Yeni Başlayan Olarak Bir Kaç Soru

Users who are viewing this thread

Arkadaşlar merhaba,

Komik gelecek ancak ben oyuna yeni başladım, yaklaşık 10 gün falan oldu ve bazı sorularım var. Biraz forumu incelediğimde hile kullanma önerileri olmuş, o yüzden belirteyim hiç bir şekilde hile kullanma niyetim yok, bu minvalde cevap verirseniz memnun olurum. Bir kaç şeyi forum inceleyerek öğrendim ancak yine de fazlası varsa öğrenmenin zararı olmaz diye düşündüm. Tüm soruları native modunda oynayan biri olduğumu dikkate alarak cevaplarsanız memnun olurum.

1) Grup kapasitem 117, bunu Liderlik ve 900 küsür nam kasarak sağlayabildim ancak kapasitem artık çok yavaş artıyor. Bunu nam ve liderlik kasmadan artırmanın bir yolu var mıdır? Varsa nedir?

2) Bir defaya mahsus olacak şekilde sanırım grup kapasitem bir keresinde sanırım 1 düştü, bu nasıl oluyor ve nasıl engelleyebilirim? (Herhangi bir savaşa falan girmemiştim)
Not: Bundan emin değilim ama öyle gibi geldi, sanki 116dan 115e düştü.

3)Şuan Kergit derebeyiyim ve kontrolümde 2 şehir 3 kale bir kaç adette köy var. Bazen kaleyi tek fethedince yeterince mülkün var diyerek vermiyor, bu noktada yemini bozsam kale ve şehirler bana mı kalıyor, bana kalıyorsa krallık mı kurmuş oluyorum?
Not: Normal koşullarda gidip yemini bozunca kalmadığını biliyorum ancak kale fethinden sonra vermediğinde çıkan 2 seçenekten "Sana yanlış yapıldı yemini boz" gibi bir seçenek var bunu seçmekten bahsediyorum.

4)Krallık kurmak için sizce kaç idare hakkı, onur ve kaç dinar yeterlidir?
Not:47 idare hakkı, 96da onur var 110K kadar da dinar biriktirdim

5)İdare hakkı, nam ve onur sınırı nedir?

Herkese şimdiden teşekkür eder, bol fetih ve ganimetler dilerim. :smile:
 
grup kapasitesi için statics bölümünden karizmaya gelip artı tuşuna basman yeterli
oyunda hile yaparsan gerçek bir kral olamazsın
 
1-) Native oynarken çekilen en büyük sıkıntı da grup limitidir, bir yerden sonra sadece namınız ile artmaya başlayacak çünkü level atlamak çok uzun sürecek bu yüzden de liderliğinizi kasamayacaksınız.

2-) Oyunda bazı kararlar size onur ve nam kaybettirebilir, eğer bir kervana veya köylü çiftçilere saldırdıysanız nam kaybedersiniz. İkincil olarak belli bir süre boyunca namınızı arttıracak hiçbir şey yapmadıysanız kendiliğinden düşmeye başlar.

3-) Bahsettiğiniz seçeneği seçerseniz kendi krallığınızı kurmuş olursunuz ve sahip olduğunuz bütün topraklar elinizde kalır.

4-) Bunun için belli bir sınırlama koymak pek mümkün değil ancak sağlam temellere sahip bir krallık kurmak için sizin sahip olduğunuz idare hakkı, onur ve hazine yeterli.

5-)
***İdare hakkı; Kendi krallığınızı kurduğunuz zaman ihtiyacınız olan bu "hak" krallığınızı yönetebilecek ve davanızın haklılığını ortaya koyan bir nevi namdır. İdare hakkınız düşükken krallık kurduğunuzda diğer krallıklar sizi tanımaz ve sizi isyancı bir derebeyinden öte görmezler.
İdare hakkını arttırmak için yapabileceğiniz şeyler;
*Grubunuzdaki NPC'leri namınızı ve davanızı yayması için Kalradya'da dolaşmaya gönderebilirsiniz.
*Evlenebilirsiniz.
*Bir derebeyini sizin safınıza katılmak için ikna edebilirsiniz.
İdare hakkının sınırı 99'dur.

***Nam; Kalradya'da ne kadar tanındığınızı gösteren değerdir. Namınızı yüksek tutmak grup kapasitesini arttırır, diğer soyluların sizin gücünüzden çekinmesini sağlar, krallık mareşali olmanızda yardımcı olur.
Namınızı arttırmak için yapabileceğiniz şeyler;
*Savaş kazanmak.
*Turnuva kazanmak.
*Size verilen görevleri yerine getirmek.
*Konukları mutlu edecek bir ziyafet vermek.
Teorik olarak bir sınırı yok ancak forumlarda dolaşan rakam 10.000'dir.

***Onur; Yaptığınız davranışların amacı ve etkilenen kişilere ve yerlere göre değişen bir sistemdir. Onur diğer soyluların size saygı duymasını ve onlarla ilişkinizi otomatikman geliştirmesinin yanı sıra bir krallığın mareşali olarak atanmanıza da yardımcı olur.
Onurunuzu arttıran veya azaltan fazla durum olduğundan hepsini sıralamıyorum, aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:
*bkz. Onur
Onur oyun başında 0 olarak başlar ve -99 ile +99 arasında davranışlarınıza göre değişir.
 
Back
Top Bottom