Yeni Oyundan( Sanırım mount and blade 2 olacak) Beklentilerim

Users who are viewing this thread

Selam arkadaşlar. Yeni çıkacak oyundan büyük ölçüde bir kaç beklentim var dikkate alınırsa sevinirim.

Öncelikle isdeğim: Oyun zamanının Warband'da olduğu gibi 1200-1300 lerde geçmesi ve asla ama asla ateşli silahlara geçilmemesi( ateşli silahlar oyunun atmosferini acaip bozuyor ve kötüleştiriyor), ve Oyuna Artistik olaylar katılmalı. Bu bende dahil bir çok insanın egosunu tatmin etmesine ve oyunu daha zevkli bir şeklide oynamasına yarar sağlayacaktır.

2. Zaten buna dikkat ediliyor ama desteklemek amaçlı sözylüyorum asla fanteziye büyüye vs girilmemeli aynı gerçeklikte ilerlemeli.

3. Her türlü Balta, Mızrak, Ok, Kılıç, Kalkan, Zırh, At, Kundaklı yaylar çeşitlendirilmeli ve fazlalaştırılmalı.

4. Diplomasi modu Sevilen bölümler entegre edilmeli(özellikle anlaşmalar ticaret anlaşması gibi).

5. Bazı modlarda var Ateşli ok getirilirse kale savunmalarında ve saldırılarında güzel olabilir. ( Aparatlar sayesinde olmalı tabi mesela kale savunmasında kaleye ateş mazgalları geliştirmesi yapılıp olduktan sonra kalenin surlarında küçük küçük yanan meşale tarzı şeyler olabilir ve bizde gidip okumuzu onda yakıp atarız(stronghold gibi) bunun dışında kale ve şehirlere çeşitli aksiyonlar getirilebilir kızgın yağ dökme, ateşli okla önceden hazırlanmış samanları yakma gibi)

6. Bu söylediğim çok söylendi yine destekleme amaçlı söylüyorum. Lord ve Krallık döngüsü olmalı. Bunada şöyle bir düşünce getirdim: Mesela savaşta kral öldü diyelim ama hemen ölmeyecek yine çoğu zaman bayılacak ama öledebilecek, öldüğü zaman hemen oyunda 1 gün geçince Bilmem ne krallığında lord bilmem ne krallığını ilan etti halk onu destekliyor olabilir. yada çocuk sistemi gelirse ki ben bizim çocuğumuz olup bizim ölmemize kesinlikle karşıyım ama krallar için gelirse kralın çocuğu bilmem ne tahta oturdu o şu an acemi gibi bir gelişme olabilir yada lord öldüğünde kral bilmem ne A ' yı yeni lord yaptı A yeni güçler toplamak için dhrim'e doğru yola çıktı mesela. Bunlar dışında esirlerimizi idam edebilelim bu sistemle birlikte.

7. Şehirlere yada Kalelere girdiğimizde yanımızda önceden seçtiğimiz yada Grubun en üstünde bulunan (benim tavsiyem 3-4 kişi) bir miktar asker girsebilir korumamız gibi ve Lordlarında yanına girdiğimizde yani kale odalarına girdiğimizdede korumalar yanımıza girsin. Bu olay direk bu şekilde eklendiğinde artistik şekilde oyuna zevk katar ama daha büyük bir değişiklikle Mesela şehre girdiğimizde küçük 5-6 kişilik gruplar olursa ve bunlarla konuşursak bunları tutuklayabilelim yada savaşabilelim adamlarımızla birlikte. Ayrıca kontrol kaybından doğan vergi kayıplarına yol açan küçük çeteler olursa şehirde yada kalede bunları tutuklayabilelim arayarak bulalım. Bununla ilgili son olarak kale odalarında lordu tutuklayabilelim adamlarımızla(tabi burda lordun kalifiye 10-15 adamı olacak odada eğer yenebilirsek tutukluyacağız fakat güçsüz veya yeni savaşta yenilmiş biriyse istediğimiz takdirde tutuklayabileceğiz).

8. Bulunduğumuz yer Kendi mülkümüz ise içeride kavga eden grupları tutuklama, karşı gelirlerse öldürme yada bayıltma, başka lordların mülkü ise bayılttıklarımızı esir alıp lorda yada krala teslim etme. Bunun yanı sıra Şehir veya Kalelerdeki korumalar fazlasıyla arttırılarak yada güçlendirerek silahlarını teslim et dediğinde çekil yolumdan deyip eğer güçlüysek çekilip yada yine biz adamlarımıza tutuklama emri verip tutuklayıp veya güçlü değilsek herkes birden saldırması ve bizim hepsini öldürmemiz gereksin. Bundan sonra lordun salonunu basabilelim.

9. Grubumuz çok güçlüyse ve bizimle savaşmak istemeyen bir adamla karşılaştığımızda kaçmak için asker ve-veya para teklif edebilsin.

10. Elimizde cirit değilde mızrak varsa X'e basarak atış moduna alabilelim ve at hızını aldıysa(Koltuklanmış kargı vurabilme hızı) bu mızragı atabilelim ve küçük bir animasyon eklenerek(aslında pek küçük değil zordur sanırım benim bilgim yok öyle konuşuyorum ama :smile:) adamın göğsüne saplanırsa ölen adam filmlerdeki gibi kollarını açıp sabit kalıp at altından koşarak geçsin ve adam düşsün.

11. Birçok kez verildi destek amaçlı söylüyorum yüz ifadeleri çoğaltılmalı, savaşta, konuşmada, tehdit ederken vs. ve birçok ses eklenmeli: piyadeler, süvariler, okçular beni dinleyin, herkes beni dinlesin vs. ve savaşlardaki sesler çoğaltılmalı diye düşünüyorum. Ayrıca birçok konuşma sesi eklenirse gayet güzel olur ama öncelikli mesele değil.

12. Kervanlardan alınan haraçlar artmalı, lordlar yada başka gruplar bizden korktuğu zaman birkaç önceki maddede de söylediğim gibi haraç yada asker teklif etmeli. Şehirlerden, kalelerden, köylerden-köylülerden ilişki düşmesi karşılığında birebir haraç alınabilmeli. Ayrıca akla gelirse daha gelişmiş bir haraç sistemi uygulanabilir.

13. Para-asker-kan dan başka hiçbir şeye değer vermeyen, anlaşmalara pek yanaşmayan, sürekli kesen biçen güçlü fakat zırhsız maskeli adamları olan, lordları olmayan sadece komutanları olan Bir barbar ülke eklenirse yada şöylede yapılabilir bir orman olur yağmacılar gibi burda barbarlar yaşar ormandan geçerken bir anda karşımıza çıkarlar ve savaşmak zorunda kalırız yada büyük miktarda haraç öderiz.

14. Buda daha önce söylenmişti yine destek amaçlı söylüyorum: Konuşmalarda hiç kimse bizi iplemiyor. Mesela Lordlarımızla konuşma penceresi açıldığında Buyrun Efendim yada Emredin Kralım gibi şeyler, Giderken Güle Güle Efendim demeli ve güç olarak çok üstün olduğumuz yada her seferinde yendiğimiz lordlar(3 yenilgiden sonra olabilir mesela) ve krallar biraz daha korkak bir üslup takınmalı diye düşünüyorum, Bu çok küçük bir ayrıntı fakat oyunu çok daha zevkli hale getirebilir.

15. Gemi olayına ve çocuğumuz olmasına(figüran olarak yada bazı görevlerde kullanılmak üzere belki olabilir) gereksiz ve öncelik sıralamasında anlamsız olduğu için karşıyım fakat daha önceki maddede de belirttiğim gibi Lordların ve Kralların çocukları olabilir.

16. Evlilikte çeyiz olarak bir köy, kale, şehir kısaca bir toprak talep edebilelim veya lordlar yada kral bize versin. Elçi yollama seçeneklerindede Mülk talep etme olsun. Barış halinde olduğumuz ama savaş açarsak bariz yenebileceğimiz bir krallıksa büyük olasılıkla kabul etsin yoksa bu sebeple savaş açabilelim. Savaş halindeyken gelen barış teklifinde de Mülkte teklif etsinler yada Pazarlık yapabilelim(Mülkler bize bırakılırken askerlerle bırak yada askersiz bırak diye 2 seçenek olsun ve bunlar anlaşma durumunu zorlaştırsın).

17. Haritada büyük bir karlı bölüm olması lazım warband gibi çünkü biz mbyi böyle tanıdık ve gerçekten çok ayrı bir hava katıyor.

18. Kuşatılan bir şehre yada kaleye savunmaya girdiğimizde şehrin içinde yada kalenin içinde hiç bir değişiklik olmuyor. İnsanlarla konuştuğumuzda buralarda hayat nasıl diye veya gözcülerle konuştuğumuzda normal verdiği cevaptan farklı bir cevap alamıyoruz. Her şey sakin diyorlar. Bunun yerine şu an şehrimiz Lord X ve adamları tarafından kuşatılmış durumda. Savaşın sonunda şehrin bizde kalacağını ve düşmanı püskürtebileceğimizi düşünüyorum veya karşı taraf üstün görünüyor. Savaşın sonucundan endişeliyim gibi cevaplar olabilir. Ayrıyetten kuşatma sırasında bir kalede/şehirde gezintiye çık dediğimizde bir kaç kişi halinde ordan oraya koşturan, silah taşıyan, surlara çıkan askerler görmemiz oyuna çok güzel bir atmosfer katar.

19. Kralların adam sayıları ve güçleri çoğaltılmalı. Bunun yanı sıra küçük bir birlik(20-70 kişilik) fakat güçsüz olmayan bir birlik krala daima eşlik etmeli ki krallar hemen yenilmesin ve onunla savaşa girmek bu kadar kolay olmasın. Fakat Kral ve adamları yenilirde kral esir alınırsa o krallık biraz güçten düşsün ve lordlar mesela kafasına göre takılmaya başlasın yada lordlar taht kavgasına girişsin. Bunun yanı sıra kralları kurtarmak için bize elçi yollayıp çeşitli teklifler yapsınlar(toprak, para, krallığın önemli leydilerinden biri ile evlenme vs) veya kralın tutulduğu şehre/kaleye küçük baskınlar olabilir. 15-20 kişilik bir grup bizim düşman şehirlerine sızmamız gibi şehre sızmayı deneyip eğer sızabilirlerse bize haber gelir bir grup adam X şehrine sızdı nedeninin Kral X i kurtarmak olduğu söyleniyor/düşünülüyor gibi ve şehre dönüp bir kaç adamımızla karşı gruba saldırabiliriz, biz gelmeden kaçabilirlerse yolda yakalayabilme olanağımız olsun tabi eğer yetişebilirsek. Eğer adamlar şehre sızamazsa bir grup asker X şehrinde tutuklandı. Emirleriniz için şehre dönmelisiniz veya bir adamınızı yollamalısınız[Emirler: Zindana at, idam et, şehirde ücretsiz çalıştır(tabi cüzi bir getirileri olmalı şehre ufak katkıları olur bir şey inşa ederken parası veya inşa süresi azalabilir), serbest bırak vs] seçenekler olabilir. Veya bir kaç günlük/haftalık(isteğe bağlı) kralın esirliğinden sonra kralın oğlu X krallığını ilan etti olabilir.

20. Şehirlerimize düşman krallıklardan ajanlar gelsin ve bunlar nadiren yakalansın(yakalandıklarındaki seçenekler askerlerin yakalanma seçenekleriyle aynı olabilir), yakalanmazsa X şehrinde son zamanlarda casus söylentileri dolaşıyor şehrin sana bağlılığı zayıflıyor(haftada 1 ilişki düşmesi şeklinde olabilir, vergi gelirlerinde düşme vs. olabilir). Gidip bu casusu yakalamak için şehirlilerle konuşmalıyız tabi bunları yaparken önceki seçeneklerde de belirttiğim gibi bir kaç adam bizle şehre koruma olarak girmeli ve casusu bulduğumuzda tutuklayın, öldürün, sorguya alın gibi emirler verebilmeliyiz adamlarımıza(bu emirleri verirken at üstünde olursak ve mesela tutuklama emrinde adamlarımız atlarından inip tutuklarsa, öldürürken atlarla saldırırsa veya adam farkedildiğini anlayıp bir ata atlayıp şehirden kaçmak için kapıya yönelirken seçtiğimiz bir iki adamımıza kapıları tutun diye emir verirken diğerlerine de yine yakalayın(bayıltıcı silahlarla attan düşürerek veya bayıltarak), öldürün vs. gibi seçenekler olabilir. Veya kapıları sürgüleyin diye bir seçenek olur ve sürgülemek için gerekli bir zaman olur. Eğer adam bu süre zarfı içinde kapıya yakınsa ve kaçabilirse kaçar ve peşine düşebiliriz yada kaçmadan sürgülenirse adamlarımız etrafını sarar ve filmlerdeki gibi mızraklarını boynuna tutarak tutuklarlar :grin:. Tutukladıktan sonra yine sorgulama(kim gönderdi, ne kadara çalışıyorsun, gönderen X'in yeni planları ne? vs), idam etme, çalıştırma gibi seçenekler olabilir.

21. Backspace'den seçtiğimiz gruba benim ok attığım kişiye yada bölgeye ok atın diyebiliriz. Seçilen grup okçular olur zaten. Bu nerde işe yarayacak derseniz kale savunmaları için düşündüğüm bir sistem aslında, eğer oyuna koçbaşı gibi sistemler eklenirse kaleyi kuşatan adamları karışık oklamaktansa benim ok attığım yere ok atın dediğimizde koçbaşı taşıyan yada kuşatma kulesi ilerleten kişilere saldırtabiliriz.

22. Oyundaki kalelerin ve şehirlerin 1/4ü yada 1/5i ne 2. bölüm eklenebilir. 2. bölümden kastım İç kale yada iç surda diyebiliriz. Eğer savunma yaparken(tabi bu karşı taraf içinde geçerli) düşman ezici bir şekilde kaleye/şehre girdiyse bir emirle iç kaleye geçelim ve savunmaya ordan devam edelim. İç kalenin kapısını sürgülemek için emir verebilir(emir verdiğimizde adamlarımızdan biri otomatik ve rastgele bir şekilde seçilir ve işi yapmaya o gider) yada manuel biz yapabiliriz. Kapı sürgülenene kadar girebilen düşman girer dışarıda kalanlar yeni merdiven dayamaları veya kapıyı kırmaları gerekir. Eğer kapılar kapatılana kadar düşman girerde adamlarımızı öldürürse zaten pek şansımız yok. Eğer girenler ölürse ve kapı kapatılırsa savunmaya ordan devam ederiz. Böylelikle oyundaki kale/şehirlerin 1/5i(bu oran değişebilir tabi) alınması çok zor ve çok kayıplı olur. (Karşı taraf içinde geçerli)

23. At üstündeyken herhangi iki tuşla kafamızı sağımıza ve solumuza çevirebilelim. Böylelikle şehirde dolaşırken(özellikle at üstünde) kafamızı sağa sola döndürerek oyuna daha gerçekçi bir hava katabiliriz. Özellikle savaşta adamlarımızı dizip önlerinden geçerken dümdüz ileri bakmak yerine düz koşarken adamlarımıza doğru bakabiliriz. Bu oyuna burda yazandan ve düşünülenden çok daha güzel bir atmosfer katacaktır. Küçük bir ayrıntı gibi görünmesine rağmen oyuna özellikle gerçekçilik boyutunda çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum.
 
Valla konu biraz hort gibi oldu ama küçük bir şey eklemek istiyorum.Harita modunda yolculukları da normal savaşırken gibi yapabilsek çok güzel olacak çok istediğim bir şey daha önceden söylendi galiba.Isteyen istemeyen için ek indirilebilir tarzda olabilir tabi uğraşır mı taleworlds bilmem.
 
Bence Gerçek ülkeler ve askerlerde olsun daha eğlenceli olur mesela yeniçeri,şövalye,samuray,memlük(zaten var ama gerçek memliklilere iç benzemiyor) 3 farklı senaryo seçimi olsun
1.Ortadoğuda geçsin yemenden viyana kadar uzanan harita olsun
2.Avrupa olsun
3.Japonya ve çin olsn
bence iyi olur ama devletleri felan yanlış göstermesin iyi yapsınlar direk alırım orj :grin:
 
Bence yeni oyun çıkarsa gerçekçi bir haritada geçmesini isterim.

Örneğin: Warband'da olduğu gibi Kalradya değilde, Ateş ve Kılıç'ta olan Doğu Avrupa gibi..

Deniz savaşları, deniz ticareti gibi şeyler olursa hoş olur..

Diplomasi seçenekleri artırılmalı..

Savaşta verilebilecek taktikler artırılmalı..

Çoğu M&B oyuncusu ateşli silahlar oyunun atmosferini bozuyor diyor ama ben aynı fikirde değilim.

Sonuçta o dönemde ateşli silahlar yeni bulunmuş oluyor. Yani adamlar oyuna M4A1 eklemiyor ki.. :grin:

Ben abartıya kaçılmadan ateşli silahların oyunda bulunması taraftarıyım..

Ayrıca M&B NW oyunundaki gibi toplarla surları yıkma olursa güzel olur..

Tabi bunlar benim fikrim. Bir başka oyuncunun hoşuna gitmeyebilir.
 
Toplarla surları yıkdıktan sonra (sp'de) eğer kale bizimse belli bir miktar "Tamir Ücreti" ödeyebiliriz.. Tabi tamir etmek istiyorsak :razz:
 
Ne topu yahu.Her iddiasına girerim oyun 1500 yılından sonra geçerse hayranlarının  %90ı oyunu satın almaz.İnsanlar mancınık bekliyor,koçbaşı bekliyor.
 
Hadra said:
Ne topu yahu.Her iddiasına girerim oyun 1500 yılından sonra geçerse hayranlarının  %90ı oyunu satın almaz.İnsanlar mancınık bekliyor,koçbaşı bekliyor.
kesinlikle haklı ateş oyundan bir an önce çıkmalı
 
Aynı grafik motoru ile yapılması güzel olurdu. Ekran kartı firmaları ile anlaşıp daha fazla para kazanmak adına binlerce mb severi mağdur etmemeleri lazım. İçerik zaten istediğimiz gibi olur. Çünkü oyun Türk oyunu gençler. Türk yaparsa içeriğin kralını yapar bilirsiniz. Sadece modlardaki fikirler bile yeter. Asıl problem buglar, kasmalar ve oyundan atmalar. Bunlar düzeltilsin yeter. Sadece yeni bir harita bile eklense yine de satın alırım oyunu.
 
Yeni çıkacak olan oyun taleworlds forumunu tamamıyla gözden geçirerek yapılmalı. Birçok eksiği modlamacılar oyuna eklemeyi başardı. Artık yeni oyun Mount&Blade'ye geri dönüp efsane krallıkları kaldırıp yeni krallıklar eklemek. Harita baya büyük ve acayip olmalı ki oynama zevki çoğalsın. Grafikler tamamen geliştirilmeli ve göz alıcı olmalı. Ayrıca oyunun arayüzleri geliştirilmeli. Olabildiğince gereksiz kodlardan kaçınılmalı. Undead diye bir krallık var yani ölümsüzler ama oyunda devredışı bırakılmış. Bunun gibi saçma şeyler silinmeli. Görevler uzun ve zor olmalı. Bir görevi sadece belirlenen karakterden alınmalı. Öbür türlü oyun tamamıyla karışıyor. Bunlar benim fikirlerim, daha yazacak şey çok ama bu kadarı yeterli.
 
Back
Top Bottom