Yasakli Kervan

• Thread starter Thread starter Mandalorian
  • Start date Start date

Users who are viewing this thread

Mandalorian

Hürriyet Gazetesi bugün Merkezi Londra'da bulunan uluslararası düşünce kuruluşu Legatum Institute tarafından yapılan ve 110 ülkenin yer aldığı Refah Listesi'nde Türkiye ortalamada 80'inci sırada olduğunu haberleştirdi.

Hürriyet’in haberine göre Türkiye yönetim ve devlet kurumlarına güven kategorisinde 51'inci, yargıya güven sıralamasında 23'üncü, orduya güven konusunda ise 29'uncu, sosyal sermayede 108’inci, güvenlik konusunda 83’üncü, kişisel özgürlük konusunda 95’inci, ekonomide 69’uncu, eğitimde 82’inci sırada yer aldı. Evet Legatum Institute’nin çalışması Türkiye’nin dünya üzerindeki yerini göstermesi bakımından önemliydi. Üstelik haberden anlaşıldığına göre Türkiye’de kurumlar büyük bir itibar kaybına uğramıştı.

Diyeceksiniz ki ne güzel haber, Hürriyet neyi atladı? Evet çok güzel ve öğretici bir haber ancak biz Hürriyet’in neyi atladığını anlatalım.

Araştırmayı yapan uluslararası düşünce kuruluşu Legatum Institute’nün her düşünce kuruluşunun olduğu gibi bir internet sitesi var:

http://www.li.com

AKP’nin hoşuna gitmeyen bu araştırmayı yapan siteye girdiğinizde sitenin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yasaklandığını görüyorsunuz. Böylece yasaklar kervanına saygın bir düşünce kuruluşu da katıldı.

ONEMLI NOT: YOUTUBE ACILDI!

Neden açıldığını bilen varmı?

Edit: Gençler pretesto mu ne yapmış ondan açılmış herhalde. (: 

Farklı proxy kullanmaya üşenenler.  :D

Ih ih, acikcasi tesadufen gordum acildigini.
Not: Richard Dawkins'in sitesine;
Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.
Sebep bulamayinca boyle, artistik buyuk puntolu, kirmizi yazilarla yaziyorlar.

youtube un kapanma sebebi atatürke hakaret içerikli video koyulması ve uyarıya rağmen silinmemesiydi bi firmamı şirketmi adammı tam bilmiyorum bu videoların telif hakkını satın almıs ve siteden silmiş böylelikle tekrar acılmıs youttube hatta kapattıran kişi açtırmış  böyle bişeyler haberlerde gördüm geçen aklımda kalanıyla anllattım

Atatürk'e hakaret içeren videolar nedeniyle bir siteye erişimin engellenmesi , devekuşu misali kafayı kuma gömmekten farksızdır , o videoyu sen görmesen bile yabancılar görüyor. Youtube gibi büyük bir siteyi erişime kapamak ise Youtube'a değil Türk halkına verilmiş bir cezadır.

Geçen günlerde de Playboy'a erişim mahkeme kararıyla engellenmişti. 2-3 hafta bekledim başbakanın çıkıp '' ben giriyorum siz de girin'' demesini ama olmadı.

Yargıya güven konusunda nasıl 23. olmuşuz anlayamadım hala.

Binali Yıldırım zamanında Youtube'un Türkiye'ye vergi vermesi gerektiğini söylemişti. "Sinekten yağ çıkarmak istiyoruz" demeye utanıp Atatürk videolarını bahane etmiş de olabilirler.

Allegro said:
Binali Yıldırım zamanında Youtube'un Türkiye'ye vergi vermesi gerektiğini söylemişti. "Sinekten yağ çıkarmak istiyoruz" demeye utanıp Atatürk videolarını bahane etmiş de olabilirler.

Aslında gerçekten var öyle birşey , Youtube vermesi gereken vergiyi vermiyor. Ama tabi asıl nedenin bu olmadığı ortada.

Sonuçta Youtube, Google ya da Facebook ülkemizde faaliyet gösteren ticari kurumlar konumundalar. Bu adamların hemen her ülkede temsilciliği varmış ve bu ülkelere tıpış tıpış vergilerini ödüyorlarmış ama Türkiye'de temsilcilikleri olmadığı gibi vergi de ödemiyorlarmış ama hizmet vermeye, reklam almaya, reklam vermeye devam ediyor oldukları içün vergi de ödemeleri gerekiyor(muş) doğal olarak. Sonuçta bu ülke üzerinden para kazanıyorlarsa ülkeye vergiyi de ödemeliler. Ödemezlerse kapatırız lan! :D

Reklam aldığın yani kazanç sağlamanı sağlayan ülkenin kanunları emrediyorsa; ki genellikle emreder ödeyeceksin arkadaşım :) Taleworlds vergi vermiyor mu lan yoksa :shock: :lol: Maliyenin telefonu kaçtı  :P

Back
Top Bottom