Yapay Zeka - Savaş ve Kuşatma

Users who are viewing this thread

AslanAmca

Recruit
Merhaba dostlar. Uzun zamandır Bannerlord'a girmemiştim. İnsanın canı çekiyor girip oynamak istiyor fakat bir kaç saat sonra söverek çıkmak istemiyorum.
Oyunun bir çok eksiği var bunları tekrar tekrar söylemeye gerek yok. Yalnız tek yapabildiğimiz şey savaşken yapay zekanın bu kadar kötü olmasını şirket nasıl açıklıyor?

En son oynadığımda kuşatma savaşlarında hiç bir kuşatma silahı doğru düzgün kullanılmıyordu ve saldıran ordu merdivenlere çıkamıyordu. Hala böyle mi? Binlerce kişilik orduyla kuşatmaya gidip merdivenlere baka baka ölmeye devam mı ediyor askerler?

Mod ile çözmek istemiyorum. Oyunun en temel özelliği savaş ve bu tip şeylerin olmadığı bir savaş oyunu olabilir mi? Bana bunun nedenini anlatabilecek birisi var mı?
 
Personel kendine çok süper iş tutmuş. Aynen şu şekilde çalışıyorlar;
1.6.0 yaması ile üç beş zırh eklediler birşeyler bozdular 1.6.1 ile kendi bozduklarını düzelten 5 sayfa fixed yayınladılar ama bozmaya devam. 1.6.2 en çok bozulmanın geldiği yama oldu ama 5 sayfa 1.6.1 de bozduklarını yamadıklarını iddia ettiler. Yani kısacası yamalar bu şekilde devam ediyor. 2020 eylül gibi oynayan birisi ele avuca gelir 10 tane yenilik bulamaz 1 yıl sonrası için.

Mesela çok basit bir örnek söyleyeyim 3-4 güncelleme öncesi demircilikte ürettiğin bir silaha adını verdikten sonra yenisi aynı isimde geliyordu ama artık bozuk. Her üret butonuna bastığında tekrar isim yazmalısın. Modlu oynuyorum 1.6.2 de mod kaynaklı olduğunu düşünüyorum silah kopyalama da yapılmıyor. Bu hatayı da düzelttiklerinde herhalde video falan çekerler artık silahlarınızı ürettiğinizde hep aynı isim devam edecek diye !!!

Kısacası amca forumda herkes salmış vaziyette. Kimseler girmiyor takip etmiyor birkaç yeni başlayanlar falan var oynayan da yok denecek kadar azaldı, oynayanlar bannerlord on-line oynuyor ya da yeni yapılan modları falan deniyor. Sana da tavsiyem boşver bunlardan bi cacık olmaz beklentini unut...
 
Oyunun en temel özelliği savaş ve bu tip şeylerin olmadığı bir savaş oyunu olabilir mi? Bana bunun nedenini anlatabilecek birisi var mı?
Bunun tek sebebi taleworld yazılımcılarının daha önce hiç bir büyük projede yer almaması, aldıysa bile çok az tecrübe kazanmasıdır.

bakın bunu bir yazılımcı olarak söylüyorum. proje küçükse;
kullandığınız döngü sayıları azdır, kullandığınız metod sayıları azdır, kullandığınız sınıf sayıları azdır, kullandığınız kütüphane sayıları azdır ve bunları stabil bir şekilde çalışmasını kontrol etmek kolaydır. ( warband gibi )

fakat büyük projelerde bunların sayısı yüzbinleri bulmaktadır. bu tür projelerin stabil bir şekilde çalışmasını istiyorsak elimizde 2 farklı ihtimal var; ya bu hataları bulacak ve düzelteceksiniz yada hataların oluşmaması için tecrübeli yazılımcılar tutacaksınız.

rockstar games'te bir yazılım firması fakat onun çıkardığı oyunlar ( çıkmasının ardından üzerinden 1 yıl geçmiş oyunlar ) stabil bir şekilde çalışıyor hatta üzerinde geliştirilmiş oluyor.

şunu da anlıyorum taleworld rockstar games gibi tecrübeli yazılımcılara sahip değil fakat şu da olmayacak bir şey değil; projenin başına en azından bilen 2-3 tane yazılımcı getirin, eğer zaten 2 - 3 tane bilen yazılımcı varsa onlara da 2 -3 tane daha ekleyin.

şunuda biliyorum; eğer yeni yazılımcı getirirseniz, yeni yazılımcılar eski yazılımcılar ne yapmış diye oyunun kodları tekrardan analiz edecekler ve ondan sonra hataları dülzetecekler. buda ister istemez zaman alacak fakat sürecin sonunda oyun düzelecek.

tutupta projedeki bütün yazılımcıları, ülke dışından getirilen tecrübeli yazılımcılarla değiştirin demiyoruz. dolardan dolayı da bu mümkün değil zaten bununda farkındayız fakat kuşatma gibi temel hataların giderilmesi için yukarıda verdiğimiz tavsiyelere kulak verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Mod ile çözmek istemiyorum.
seni anlıyorum zira bende senin gibiydim fakat inan bana hiç bir mod kullanmazsan siege tower fix ( https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/3345 ) modunu ( Askerlerin kuşatma kulelerinden normal bir şekilde çıkmasını sağlıyor ) kullanmak zorundasın.
 
Back
Top Bottom