Yine 3ds max Yardım ( Çözüldü )

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Ben 3ds max ile yaptığım bir zırhı masaüstüne obj olarak kaydettim ve wings 3d programı ile obj olarak açtım fakat aradan bir kaç gün geçti ve ben zırhı biraz daha 3ds max de geliştirdim ve yine obj olarak masa üstüne kaydettim ama wings 3d ile obj dosyasını açmaya çalışırken bu sefer hata verdi tek değişen ise zırhı biraz daha çizdim ve yanlış hatırlamıyorsam boyutu 250 kb tan 490 kb a yükseldi hatada ise şöle diyor 'no such file or directory' yani 'böyle bir dosya veya dizin bulunamadı' lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim bir yandan da kendim yapmaya çalışıyorum şimdiden teşekkür ederim.  :oops:

not : wings 3d programında obj olarak masaüstüne kaydettiğim dosyayı görüp çift tıklıyorum fakat verdiği hata aynı.

DüdükMakarnası said:
Dosya veya dizin adında türkçe ya da değişik karakterler kullanmadığına emin misin?

Kesinlikle zaten birçok kez silip tekrar obj halinde kaydettim ve ismini boşluk bırakmadan ve Türkçe karakterler kullanmadan yazdım fakat sonuç aynı ama aynı zırhın birde kaskını tek başına çizdim ve onu obj uzantısıyla kaydettim ve onu sorunsuz bir şekilde açtı. Kaskın boyutu da 247 kb acaba çizdiğim nesnelerin polygonu mu fazla geliyor bir süreden sonra çünkü 3ds max wings e göre daha profosyonel bir program.

Kullandığın modifierlar ile ilgili bir sorun olabilir. Sağ tıklayıp objeyi editable poly'e çevirir misin? Obje aynı şekilde ancak modifierlar olmadan oluşturulacak.

DüdükMakarnası said:
Kullandığın modifierlar ile ilgili bir sorun olabilir. Sağ tıklayıp objeyi editable poly'e çevirir misin? Obje aynı şekilde ancak modifierlar olmadan oluşturulacak.

Zaten çizimlerimi hep editable poly olarak çiziyorum fakat dediğim gibi.

Hasan paşa said:
sorunu pek anlamadım.

sorun su , 3ds max de obj ye cevirdigim bir dosyayi wings 3d bir kere acti fakat bir daha acmadi ve hata veriyor hata ise su sekilde  'boyle bir dosya veya dizin bulunamadi' yardimci olabilirsen sevinirim.

ExpertosTR said:
DüdükMakarnası said:

Zaten ya mesh ya poly ile yapılır burada problem yok. Söylediğim şey senin eklediğin modifierlerden biri veya birkaçı wings3d programında olmayabilir. Sağ tıklayınca Convert to Editable Poly yazıyor ona tıklarsan modifierleri siler ancak aynı şekilde obje oluşur. Gerçi zaten ".obj"ye dönüştürünce modifierleri almıyor galiba.
Export ederken preset ayarını zBrush olarak da deneyebilirsin. Ben hep öyle yapıyorum.

DüdükMakarnası said:
ExpertosTR said:
DüdükMakarnası said:

Zaten ya mesh ya poly ile yapılır burada problem yok. Söylediğim şey senin eklediğin modifierlerden biri veya birkaçı wings3d programında olmayabilir. Sağ tıklayınca Convert to Editable Poly yazıyor ona tıklarsan modifierleri siler ancak aynı şekilde obje oluşur. Gerçi zaten ".obj"ye dönüştürünce modifierleri almıyor galiba.
Export ederken preset ayarını zBrush olarak da deneyebilirsin. Ben hep öyle yapıyorum.

Aslında pekte ihtiyacım kalmadı çünkü wings 3d de açmayı kaplama yapmak için istiyordum fakat kaplamayı artık direkt olarak 3ds max de yapıyorum ve wings 3d ye ihtiyacım kalmadı yinede ilgin için sagol.

Aslında konularını bu kısma açsan daha çok fazla yardım geleceğini düşünüyorum
http://forums.taleworlds.com/index.php/board,77.0.html

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom