarak teşekkür edip hüngür hüngür ağladı. Arada bir tanesi İran’dan geldiklerini söyledi. O sahneyi görmenizi isterdim, çünkü bildiğiniz gibi İran’da bu tür t-shirtler bile yasak."

Bilemiyorum nereye gidiyoruz...

Yahu oradaki "en çok satan", "çok satan" demek direkt olarak yüksek tiraj demek. Bir gazete 1.457.891 adet satıldı denildiği zaman tek tek bütün bunların kayıtlı olduğunu, incelendiğini, belgelendiğini falan mı düşünüyorsunuz? Yok birisi parasını verip 10 kişiye yollatıyormuş, bedavaya veriyorlarmış vs. bütün bunlar gerçekten tartışılası ama konuyla alakası olmayan şeyler. Çünkü mesele tiraj, ve bu konuda da Posta sonuna kadar haksız.

Ha bir de konu madem Zaman'a laf sokmaya geliyor, arada Posta'yı da atlamayın bari. Zaman'daki ılımlı, entellektüel görünümlü ama sapına kadar islamcı, Metallica dinleyen satanistlerin(!) düşmanı abiler gibi nice eklektik vatandaş Posta'da yazı yazıyor, haberiniz vardır herhalde? Ben arada berbere falan gittiğimde elimi alıyorum ve saniyesinde yüzümü buruşturuyorum, hatta "yahu boş boş bekleyip tavana baksam daha iyi" diye de düşünmüyor değilim.

Tavana bakmakla iyi edersin.Postada okuyacak bir şey bulmak deveye hendek atlatmak gibi birşey.
Zamanla postayı kıyaslamak yanlış olur sonuçta zaman uluslararası alanda ödüller aldı.Posta ise ancak ö alır.

Ativan said:
Ben arada berbere falan gittiğimde elimi alıyorum ve saniyesinde yüzümü buruşturuyorum, hatta "yahu boş boş bekleyip tavana baksam daha iyi" diye de düşünmüyor değilim.

böyle durumlarda haydar dümen oku! haydar dümen!  :lol:  ben öyle yapıyorum.

bi de zaman bundan bi iki sene önce fena bi gazete değildi. şu an ne durumdalar bilmiyorum ama ben birgün ün yanında zaman da alırdım mesela.  yorum sayfasında güzel tartışmalar falan olurdu. (etyen mahçupyan vs. atilla yayla mesela)

ama taraf çıktı, havaları söndü...

Ativan said:
Ha bir de konu madem Zaman'a laf sokmaya geliyor, arada Posta'yı da atlamayın bari. Zaman'daki ılımlı, entellektüel görünümlü ama sapına kadar islamcı, Metallica dinleyen satanistlerin(!) düşmanı abiler gibi nice eklektik vatandaş Posta'da yazı yazıyor, haberiniz vardır herhalde? Ben arada berbere falan gittiğimde elimi alıyorum ve saniyesinde yüzümü buruşturuyorum, hatta "yahu boş boş bekleyip tavana baksam daha iyi" diye de düşünmüyor değilim.

Zaten posta cillop gibi alın akşamlara kadar okuyun demedik. Haydar dümen için alınabilir orası ayrı ama beyinsizleştirme işinde zaman kadar başarılı değil

Xendor said:
Ativan said:

Zaten posta cillop gibi alın akşamlara kadar okuyun demedik. Haydar dümen için alınabilir orası ayrı ama beyinsizleştirme işinde zaman kadar başarılı değil

Toplumun bütün kesiminin okuyacağı gazete yok.Hepsi sadece belli bir kesime hitap ediyor.İşleri güçleri birbirleriyle atışmak.Ondan sonrada bizim millet gazete okumuyor diyorlar.Bu kadarını da öpüp başına koysunlar.Zaten medyanın yüzde 50 si bir adamın elinde olursa ancak bu kadar olur.Bu oranın düşürülmesi lazım bence.Adam herkese kafa tutuyor böyle olunca.

Bundan sonra gazetelrin şapşallıklarını yazmak yerine "hohhohohoh bizim gazete nasıl kodu ama!" tarzında konular ben de açacağım. hele okuduğum mizah dergilerinin işin içine sokarsam buranın databasini iki günde çökertirim.

dalai pasha said:
Ativan said:
Ben arada berbere falan gittiğimde elimi alıyorum ve saniyesinde yüzümü buruşturuyorum, hatta "yahu boş boş bekleyip tavana baksam daha iyi" diye de düşünmüyor değilim.

böyle durumlarda haydar dümen oku! haydar dümen!  :lol:  ben öyle yapıyorum.

bi de zaman bundan bi iki sene önce fena bi gazete değildi. şu an ne durumdalar bilmiyorum ama ben birgün ün yanında zaman da alırdım mesela.  yorum sayfasında güzel tartışmalar falan olurdu. (etyen mahçupyan vs. atilla yayla mesela)

ama taraf çıktı, havaları söndü...
Bu tarz insanlar tek tük de olsa Zaman'da yazıyorlardı evet. Çünkü genelgeçer anlayışa göre "muhalif" sayılan kişiler diğer medya kuruluşlarında tabii ki kolayca yer edinemiyorlar. Ama o dönemler geride kaldı biraz. (O dönemler derken, böyle kişilerin Zaman'da yazmasından bahsediyorum, yoksa ülkemize müthiş bir ifade özgürlüğü geldi, bütün gazeteler süper artık falan dmeiyorum tabii :smile:). Açıkçası sık sık da açıp bakmıyorum kim ne yapıyor Zaman'da diye, ama ara ara reklamlarındaki "yaftalamadan düşünün" sözüne 180 derecede ters örnekleri bünyelerinde barındırdıklarını görünce sinirleniyorum.

Xendor said:
Ativan said:

Ben anlatamadım galiba. Konu tiraj (ya da satış) meselesi. Bu tartışılırken durduk yere bir gazeteyi itin bi tarafına sokup çıkarıyorsanız, yani bu gazetenin saçma yanlarından bu kadar rahatsızsanız diğerinin hiç de ondan aşağıda kalmayacak yönlerinden bahsetmemeniz ilgimi çekti, hepsi bu.

Hayır kimse birini eleştirdim, dur biraz da öbürünü eleştireyim diye düşünmek zorunda falan değil ama konu bu kadar belliyken bundan bu kadar sapılması ilginç geldi.

Fusuy said:
Bundan sonra gazetelrin şapşallıklarını yazmak yerine "hohhohohoh bizim gazete nasıl kodu ama!" tarzında konular ben de açacağım. hele okuduğum mizah dergilerinin işin içine sokarsam buranın databasini iki günde çökertirim.

2-3 gün önce kpt ile kendi aramızda konuşuyorduk, o gün "forumdaki aklı başında adamlar kümesi"ne dahil ettiğimiz insanlardan birinin bu kadar ezbere tepki göstermesi beni şaşırtıyor doğrusu. Madem öyle gidip o başlığı sen aç, Zaman'ın şapşallıklarından bahset. Fugi'nin yazdıklarında ben kendini Zaman gazetesi taraftarı yerine koyduğunu göremedim. Konu da iki gazetenin kıyaslanması falan değil ki yahu?

Nasıl düşünüyorsunuz anlamıyorum ki, ortada bir yanlışlık var. Buna istediğiniz kadar kulp takın, bahane üretin, kıstas belli (tiraj), bu durumda bve bu şartlar altında da kimin haklı olduğu belli. Kalkıp bunu burada yazınca biz Zaman gazetesini mi savunmuş oluyoruz? Az daha coşsanız herhalde şakirt falan olacağız bu gidişle :roll:

Bu forumda defalarca inanç konusunda Zaman gazetesinin çoğu yazarının kafa yapısıyla bağdaşmayan şeyler yazmış biriyim. Hadi açık konuşayım, siz Zaman'a yaptıkları İslamiyet propagandası yüzünden kızıyorsunuz, ben de defalarca ateist olduğumu yazdım. Ee.. şimdi ne oldu? Herhalde iki porsiyon maklube yedikten sonra "Zaman gazetesi taraftarı" olmamışızdır sayın Fusuy.

ativan döktürdü yine.. özlemiştik vallahii.. bizim forumuda bıraktı şimdi kaportacı (ismini tam yazamıyorum kusura kalmasın) aldı moderatörlüğü çok üzüldük :grin:

taleworlds'te tartışılan  konuya bakın bee.. 2 gazete ile ilgili bir haber için kavga cıkacak heralde yine..
neyseki ativan kendini göstermişte kimse küfür edemiyor :grin:

konuya deyiniyim bari ucundan.. diyecemde söyleyebileceklerim söylenmiş çok kez..
zaman gazetesinin abone sayısı postanın günlük satışını 2ye katlar.. birde bayiilerden alınan gazeteleri eklersek...

andrew said:
konuya deyiniyim bari ucundan.. diyecemde söyleyebileceklerim söylenmiş çok kez..
zaman gazetesinin abone sayısı postanın günlük satışını 2ye katlar.. birde bayiilerden alınan gazeteleri eklersek...
Türkiyede yamulmuyorsam 120bin civarı kahvehane var bunların 100bin'i banko posta alıyor (mecburi)
yarısıda zaman alıyor (o yarının yarısı kendi diğer yarısı eşantiyon olayı)

zaman eskisi gibi öss eki verirse farkı açıyor (hala veriyormu bilmiyorum)

aslında benim konuyu açarken koyma meselesi değil okuma alışkanlığı ve ülkedeki genel gazete satışı ki japonya istatistiklerini görünce hömküresim geldi

ama diyorumki bulvar gazetesi abonelik başlatsın siyah poşetlerde (yok artık) kapıma bıraksın o dakka abone olurum

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom