Yaratıcı Müslümanları Sevmiyor Mu?

Users who are viewing this thread

Kur’an’da açık bir şekilde haram kılınan, içildiğinde kişiyi sarhoş eden içkidir/hamrdır. Alkol ise kimyasal bir maddedir ve  muz, portakal, erik, şeftali gibi meyvelerde ve bal, ekmek, yoğurt gibi yiyeceklerde de bulunur. Sayılan bu yiyeceklerin hepsi de helaldir. Çünkü bunlar yenildiğinde kişiyi sarhoş etmez.

Alıntı yapılan : http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/meyvelerde-bulunan-alkolun-hukmu-nedir.html
 
Rhotromir said:
Kur’an’da açık bir şekilde haram kılınan, içildiğinde kişiyi sarhoş eden içkidir/haramdır.

Kalın ile belirttiğim kısmı sen düzelttin gâliba, düzeltmen hatalı olmuş. Çünkü "hamr" olacak orası, doğru yazılmış. Şarap demek.
 
Deli Kurt said:
profenix said:
İnsan bilincini kapatıp hislerini köreltecek her türlü madde yasaktır.Kimse günde 20 olgun muz yemez,yerse 3 gün tuvaletten kalkamaz.Günlük yediğimiz meyveler bilincimizi kapatıp ibadet etmemizi engellemez.Zaten kitabımızda da "Sarhoşken namazdan uzak durun." denir.
O zaman sarhoş etmeyecek seviyede alkol almanın bir mahzuru yok?
Kur'an ayetlerine göre bir mahzuru yok,evet.
 
Konu niye bu kadar zor anlamadım  :grin: yok sen şöylesin böylesin  :mrgreen: muz konuşuluo lan!  :mrgreen:kitap aklı olan insanlar için sorumlu tutulmuş. "bir şey mideyi doldurunca sarhoş ediyorsa azı da haramdır" cümlesi yalın bir cümle. Portakal suyunundaki alkolün özütünü çıkardığında portakal olmuyor, portakal özütü/portakaldan oluşan alkol oluyor.  Bir gıdayı işlediğinde özelliği değişiyorsa farklı bir gıda olur artık. Et-Kıyma - köfte ilişkisi gibi, birbirlerine denk değildir. Din hakkında tartışılacak daha güzel kavramlar var.
 
Back
Top Bottom