Yeni Forum

Users who are viewing this thread

Kiron

Archivist
Global Moderator
Merhaba değerli Taleworlds Forum Türkiye Topluluğu,
Geliştirilmiş yeni forumumuza hoşgeldiniz!

Geçen hafta yayınlanan blogda bahsedildiği gibi, beğeneceğinizi düşündüğümüz pek çok yeni özellik bu güncelleme ile beraber kullanıma sunuldu. Bu geliştirmelere ek olarak; forum genelinde bazı bölümler için yapısal değişiklikler yapıldı. Bu sebepten bulamadığınız bazı içerikler taşınmış, isimleri değişmiş veya kaldırılmış olabilir. Bu düzenlemeler henüz bitmiş değil. Bu sebepten önümüzdeki süre içerisinde yeni geliştirmelerden haberdar olmak adına f5 tuşunu hazırda bekletebilirsiniz! Eğer aklınızda paylaşmak istediğiniz yeni fikir ve görüşleriniz varsa Feedback and Suggestions(İngilizce) konusuna bildirmekten çekinmeyin.

Yeni foruma geçişimiz maalesef bazı eksileri beraberinde getirdi. Bir önceki forumdaki özel mesajlar yeni foruma aktarılamadı. Bunun bir sorun oluşturabileceğinin ve özel mesajlarınızın sizin için oluşturduğu önemin farkındayız. Bu sebepten, bu mesajları yedeklemeniz için eski forumu erişilebilir tutacağız. Eski foruma buradan erişebilirsiniz. Bunlara ek olarak, kullanıcı isimleriniz ilk kayıt olduğunuz hallerine geri döndü ancak profilinizin kişisel detaylar seçeneğinden kullanıcı isminizi değiştirebilirsiniz. Karşılaştığımız bir başka can sıkıcı eksilerden biri ise eskiden yasaklanan ve yasağı kaldırılmış kullanıcıların oldukça az bir kısmının yasakları tekrar tetiklendi. Bunun sebebini araştırıyoruz ancak yasaklı olmamanız gerektiği halde yeni foruma geçerken erişim sıkıntısı yaşıyorsanız, [email protected] adresine net bir şekilde açıklamanızı yaparak e-posta atabilirsiniz. Son olarak, BBCode'dan kaynaklı sayfa tasarımlarında -tablolar gibi- format hataları alıyoruz. Bazı konularınızın tasarımını revize etmeniz gerekebilir.

Blogda bahsedilen bazı geliştirmeler kullanıcılarla pratikte nasıl etkileştiğini görmek adına belirli bölümler için bir süreliğine kısıtlamaya tabi olacak. Örnek vermek gerekirse; prefix(ön ek) teknik destek ve Modding Q/A bölümü için geçerli olacak. Reaksiyonların son blog başlığına gelen geri dönüşler üzerine, sadece Medya bölümü için geçerli olmasına karar verdik. Uygun görülen bölümlere de zaman içerisinde bu özelliklerin eklemesi yapılacak.

Yeni "Sosyal Gruplar" özelliği, grup oluşturulurken moderasyon onayına tabi tutulacak. Alternatif bir çözüm arayışındayız ancak bir başka çözüme ulaşana kadar süreç böyle işleyecek. Sosyal Grupların, onaylandıktan sonra, ekipçe düşündüğümüz kullanım amacı; klanlara, modlama takımlarına, turnuva yöneticilerine veya kafası uyuşan bir grup insana moderatör yardımına ihtiyaç duymadan bölüm açabilecekleri ve insanları davet edebilecekleri bir alan sunması.

Bölümlerde yüksek ihtimalle bizim atladığımız sorunlar çıkabilir. Temadaki düzensizlikler vb. gibi. Eğer herhangi bir sorunla karşılaşırsanız lütfen Bug/Issue/Error Reportıng(İngilizce) konusuna bildirin.

Türkçe Forum'a yukarıdaki özelliklerle beraber bazı yeni yeni bölümler de katıldı. Daha rahat bir şekilde oyun içi sorunlarınıza çözüm bulmanız adına Warband Teknik Destek ve Mount & Blade Teknik Destek bölümleri açıldı. Böylece oyunla alakalı teknik bir yardıma ihtiyacınız olduğunda Warband ve Mount & Blade bölümlerinde herhangi bir şekilde konunuz diğerleri arasında kaybolmadan yardım arayabilecek ve daha önce çözümlenmiş sorunları rahatça bulabileceksiniz. Buna yardımcı olarak da bu bölümlerdeki solved(çözümlenmiş) ve unsolved(çözümlenmemiş) ön eklerini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca modlama ile uğraşan arkadaşlarımız için de global forumdakine benzer olarak Türkçe bir Soru ve Cevap bölümü açtık. Global forumda belirtilen tüm özellikleri ile beraber Türkçe mod topluluğuna büyük bir katkısı olacağını düşünüyoruz.

Son olarak, açık renkli bir temadan karanlık temaya geçişin uzun süreli forum kullanıcılarının üzerinde şok etkisi yaratacağının farkındayız. Bu konuda geleceği yönelik içinizi rahatlatacak bir haber verebiliriz. İlerleyen süreçlerde, alışık olduğunuz açık renkli temayı da alternatif bir seçenek olarak kullanıma sunacağız.

İyi forumlar!
Taleworlds Forum Yönetimi
 
Last edited:
Callum'un geliştirici bloğunda bahsettiği geliştirmelere ek olarak;
Ana Sayfa:
  • Forum ana sayfası artık insanların kolayca oyunların forumlarına veya destek forumlarına ulaşabileceği bir merkez görevi görmekte. Aynı zamanda bizim tüm topluluğun önüne çıkarılmasını gerekli gördüğümüz içerikleri de yeni ana sayfamızda görebileceksiniz.
Gruplar:
  • Yeni gelen bu özelliğimiz ise kafası uyuşan bir grup insanın bir araya gelip kendilerine özgü bir forum oluşturmalarına olanak sağlamakta. Turnuva veya etkinlik oluşturan insanların, klanların veya kendileri için tartışmalarını sürdürebilecekleri ve kontrolünün kendilerine ait olmasını istedikleri bir alan arayan takımların veya ortak proje yürüten kullanıcılarımızın, bu özelliği hoş karşılayacaklarını düşünüyoruz.
Modding/Modlama:
  • Modlama her zaman Mount & Blade oyunlarının bel kemiği olmuştur, bu sebepten de mod geliştiren topluluğumuza; bilgilerini ve fikirlerini birbirleriyle daha rahat paylaşabilecekleri, yaptıklarını çok daha geniş bir toplululuğa sunabilecekleri ayrı bir alan açmak istedik.
Medya:
  • Yeni medya bölümü; Youtube, Twitch ve Imgur gibi birbirinden farklı medya kaynaklarının desteğiyle ve rahatlıkla gezinmeye olanak sağlayan galeri yapısıyla kullanıcıların video ve ekran görüntüsünü tek bir alan altında paylaşmasına olanak sağlamakta.
Canlı Yayınlar:
  • Yeni forumumuz aynı zamanda Twitch ve Mixer içerisindeki Mount & Blade canlı yayınlarını, kullanıcılarımızın izlemeleri ve haberdar olabilmeleri için medya bölümüne benzer bir şekilde forum içerisinde tek bir alanda toplamakta.
Ödüller:
  • Topluluğun üretken bir üyesi olmaya çalışarak elde edilebilecek, bazı hedef ve başarımları yeni foruma ekledik.
Madalyalar:
  • Madalyalar, ödüllerle oldukça benzerlik gösteriyor ancak tek bir farkla... Tek amaçları ne kadar muhteşem olduğunuzu göstermek! Şaka bir yana, madalyalar ve ödüller arasındaki en önemli fark; bu topluluk içerisinde geçirdikleri zaman içerisinde yaptığı bir katkıyla veya elde ettiği önemli bir başarıya bağlı olarak insanlara gösterilebiliyor olması.
Etiketler:
  • Kullanıcılar artık konularına etiketleme yapabilecek. Bu da belirli başlıktaki tartışmaları bulma konusunda oldukça yararlı olacaktır.
Prefixes/Ön Ek :
  • Ön ekler, kullanıcıların konuyu açmadan veya okumadan, konunun güncel durumunu veya ne ile alakalı olduğunu görmesini sağlar. Örnek olarak yardım bölümlerinde konular otomatik olarak "unsolved(çözülmemiş)" ön ekini alır. Sonrasında bir çözüm bulunduğunda bu ön ek "solved(çözüldü)" olarak değiştirilebilir. Benzer bir şekilde, ön ekler bazı spesifik şeyleri de detaylandırabilir. Çoklu oyunculu veya tek oyunculu ile alakalı olup olmadığı gibi.
Soru Sorma Konuları:
  • Soru sorma konuları, kullanıcıların topluluğa spesifik cevaplar olmak için soru yöneltmesini sağlar. Verilen cevaplardan memnun olduğunda, cevaplar arasından en iyi cevabı seçebilir böylece diğer kullanıcılar da görebilir.
Steam Girişi:
  • Kullanıcılar bundan böyle steam hesaplarıyla yeni forum hesabı açabilir veya var olan hesaplarını steam ile ilişkilendirebilir. Şimdilik, kullanıcılara kolay erişim sağlaması dışında bir amacı olmasa da ileride bunun nasıl genişletilebileceği ile alakalı bir kaç fikir ortalıkta dolaşıyor, yani tetikte olun!
Reaksiyonlar:
  • Sosyal medya sitelerinde bulabileceğinize benzer bir şekilde, kullanıcılar için iletilere reaksiyon verebilme özelliği ekledik. Şimdilik bunları sadece pozitif reaksiyonlarla sınırlandırdık. Yine de, reaksiyonların genişliğiyle alakalı tartışma konusunda uzlaşma sağlamak adına bu tartışmaya topluluğu da dahil etmek istiyoruz. Sonuçta, yapmak istediğimiz en son şey, mevcut yeni forumun kolaylaştırdığı aktif tartışmalardan ve fikir alışverişinden uzaklaşmak.

Hemen dikkat edilmesi güç bazı özelliklerden bahsetmek istiyoruz. Bunlar:
  • @'ler:
Artık insanları belirli konularda etiketleyebilirsiniz. Bunun amacı belirli konularda dikkatini çekmek veya ona cevap verdiğinizde haberdar olmasını sağlamak olabilir. Bunu yapmak için, basitçe @ ile ismini yazmaya başlayın. Ardından aşağıya inen bir liste göreceksiniz. Böylece bu listeden doğru kişiyi seçtiğinizden emin olabilirsiniz. Örnek olarak @courage şeklinde gözükecek ve etiketlediğiniz kişi şöyle bir bildirim alacak:
WXB2RE.png
lQJYVJ.png

Tabi ki her seferinde birisi sizi etiketlediğinde bildirim almak istemeyebilirsiniz. Bu durumda profil tercihlerinizden bunu kapatma seçeneğiniz diğer pek çok bildirim seçeneğini değiştirme özelliğiniz ile beraber mevcut. Bu özellik, forumu size en uygun bir şekilde kullanmanız adına hangi tür bildirimleri almak istediğinize dair bir kişiselleştirme sunuyor.
3Or8b0.png

  • Alıntı yapmak:
Yeni forumda eskisi gibi alıntılama yapabilirsiniz Buna ek olarak yeni bir özellik de geldi. Artık alıntılamak istediğiniz metni seçtikten sonra beliren "cevapla" butonuna basarak da alıntı yapmanız mümkün. Bu özellik bir diğer kullanıcının yazısının sadece bir bölümünü seçmek istediğiniz durumları çok daha kolay bir hale getiriyor.
P783yO.png
 
Baba sert eleştiri serbest mi acaba ya?
Olmamış ya. Diğer forumları andırıyor. Buranın sıradışı bir farklılığı vardı şahsen. Takılması hayli keyifli oluyordu. Şimdi bilemedim yani.
 
Temadan ziyade içerikleri keşfetmek daha önemli ilk aşamada.
Son olarak, açık renkli bir temadan karanlık temaya geçişin uzun süreli forum kullanıcılarının üzerinde şok etkisi yaratacağının farkındayız. Bu konuda geleceği yönelik içinizi rahatlatacak bir haber verebiliriz. İlerleyen süreçlerde, alışık olduğunuz açık renkli temayı da alternatif bir seçenek olarak kullanıma sunacağız.
 
Şu aşamada onun çalışması var. En kısa sürede getirmeyi planlıyoruz. Bir alışma sürecinin acılı geçeceği belli ancak dediğimiz gibi en kısa sürede eski renk paletinde bir tema kullanıma sunulacak. Birebir eski forum teması olmayacaktır.

Edit: Her türlü eleştiri serbest. Yani seviyeli olanlar tabi. Geri dönüşler şu aşamada önemli. Değişikliklerin gerçekten değişken olduğu dönem bu. Fikirlerinizi lütfen belirtin beğendiyseniz veya beğenmediyseniz.
 
Back
Top Bottom